Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Robaczek83 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    2x1 tab. moze juz zahamowac owulację, wiec wazne zeby zaczać brać PO owulce
    najpierw chodzilam na monitoringi, ale szkoda mi kasy, wiec teraz tempkę mierzę, sluz, testy owu itp ;)
    Ja tak samo :) Monitornig a teraz testy, obserwacja, ja akurat mam dosc bolesna owulacje wiem wiem doskonale kiedy jest :) Ale i tak pomimo cela efektu brak :)

4cs, kolejna nadzieja...
    58g0zlo8aqse4bgl.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    dlatego ja nikomu się nie zwierzam, że sie staramy :)

wiemy tylko ja i mąż :D

wiesz, jak się kończy 30 i nie ma dzieci... to człowiek tylko słyszy, kiedy zaczniecie? kiedy? ciągle studia, praca? a dzieci...

ja jak powiedzialam, że będziemy się starać, to pierwsze pytanie z jej ust " a co, jak nie będziecie mogli mieć dzieci?"

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Ta kurwa złoty strzał. Na pewno. Każda z nas ze zlotego strzała ciążę będzie miała ;-D aż mi się w podkurzeniu zrymowalo :-D
    dobre Kimiś, dobre :D :D :D Nasze strzały będą diamentowe :) :) :) misternie wyrzezbione a nie na odpierdol :D :D

Kim87, Bella_Bella lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez sie ciągle wypytują kiedy drugie, ale zawsze wszystkich zbywam i nie udzielam konkretnej odpowiedzi :D , to tylko i wyłącznie nasza sprawa ;)

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Ta kurwa złoty strzał. Na pewno. Każda z nas ze zlotego strzała ciążę będzie miała ;-D aż mi się w podkurzeniu zrymowalo :-D

taki z tego złoty strzał, jak z koziej dupy trąbka :D

0b52cec6da.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    wiesz, jak się kończy 30 i nie ma dzieci... to człowiek tylko słyszy, kiedy zaczniecie? kiedy? ciągle studia, praca? a dzieci...

ja jak powiedzialam, że będziemy się starać, to pierwsze pytanie z jej ust " a co, jak nie będziecie mogli mieć dzieci?"
    Lili jak mi paczka przyjdzie to ci pożycze sprzęciora;) ciężarną uniewinnią :D

8p3ovfxm8uset94e.png
  • LILITH.P Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co.. ja się umiem cieszyć z czyjegoś szczęścia, fajnie jak się ludziom układa...

ale nie lubię, gdy czyimś szczęściem dobija się innych ludzi, na zasadzie "jestem lepsza/lepszy"

edit: sami o nasze szczęście walczyliśmy kilka cykli, spinaliśmy się, łaziłam po endo, łkałam, gdy @ przychodziła i wiem, jak to jest... ale nie znoszę, gdy ludzie wbijają mnie w poczucie winy, że jestem gorsza, bo nie zaszła w 3 cyklach, że nam się nie uda, bo za starzy...bo coś tam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 13:24

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Lili jak mi paczka przyjdzie to ci pożycze sprzęciora;) ciężarną uniewinnią :D

zbrodnia w afekcie, hormony... wysoki testosteron :D

Tuliska lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy w zyciu nikogo bym sie nie zapytala kiedy dziecko, obojetnie pierwsze czy drugie czy piąte, bo teraz wiem, ze takie pytania mogą być bardzo bolesne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałyście to? : http://www.deon.pl/inteligentne-zycie/ona-i-on/art,559,mam-30-lat-i-nie-mam-dzieci-wiesz-dlaczego2.html

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    czytałyście to? : http://www.deon.pl/inteligentne-zycie/ona-i-on/art,559,mam-30-lat-i-nie-mam-dzieci-wiesz-dlaczego2.html

tak! czytalam!

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie.. ja sama mam w swoim otoczeniu fajną znajomą, która stara się 5 lat, inną, co nie zabezpiecza się od 8 lat i jestem na tego typu sprawy bardzo wyczulona

0b52cec6da.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1f66ac4a475.jpg

Hm, wydaje mi się, coś jest. Czyli beta hcg nie spadło jeszcze do końca? Kurczę, mam nadzieję, że niedługo spadnie, bo moja Kimi mówiła, że beta blokuje owu. A po @ chcemy się starać. Wrrr...

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    wiecie.. ja sama mam w swoim otoczeniu fajną znajomą, która stara się 5 lat, inną, co nie zabezpiecza się od 8 lat i jestem na tego typu sprawy bardzo wyczulona
    Niektorzy za nic takowej wrazliwosci nie posiadają :/
    U mnie niestety same "wpadki" dookoła... A ja głupia baba się cieszyłam że pierwsza "po bozemu" buhahaha... no to sobie wyboziowalam jak ta lala :/ tak że Bóg o mnie zapomniał ;)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    U mnie niestety same "wpadki" dookoła... A ja głupia baba się cieszyłam że pierwsza "po bozemu" buhahaha... no to sobie wyboziowalam jak ta lala :/ tak że Bóg o mnie zapomniał ;)

nie zapomniał Bejbe ;)

ale doskonale rozumiem, że pobuntować się trzeba! powadzić i powk... w końcu ja też łaziłam i pytałam, czemu inni tak szybko, a czemu my nie? czemu kobiety usuwają ciążę, jak tyle z nas przytuliłoby do serca swoje Maleństwo...

i niestety nie mam odp.

0b52cec6da.png

Wysłany: 26 października 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:

Nie mów tak kochana...
    Tule bardzo mocno <3

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 26 października 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    nie zapomniał Bejbe ;)

ale doskonale rozumiem, że pobuntować się trzeba! powadzić i powk... w końcu ja też łaziłam i pytałam, czemu inni tak szybko, a czemu my nie? czemu kobiety usuwają ciążę, jak tyle z nas przytuliłoby do serca swoje Maleństwo...

i niestety nie mam odp.

Ja też do dziś tego nie rozumiem...

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam też fajną kumpelę...
    32 lata i od 4 lat nie ma jajników, ani macicy... rak jajnika... nie ma faceta, bo tak wyszło, że przed diagnozą związek się jej rozpadł i nie może znaleźć, na randce każdy pyta, czy chce mieć dzieci... lub ile

0b52cec6da.png

Wysłany: 26 października 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    mam też fajną kumpelę...
    32 lata i od 4 lat nie ma jajników, ani macicy... rak jajnika... nie ma faceta, bo tak wyszło, że przed diagnozą związek się jej rozpadł i nie może znaleźć, na randce każdy pyta, czy chce mieć dzieci... lub ile

Ja pierdziele :( :( :(

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie chodzi mi o to, by pocieszać się tym, że inni mają gorzej... bo to nie o to chodzi...

czy, zeby komuś powiedzieć, co TY wiesz o cierpieniu?

ale żeby docenić to, co się ma lub to, co się miało, ale się straciło

0b52cec6da.png
‹‹ 3444 3445 3446 3447 3448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ