X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    No ja niby jestem po pierwszej @ ale wywołanej luteiną
    Acha no nic czekaj cierpliwie

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Robaczek83 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    mój gin twierdzi to samo. duphaston na samo zajście w ciąże nie ma żadnego wpływu,ale pomoże utrzymać :)

a co do plamień, to skoro bierzesz duphaston, on na pewno pomógł, ja odkąd biorę już nie miewam plamień tydzień przed @, tylko np. 2 dni przed @ :)
    Tzn, duphaston biore dopiero pierwszy cykl, a wit B6 od dwóch m-cy. Zobaczymy jak będzie.. A ty jak długo bierzesz dupka?

4cs, kolejna nadzieja...
    58g0zlo8aqse4bgl.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    A ja lepiej na "te" tematy się nie wypowiadam :D bo mnie ostatnio towarzyszyły wyładowania elektryczne w głowie ze wszystkimi możliwymi efektami specjalnymi ;) ;) ;) teraz zabijalam juz tylko wzrokiem moje szczesliwe ciezarne "z pierwszego cyklu" hehe :D :D

No co? Nikt mi nie potrafi odpowiedzieć dlaczego ja muszę mieć pecha to wyładowuje się w specyficzny sposób hehe ;) wiem... wredna jestem ;) ale dobrze mi z tym w czasie terazniejszym :D
    Tulis a kto powiedział że masz chaftowac tęcza na widok każdej nowozafasolkowanej bądź ciężarnej. Nic na siłę noni tak nie wyjdzie.

Babeczki 90% z nas tak ma. Ja ciągle nie mogę wył w poczcie powiadomien od pampersa o tyg ciąży. Cholerstwo woec co tydzień mam nega wkurw jak przychodzi mi ze jesteś w tym i w tym tyg ciąży.;) teraz jest lepiej na początku było gorzej.

Życie nie zrozumie nas nikt kto przez to nie przechodził. Ważne ze jestemy tu razem wspieramy się wkurwiamy i cieszymy.

Lof ju olll kochane <3 <3 <3

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no już 5 cykl z dupkiem leci
    zdecydowanie zmniejszył mi plamienia :)

• Robaczek83 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A prócz plamień miałas jeszcze jakieś inne problemy? Bo ja tak wierzyłam w tego dupka a teraz widzę że to jednak nie złoty środek...

4cs, kolejna nadzieja...
    58g0zlo8aqse4bgl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek
    no niby nie, "tylko" te plamienia

proga miałam bez szału, ale w normie, kilka razy badałam 7-8 dpo, to miałam 15-18

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie najgorsze było to... jak znajoma, która wiedziała, że się staramy ciągle pisała mi o swoich znajomych, którzy zachodzili w pierwszych trzech cyklach... kurwicy można było dostać, siedzisz sobie w 1 dzień @ i nagle sms "X zaczyna się ostro starać o dziecko", 2 m-ce później "X w ciąży", Y się stara, miesiąc później, Y w ciąży...
    albo...okres mi się spóźnia 4 dni, nie jestem jeszcze gotowa na 2 ciążę, a co u Ciebie? przyszedł??

fuck, fuck, fuck...

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dupek to jest bardziej wspomagająco, lekarze nawet dziewczynom bez plamień, z dobrym progiem przepisują :/

w samym zajściu niestety nie pomoże

jaką masz dawkę, 2x1 tabletke?

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    dla mnie najgorsze było to... jak znajoma, która wiedziała, że się staramy ciągle pisała mi o swoich znajomych, którzy zachodzili w pierwszych trzech cyklach... kurwicy można było dostać, siedzisz sobie w 1 dzień @ i nagle sms "X zaczyna się ostro starać o dziecko", 2 m-ce później "X w ciąży", Y się stara, miesiąc później, Y w ciąży...
    albo...okres mi się spóźnia 4 dni, nie jestem jeszcze gotowa na 2 ciążę, a co u Ciebie? przyszedł??

fuck, fuck, fuck...

http://i405.photobucket.com/albums/pp139/lisa_lion_heart/movingicons/tumblr_ltdr5libr71r1c0llo1_500.gif

Violet146 lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH
    znajoma prowadziła rejestr okolicznych staraczek ? :D

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Tulis a kto powiedział że masz chaftowac tęcza na widok każdej nowozafasolkowanej bądź ciężarnej. Nic na siłę noni tak nie wyjdzie.

Babeczki 90% z nas tak ma. Ja ciągle nie mogę wył w poczcie powiadomien od pampersa o tyg ciąży. Cholerstwo woec co tydzień mam nega wkurw jak przychodzi mi ze jesteś w tym i w tym tyg ciąży.;) teraz jest lepiej na początku było gorzej.

Życie nie zrozumie nas nikt kto przez to nie przechodził. Ważne ze jestemy tu razem wspieramy się wkurwiamy i cieszymy.

Lof ju olll kochane <3 <3 <3

Kochaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam
    Ciiiiiiiiiiiiiiiiiię normalnie <3 <3 <3
    To o tej tęczy to tekst w dziesiatce mott mojego życia hehe :) ;)

Kim87 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    LILITH
    Spoko takie odpady to u nas codzienność. Każda z nas spotyka takie co jakiś czas

3jgxflw1867zd36k.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    LILITH

wiesz jak to jest...

czasami ludzie lubią innych dobić ;) dlatego ona o moim/naszym stanie nie wie ;)

0b52cec6da.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:

fuck, fuck, fuck...
    Liliputek na tą okoliczność właśnie zamówiłam kałasznikowa na allegro :D :D :D :D

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Kochaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam
    Ciiiiiiiiiiiiiiiiiię normalnie <3 <3 <3
    To o tej tęczy to tekst w dziesiatce mott mojego życia hehe :) ;)

rdj-heart.gif

Tuliska lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Robaczek83 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    dupek to jest bardziej wspomagająco, lekarze nawet dziewczynom bez plamień, z dobrym progiem przepisują :/

w samym zajściu niestety nie pomoże

jaką masz dawkę, 2x1 tabletke?
    Tak, 2x1. No własnie, mi lekarz tez tak mówil, że to tak w razie jakbym zaszła, bo nie zaszkodzi a może tylko pomóc utrzymać... Ale cały czas się łudzę, że może jednak pomoże zajść... :)

4cs, kolejna nadzieja...
    58g0zlo8aqse4bgl.png
  • LILITH.P Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Liliputek na tą okoliczność właśnie zamówiłam kałasznikowa na allegro :D :D :D :D

a jej tekst, że wszyscy jej narzeczonemu gratulowali złotego strzału... a ona k.. tabletki pół roku wcześniej odstawiła... facet do tej pory myśli, że zaszli podczas antykoncepcji :D :D czym się mi w tajemnicy pochwaliła

edit: dziecko ma prawie 2 lata ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 13:10

Kim87 lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek83 wrote:
    Tak, 2x1. No własnie, mi lekarz tez tak mówil, że to tak w razie jakbym zaszła, bo nie zaszkodzi a może tylko pomóc utrzymać... Ale cały czas się łudzę, że może jednak pomoże zajść... :)

2x1 tab. moze juz zahamowac owulację, wiec wazne zeby zaczać brać PO owulce
    najpierw chodzilam na monitoringi, ale szkoda mi kasy, wiec teraz tempkę mierzę, sluz, testy owu itp ;)

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta kurwa złoty strzał. Na pewno. Każda z nas ze zlotego strzała ciążę będzie miała ;-D aż mi się w podkurzeniu zrymowalo :-D

Tuliska lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego ja nikomu się nie zwierzam, że sie staramy :)

wiemy tylko ja i mąż :D

‹‹ 3443 3444 3445 3446 3447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ