Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaŁ123 wrote:A propos bromergonu. Na innym wątku gadałam z dziewczyną, która wmawiała mi że na pewno nie mam zbyt wysokiej prolaktyny (a ostatni mój wynik wyniósł ok 50, przy normie do 24), bo prolaktyna jest zmienna w ciągu dnia i jedynym miarodajnym badaniem jest krzywa prolaktyny robiona co 0,5h, chyba są 4-6 pobrań i oczywiście bez obciążenia, które jest bez sensu. Czy któraś z Was słyszała o czymś takim?
-
Cześć Dziewczyny, też jestem nowa. Dziś mija 19 dzien po owu. @ brak, za mną trzy testy... Niestety wszystkie negatywne:-( Już sama nie wiem co mam myśleć. Z objawów dość duży ból piersi (tak jakbym miała w nich zakwasy) i ogólnie są powiększone. Pomiędzy wilczymi napadami głodu czuję jakby coś stało mi w gardle. Ale być może to moja sugestia tak działa
Jestem już zmęczona tym czekaniem. Naprawdę chciałabym żeby się sytuacja wyklarowała albo w jedną albo w drugą stronę. Znacie może przypadki gdy test wychodził pozytywny powyżej 19 dnia od owu ????
-
Tuliska wrote:Emidomi mnie temp rosnie, testy owu pozytywne, śluz ok a pecherzyki nie pękają. Rosną sobie mutanty i rozlewaja sie tylko w czesci, nie wypuszczając jajka
taka nasza natura, dupnaaa natura za przeproszeniem
Mi właśnie nie rosną duże. 21 mm w 13 dc. Rosną ok 1,5 do 2 mm na dobę. A potem,, pyk,, i nie mawredne....
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
emidomi wrote:Mi właśnie nie rosną duże. 21 mm w 13 dc. Rosną ok 1,5 do 2 mm na dobę. A potem,, pyk,, i nie ma
wredne....
Edit: wykres obejrzałam. Myślałaś o witaminach w rodzaju inofemu, inofolicu czy ovarinu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 23:12
-
Tuliska wrote:Wiele rzeczy słyszałam, nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Co lekarz to opinia. Ja na poczatku listopada jestem umowiona i innej ginki, konkretnej w nieplodnosci, zobaczę co ona mi powie... pewnie zglupieje jeszcze bardziej. W każdym badz razie staram się na chłodno do tego wszystkiego podchodzić, koniec ze sciaganiem męża z drugiej części Polski, bo już, bo teraz... trzeba wytrzezwiec
Właśni najgorsze jest to, że ilu jest lekarzy, tyle opinii i to takich całkowicie różnych, a endokrynolodzy to już zwłaszcza lubią człowiekowi namieszać
Ja jutro idę do nowego endo, chcę teraz spróbować czegoś innego, skoro dotychczasowe leczenie wiele nie daje.
Jutro rano właśnie będę robić hormony, tylko zastanawiam się czy jak pojadę na rowerze ok 0,5km-1km, to zaburzy mi to wynik prolaktyny? Czy już nie świrować? Też nie dam rady zrobić o 8, tylko pewnie zrobię ok 7:30. Chciałabym żeby wynik był jak najbardziej miarodajny. -
konanna wrote:Cześć Dziewczyny, też jestem nowa. Dziś mija 19 dzien po owu. @ brak, za mną trzy testy... Niestety wszystkie negatywne:-( Już sama nie wiem co mam myśleć. Z objawów dość duży ból piersi (tak jakbym miała w nich zakwasy) i ogólnie są powiększone. Pomiędzy wilczymi napadami głodu czuję jakby coś stało mi w gardle. Ale być może to moja sugestia tak działa
Jestem już zmęczona tym czekaniem. Naprawdę chciałabym żeby się sytuacja wyklarowała albo w jedną albo w drugą stronę. Znacie może przypadki gdy test wychodził pozytywny powyżej 19 dnia od owu ????
Witaj KonannaNiestety nie pomogę, gdyż do tej pory moje wszystkie testy były negatywne, niezależnie od dnia cyklu
Jedyna dobra rada, to uzbroić się w cierpliwość. Jakie masz zwykle cykle? Który to dzień cyklu? Jak długo się starasz? -
emidomi wrote:Mi właśnie nie rosną duże. 21 mm w 13 dc. Rosną ok 1,5 do 2 mm na dobę. A potem,, pyk,, i nie ma
wredne....
Dokładnie to samo! Paskudy jedne! Początek cyklu wygląda wzorowo, dorasta do takich rozmiarów jak prawie przed samą owu, aż tu nagle wychodzi wielka du.. -
mysia09 wrote:I ja chce sir podzielić z Wami moimi zmartwieniami...i może w Was znajdę zrozumienie
Mysia wyrzucaj z siebie wszystko co Ci leży na sercuSłuchamy/czytamy uważnie.
Pączek lubi tę wiadomość
-
AniaŁ123 wrote:Właśni najgorsze jest to, że ilu jest lekarzy, tyle opinii i to takich całkowicie różnych, a endokrynolodzy to już zwłaszcza lubią człowiekowi namieszać
Ja jutro idę do nowego endo, chcę teraz spróbować czegoś innego, skoro dotychczasowe leczenie wiele nie daje.
Jutro rano właśnie będę robić hormony, tylko zastanawiam się czy jak pojadę na rowerze ok 0,5km-1km, to zaburzy mi to wynik prolaktyny? Czy już nie świrować? Też nie dam rady zrobić o 8, tylko pewnie zrobię ok 7:30. Chciałabym żeby wynik był jak najbardziej miarodajny.
Taki krótki odcinek to raczej nic nie zmieni, tylko jedź spokojnienie "kubicuj" hehe
i pamietaj 3 dni hez seksu i innych pieszczot tez
-
Ale mam dzisiaj dziwny dzień! Aż się sobie dziwię. Mam tyle energii jakbym się czegoś nawąchała
po pracy zrobiłam duże zakupy, później napiekłam dwa rodzaje kotletów chyba na cały tydzień, zrobiłam kolację, posprzątałam, zrobiłam sałatkę na jutro i o 22 zabrałam się za pieczenie ciasta z fasoli. Jest 23:20, a mi nadal nie chce się spać. Mogłabym prasować, gotować, sprzątać, ale już nawet nie wypada przesadzać
Może to ta dieta, czyli zdrowe odżywianie tak na mnie działaMam teraz 1500 kcal i chodzę najedzona
Dobrej nockiTuliska, Pączek lubią tę wiadomość
-
Tuliska wrote:Taki krótki odcinek to raczej nic nie zmieni, tylko jedź spokojnie
nie "kubicuj" hehe
i pamietaj 3 dni hez seksu i innych pieszczot tez
3 dni? Upsss... Ja miałam wczoraj serduszko, bo akurat @ zrobiła sobie przerwęmyślałam że dzień przed nie wolno. Co teraz? Muszę to teraz zrobić bo później nie zdążę przed wizytą. Bardzo może to wpłynąć na wynik?
-
AniaŁ123 wrote:3 dni? Upsss... Ja miałam wczoraj serduszko, bo akurat @ zrobiła sobie przerwę
myślałam że dzień przed nie wolno. Co teraz? Muszę to teraz zrobić bo później nie zdążę przed wizytą. Bardzo może to wpłynąć na wynik?
Może wpłynąć. Mnie endokrynolog zalecił 2 dni bez, bez pieszczot piersi. A jak jedziesz rowerkiem, to przed badaniem odczekać spokojnie 15 min. Może nawet 20...
-
To ja chyba poprowadzę ten rower spokojnie spacerkiem, a dalej pojadę
A ostatnio przed badaniem przyjechałam na rowerze i jeszcze się denerwowałam, że nie zdążę do pracy i wynik wyszedł ok 50, więc może to mi wpłynęło na wynik.
Tylko z drugiej strony, tak sobie myślę, jeżeli my serduszkujemy (w czasie starań bardo często), uprawiamy sport, stresujemy się różnymi sytuacjami, i tak wygląda nasz normalny dzień, to wynika z tego, że i tak mamy podniesiony poziom prolaktyny, która nas blokuje. Czy mi się już wszystko pomieszało, czy coś w tym jest?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 23:38
-
Tuliska wrote:Będziesz prawie 2 dni po
przecież
a liliputek pisze że 2 dni nawet a nie 3 jak u mnie :* będzie ok :*
1,5 dnia poNajwyżej powtórzę w przyszłym cyklu, pamiętając o wszystkich wskazówkach
-
Tuliska wrote:A jakie wspomagacze łykasz? Badania hormonow robilas? Bo ja tu nie zorientowana jestem
Edit: wykres obejrzałam. Myślałaś o witaminach w rodzaju inofemu, inofolicu czy ovarinu?
Jeszcze nie robiłam. W nowym cyklu gin kazał mi zrobić TSH i prolaktyne po obciążeniu.
Nie wiem czym jest inofem, jutro poczytam o nim.31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
AniaŁ123 wrote:Dokładnie to samo! Paskudy jedne! Początek cyklu wygląda wzorowo, dorasta do takich rozmiarów jak prawie przed samą owu, aż tu nagle wychodzi wielka du..
Kropka w kropkę jak u mnieu mnie nawet fl wygląda wzorowo. Wzrost o 5 kresek, spada dopiero w dniu @
A właśnie - czy przy cyklu bezowulacyjnym @ nie powinna się spóźnić??? Albo w ogóle nie pojawić? Ja mam @ regularne jak w zegarku31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Heeej!
Wróciłam
Szaron gratulacje!!!
U mnie 8dc, lwd totalnie. Mierzę tylko temperaturę i wcinam tabsy. No i dopadam chłopa
Miałam cztery dni wolnego, niemal odrobiłam się w domu ze sprzątaniem i prasowaniem, nabrałam też trochę dystansu. Chyba dobrze mi to zrobi.Kim87 lubi tę wiadomość