Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Cherry_Blossom wrote:Moja koleżanka dzisiaj ma zabieg... w 6 tc była u gin, pecherzyk.. wczoraj zaczęła krwawic, okazalo sie, ze w tym 6 tc ciaza sie zatrzymala. Ja pierdziele... byla/jest w 9 tcMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
nick nieaktualnyM_Belly wrote:Dam znać co mi lekarz powie tego 31.10, a jak Ty byś się czegoś dowiedziała to też daj znać
Musimy to zwalczyć !
No ja mam wizyte dopiero po badaniu drożności.. czyli po 2 listopada
Więc czekam co Tobie powie.
Mam nadzieję że u mnie to jednak nerwy a nie.. poronienie -
nick nieaktualny
-
Bella_Bella wrote:Witaj Wisienko ❤ Fizycznie nie odczuwam już żadnych dolegliwości. Tylko ciągle plamie mniej lub bardziej, jak długo może to trwać?Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
nick nieaktualny
-
Symptom czegos sorry ale mój telefon nie ogrania Zołza . Chociaż dla mnie na prawdę wygląda jak wczesne poronienie. Ja tak miałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 10:59
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyM_Belly
ponoć na 100 % endometriozę potwierdzić może tylko laparo...nawet na USG nie widać ognisk.
a ognisko może umiejscowić się nawet w jelicie, Zołza
skoro już ci sie to zdarzało to ja bym wykluczyła poronienie, chyba, że 4 razy od 2013 poroniłaś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 11:06
-
Znalazłam fajny artykuł :
,Od dnia 1 do 15 (czyli do połowy cyklu), potrzebujemy większej ilości estrogenów, aby odbudować endometrium (wyściółkę macicy). Ten czas nazywamy fazą folikularną. Dzięki nasionom lnu lub pestkom dyni możemy naturalnie zwiększyć poziom estrogenów.
Pomiędzy dniem 15 a 30 (czyli w drugiej części cyklu, w fazie lutealnej), ciałko żółte zaczyna uwalniać progesteron. Ten hormon płciowy sekrecyjnie przemienia endometrium i umożliwia implantację zapłodnionego jajeczka.
Wysoka zawartość cynku w nasionach sezamu i witaminy E w pestkach słonecznika stymuluje produkcję progesteronu. Dodając dwie łyżki stołowe nasion sezamu i słonecznika każdego dnia w fazie lutealnej, wspomożemy produkcję progesteronu, hormonu płciowego, na którego niedobory cierpi wiele kobiet.
Bella_Bella, AniaŁ123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLuccecita wrote:M_Belly
ponoć na 100 % endometriozę potwierdzić może tylko laparo...nawet na USG nie widać ognisk.
a ognisko może umiejscowić się nawet w jelicie, Zołza
skoro już ci sie to zdarzało to ja bym wykluczyła poronienie, chyba, że 4 razy od 2013 poroniłaś?
Nie pamiętam jak to wtedy było... czy byłam przed czy po @... ostatni raz tak miałam latem zeszłego roku...
Teraz @ przypadala mi na jutro. Wczoraj dostałam ataku... i pare h później zaczęłam plamic a dziś juz hardcore. -
nick nieaktualny
-
Violet146 wrote:Poczytajcie sobie jeszcze na tej stronce witaminy i zioła na różne problemy hormonalne:
http://mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=20&s_id=1&ss_id=3Violet146 lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
LILITH.P wrote:polubienie to tak przez przypadek...
widocznie i cykl Ci wyluzował... a tak na poważnie, przesunięcia się zdarzająjak masz test 10 to zastosuj, albo beta
czym to moze byc spowodowane?
Edit. Zrobilam 10 i negatyw.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 11:56
-
wvmvw wrote:Serio az tyle moglo mi sie przesunac? Nigdy mi sie to nie zdazylo. Tylko raz mi sie @ spoznila jak bylam w ciazy biochemicznej. Troche mam stracha...
czym to moze byc spowodowane?
Edit. Zrobilam 10 i negatyw.
stresem, jakąś chorobą - przeziębienie nawet, podróżą... -
Witam,
jestem tu całkowicie nowa , o maluszka staram się dopiero 4 miesiące , z czego dopiero w tym cyklu rozpoczęłam obserwację śluzu oraz szyjki i tempki.
Jestem prawie pewna ( wg. testów owulacyjnych) , że wstrzeliliśmy się ze staraniami w odpowiedni czas , 4 dni przed owu , 2 dni przed owu , 1 dzien przed owu i w dniu owu.
Do wczoraj moja szyjka była nisko i średnio otwarta , dzisiaj nie jestem w stanie dosięgnąć jej palcem, co to oznacza? nie znam się na tym jeszcze zbyt dobrze.
Od 2 dni po owu pobolewało mnie podbrzusze, miałam zaparcia ( do wczoraj) oraz nabrzmiałe piersi , bolesne od boku i bolesne sutki , gdzie jeśli już takie rzeczy się u mnie działy , to 3-4 dni przed @ . Do @ zostało mi jeszcze 6 dni. Dziś nie wytrzymałam i rano zrobiłam test o czułości 10. Negatywny wg. mnie, chociaż po przyjrzeniu się zobaczyłam zarys drugiej kreski ( ale to mogła być moja wyobraźnia). Czy jest najmniejsza szansa, że zafasolkowałam?dwurożność macicy.
cykle 31 dniowe.
27.10.2016 (+) beta 830,2