Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie Kochane!
Zołza chyba wiem o czym piszesz. Tak samo jak Ty miałam coś takiego kilka razy w życiu. Ostatnio chyba w maju lub kwietniu. Ból nie ziemski! Właśnie związany z dolegliwościami jelitowymi, czyli biegunką, tylko było więcej tego bólu niż efektów w toalecie:-P Bywało tak że szłam do toalety na czworakach, bo nie mogłam ustać na nogach. I najważniejsza informacja: zawsze było to 1 dnia @, właściwie tym się zaczynała. Paskudne przeżycieWspółczuję Ci bardzo!
-
AniaŁ123 wrote:Witajcie Kochane!
Zołza chyba wiem o czym piszesz. Tak samo jak Ty miałam coś takiego kilka razy w życiu. Ostatnio chyba w maju lub kwietniu. Ból nie ziemski! Właśnie związany z dolegliwościami jelitowymi, czyli biegunką, tylko było więcej tego bólu niż efektów w toalecie:-P Bywało tak że szłam do toalety na czworakach, bo nie mogłam ustać na nogach. I najważniejsza informacja: zawsze było to 1 dnia @, właściwie tym się zaczynała. Paskudne przeżycieWspółczuję Ci bardzo!
Czy diagnozowałaś to jakoś? -
A mnie zbiera przeziębienie:-( Musiało mnie przewiać wczoraj na rowerach. Gardło mnie strasznie boli od rana i kości, a do tego czuję że mam gorszą koncentrację i ciężko mi się skupić w pracy:-( Nie mogę być teraz chora! Niestety dzisiejsze bieganie raczej muszę odpuścić, żeby się nie pogrążyć. Ależ mam pecha, jak nie paskudna pogoda, to przeziębienie:-(
-
katt23 wrote:Witam,
jestem tu całkowicie nowa , o maluszka staram się dopiero 4 miesiące , z czego dopiero w tym cyklu rozpoczęłam obserwację śluzu oraz szyjki i tempki.
Jestem prawie pewna ( wg. testów owulacyjnych) , że wstrzeliliśmy się ze staraniami w odpowiedni czas , 4 dni przed owu , 2 dni przed owu , 1 dzien przed owu i w dniu owu.
Do wczoraj moja szyjka była nisko i średnio otwarta , dzisiaj nie jestem w stanie dosięgnąć jej palcem, co to oznacza? nie znam się na tym jeszcze zbyt dobrze.
Od 2 dni po owu pobolewało mnie podbrzusze, miałam zaparcia ( do wczoraj) oraz nabrzmiałe piersi , bolesne od boku i bolesne sutki , gdzie jeśli już takie rzeczy się u mnie działy , to 3-4 dni przed @ . Do @ zostało mi jeszcze 6 dni. Dziś nie wytrzymałam i rano zrobiłam test o czułości 10. Negatywny wg. mnie, chociaż po przyjrzeniu się zobaczyłam zarys drugiej kreski ( ale to mogła być moja wyobraźnia). Czy jest najmniejsza szansa, że zafasolkowałam?
Witaj Kat, jeśli zobaczyłaś cień to całkiem możliwe, powtórz jutro rano,ale na test i tak jest jeszcze bardzo wcześnie. -
M_Belly wrote:Czy diagnozowałaś to jakoś?
Nie, nigdy się nawet nad tym głębiej nie zastanawialam. Stwierdziłam że czasem tak się może zdarzyć. -
AniaŁ123 wrote:A mnie zbiera przeziębienie:-( Musiało mnie przewiać wczoraj na rowerach. Gardło mnie strasznie boli od rana i kości, a do tego czuję że mam gorszą koncentrację i ciężko mi się skupić w pracy:-( Nie mogę być teraz chora! Niestety dzisiejsze bieganie raczej muszę odpuścić, żeby się nie pogrążyć. Ależ mam pecha, jak nie paskudna pogoda, to przeziębienie:-(
A mówiłam - przyjedź na herbatkę - i co - i chora
A tak poważnie - ja odpukać czuje sie okDziś ide pobiegać - mam nadzieje ze z 10 mi się uda zrobić
Nie wiem czy to to - ale po odstawieniu glutenu czuje sie jak by lżej - zjadam obiad - w sumie sie najadam ale mam taka lekkosc w brzuchu cały czasWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 13:09
AniaŁ123 lubi tę wiadomość
-
katt23 wrote:AniaŁ123 dziękuję za odpowiedź
a jak wygląda sprawa z tą szyjką ? to normalne, że wczoraj była nisko , nawet bardzo , a dzisiaj nie jestem w stanie jej dosięgnąć palcem ?
-
Pączek wrote:Nie wiem czy to to - ale po odstawieniu glutenu czuje sie jak by lżej - zjadam obiad - w sumie sie najadam ale mam taka lekkosc w brzuchu cały czas
to zdecydowanie brak glutenu, który niestety zapycha jelita... i powoduje uczucie cieżkości
-
nick nieaktualny
-
Pączek wrote:Ania
A mówiłam - przyjedź na herbatkę - i co - i chora
A tak poważnie - ja odpukać czuje sie okDziś ide pobiegać - mam nadzieje ze z 10 mi się uda zrobić
Nie wiem czy to to - ale po odstawieniu glutenu czuje sie jak by lżej - zjadam obiad - w sumie sie najadam ale mam taka lekkosc w brzuchu cały czas
Ja też się super czulam na diecie BG, do tego miałam takie wrażenie że stałam się mniej nerwowa:-)
Będę musiała wrócić do niej, ale to już pewnie od nowego roku:-PPączek lubi tę wiadomość
-
Zołza:) wrote:Ja chyba jednak zdiagnozuje... dla świętego spokóju... swojego i męża....
Bo się biedny wczoraj wystraszył
No jasne, ja to zlekceważyłam bo nie bardzo byłam jeszcze w temacie, teraz już bym się przejęła. Daj znać jak się czegoś dowiesz. -
katt23 wrote:AniaŁ123 dziękuję za odpowiedź
a jak wygląda sprawa z tą szyjką ? to normalne, że wczoraj była nisko , nawet bardzo , a dzisiaj nie jestem w stanie jej dosięgnąć palcem ?
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
AniaŁ123 wrote:Ja też się super czulam na diecie BG, do tego miałam takie wrażenie że stałam się mniej nerwowa:-)
Będę musiała wrócić do niej, ale to już pewnie od nowego roku:-P
Narazie mam objaw poniedziałkowego zwisu - siedze w pracy i mam luuuz nad luzami - aż dziwne - pewnie to cisza przed burząAniaŁ123 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Ja e w tym cyklu w krzakach siedzę narazie.
Robiłam dzisiaj badania w 5 dc :
TSH - 3,93 czegoś tam /ml - nie wiem jak wpisać ten znaczek - ale wychodzi ze w normie ( 4,20 norma)
PRL - 11,54 ng/ml - też w normie (29,90 norma)
PRL po obciążeniu - 172,30 ng/ml wzrosła 15x
Przeczytałam że to może być prolaktynemia czynnosciowa i ona powoduje niepekanie pęcherzyków graffa. ( chyba dlatego u mnie nie pękają). Często zdarza się po stosowaniu tabletek anty ( 4 lata brałam)
Dopiero początek cyklu a już na straty trzeba go spisać. Pieprzony gin mógł mi wcześniej dać skierowanie na tą prolaktyneWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 13:47
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
emidomi wrote:Cześć dziewczyny,
TSH - 3,93 czegoś tam /ml - nie wiem jak wpisać ten znaczek - ale wychodzi ze w normie
PRL - 11,54 ng/ml - też w normie
Przeczytałam że to może być prolaktynemia czynnosciowa i ona powoduje niepekanie pęcherzyków graffa. ( chyba dlatego u mnie nie pękają). Często zdarza się po stosowaniu tabletek anty ( 4 lata brałam)
Dopiero początek cyklu a już na straty trzeba go spisać. Pieprzony gin mógł mi wcześniej dać skierowanie na tą prolaktyneMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
emidomi wrote:Cześć dziewczyny,
TSH - 3,93 czegoś tam /ml - nie wiem jak wpisać ten znaczek - ale wychodzi ze w normie ( 4,20 norma)
PRL - 11,54 ng/ml - też w normie (29,90 norma)
Dopiero początek cyklu a już na straty trzeba go spisać. Pieprzony gin mógł mi wcześniej dać skierowanie na tą prolaktyne
tsh za wysoko - od razu do endokrynologa!
na prolaktynę zapewne dostaniesz bromka