X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu witamy :*

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    A propos bromergonu. Na innym wątku gadałam z dziewczyną, która wmawiała mi że na pewno nie mam zbyt wysokiej prolaktyny (a ostatni mój wynik wyniósł ok 50, przy normie do 24), bo prolaktyna jest zmienna w ciągu dnia i jedynym miarodajnym badaniem jest krzywa prolaktyny robiona co 0,5h, chyba są 4-6 pobrań i oczywiście bez obciążenia, które jest bez sensu. Czy któraś z Was słyszała o czymś takim?
    Wiele rzeczy słyszałam, nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Co lekarz to opinia. Ja na poczatku listopada jestem umowiona i innej ginki, konkretnej w nieplodnosci, zobaczę co ona mi powie... pewnie zglupieje jeszcze bardziej. W każdym badz razie staram się na chłodno do tego wszystkiego podchodzić, koniec ze sciaganiem męża z drugiej części Polski, bo już, bo teraz... trzeba wytrzezwiec ;)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • konanna Znajoma

Wysłany: 10 października 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, też jestem nowa. Dziś mija 19 dzien po owu. @ brak, za mną trzy testy... Niestety wszystkie negatywne:-( Już sama nie wiem co mam myśleć. Z objawów dość duży ból piersi (tak jakbym miała w nich zakwasy) i ogólnie są powiększone. Pomiędzy wilczymi napadami głodu czuję jakby coś stało mi w gardle. Ale być może to moja sugestia tak działa :-( Jestem już zmęczona tym czekaniem. Naprawdę chciałabym żeby się sytuacja wyklarowała albo w jedną albo w drugą stronę. Znacie może przypadki gdy test wychodził pozytywny powyżej 19 dnia od owu ????

• emidomi Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Emidomi mnie temp rosnie, testy owu pozytywne, śluz ok a pecherzyki nie pękają. Rosną sobie mutanty i rozlewaja sie tylko w czesci, nie wypuszczając jajka :/ taka nasza natura, dupnaaa natura za przeproszeniem

Mi właśnie nie rosną duże. 21 mm w 13 dc. Rosną ok 1,5 do 2 mm na dobę. A potem,, pyk,, i nie ma :( wredne....

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Mi właśnie nie rosną duże. 21 mm w 13 dc. Rosną ok 1,5 do 2 mm na dobę. A potem,, pyk,, i nie ma :( wredne....
    A jakie wspomagacze łykasz? Badania hormonow robilas? Bo ja tu nie zorientowana jestem :(

Edit: wykres obejrzałam. Myślałaś o witaminach w rodzaju inofemu, inofolicu czy ovarinu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 23:12

8p3ovfxm8uset94e.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Wiele rzeczy słyszałam, nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Co lekarz to opinia. Ja na poczatku listopada jestem umowiona i innej ginki, konkretnej w nieplodnosci, zobaczę co ona mi powie... pewnie zglupieje jeszcze bardziej. W każdym badz razie staram się na chłodno do tego wszystkiego podchodzić, koniec ze sciaganiem męża z drugiej części Polski, bo już, bo teraz... trzeba wytrzezwiec ;)

Właśni najgorsze jest to, że ilu jest lekarzy, tyle opinii i to takich całkowicie różnych, a endokrynolodzy to już zwłaszcza lubią człowiekowi namieszać :/
    Ja jutro idę do nowego endo, chcę teraz spróbować czegoś innego, skoro dotychczasowe leczenie wiele nie daje.
    Jutro rano właśnie będę robić hormony, tylko zastanawiam się czy jak pojadę na rowerze ok 0,5km-1km, to zaburzy mi to wynik prolaktyny? Czy już nie świrować? Też nie dam rady zrobić o 8, tylko pewnie zrobię ok 7:30. Chciałabym żeby wynik był jak najbardziej miarodajny.

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konanna wrote:
    Cześć Dziewczyny, też jestem nowa. Dziś mija 19 dzien po owu. @ brak, za mną trzy testy... Niestety wszystkie negatywne:-( Już sama nie wiem co mam myśleć. Z objawów dość duży ból piersi (tak jakbym miała w nich zakwasy) i ogólnie są powiększone. Pomiędzy wilczymi napadami głodu czuję jakby coś stało mi w gardle. Ale być może to moja sugestia tak działa :-( Jestem już zmęczona tym czekaniem. Naprawdę chciałabym żeby się sytuacja wyklarowała albo w jedną albo w drugą stronę. Znacie może przypadki gdy test wychodził pozytywny powyżej 19 dnia od owu ????

Witaj Konanna :) Niestety nie pomogę, gdyż do tej pory moje wszystkie testy były negatywne, niezależnie od dnia cyklu :P
    Jedyna dobra rada, to uzbroić się w cierpliwość. Jakie masz zwykle cykle? Który to dzień cyklu? Jak długo się starasz?

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:

Dokładnie to samo! Paskudy jedne! Początek cyklu wygląda wzorowo, dorasta do takich rozmiarów jak prawie przed samą owu, aż tu nagle wychodzi wielka du.. :/

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia09 wrote:
    I ja chce sir podzielić z Wami moimi zmartwieniami...i może w Was znajdę zrozumienie

Mysia wyrzucaj z siebie wszystko co Ci leży na sercu :) Słuchamy/czytamy uważnie.

Pączek lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Właśni najgorsze jest to, że ilu jest lekarzy, tyle opinii i to takich całkowicie różnych, a endokrynolodzy to już zwłaszcza lubią człowiekowi namieszać :/
    Ja jutro idę do nowego endo, chcę teraz spróbować czegoś innego, skoro dotychczasowe leczenie wiele nie daje.
    Jutro rano właśnie będę robić hormony, tylko zastanawiam się czy jak pojadę na rowerze ok 0,5km-1km, to zaburzy mi to wynik prolaktyny? Czy już nie świrować? Też nie dam rady zrobić o 8, tylko pewnie zrobię ok 7:30. Chciałabym żeby wynik był jak najbardziej miarodajny.

Taki krótki odcinek to raczej nic nie zmieni, tylko jedź spokojnie :) nie "kubicuj" hehe ;) i pamietaj 3 dni hez seksu i innych pieszczot tez :/

8p3ovfxm8uset94e.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzisiaj dziwny dzień! Aż się sobie dziwię. Mam tyle energii jakbym się czegoś nawąchała :P po pracy zrobiłam duże zakupy, później napiekłam dwa rodzaje kotletów chyba na cały tydzień, zrobiłam kolację, posprzątałam, zrobiłam sałatkę na jutro i o 22 zabrałam się za pieczenie ciasta z fasoli. Jest 23:20, a mi nadal nie chce się spać. Mogłabym prasować, gotować, sprzątać, ale już nawet nie wypada przesadzać :D
    Może to ta dieta, czyli zdrowe odżywianie tak na mnie działa :D Mam teraz 1500 kcal i chodzę najedzona :)
    Dobrej nocki <3 <3 <3

Tuliska, Pączek lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Taki krótki odcinek to raczej nic nie zmieni, tylko jedź spokojnie :) nie "kubicuj" hehe ;) i pamietaj 3 dni hez seksu i innych pieszczot tez :/

3 dni? Upsss... Ja miałam wczoraj serduszko, bo akurat @ zrobiła sobie przerwę :/ myślałam że dzień przed nie wolno. Co teraz? Muszę to teraz zrobić bo później nie zdążę przed wizytą. Bardzo może to wpłynąć na wynik?

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    3 dni? Upsss... Ja miałam wczoraj serduszko, bo akurat @ zrobiła sobie przerwę :/ myślałam że dzień przed nie wolno. Co teraz? Muszę to teraz zrobić bo później nie zdążę przed wizytą. Bardzo może to wpłynąć na wynik?

Może wpłynąć. Mnie endokrynolog zalecił 2 dni bez <3, bez pieszczot piersi. A jak jedziesz rowerkiem, to przed badaniem odczekać spokojnie 15 min. Może nawet 20...

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co nie wiem jak to wpływa ale mnie gin przed tak przestrzegal... Ale jeden dzień w tą czy w tą :) Eee tam jak to mówiłaś, każdy prawi i tylko w głowach nam mieszają :*

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziesz prawie 2 dni po <3 przecież :) a liliputek pisze że 2 dni nawet a nie 3 jak u mnie :* będzie ok :*

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba poprowadzę ten rower spokojnie spacerkiem, a dalej pojadę :P
    A ostatnio przed badaniem przyjechałam na rowerze i jeszcze się denerwowałam, że nie zdążę do pracy i wynik wyszedł ok 50, więc może to mi wpłynęło na wynik.

Tylko z drugiej strony, tak sobie myślę, jeżeli my serduszkujemy (w czasie starań bardo często), uprawiamy sport, stresujemy się różnymi sytuacjami, i tak wygląda nasz normalny dzień, to wynika z tego, że i tak mamy podniesiony poziom prolaktyny, która nas blokuje. Czy mi się już wszystko pomieszało, czy coś w tym jest?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 23:38

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Będziesz prawie 2 dni po <3 przecież :) a liliputek pisze że 2 dni nawet a nie 3 jak u mnie :* będzie ok :*

1,5 dnia po :P Najwyżej powtórzę w przyszłym cyklu, pamiętając o wszystkich wskazówkach :)

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    A jakie wspomagacze łykasz? Badania hormonow robilas? Bo ja tu nie zorientowana jestem :(

Edit: wykres obejrzałam. Myślałaś o witaminach w rodzaju inofemu, inofolicu czy ovarinu?

Jeszcze nie robiłam. W nowym cyklu gin kazał mi zrobić TSH i prolaktyne po obciążeniu.
    Nie wiem czym jest inofem, jutro poczytam o nim.

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Dokładnie to samo! Paskudy jedne! Początek cyklu wygląda wzorowo, dorasta do takich rozmiarów jak prawie przed samą owu, aż tu nagle wychodzi wielka du.. :/

Kropka w kropkę jak u mnie :( u mnie nawet fl wygląda wzorowo. Wzrost o 5 kresek, spada dopiero w dniu @
    A właśnie - czy przy cyklu bezowulacyjnym @ nie powinna się spóźnić??? Albo w ogóle nie pojawić? Ja mam @ regularne jak w zegarku

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej! <3

Wróciłam ;)
    Szaron gratulacje!!!

U mnie 8dc, lwd totalnie. Mierzę tylko temperaturę i wcinam tabsy. No i dopadam chłopa :)

Miałam cztery dni wolnego, niemal odrobiłam się w domu ze sprzątaniem i prasowaniem, nabrałam też trochę dystansu. Chyba dobrze mi to zrobi.

Kim87 lubi tę wiadomość

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
‹‹ 3325 3326 3327 3328 3329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ