X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Bo może to zamieszać w wynikach cyto
    Dokładnie przed cytologia nie wolno!

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    chyba, że to wstęp do jelitówki... czego nie życzę :D
    Oj wypluj to!:-) dam mu dzisiaj spokój bo zlapal stan podgoraczkowy...:-( może po tych ostatnich 3 razach :-D

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Jak ja jutro z samego rana mam gina a dzis wieczorem jak bedzie ❤️ to co - mam isc z tymi pływakami w srodku ?
    Nie chce głupio sie czuć ze on ten teges zagłada a tam chłopaki :D bo cytologia jutro bedzie

Pączuś przed cytologią nie wolno serduszkować. Może Ci nie zrobić

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Kimi mam do Ciebie trochę intymne pytanko.
    parę dni temu pisałam, że choć mam dni nie płodne to mam uczucie ciągłego mokra,,tam" i powiedziałas, że też tak masz więc proszę powiec czy przez to nie Piecze cie tam nic? Ja to uczucie mam od paru dni i muszę zmieniać kilkakrotnie wkładkę higieniczną i zaczynam odczuwać lekki dyskomfort (coś jak lekkie pieczenie/odparzenie)
    Ale żadnego podejrzanego śluzu...
    Kochana pieczenie oznacza infekcje leć do ginekologa. Mnie nic nie piecze kochana. Sluz może znajdować się na szyjce i możesz go nie zobaczyć. Ewentualnie jak masz w domu Nivea dla dzieci czy coś to pismaruj. Jak po tym nie przejdzie to na bank lekarz

Violet146 lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet kup Clotrimazolum, 3 zł w aptece

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EmiKa wrote:
    AniaŁ123:
    Nie miałam monitoringu. Jak nie masz owu? To co to oznacza? Jak wtedy się starasz? Sorry może głupie pytania ale jestem tu świeżynką. (cs to cykl starań? Dobrze rozszyfrowałam?)

Co to są wyniki bety?

Emika nie mam owulacji, czyli mój pęcherzyk nie pęka i nie uwalnia komórki jajowej, czyli nie ma szans na zapłodnienie. Mam problemy z hormonami, które są odpowiedzialne za prawidłowy przebieg owulacji. Walczę żeby je ustabilizować :)
    Owulację stwierdza się podczas monitoringu u gina, czyli masz kilka usg ginekologicznych, tak aby stwierdzić czy pęcherzyk prawidłowo wzrasta, czy pęka i kiedy pęka, i czy uwalnia komórkę jajową :) To tyle.

Beta HCG to hormon, który jest obecny w ciąży :) Dziewczyny które zobaczą dwie kreseczki na teście pędzą potwierdzić wynik z krwi :D

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kochana pieczenie oznacza infekcje leć do ginekologa. Mnie nic nie piecze kochana. Sluz może znajdować się na szyjce i możesz go nie zobaczyć. Ewentualnie jak masz w domu Nivea dla dzieci czy coś to pismaruj. Jak po tym nie przejdzie to na bank lekarz

To pieczenie/ odparzenie jest bardziej na zewnątrz jak wewnątrz i ten śluz jest raczej normalny trochę przezroczysty trochę kremowy trochę rozciągliwy. Mi się wydaje, że to jest spowodowane tym ciągłym mokrem tak jak dziecko ma mokrą pieluszke to go odparzy. Nie wiem już co robić, może poczekam jak się pogorszy to pójdę do lekarza...

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Violet kup Clotrimazolum, 3 zł w aptece

Ale to chyba na grzybka? Nie jestem pewna czy to to....sluz całkiem normalny. A za nie długo testuje, czy to bezpieczne?

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Ale to chyba na grzybka? Nie jestem pewna czy to to....sluz całkiem normalny. A za nie długo testuje, czy to bezpieczne?

Też polecam clotrimazolum, na pewno nie zaszkodzi, a nawet jak to nie jest grzybek to też może dać ulgę :)

Violet146 lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwalę się :) Byłam biegać 6,5 km :D A tak mi się nie chciało, bo coś mnie cały dzień brzuch pobolewał.

Pączek lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    To pieczenie/ odparzenie jest bardziej na zewnątrz jak wewnątrz i ten śluz jest raczej normalny trochę przezroczysty trochę kremowy trochę rozciągliwy. Mi się wydaje, że to jest spowodowane tym ciągłym mokrem tak jak dziecko ma mokrą pieluszke to go odparzy. Nie wiem już co robić, może poczekam jak się pogorszy to pójdę do lekarza...
    Ja teraz strasznie duzo sluzu. Lalo sie ze mnie na bialo. Musialam podpaski nosic. No ale nie szczypalo ani nie pieklo. Tylko ze mylam sie chyba 6 razy dziennie bo mnie to denerwowalo:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png

Wysłany: 19 października 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Chwalę się :) Byłam biegać 6,5 km :D A tak mi się nie chciało, bo coś mnie cały dzień brzuch pobolewał.
    Gratulacje:):) ja mialam zacząć biegać od poczatku pazdziernika, ale moje Ziarenko mnie uratowalo;)

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png

Wysłany: 19 października 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    A jesli masz odparzenia to polecam mąkę ziemniaczaną, posypac tam troszke. Mi pod koniec ciazy porobily sie odparzenia na samej gorze wewnetrznej strony ud. Nic nie pomagalo a maka pomogla:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Ja teraz strasznie duzo sluzu. Lalo sie ze mnie na bialo. Musialam podpaski nosic. No ale nie szczypalo ani nie pieklo. Tylko ze mylam sie chyba 6 razy dziennie bo mnie to denerwowalo:)

Ja na szczęście tak dużo nie mam - jeszcze... Ale wkładkę muszę zmieniać kilkakrotnie, co do mycia to ja mniej razy, bo pół dnia nie ma mnie w domu - na zakupach i do parku z dzieckiem. Ale mnie też to bardzo denerwuje a to pieczenie jest bardzo lekkie i zaczęło się dopiero dziś po kilkudniowej wilgoci, i chyba mniej przy świeżej wkładce. Chyba zacznę chodzić co 15 minut na zmianę... Sluz wydaje się ok, na papierze często widzę jakby przezroczysty ale tak w małej ilości, widzę tylko jak się błyszczy na papierze, ale zdarzało się też że widziałam też lekko białawy śluz, dlatego trochę to dziwne by było na infekcje, ale sama nie wiem....spróbuję z tą mąka ziemniaczana. Dziewczyny sorry, za takie szczegółowe opisy, ale to dla lepszego zrozumienia...

Wysłany: 19 października 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Ja na szczęście tak dużo nie mam - jeszcze... Ale wkładkę muszę zmieniać kilkakrotnie, co do mycia to ja mniej razy, bo pół dnia nie ma mnie w domu - na zakupach i do parku z dzieckiem. Ale mnie też to bardzo denerwuje a to pieczenie jest bardzo lekkie i zaczęło się dopiero dziś po kilkudniowej wilgoci, i chyba mniej przy świeżej wkładce. Chyba zacznę chodzić co 15 minut na zmianę... Sluz wydaje się ok, na papierze często widzę jakby przezroczysty ale tak w małej ilości, widzę tylko jak się błyszczy na papierze, ale zdarzało się też że widziałam też lekko białawy śluz, dlatego trochę to dziwne by było na infekcje, ale sama nie wiem....spróbuję z tą mąka ziemniaczana. Dziewczyny sorry, za takie szczegółowe opisy, ale to dla lepszego zrozumienia...
    Eeee tam:) kobietami jestesmy. Rozumiemy:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Eeee tam:) kobietami jestesmy. Rozumiemy:*

Dokładnie :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • EmiKa Debiutantka

Wysłany: 19 października 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Emika nie mam owulacji, czyli mój pęcherzyk nie pęka i nie uwalnia komórki jajowej, czyli nie ma szans na zapłodnienie. Mam problemy z hormonami, które są odpowiedzialne za prawidłowy przebieg owulacji. Walczę żeby je ustabilizować :)

Ojej. To ja mocno będę trzymać za Ciebie kciuki, aby hormony się ustabilizowały :)

Beta HCG to hormon, który jest obecny w ciąży :) Dziewczyny które zobaczą dwie kreseczki na teście pędzą potwierdzić wynik z krwi :D
    Dziękuję za informację. Ależ ja dużo rzeczy jeszcze nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 22:52

• Dzezabella Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychylam się z krzaczorów :)
    W końcu mam chwilę oddechu - pozmieniali mi zmiany w pracy, bo jedna laska na L4, druga w 18/19tc i musi mniej pracować i dowalili to mnie, czuję się jak zombie...
    U mnie chyba cykl bez owu :( Temperatura leci na łeb na szyję, ale od dzisiaj biorę znowu dupka, więc podejrzewam, że zaraz odbije do góry, szkoda, że to nic nie znaczy. Poza tym, w tym cyklu nic, kompletnie nic mnie nie boli, nie kłuje, brzuch spoko, jajcory spoko, cycki spoko...
    Niby wiedziałam, że przez najbliższe dwa cykle nie powinnam się nastawiać, ale miałam nadzieję, że chociaż owulacja będzie... Smutno mi trochę przez to.

Jeśli komuś jeszcze nie gratulowałam, to nadrabiam zaległości: gratulacje, rośnijcie zdrowo i oszczędzajcie się Lalunie :*

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Wychylam się z krzaczorów :)
    W końcu mam chwilę oddechu - pozmieniali mi zmiany w pracy, bo jedna laska na L4, druga w 18/19tc i musi mniej pracować i dowalili to mnie, czuję się jak zombie...
    U mnie chyba cykl bez owu :( Temperatura leci na łeb na szyję, ale od dzisiaj biorę znowu dupka, więc podejrzewam, że zaraz odbije do góry, szkoda, że to nic nie znaczy. Poza tym, w tym cyklu nic, kompletnie nic mnie nie boli, nie kłuje, brzuch spoko, jajcory spoko, cycki spoko...
    Niby wiedziałam, że przez najbliższe dwa cykle nie powinnam się nastawiać, ale miałam nadzieję, że chociaż owulacja będzie... Smutno mi trochę przez to.

Jeśli komuś jeszcze nie gratulowałam, to nadrabiam zaległości: gratulacje, rośnijcie zdrowo i oszczędzajcie się Lalunie :*

Dlaczego bierzesz duphaston? Nie boisz się ze nie bedzie przez niego owu? Może masz późną owulacje.

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Dlaczego bierzesz duphaston? Nie boisz się ze nie bedzie przez niego owu? Może masz późną owulacje.

Dupek na regulację i zagnieżdżenie.
    Pytałam o to gina i powiedział, że w dawce 2x1 tabletka jest 20mg progesteronu, a dopiero dawka powyżej 30mg może hamować owulację. Ale wiadomo, co organizm to inny efekt.
    Do tej pory wydaje mi się, że owu powinnam mieć ok 19-20dc, ale potem mam cykle po 40kilka dni, więc tak być nie może za bardzo... Ogólnie mam problem z niskim progesteronem w fl (a praktycznie jego brakiem, bo jest tak niski) więc chyba lepiej najpierw to unormować ;)

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
‹‹ 3384 3385 3386 3387 3388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ