Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
konanna wrote:Cześć Dziewczyny, też jestem nowa. Dziś mija 19 dzien po owu. @ brak, za mną trzy testy... Niestety wszystkie negatywne:-( Już sama nie wiem co mam myśleć. Z objawów dość duży ból piersi (tak jakbym miała w nich zakwasy) i ogólnie są powiększone. Pomiędzy wilczymi napadami głodu czuję jakby coś stało mi w gardle. Ale być może to moja sugestia tak działa
Jestem już zmęczona tym czekaniem. Naprawdę chciałabym żeby się sytuacja wyklarowała albo w jedną albo w drugą stronę. Znacie może przypadki gdy test wychodził pozytywny powyżej 19 dnia od owu ????
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Kim kochana Ty jesteś obeznana, zerkniesz na mój wykres, bo nie wiem czy mierzyć temp. dalej czy zrezygnować już i uznać cykl za stracony - dodam, że z wyniku testu owulacje miałam w niedzielę a nie w poniedziałek jak ovufriend zaznaczył.
I jeszcze jedno pytanko czy zaburzenia snu mają duzy wplyw na temperaturę...?
-
AniaŁ123 wrote:A propos bromergonu. Na innym wątku gadałam z dziewczyną, która wmawiała mi że na pewno nie mam zbyt wysokiej prolaktyny (a ostatni mój wynik wyniósł ok 50, przy normie do 24), bo prolaktyna jest zmienna w ciągu dnia i jedynym miarodajnym badaniem jest krzywa prolaktyny robiona co 0,5h, chyba są 4-6 pobrań i oczywiście bez obciążenia, które jest bez sensu. Czy któraś z Was słyszała o czymś takim?
Pierwsze słyszę o takich kombinacjachJA robiłam prolaktyne ale po obciążeniu. Bez obciążenia miałam 15 a po obciążeniu 236. Czyli nieco za dużo
też biorę bromergon, pół tabletki na noc.
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
AniaŁ123 wrote:Witaj Konanna
Niestety nie pomogę, gdyż do tej pory moje wszystkie testy były negatywne, niezależnie od dnia cyklu
Jedyna dobra rada, to uzbroić się w cierpliwość. Jakie masz zwykle cykle? Który to dzień cyklu? Jak długo się starasz?
Trzymajcie za mnie kciuki Dziewczyny. Jak wyjdzie pozytywna to obiecuję że Was pozarażamKim87, Dzezabella lubią tę wiadomość
-
emidomi wrote:Kropka w kropkę jak u mnie
u mnie nawet fl wygląda wzorowo. Wzrost o 5 kresek, spada dopiero w dniu @
A właśnie - czy przy cyklu bezowulacyjnym @ nie powinna się spóźnić??? Albo w ogóle nie pojawić? Ja mam @ regularne jak w zegarku
Ja też zwykle miałam jak w zegarku 27-28 dni, wyjątkiem był ostatni cykl. Jedynie co mi się nie podoba, że moja @ jest bardzo słaba, może 2 dni krwawienia, a później to takie plamienie. -
Violet146 wrote:Może być też inna kobitka która się zna na wykresach ...
Violet ja nie jestem aż taka obeznana w wykresach, ale wydaje mi się że powinnaś jeszcze zaczekać do jutra. Jeżeli jutrzejsza temperatura będzie wyższa, to może potwierdzić Twoją owulację w niedzielę/poniedziałek. Potrzebujesz min 3 wyższych temperatur po, aby to stwierdzićViolet146 lubi tę wiadomość
-
konanna wrote:Witaj AniaŁ.... To mój 4cs ale z OFem 1. Cykle mam raczej nieregularne, ostatni cykl 30 dni. W tym cyklu owu miałam 10 dc (potwierdzona temperaturą, śluzem, szyjką i testami owu) Tak więc dziś mija już 20 dzien po owu. Dziś rano byłam na becie....
Trzymajcie za mnie kciuki Dziewczyny. Jak wyjdzie pozytywna to obiecuję że Was pozarażam
Konanna trzymam mocno kciukiCzekamy na dobre wieści! :*
konanna lubi tę wiadomość
-
Violet146 wrote:Kim kochana Ty jesteś obeznana, zerkniesz na mój wykres, bo nie wiem czy mierzyć temp. dalej czy zrezygnować już i uznać cykl za stracony - dodam, że z wyniku testu owulacje miałam w niedzielę a nie w poniedziałek jak ovufriend zaznaczył.
I jeszcze jedno pytanko czy zaburzenia snu mają duzy wplyw na temperaturę...?
To ja się tak wypowiem zamiast Kim póki co...
Mierz spokojnie temp. OF za kilka dni prawdopodobnie zmieni Ci termin owulacji. Teraz zignorowane zostały dwa pomiary, odczekaj 2-3 dni i mierz tak, jak powinnaś.
Zależy jakie zaburzenia snu. Jeśli wstałaś tylko na siusiu, to ok. Jeśli spałaś 3-4h, a następnie przez 2h dumałaś w nocy o sensu istnienia, po czym zasnęłaś na 2-3h, to taki pomiar nie jest wiarygodny.Kim87, Violet146 lubią tę wiadomość
-
Violet146 wrote:Kim kochana Ty jesteś obeznana, zerkniesz na mój wykres, bo nie wiem czy mierzyć temp. dalej czy zrezygnować już i uznać cykl za stracony - dodam, że z wyniku testu owulacje miałam w niedzielę a nie w poniedziałek jak ovufriend zaznaczył.
I jeszcze jedno pytanko czy zaburzenia snu mają duzy wplyw na temperaturę...?ale nie wydaje mi się aby trzeba było dokonywać korekty pomiaru. Powiedz mi co z tymi testami owu napisałaś ze wyszedł ci w 8dc a ja na wykresie widzę 14dc i 15 chyba ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 08:51
Violet146 lubi tę wiadomość
-
Violet146 wrote:Chyba mi nikt nie pomoże...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 08:52
Violet146 lubi tę wiadomość
-
Pączek wrote:Dobry
Dobry, dobry
Byłam rano w labie. Zrobiłam hormony i te całe toksoplazmy i różyczki.
Jedynie zrezygnowałam z SHBG bo w Luxmedzie kazali mi za to zapłacić 74 zł! (pozostałe były w pakiecie) A w diagnostyce 35! Niewielka różnicaPójdę za jakąś godzinkę, bo rano w Diagnostyce obok mojej pracy jest zatrzęsienie ludzi, a tego nie muszę robić na czczo.
-
Kim87 wrote:Są dziewczyny którym w ogóle testy nie wychodzą idź na bete będziesz miała pewność
-
konanna wrote:No i poszłam. Wyniki po 16. Jakkolwiek by nie było to i tak w przyszłym tygodniu wybiore się do gina. Bo to przecież chyba nie za dobrze jest gdy faza lutealna trwa ponad 20 dni....Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat