Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Kim87 wrote:Twoja całkowita przemiana materii jest na poziomie około 1600 kcal. 1150-1200 to za malo. Pewnie chciałabyś chudnąć kilogram tygodniowo ale uwierz mi czasem lepiej dłużej chudać niż nadrobić potem efektem jojo. Dodaj jakąś aktywność do diety i waga ci poleci tak 3x w tyg 1h jakiś ćwiczeń abyś się spocila.
Miałam zaznaczone chyba 0,9 kg ale zmieniłam na 0,5 kg. Masz świętą rację! To bez sensu, bo się załamię i przytyję jeszcze więcej. A poza tym przecież się staram.
Wydaje mi się że pod względem składników jest dobrze skomponowana,
np dzisiaj mam tak:
węglowodany 179 g
Tłuszcz 30 g
Białko 77g
Błonnik 36g
Mam taki wykres pod dziennym jadłospisem i jest procentowa realizacja zapotrzebowania na wartości odżywcze i wszystkie są ok 100%, ale ja tylko mogę polegać na tym co napiszą.Kim87 lubi tę wiadomość
-
Dla mnie trochę mało tłuszczu. On jest odpowiedzialny za równowagę gospodarce hormonalnej i powinno się jesc 1g na kg masy ciała aby ci hormony nie szalaly. Od dobrych tłuszczy się nie tyle tylko od węgli.
Spróbuj i zobacz jak zareagujesz. Jak bedzie nie halo utnij węgle a dodaj tłuszcze aby kcale dzienne się zgadzaly.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 22:13
AniaŁ123 lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Wiesz ja przerobiłam różne diety i sobie nimi krzywdę narobiłam dlatego mówię z doświadczenia jak może być. Mnie się okres zatrzymal bo miałam mało tłuszcze ale u ciebie niekoniecznie musi tak być. Co do przepisów chodakowska wrzuca dobre przepisy akurat jej są na 1800kcal na dzien ale po modyfokazlcjach można je do siebie dostosować. Są fajne smaczne i zdrowe. Tak jakbyś szukała inspiracji bo wiem po sobie ze dieta jest w stanie szybko się znudzić; )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 22:07
AniaŁ123 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Kimi za dobre rady
Na pewno skorzystam. Dałaś mi do myślenia. Nie chcę sobie zrobić krzywdy, zwłaszcza ie teraz
Dobrej nocki!!!Kim87 lubi tę wiadomość
-
AniaŁ123 wrote:Szatynka mam nadzieję że zarazek Cie nie dopadnie
też mam taką nadzieję
czarnulka24 wrote:hej szatynka pytanie do ciebie ,, nie jestem pewna czy to ty pisałaś kiedyś o jakiś tabletkach dopochwowych że bierzesz na odbudowę flory lub że jak piecze ?? nie pamiętam czy to ty czy któraś inna z dziewczyn.. chodzi o to czy podczas starań można stosować takie probiotyczne leki np provag czy lactovaginal? z tego co wiem że w ciąży można provag ale nie wiem jak to jest podczas starań
Tak ja pisałam. I opowiem Ci jak to było wsio od początku.
Jak miałam mieszaną infekcję to gin przepisał mi globulki najpierw przeciwgrzybiczne pimafucin a po ich zakończeniu kazał brać przeciwbakteryjne fluomizin. Po skończeniu kuracji strasznie mnie piekło wejście do pochwy, myślałam że kuracja poszła na marne bo pewnie znowu grzybek. Zwłaszcza że na ulotce tych ostatnich globulek było napisane, że skutkiem ubocznym może być m.in. grzybica. Poszłam na kontrolne badanie czystości pochwy i okazało się że to nie grzybek lecz byłam tą kuracją mocno wyjałowiona w środku i stąd ten dyskomfort pod postacią pieczenia. Zalecono mi brać dopochwowo lactovaginal na odbudowę flory bakteryjnej. Pytałam czy mogę jednocześnie je brać i starać się o dziecko, odpowiedziano mi że owszem można. I tak robiłam najpierw z mężema tak po ok. 6 godzinach po seksie wkładałam lactovaginal. I tak było przez parę dni. W necie wyczytałam, że lactovaginal zakwasza środowisko pochwy co szkodzi plemnikom (one lubią środowisko zasadowe), w sensie że szybko giną w takich warunkach dlatego taki odstęp robiłam miedzy seksem a użyciem globulki co by plemniki zdążyły dotrzeć gdzie powinny
Tak było w poprzednim cyklu. W tym cyklu starankowych już ich nie używałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 22:44
czarnulka24 lubi tę wiadomość
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
Dzień dobry śpiochy
U mnie @ na szczęście się rozkręciła
i w związku z tym mam pytanie za 100 pkt: jeżeli wczoraj przez dzień miałam tylko takie lekkie plamienie, krwawienie dostałam ok godziny 20-21, to jak mam liczyć, kiedy jest 1dc? Wczoraj czy dzisiaj? Muszę zrobić badania w 4dc i 21dc
-
szatynka wrote:Tak ja pisałam. I opowiem Ci jak to było wsio od początku.
Jak miałam mieszaną infekcję to gin przepisał mi globulki najpierw przeciwgrzybiczne pimafucin a po ich zakończeniu kazał brać przeciwbakteryjne fluomizin. Po skończeniu kuracji strasznie mnie piekło wejście do pochwy, myślałam że kuracja poszła na marne bo pewnie znowu grzybek. Zwłaszcza że na ulotce tych ostatnich globulek było napisane, że skutkiem ubocznym może być m.in. grzybica. Poszłam na kontrolne badanie czystości pochwy i okazało się że to nie grzybek lecz byłam tą kuracją mocno wyjałowiona w środku i stąd ten dyskomfort pod postacią pieczenia. Zalecono mi brać dopochwowo lactovaginal na odbudowę flory bakteryjnej. Pytałam czy mogę jednocześnie je brać i starać się o dziecko, odpowiedziano mi że owszem można. I tak robiłam najpierw z mężema tak po ok. 6 godzinach po seksie wkładałam lactovaginal. I tak było przez parę dni. W necie wyczytałam, że lactovaginal zakwasza środowisko pochwy co szkodzi plemnikom (one lubią środowisko zasadowe), w sensie że szybko giną w takich warunkach dlatego taki odstęp robiłam miedzy seksem a użyciem globulki co by plemniki zdążyły dotrzeć gdzie powinny
Tak było w poprzednim cyklu. W tym cyklu starankowych już ich nie używałam.
Aha ok rozumiem u mnie zawsze było mega śluzu ale po poronieniu jakaś bakterie miałam i brałam takie specjalne globulki i po nich mam teraz sucho jak na pustyni i chciałabym trochę odbudować ta florę .. czytałam właśnie o lactovaginal i provag że są dobre .
a jak to jest z takim probiotykiem doustnym też zakwasza i szkodzi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 09:07
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
AniaŁ123 wrote:Dzień dobry śpiochy
i w związku z tym mam pytanie za 100 pkt: jeżeli wczoraj przez dzień miałam tylko takie lekkie plamienie, krwawienie dostałam ok godziny 20-21, to jak mam liczyć, kiedy jest 1dc? Wczoraj czy dzisiaj? Muszę zrobić badania w 4dc i 21dc
Nie wiem jak dziewczyny ale ja bym zaznaczyła ze dzis mam 1dc
Ja wczoraj byłam superbohaterka - uwalnialam wino z butelki
Oooo jak mnie dzis głowa boli ! O rety !
Ale nic - czas zawijać tyłek na zakupy -
AniaŁ123 wrote:Dzień dobry śpiochy
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/44d6ec85b0c8.jpg
ZAFASOLKOWAŁY
14.07 - Nutka88 - pozytywny
16.07 - Evelin - pozytywny
27.07 - Magdama - pozytywny
29.07 - KingaJulia91 - pozytywny
19.08 - Lokokoko - pozytywny
22.08 - Worldbyme - pozytywny
25.08 - Flaming vel Bita Śmietana - pozytywny
30.08 - Bbee - pozytywny
1.09 - Młoda19, Pink Sky- pozytywny
25.09 - Misiaq - pozytywny
29.09 - Lilith.P, 19Biedroneczka91 - pozytywny
30.09 - Ines - pozytywny
4.10 - Szatynka pozytywny
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a228af1a7ab9.jpg
TESTUJĄ
11.10 - Dobruska
16.10 - Mayes
24.10 -Violet146
26.10 - Magnolia82222
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/610b8b3d87f1.jpg
TESTUJĄ
3.11- Czarnulka24
4.11 -Kim87
Im się udało
Uda się i nam! https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99c5e3cf19f3.jpg
Sylwia91 - TP -> 30.10.2016
Duśka:) - TP -> 27.11.2016
WaldhauzerM - TP -> 22.12.2016
eveli_na - TP -> 26.12.2016
Anula1986 - TP -> 28.12.2016
szuflada - TP -> 29.12.2016
Allmita - TP > 09.01.2017
Sandrula - TP -> 03.02.2017
Nats - TP -> 05.02.2017
KlaudyŚ - TP -> 13.02.2017
Evelin - TP -> 23.03.2017
Flaming vel Bita Śmietana -TP -> 08.05.2017
ZAFASOLKOWANE ZAPRASZAMY NA NASZ FIOLETOWY WĄTEK NA BELLY
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/zafasolkowane-z-grupy-starania-o-maluszka-of,10260,123.html
-
czarnulka24 wrote:Aha ok rozumiem u mnie zawsze było mega śluzu ale po poronieniu jakaś bakterie miałam i brałam takie specjalne globulki i po nich mam teraz sucho jak na pustyni i chciałabym trochę odbudować ta florę .. czytałam właśnie o lactovaginal i provag że są dobre .
a jak to jest z takim probiotykiem doustnym też zakwasza i szkodzi?
mnie strasznie wysuszyło po tych ostatnich globulkach przeciwbakteryjnych o nazwie fluomizin, masakra tak mnie w środku wysuszyło że te globulki nawet po rozpuszczeniu nie chciały ze mnie wyjść, tylko się gromadziły. Jak wkładałam na noc to czułam w sobie tą z poprzedniego dnia. Wtedy dostałam swędzenia. Lactovaginal pomógł, znowu stałam się wilgotnaa swędzenie ustało.
Kochana ja te doustne provag zaczęłam brać tak gdzieś końcem lipca, od tamtej pory biorę je codziennie. I jakoś szybko zaszłam w ciążę. Także nie sądzę aby te doustne szkodziły plemnikom. Także o to nie bój żabymożesz łykać spokojnie.
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
nick nieaktualny
-
Kim87 wrote:Witam was w weekend aja dzisiaj zwleklam się z łóżka i zrobiłam 7km na czczo. Jej pogoda taka sobie ale cóż
na głodniaka, toś se wycisk niezły zrobiła
u mnie pogodna paskudna, zimno i deszcz mży.
Trza się ogarnąć i na zakupy iść.09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
Judi22 wrote:Hej dziewczyny, ja wczoraj wylałam morze łez dzisiaj temperatura 36.8 i jak narazie różowa maź. Też mam problem jak to liczyć.Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
szatynka wrote:na głodniaka, toś se wycisk niezły zrobiła
u mnie pogodna paskudna, zimno i deszcz mży.
Trza się ogarnąć i na zakupy iść.Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
hej hej, przyszłam Was popodglądać
miłego weekendu życzę.
się wtrące co do diet. stosowałam chyba wszystko możliwe na świecie... i jestem zdania, że żadna dieta nie przyniesie takich efektów jak troche ruchu. 4 lata temu schudłam 15 kg i nie przytyłam do dziś. a wszystko dzięki bieganiu3x w tygodniu, zaczynając od 2 km, potem doszło do 10-15 km. 15 kg w lekko ponad rok zdrowo i bez jojo. odżywianie przy tym zdrowo, ale bez katowania się restrykcjami nie wiadomo jakimi.
szczerze polecamWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 12:23
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:hej hej, przyszłam Was popodglądać
miłego weekendu życzę.
się wtrące co do diet. stosowałam chyba wszystko możliwe na świecie... i jestem zdania, że żadna dieta nie przyniesie takich efektów jak troche ruchu. 4 lata temu schudłam 15 kg i nie przytyłam do dziś. a wszystko dzięki bieganiu3x w tygodniu, zaczynając od 2 km, potem doszło do 10-15 km. 15 kg w lekko ponad rok zdrowo i bez jojo. odżywianie przy tym zdrowo, ale bez katowania się restrykcjami nie wiadomo jakimi.
szczerze polecamMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat