X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    A to jest myśl :) Szybko zajadę do Warszawy, a później to już będę się grzać :D

A tak serio, to rozpadało się na dobre, wróciłam przemoczona. Mam nadzieję że się nie przeziębię.
    No teraz na herbatke z malinami musisz przyjechac ! Imbiru na rozgrzanie Ci dołożę i bedzie ok :)
    Ja wlasnie 7km zrobiłam
    Wracając wpadłam do rossmana, szampon, orzechy i moje kochane figi :) :)
    Wracałam biegiem bo padało a w rękach zakupy - musiało to komicznie wygladac :)

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No brawo paczusiu za determinacje :)

Pączek lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa dziekuje Wisienko Dziekuje ❤️

• magnolia82222 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki, u mnie dziś 23dc i jakieś bóle w podbrzuszu i to takie drętwienie w podbrzuszu czy juz sama sobie uroiłam, nie wiem. Przeważnie miałam 28cykle choc ostatnio miałam az 36-dniowy, tyle że dużo stresu miałam w tamtym miesiącu.
    Over wyznaczył mi @ na dzień 26.10 ale jak nie dostane @ to zatestuje w przyszły piątek. Ciekawe czy w tym cyklu mi się udało, w końcu miałam zarąbisty luz i inne podejście niz wcześniej.

35 lat, 2 ciąża

Wysłany: 20 października 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia trzymam kciuki :*

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • EmiKa Debiutantka

Wysłany: 20 października 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87, Pączek witajcie w Klubie Wiecznie Głodnych :)

Pączek, Kim87 lubią tę wiadomość

• Szaron Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny - wróciłam dziś z pierwszej wizyty u lekarza. Wszystko wygląda bardzo dobrze (nie zapeszać), mam wielką listę badań do zrobienia (np. serologia kiły?!) na za 4 tygodnie.
    Objawów dalej brak poza bolesnymi trochę sutkami i mdłościami jak jestem głodna. Poza tym roznosi mnie energia i ciągle mi ciepło :) Lekarz zachował kamienną powagę, że on W OGÓLE nie jest zaskoczony że po 3 cyklach starań jestem w ciąży mimo Hashimoto i PCOS, że przecież się leczymy od dwóch lat ponad i po to mnie leczył żebym w ciążę gładko zaszła ;) Kurde uwielbiam go ;)

Także ZARAŻAM Was, zachódźmy, miejmy cudownych lekarzy, którzy nas poskładają w razie czego do kupy; no i trzymam kciuki za nas wszystkie :)

haha.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 17:46

AniaŁ123, Pączek, stokrotka666, Evelin, Kim87, Violet146, Dzezabella lubią tę wiadomość

tb7382c324e9cpbx.png

Wysłany: 20 października 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron wrote:
    Hej dziewczyny - wróciłam dziś z pierwszej wizyty u lekarza. Wszystko wygląda bardzo dobrze (nie zapeszać), mam wielką listę badań do zrobienia (np. serologia kiły?!) na za 4 tygodnie.
    Objawów dalej brak poza bolesnymi trochę sutkami i mdłościami jak jestem głodna. Poza tym roznosi mnie energia i ciągle mi ciepło :) Lekarz zachował kamienną powagę, że on W OGÓLE nie jest zaskoczony że po 3 cyklach starań jestem w ciąży mimo Hashimoto i PCOS, że przecież się leczymy od dwóch lat ponad i po to mnie leczył żebym w ciążę gładko zaszła ;) Kurde uwielbiam go ;)

Także ZARAŻAM Was, zachódźmy, miejmy cudownych lekarzy, którzy nas poskładają w razie czego do kupy; no i trzymam kciuki za nas wszystkie :)

haha.jpg

Cudownie <3 <3 <3 <3
    Gratuluję
    A długa listabadań to norma :)

Szaron lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron wrote:

SUPER!!! gratulacje!

Ja właśnie dzisiaj oddałam krew na kiłę, wirusowe zapalenie wątroby, grupę krwi i inne badziewia :D

Szaron lubi tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    No teraz na herbatke z malinami musisz przyjechac ! Imbiru na rozgrzanie Ci dołożę i bedzie ok :)
    Ja wlasnie 7km zrobiłam

Dobra jesteś! Na takiej pogodzie...? Ja kurcze wyglądam za okno, ale słabizna :/ A taka zmotywowana nie jestem :P

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron gratulacje!!! Jak nie pójdzie mi z tą moją obecną ginką, to będę podkradać Twojego :)

Szaron, Evelin lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia82222 wrote:
    hej laseczki, u mnie dziś 23dc i jakieś bóle w podbrzuszu i to takie drętwienie w podbrzuszu czy juz sama sobie uroiłam, nie wiem. Przeważnie miałam 28cykle choc ostatnio miałam az 36-dniowy, tyle że dużo stresu miałam w tamtym miesiącu.
    Over wyznaczył mi @ na dzień 26.10 ale jak nie dostane @ to zatestuje w przyszły piątek. Ciekawe czy w tym cyklu mi się udało, w końcu miałam zarąbisty luz i inne podejście niz wcześniej.

Magnolia trzymam kciuki, ale najlepiej spokojnie czekać i nie nastawiać się na nic, później lepsza niespodzianka ;)

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Dobra jesteś! Na takiej pogodzie...? Ja kurcze wyglądam za okno, ale słabizna :/ A taka zmotywowana nie jestem :P
    No tak mnie naszło - a pozniej zrozumiałam ze jutro czasu nie mam, w sobote i niedziele wyjeżdżam wiec kiedy jak nie dzis :)

Ps. - napierdziela mnie podbrzusze :( ja nie wiem czy to bol owulacyjnych czy co - bo jakos tak dziwnie niedobrze mi/muli troszke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 18:03

• 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron moje gratulacje:);) super, ze pecherzyk rosnie:) teraz oby ten czas lecial szybciej:)

Szaron, Evelin lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Dziewczyny czy to źle że fl wyniosła w tym cyklu 12 dni? Ostatnie dwa cykle była po 13 dni
    Faza lutealna ma wynosić między 10 do 16 dni. Jest u ciebie ok

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron wrote:

haha.jpg
    Podziel.się zaraza; -)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Ja wlasnie 7km zrobiłam
    Kochana u mnie leje tak ze jakbym nawet się zaparla to i tak ni da rady. Ale orbi zrobiony

3jgxflw1867zd36k.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kochana u mnie leje tak ze jakbym nawet się zaparla to i tak ni da rady. Ale orbi zrobiony
    U mnie teraz tez leje - deszcz mnie złapał w ostatniej fazie - ostatni kilometr był w deszczu
    Jak by mega lało to pewnie poszłabym na bieżnie.
    Ojjj ja na orbi to uuuuu dawno nie byłam ;)
    Narazie mecze sie z brzuchem :/ nie wiem co mi jest :/

Kim87 lubi tę wiadomość

• stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszyska kiedy najlepiej zacząć brać duphaston?

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka666 wrote:
    Dziewuszyska kiedy najlepiej zacząć brać duphaston?
    Ja zawsze brałam po 3 dniach wyższej temperatury, po owu koniecznie ;)

A wogole to dobry wieczór :*

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
‹‹ 3390 3391 3392 3393 3394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ