Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    No ja niby jestem po pierwszej @ ale wywołanej luteiną
    Acha no nic czekaj cierpliwie

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Robaczek83 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    mój gin twierdzi to samo. duphaston na samo zajście w ciąże nie ma żadnego wpływu,ale pomoże utrzymać :)

a co do plamień, to skoro bierzesz duphaston, on na pewno pomógł, ja odkąd biorę już nie miewam plamień tydzień przed @, tylko np. 2 dni przed @ :)
    Tzn, duphaston biore dopiero pierwszy cykl, a wit B6 od dwóch m-cy. Zobaczymy jak będzie.. A ty jak długo bierzesz dupka?

4cs, kolejna nadzieja...
    58g0zlo8aqse4bgl.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    A ja lepiej na "te" tematy się nie wypowiadam :D bo mnie ostatnio towarzyszyły wyładowania elektryczne w głowie ze wszystkimi możliwymi efektami specjalnymi ;) ;) ;) teraz zabijalam juz tylko wzrokiem moje szczesliwe ciezarne "z pierwszego cyklu" hehe :D :D

No co? Nikt mi nie potrafi odpowiedzieć dlaczego ja muszę mieć pecha to wyładowuje się w specyficzny sposób hehe ;) wiem... wredna jestem ;) ale dobrze mi z tym w czasie terazniejszym :D
    Tulis a kto powiedział że masz chaftowac tęcza na widok każdej nowozafasolkowanej bądź ciężarnej. Nic na siłę noni tak nie wyjdzie.

Babeczki 90% z nas tak ma. Ja ciągle nie mogę wył w poczcie powiadomien od pampersa o tyg ciąży. Cholerstwo woec co tydzień mam nega wkurw jak przychodzi mi ze jesteś w tym i w tym tyg ciąży.;) teraz jest lepiej na początku było gorzej.

Życie nie zrozumie nas nikt kto przez to nie przechodził. Ważne ze jestemy tu razem wspieramy się wkurwiamy i cieszymy.

Lof ju olll kochane <3 <3 <3

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no już 5 cykl z dupkiem leci
    zdecydowanie zmniejszył mi plamienia :)

• Robaczek83 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A prócz plamień miałas jeszcze jakieś inne problemy? Bo ja tak wierzyłam w tego dupka a teraz widzę że to jednak nie złoty środek...

4cs, kolejna nadzieja...
    58g0zlo8aqse4bgl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek
    no niby nie, "tylko" te plamienia

proga miałam bez szału, ale w normie, kilka razy badałam 7-8 dpo, to miałam 15-18

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie najgorsze było to... jak znajoma, która wiedziała, że się staramy ciągle pisała mi o swoich znajomych, którzy zachodzili w pierwszych trzech cyklach... kurwicy można było dostać, siedzisz sobie w 1 dzień @ i nagle sms "X zaczyna się ostro starać o dziecko", 2 m-ce później "X w ciąży", Y się stara, miesiąc później, Y w ciąży...
    albo...okres mi się spóźnia 4 dni, nie jestem jeszcze gotowa na 2 ciążę, a co u Ciebie? przyszedł??

fuck, fuck, fuck...

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dupek to jest bardziej wspomagająco, lekarze nawet dziewczynom bez plamień, z dobrym progiem przepisują :/

w samym zajściu niestety nie pomoże

jaką masz dawkę, 2x1 tabletke?

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    dla mnie najgorsze było to... jak znajoma, która wiedziała, że się staramy ciągle pisała mi o swoich znajomych, którzy zachodzili w pierwszych trzech cyklach... kurwicy można było dostać, siedzisz sobie w 1 dzień @ i nagle sms "X zaczyna się ostro starać o dziecko", 2 m-ce później "X w ciąży", Y się stara, miesiąc później, Y w ciąży...
    albo...okres mi się spóźnia 4 dni, nie jestem jeszcze gotowa na 2 ciążę, a co u Ciebie? przyszedł??

fuck, fuck, fuck...

http://i405.photobucket.com/albums/pp139/lisa_lion_heart/movingicons/tumblr_ltdr5libr71r1c0llo1_500.gif

Violet146 lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH
    znajoma prowadziła rejestr okolicznych staraczek ? :D

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Tulis a kto powiedział że masz chaftowac tęcza na widok każdej nowozafasolkowanej bądź ciężarnej. Nic na siłę noni tak nie wyjdzie.

Babeczki 90% z nas tak ma. Ja ciągle nie mogę wył w poczcie powiadomien od pampersa o tyg ciąży. Cholerstwo woec co tydzień mam nega wkurw jak przychodzi mi ze jesteś w tym i w tym tyg ciąży.;) teraz jest lepiej na początku było gorzej.

Życie nie zrozumie nas nikt kto przez to nie przechodził. Ważne ze jestemy tu razem wspieramy się wkurwiamy i cieszymy.

Lof ju olll kochane <3 <3 <3

Kochaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam
    Ciiiiiiiiiiiiiiiiiię normalnie <3 <3 <3
    To o tej tęczy to tekst w dziesiatce mott mojego życia hehe :) ;)

Kim87 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    LILITH
    Spoko takie odpady to u nas codzienność. Każda z nas spotyka takie co jakiś czas

3jgxflw1867zd36k.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    LILITH

wiesz jak to jest...

czasami ludzie lubią innych dobić ;) dlatego ona o moim/naszym stanie nie wie ;)

0b52cec6da.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:

fuck, fuck, fuck...
    Liliputek na tą okoliczność właśnie zamówiłam kałasznikowa na allegro :D :D :D :D

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Kochaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam
    Ciiiiiiiiiiiiiiiiiię normalnie <3 <3 <3
    To o tej tęczy to tekst w dziesiatce mott mojego życia hehe :) ;)

rdj-heart.gif

Tuliska lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Robaczek83 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    dupek to jest bardziej wspomagająco, lekarze nawet dziewczynom bez plamień, z dobrym progiem przepisują :/

w samym zajściu niestety nie pomoże

jaką masz dawkę, 2x1 tabletke?
    Tak, 2x1. No własnie, mi lekarz tez tak mówil, że to tak w razie jakbym zaszła, bo nie zaszkodzi a może tylko pomóc utrzymać... Ale cały czas się łudzę, że może jednak pomoże zajść... :)

4cs, kolejna nadzieja...
    58g0zlo8aqse4bgl.png
  • LILITH.P Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Liliputek na tą okoliczność właśnie zamówiłam kałasznikowa na allegro :D :D :D :D

a jej tekst, że wszyscy jej narzeczonemu gratulowali złotego strzału... a ona k.. tabletki pół roku wcześniej odstawiła... facet do tej pory myśli, że zaszli podczas antykoncepcji :D :D czym się mi w tajemnicy pochwaliła

edit: dziecko ma prawie 2 lata ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 13:10

Kim87 lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek83 wrote:
    Tak, 2x1. No własnie, mi lekarz tez tak mówil, że to tak w razie jakbym zaszła, bo nie zaszkodzi a może tylko pomóc utrzymać... Ale cały czas się łudzę, że może jednak pomoże zajść... :)

2x1 tab. moze juz zahamowac owulację, wiec wazne zeby zaczać brać PO owulce
    najpierw chodzilam na monitoringi, ale szkoda mi kasy, wiec teraz tempkę mierzę, sluz, testy owu itp ;)

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta kurwa złoty strzał. Na pewno. Każda z nas ze zlotego strzała ciążę będzie miała ;-D aż mi się w podkurzeniu zrymowalo :-D

Tuliska lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego ja nikomu się nie zwierzam, że sie staramy :)

wiemy tylko ja i mąż :D

‹‹ 3443 3444 3445 3446 3447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ