SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    A to jest myśl :) Szybko zajadę do Warszawy, a później to już będę się grzać :D

A tak serio, to rozpadało się na dobre, wróciłam przemoczona. Mam nadzieję że się nie przeziębię.
    No teraz na herbatke z malinami musisz przyjechac ! Imbiru na rozgrzanie Ci dołożę i bedzie ok :)
    Ja wlasnie 7km zrobiłam
    Wracając wpadłam do rossmana, szampon, orzechy i moje kochane figi :) :)
    Wracałam biegiem bo padało a w rękach zakupy - musiało to komicznie wygladac :)

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No brawo paczusiu za determinacje :)

Pączek lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa dziekuje Wisienko Dziekuje ❤️

• magnolia82222 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki, u mnie dziś 23dc i jakieś bóle w podbrzuszu i to takie drętwienie w podbrzuszu czy juz sama sobie uroiłam, nie wiem. Przeważnie miałam 28cykle choc ostatnio miałam az 36-dniowy, tyle że dużo stresu miałam w tamtym miesiącu.
    Over wyznaczył mi @ na dzień 26.10 ale jak nie dostane @ to zatestuje w przyszły piątek. Ciekawe czy w tym cyklu mi się udało, w końcu miałam zarąbisty luz i inne podejście niz wcześniej.

35 lat, 2 ciąża

Wysłany: 20 października 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia trzymam kciuki :*

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • EmiKa Debiutantka

Wysłany: 20 października 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87, Pączek witajcie w Klubie Wiecznie Głodnych :)

Pączek, Kim87 lubią tę wiadomość

• Szaron Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny - wróciłam dziś z pierwszej wizyty u lekarza. Wszystko wygląda bardzo dobrze (nie zapeszać), mam wielką listę badań do zrobienia (np. serologia kiły?!) na za 4 tygodnie.
    Objawów dalej brak poza bolesnymi trochę sutkami i mdłościami jak jestem głodna. Poza tym roznosi mnie energia i ciągle mi ciepło :) Lekarz zachował kamienną powagę, że on W OGÓLE nie jest zaskoczony że po 3 cyklach starań jestem w ciąży mimo Hashimoto i PCOS, że przecież się leczymy od dwóch lat ponad i po to mnie leczył żebym w ciążę gładko zaszła ;) Kurde uwielbiam go ;)

Także ZARAŻAM Was, zachódźmy, miejmy cudownych lekarzy, którzy nas poskładają w razie czego do kupy; no i trzymam kciuki za nas wszystkie :)

haha.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 17:46

AniaŁ123, Pączek, stokrotka666, Evelin, Kim87, Violet146, Dzezabella lubią tę wiadomość

tb7382c324e9cpbx.png

Wysłany: 20 października 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron wrote:
    Hej dziewczyny - wróciłam dziś z pierwszej wizyty u lekarza. Wszystko wygląda bardzo dobrze (nie zapeszać), mam wielką listę badań do zrobienia (np. serologia kiły?!) na za 4 tygodnie.
    Objawów dalej brak poza bolesnymi trochę sutkami i mdłościami jak jestem głodna. Poza tym roznosi mnie energia i ciągle mi ciepło :) Lekarz zachował kamienną powagę, że on W OGÓLE nie jest zaskoczony że po 3 cyklach starań jestem w ciąży mimo Hashimoto i PCOS, że przecież się leczymy od dwóch lat ponad i po to mnie leczył żebym w ciążę gładko zaszła ;) Kurde uwielbiam go ;)

Także ZARAŻAM Was, zachódźmy, miejmy cudownych lekarzy, którzy nas poskładają w razie czego do kupy; no i trzymam kciuki za nas wszystkie :)

haha.jpg

Cudownie <3 <3 <3 <3
    Gratuluję
    A długa listabadań to norma :)

Szaron lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron wrote:

SUPER!!! gratulacje!

Ja właśnie dzisiaj oddałam krew na kiłę, wirusowe zapalenie wątroby, grupę krwi i inne badziewia :D

Szaron lubi tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    No teraz na herbatke z malinami musisz przyjechac ! Imbiru na rozgrzanie Ci dołożę i bedzie ok :)
    Ja wlasnie 7km zrobiłam

Dobra jesteś! Na takiej pogodzie...? Ja kurcze wyglądam za okno, ale słabizna :/ A taka zmotywowana nie jestem :P

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron gratulacje!!! Jak nie pójdzie mi z tą moją obecną ginką, to będę podkradać Twojego :)

Szaron, Evelin lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia82222 wrote:
    hej laseczki, u mnie dziś 23dc i jakieś bóle w podbrzuszu i to takie drętwienie w podbrzuszu czy juz sama sobie uroiłam, nie wiem. Przeważnie miałam 28cykle choc ostatnio miałam az 36-dniowy, tyle że dużo stresu miałam w tamtym miesiącu.
    Over wyznaczył mi @ na dzień 26.10 ale jak nie dostane @ to zatestuje w przyszły piątek. Ciekawe czy w tym cyklu mi się udało, w końcu miałam zarąbisty luz i inne podejście niz wcześniej.

Magnolia trzymam kciuki, ale najlepiej spokojnie czekać i nie nastawiać się na nic, później lepsza niespodzianka ;)

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Dobra jesteś! Na takiej pogodzie...? Ja kurcze wyglądam za okno, ale słabizna :/ A taka zmotywowana nie jestem :P
    No tak mnie naszło - a pozniej zrozumiałam ze jutro czasu nie mam, w sobote i niedziele wyjeżdżam wiec kiedy jak nie dzis :)

Ps. - napierdziela mnie podbrzusze :( ja nie wiem czy to bol owulacyjnych czy co - bo jakos tak dziwnie niedobrze mi/muli troszke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 18:03

• 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron moje gratulacje:);) super, ze pecherzyk rosnie:) teraz oby ten czas lecial szybciej:)

Szaron, Evelin lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Dziewczyny czy to źle że fl wyniosła w tym cyklu 12 dni? Ostatnie dwa cykle była po 13 dni
    Faza lutealna ma wynosić między 10 do 16 dni. Jest u ciebie ok

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron wrote:

haha.jpg
    Podziel.się zaraza; -)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Ja wlasnie 7km zrobiłam
    Kochana u mnie leje tak ze jakbym nawet się zaparla to i tak ni da rady. Ale orbi zrobiony

3jgxflw1867zd36k.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kochana u mnie leje tak ze jakbym nawet się zaparla to i tak ni da rady. Ale orbi zrobiony
    U mnie teraz tez leje - deszcz mnie złapał w ostatniej fazie - ostatni kilometr był w deszczu
    Jak by mega lało to pewnie poszłabym na bieżnie.
    Ojjj ja na orbi to uuuuu dawno nie byłam ;)
    Narazie mecze sie z brzuchem :/ nie wiem co mi jest :/

Kim87 lubi tę wiadomość

• stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszyska kiedy najlepiej zacząć brać duphaston?

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka666 wrote:
    Dziewuszyska kiedy najlepiej zacząć brać duphaston?
    Ja zawsze brałam po 3 dniach wyższej temperatury, po owu koniecznie ;)

A wogole to dobry wieczór :*

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
‹‹ 3390 3391 3392 3393 3394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ