Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Kim87 wrote:Bo może to zamieszać w wynikach cyto07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
Pączek wrote:Jak ja jutro z samego rana mam gina a dzis wieczorem jak bedzie ❤️ to co - mam isc z tymi pływakami w srodku ?
Nie chce głupio sie czuć ze on ten teges zagłada a tam chłopakibo cytologia jutro bedzie
Pączuś przed cytologią nie wolno serduszkować. Może Ci nie zrobić -
Violet146 wrote:Kimi mam do Ciebie trochę intymne pytanko.
parę dni temu pisałam, że choć mam dni nie płodne to mam uczucie ciągłego mokra,,tam" i powiedziałas, że też tak masz więc proszę powiec czy przez to nie Piecze cie tam nic? Ja to uczucie mam od paru dni i muszę zmieniać kilkakrotnie wkładkę higieniczną i zaczynam odczuwać lekki dyskomfort (coś jak lekkie pieczenie/odparzenie)
Ale żadnego podejrzanego śluzu...Violet146 lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
EmiKa wrote:AniaŁ123:
Nie miałam monitoringu. Jak nie masz owu? To co to oznacza? Jak wtedy się starasz? Sorry może głupie pytania ale jestem tu świeżynką. (cs to cykl starań? Dobrze rozszyfrowałam?)
Co to są wyniki bety?
Emika nie mam owulacji, czyli mój pęcherzyk nie pęka i nie uwalnia komórki jajowej, czyli nie ma szans na zapłodnienie. Mam problemy z hormonami, które są odpowiedzialne za prawidłowy przebieg owulacji. Walczę żeby je ustabilizować
Owulację stwierdza się podczas monitoringu u gina, czyli masz kilka usg ginekologicznych, tak aby stwierdzić czy pęcherzyk prawidłowo wzrasta, czy pęka i kiedy pęka, i czy uwalnia komórkę jajowąTo tyle.
Beta HCG to hormon, który jest obecny w ciążyDziewczyny które zobaczą dwie kreseczki na teście pędzą potwierdzić wynik z krwi
-
Kim87 wrote:Kochana pieczenie oznacza infekcje leć do ginekologa. Mnie nic nie piecze kochana. Sluz może znajdować się na szyjce i możesz go nie zobaczyć. Ewentualnie jak masz w domu Nivea dla dzieci czy coś to pismaruj. Jak po tym nie przejdzie to na bank lekarz
To pieczenie/ odparzenie jest bardziej na zewnątrz jak wewnątrz i ten śluz jest raczej normalny trochę przezroczysty trochę kremowy trochę rozciągliwy. Mi się wydaje, że to jest spowodowane tym ciągłym mokrem tak jak dziecko ma mokrą pieluszke to go odparzy. Nie wiem już co robić, może poczekam jak się pogorszy to pójdę do lekarza...
-
Violet146 wrote:Ale to chyba na grzybka? Nie jestem pewna czy to to....sluz całkiem normalny. A za nie długo testuje, czy to bezpieczne?
Też polecam clotrimazolum, na pewno nie zaszkodzi, a nawet jak to nie jest grzybek to też może dać ulgęViolet146 lubi tę wiadomość
-
Chwalę się
Byłam biegać 6,5 km
A tak mi się nie chciało, bo coś mnie cały dzień brzuch pobolewał.
Pączek lubi tę wiadomość
-
Violet146 wrote:To pieczenie/ odparzenie jest bardziej na zewnątrz jak wewnątrz i ten śluz jest raczej normalny trochę przezroczysty trochę kremowy trochę rozciągliwy. Mi się wydaje, że to jest spowodowane tym ciągłym mokrem tak jak dziecko ma mokrą pieluszke to go odparzy. Nie wiem już co robić, może poczekam jak się pogorszy to pójdę do lekarza...
AniaŁ123 wrote:Chwalę się
Byłam biegać 6,5 km
A tak mi się nie chciało, bo coś mnie cały dzień brzuch pobolewał.
ja mialam zacząć biegać od poczatku pazdziernika, ale moje Ziarenko mnie uratowalo;)
AniaŁ123 lubi tę wiadomość
Violet146 wrote:Ale to chyba na grzybka? Nie jestem pewna czy to to....sluz całkiem normalny. A za nie długo testuje, czy to bezpieczne?
19Biedroneczka91 wrote:Ja teraz strasznie duzo sluzu. Lalo sie ze mnie na bialo. Musialam podpaski nosic. No ale nie szczypalo ani nie pieklo. Tylko ze mylam sie chyba 6 razy dziennie bo mnie to denerwowalo:)
Ja na szczęście tak dużo nie mam - jeszcze... Ale wkładkę muszę zmieniać kilkakrotnie, co do mycia to ja mniej razy, bo pół dnia nie ma mnie w domu - na zakupach i do parku z dzieckiem. Ale mnie też to bardzo denerwuje a to pieczenie jest bardzo lekkie i zaczęło się dopiero dziś po kilkudniowej wilgoci, i chyba mniej przy świeżej wkładce. Chyba zacznę chodzić co 15 minut na zmianę... Sluz wydaje się ok, na papierze często widzę jakby przezroczysty ale tak w małej ilości, widzę tylko jak się błyszczy na papierze, ale zdarzało się też że widziałam też lekko białawy śluz, dlatego trochę to dziwne by było na infekcje, ale sama nie wiem....spróbuję z tą mąka ziemniaczana. Dziewczyny sorry, za takie szczegółowe opisy, ale to dla lepszego zrozumienia...
-
Violet146 wrote:Ja na szczęście tak dużo nie mam - jeszcze... Ale wkładkę muszę zmieniać kilkakrotnie, co do mycia to ja mniej razy, bo pół dnia nie ma mnie w domu - na zakupach i do parku z dzieckiem. Ale mnie też to bardzo denerwuje a to pieczenie jest bardzo lekkie i zaczęło się dopiero dziś po kilkudniowej wilgoci, i chyba mniej przy świeżej wkładce. Chyba zacznę chodzić co 15 minut na zmianę... Sluz wydaje się ok, na papierze często widzę jakby przezroczysty ale tak w małej ilości, widzę tylko jak się błyszczy na papierze, ale zdarzało się też że widziałam też lekko białawy śluz, dlatego trochę to dziwne by było na infekcje, ale sama nie wiem....spróbuję z tą mąka ziemniaczana. Dziewczyny sorry, za takie szczegółowe opisy, ale to dla lepszego zrozumienia...
AniaŁ123 wrote:Emika nie mam owulacji, czyli mój pęcherzyk nie pęka i nie uwalnia komórki jajowej, czyli nie ma szans na zapłodnienie. Mam problemy z hormonami, które są odpowiedzialne za prawidłowy przebieg owulacji. Walczę żeby je ustabilizować
Ojej. To ja mocno będę trzymać za Ciebie kciuki, aby hormony się ustabilizowały
Beta HCG to hormon, który jest obecny w ciążyDziewczyny które zobaczą dwie kreseczki na teście pędzą potwierdzić wynik z krwi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 22:52
-
Wychylam się z krzaczorów
W końcu mam chwilę oddechu - pozmieniali mi zmiany w pracy, bo jedna laska na L4, druga w 18/19tc i musi mniej pracować i dowalili to mnie, czuję się jak zombie...
U mnie chyba cykl bez owuTemperatura leci na łeb na szyję, ale od dzisiaj biorę znowu dupka, więc podejrzewam, że zaraz odbije do góry, szkoda, że to nic nie znaczy. Poza tym, w tym cyklu nic, kompletnie nic mnie nie boli, nie kłuje, brzuch spoko, jajcory spoko, cycki spoko...
Niby wiedziałam, że przez najbliższe dwa cykle nie powinnam się nastawiać, ale miałam nadzieję, że chociaż owulacja będzie... Smutno mi trochę przez to.
Jeśli komuś jeszcze nie gratulowałam, to nadrabiam zaległości: gratulacje, rośnijcie zdrowo i oszczędzajcie się Lalunie :* -
Dzezabella wrote:Wychylam się z krzaczorów
W końcu mam chwilę oddechu - pozmieniali mi zmiany w pracy, bo jedna laska na L4, druga w 18/19tc i musi mniej pracować i dowalili to mnie, czuję się jak zombie...
U mnie chyba cykl bez owuTemperatura leci na łeb na szyję, ale od dzisiaj biorę znowu dupka, więc podejrzewam, że zaraz odbije do góry, szkoda, że to nic nie znaczy. Poza tym, w tym cyklu nic, kompletnie nic mnie nie boli, nie kłuje, brzuch spoko, jajcory spoko, cycki spoko...
Niby wiedziałam, że przez najbliższe dwa cykle nie powinnam się nastawiać, ale miałam nadzieję, że chociaż owulacja będzie... Smutno mi trochę przez to.
Jeśli komuś jeszcze nie gratulowałam, to nadrabiam zaległości: gratulacje, rośnijcie zdrowo i oszczędzajcie się Lalunie :*
Dlaczego bierzesz duphaston? Nie boisz się ze nie bedzie przez niego owu? Może masz późną owulacje.Cherry_Blossom lubi tę wiadomość
-
Bella_Bella wrote:Dlaczego bierzesz duphaston? Nie boisz się ze nie bedzie przez niego owu? Może masz późną owulacje.
Dupek na regulację i zagnieżdżenie.
Pytałam o to gina i powiedział, że w dawce 2x1 tabletka jest 20mg progesteronu, a dopiero dawka powyżej 30mg może hamować owulację. Ale wiadomo, co organizm to inny efekt.
Do tej pory wydaje mi się, że owu powinnam mieć ok 19-20dc, ale potem mam cykle po 40kilka dni, więc tak być nie może za bardzo... Ogólnie mam problem z niskim progesteronem w fl (a praktycznie jego brakiem, bo jest tak niski) więc chyba lepiej najpierw to unormować