Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Emidomi - zrób od razu ft3, ft4... samo tsh to za mało, a przy staraniach najlepiej mieć tak od 1,5 do 2.. w zależności co powie Ci lekarz
ja miałam 4,5 a normę do 4,9 i jedna z dziewczyn od razu wyprowadziła mnie z błędnego myślenia, że jak norma lab. to jest ok
-
LILITH.P wrote:Emidomi - zrób od razu ft3, ft4... samo tsh to za mało, a przy staraniach najlepiej mieć tak od 1,5 do 2.. w zależności co powie Ci lekarz
ja miałam 4,5 a normę do 4,9 i jedna z dziewczyn od razu wyprowadziła mnie z błędnego myślenia, że jak norma lab. to jest ok
Obojętnie w którym dc? Długo to się leczy Lili?31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
emidomi wrote:Obojętnie w którym dc? Długo to się leczy Lili?
obojętnie
ja byłam miesiąc na euthyroksie... najmniejsza dawka - 25 mg i jak widać po suwaczkupykło nam po leku na tarczycę, więc przypuszczam, że pewnie coś tam blokowała
-
możesz poszerzyć diagnistykę o anty tpo i anty tg... żeby wykluczyć wstępnie hashimoto
endo nie da Ci na przeciwciała skierowania, bo nie są to badania refundowane
umawiaj endo, koniecznie z usg tarczycy
-
Emidomi Lili dobrze prawi ja też miałam tsh wysokie w styczniu a w kwietniu zaszłam bez leków. Przy ciązy miałam tsh kolo 2
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 14:10
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Zrobię te badania. Zastanawiam się tylko czy uda mi się dostać do jakiegoś dobrego endokrynologa. U mnie w mieście nie ma.31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
emidomi wrote:Zrobię te badania. Zastanawiam się tylko czy uda mi się dostać do jakiegoś dobrego endokrynologa. U mnie w mieście nie ma.Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Kim87 wrote:To szukaj poza miastem. Szkoda czasu na endo który powie ze jest ok z tsh bo w normie
Już szukamKim87 lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
emidomi wrote:Już szukam
szukaj i koniecznie zrób cały panel tarczycowyna 1 wizycie od razu powiedz, że staracie się o dziecko i martwi Cię poziom tsh
ft'ki zrób i przeciwciała, bo bez nich nic sensownego Ci nie powie, pewnie powie, że masz wrócić z wszystkimi badaniami... a to bez sensu, na 1 wizycie już się możesz dobrze zakręcić -
LILITH.P wrote:szukaj i koniecznie zrób cały panel tarczycowy
na 1 wizycie od razu powiedz, że staracie się o dziecko i martwi Cię poziom tsh
ft'ki zrób i przeciwciała, bo bez nich nic sensownego Ci nie powie, pewnie powie, że masz wrócić z wszystkimi badaniami... a to bez sensu, na 1 wizycie już się możesz dobrze zakręcić
Mam zrobić ft3, ft4 i przeciwciała? Jeśli tak powiem w laboratorium to będą wiedziały o co mi chodzi?
Wizytę u endo mam 3.11 i chce juz mieć wszystkie wyniki żeby nie wysłał mnie z kwitkiem na badania.31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
emidomi wrote:Mam zrobić ft3, ft4 i przeciwciała? Jeśli tak powiem w laboratorium to będą wiedziały o co mi chodzi?
Wizytę u endo mam 3.11 i chce juz mieć wszystkie wyniki żeby nie wysłał mnie z kwitkiem na badania.
tak ft3, ft4 i przewciała czyli antyTPO i antyTG
babeczki będą wiedzieć o co chodzi -
Dziękuję Ci LILITH.P. Naprawdę mi pomoglas. Może w końcu coś się u mnie ruszy z tą owulacja. Zła jestem tylko że tak późno zrobilam te badania31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Hej :*
Ja wstałam dopiero godzine temu, nie umiem do siebie dojść po nockach, nawet jak mam wolne...
Zołza tulę mocno!
Ja mam dziś 6 dzień duphastonu, a od 5 tak mnie brzuch boli, że buscopan nie pomaganon stop cos jakby jajniki a skurcze takie okresowo-kibelkowe, śluz kremowy a mimo to czuję w środku wilgoć... najgorszy jest jednak ten ból, nie jestem w stanie normalnie funkcjonować...
-
Dzezabella wrote:Hej :*
Ja wstałam dopiero godzine temu, nie umiem do siebie dojść po nockach, nawet jak mam wolne...
Zołza tulę mocno!
Ja mam dziś 6 dzień duphastonu, a od 5 tak mnie brzuch boli, że buscopan nie pomaganon stop cos jakby jajniki a skurcze takie okresowo-kibelkowe, śluz kremowy a mimo to czuję w środku wilgoć... najgorszy jest jednak ten ból, nie jestem w stanie normalnie funkcjonować...
hej Dzezabella ja mam jeszcze około 5 dni do @ i od wczoraj brzuch mnie boli strasznie i dziś to już w ogóle masakra czuję jakbym za sekundę miała okres dostać i tak mi się dziś 3 razy w ciągu dnia pojawiło wzięłam nospę i troszeczkę ulżyło.. też właśnie tak jakby trochę jajnik trochę skurczę nawet chwilami jakby skurczę w pochwie i nie wiem czy czasami @ nie przyjdzie dużo wcześniej niż powinna .. też właśnie nie wiem skąd takie mocne bóle mogą byćWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 16:16
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:hej Dzezabella ja mam jeszcze około 5 dni do @ i od wczoraj brzuch mnie boli strasznie i dziś to już w ogóle masakra czuję jakbym za sekundę miała okres dostać i tak mi się dziś 3 razy w ciągu dnia pojawiło wzięłam nospę i troszeczkę ulżyło.. też właśnie tak jakby trochę jajnik trochę skurczę nawet chwilami jakby skurczę w pochwie i nie wiem czy czasami @ nie przyjdzie dużo wcześniej niż powinna .. też właśnie nie wiem skąd takie mocne bóle mogą być
wydaje mi się, że to jednak od doopka, bo ból owulacyjny nie powinien trwac tydzień, prawda?
-
Dzezabella wrote:"Pocieszenie" w tym, że nie męczę sie sama
wydaje mi się, że to jednak od doopka, bo ból owulacyjny nie powinien trwac tydzień, prawda?
ja jak brałam dupka tylko że ja miałam brać tylko przez tydzień na torbiela to mnie bolał brzuch miałam uczucie jakby pełnej macicy tak mnie ciągło.. ale jak brałam w ciąży to już takiego czegoś nie miałam..
ból owulacyjny ? zależy ja zaszłam w 2 ciąże to mnie jajnik zaczął boleć i bolał dość długo nawet chyba do 6 tyg ale lekarz mówił że może była mocna owulacja dlatego .. ale przy pierwszej ciąży takiego czegoś nie miałam ..
teraz w tym cyklu mam dość często mocne bóle w jajnikach i jak na @
wiesz co cykl to inaczej więc kochana wszystko jest możliwe ..mnie dawniej bolał brzuch jak na @ dzień wcześniej albo w dniu @ a teraz potrafi z 3 dni wcześniej teraz 5 dni wcześniej i ból nie do zniesieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 16:27
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Dzezabella wrote:"Pocieszenie" w tym, że nie męczę sie sama
A który masz dc?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Czarnulka na @ okres mnie bolał dopiero 2dc, nigdy wczesniej. Na owulację czasem był jakiś skurcz, czasem jeden dzień, ale raczej większość cykli w roku było bezbolesnych, może raz czy dwa czułam owulację. A teraz po prostu tragedia, boli mnie tak już od 5 dni i wcale nie przestaje.
A może ten ból jest zwiastunem że sie udało...?