Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
dzięki dziewczyny za rady :* chyba sobie zrobię,bo jeśli gin do tej pory nic o tym badaniu nie wspominał, to pewnie niewielkie szanse, że da mi skierowanieAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Kobitki poratujcie mnie. Mam jutro 21dc i powinnam zrobić progesteron, ale zastanawiam się czy to moje przeziębienie + antybiotyk może jakoś wpłynąć na wynik? Plisss help!
-
pola89 wrote:dzięki dziewczyny za rady :* chyba sobie zrobię,bo jeśli gin do tej pory nic o tym badaniu nie wspominał, to pewnie niewielkie szanse, że da mi skierowanie
Ja też jeszcze tego badania nie robiłam, a dobrze by było wiedzieć co tam słychać
Zapytam ginki przy kolejnej wizycie -
AniaŁ123 wrote:Kobitki poratujcie mnie. Mam jutro 21dc i powinnam zrobić progesteron, ale zastanawiam się czy to moje przeziębienie + antybiotyk może jakoś wpłynąć na wynik? Plisss help!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 15:25
AniaŁ123 lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
AniaŁ123 wrote:Kobitki poratujcie mnie. Mam jutro 21dc i powinnam zrobić progesteron, ale zastanawiam się czy to moje przeziębienie + antybiotyk może jakoś wpłynąć na wynik? Plisss help!
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Kim87 wrote:Kurde nie wiem kochana. NA prolaktyne na pewno wpływa ale na prog nie mam pojecia
No właśnie przeszukuję internet i nic nie znalazłamNo chyba pójdę. Mam wizytę 17.11 i już nie zdążę powtórzyć, bo w najlepszym wypadku będę w 13-14dc
Najwyżej będę powtarzać później.
Dziękuję KimiKim87 lubi tę wiadomość
-
Ale ale - jeżeli czujesz się na siłach by iść jutro na badania i nie masz jakoś daleko to ja bym poszła i zapytała w gabinecie - powinny Ci powiedzieć babeczki czy będzie to miało wpływ czy nie -
AniaŁ123 wrote:Ja też jeszcze tego badania nie robiłam, a dobrze by było wiedzieć co tam słychać
Zapytam ginki przy kolejnej wizycie
A któraś z Was miała AMH na skierowanie? Czy robiłyście prywatnie?Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
pola89 wrote:myślę, że nie powinno mieć dużego wpływu, ale to tylko moje przypuszczenia...
Mi też się tak wydaje, ale w takim razie okaże się podczas wizyty
Dziękuję Kochana za odpowiedź -
Pączek wrote:Ja też nie wiem czy wpłynie czy nie - u wujka gogle szukałam przed chwila ale nic nie znalazłam
Ale ale - jeżeli czujesz się na siłach by iść jutro na badania i nie masz jakoś daleko to ja bym poszła i zapytała w gabinecie - powinny Ci powiedzieć babeczki czy będzie to miało wpływ czy nie
Właśnie taki mądry wujek, a tego nie wie
Na szczęście mam bardzo blisko do laboratorium. Zapytam, chociaż raczej i tak sobie zrobię, bo muszę mieć ten wynik przed kolejną wizytą, na którą już i tak bardzo długo czekam.
Pączek lubi tę wiadomość
-
pola89 wrote:mi się trochę nie chce czekać do wizyty... Ale może by się udało zeskierowaniem...
A któraś z Was miała AMH na skierowanie? Czy robiłyście prywatnie?
Mnie trochę cena przeraża. Zapytam się ginki czy w ogóle myśli, że jest to dla mnie teraz konieczne. Chyba może na podstawie dotychczasowych badań to jakoś stwierdzić. Jeśli powie że dobrze by było zrobić, ale skierowania nie może dać, to pewnie sobie zafunduję. Chociaż pewnie mój pakiet w Luxmedzie tego nie obejmuje. Ale zapytam -
AniaŁ123 wrote:Kurcze to siedzenie w domu mnie wykańcza... Otwarłam paczkę Jeżyków!!! Ratunku!!!
Zamieńmy się
Przyjedź dziś - jutro pójdziesz za mnie do pracy a ja sobie poleniuchuje
A i nie pomoge Ci w jedzeniu ciastek - sorry - GlutenWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 15:41
-
AniaŁ123 wrote:Mnie trochę cena przeraża. Zapytam się ginki czy w ogóle myśli, że jest to dla mnie teraz konieczne. Chyba może na podstawie dotychczasowych badań to jakoś stwierdzić. Jeśli powie że dobrze by było zrobić, ale skierowania nie może dać, to pewnie sobie zafunduję. Chociaż pewnie mój pakiet w Luxmedzie tego nie obejmuje. Ale zapytam
ale może warto zrobić... Jak tak piszesz, to może i ja się powstrzymam i na następnej wizycie o tym pogadam z gin
30 lat
AniaŁ123 wrote:Mnie trochę cena przeraża. Zapytam się ginki czy w ogóle myśli, że jest to dla mnie teraz konieczne. Chyba może na podstawie dotychczasowych badań to jakoś stwierdzić. Jeśli powie że dobrze by było zrobić, ale skierowania nie może dać, to pewnie sobie zafunduję. Chociaż pewnie mój pakiet w Luxmedzie tego nie obejmuje. Ale zapytam
Aniu wydaje mi się, że przy problemach hormonalnych powinnaś dostać to badanie od ginekologa lub od endokrynologa... jest w koszyku badań refundowanych przez NFZ -
Cześć
właśnie wróciłam z USG:) musze zmienic suwaczek, bo moj Bąbelek nadgonil i mam termin porodu tak jak z miesiaczki czyli na 3.06 ( Kim mozesz mnie zapisac:)
). Uslyszalam serduszko 169 uderzen na minute:) moja Fasolcia ma juz 1,73cm:)
LILITH.P, Kim87, AniaŁ123, Pączek, Parsleyek, Violet146, ines., Evelin, Dzezabella, Bella_Bella lubią tę wiadomość
Wiecie co dziewczyny... Chyba na 2 miesiące odłożę moje starania ze względu na pracę. a przynajmniej zmniejszę intensywność
Tak żeby w przypadku ciąży musieli mi dać umowę na stałe. Za 2 miesiące już tak będzie
w tym czasie może uda mi się pozałatwiać sprawy ze sobą, tzn. np uprosić HSG
przynajmniej będzie bez spiny
30 lat
19Biedroneczka91 wrote:Cześć
właśnie wróciłam z USG:) musze zmienic suwaczek, bo moj Bąbelek nadgonil i mam termin porodu tak jak z miesiaczki czyli na 3.06 ( Kim mozesz mnie zapisac:)
). Uslyszalam serduszko 169 uderzen na minute:) moja Fasolcia ma juz 1,73cm:)
zazdroszczę możliwości usłyszenia serduszka
Evelin lubi tę wiadomość
30 lat
pola89 wrote:Wiecie co dziewczyny... Chyba na 2 miesiące odłożę moje starania ze względu na pracę. a przynajmniej zmniejszę intensywność
Tak żeby w przypadku ciąży musieli mi dać umowę na stałe. Za 2 miesiące już tak będzie
w tym czasie może uda mi się pozałatwiać sprawy ze sobą, tzn. np uprosić HSG
przynajmniej będzie bez spiny
za 2 m-ce kończy Ci się ta 3 umowa na czas określony?
edit: możesz się spokojnie staraćw końcu nie powiesz od razu szefowi, że jesteś przy nadziei
a jak będą Ci chcieli pokazać figę z makiem, a nie umowę na czas nieokreślony, to przynajmniej wydłuży Ci się automatycznie do dnia porodu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 16:03