Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
LILITH.P wrote:Rozumiem. W ciąży pracodawca może postąpić w takim przypadku dwojako. Umowa kończy Ci się w sierpniu 2017... Jeśli zajdziesz załóżmy do marca... Ciąża w sierpniu będzie widoczna, ergo pracodawca wcale nie musi dać Ci nowej umowy na czas nieokreślony... Zgodnie z prawem umowa przedłuży Ci się do dnia porodu. I tylko od pracodawcy zależy, czy będzie tak miły i da Ci umowę na czas nieokreślony,czy też skorzysta z tego, co daje prawo. Wtedy umowę dostaniesz np. po powrocie z zasiłku rodzicielskiego. Jeśli liczysz na umowę o pracę na czas nieokreślony... to "najlepiej" zajść w okolicach czerwca
wtedy nic nie będzie widać.
to lipa
a przedłużenie umowy nie równa się nowej umowie? Bo ja tak myślałam
jak widać zielona jestem
Chyba już nie będę na nic liczyć, bo przedtem tak liczyłam, to się prawo zmieniło i tak nic z tego nie wyszło... Staram się już 10 miesięcy, więc chyba nie chcę tego przekładać aż na czerwiecWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 19:11
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
AniaŁ123 wrote:Lili tylko ja chodzę do Luxmedu, więc nie dostanę skierowania na NFZ
Wcześniej chodziłam na NFZ i też nie dostałam, w ogóle tylko 2x dostałam skierowania na prolaktynę i progesteron, więc szaleństwo było.
jak lekarz będzie ok, to da Ci skierowaniemoże np. kazać Ci przyjść do szpitala, gdzie pracuje, przychodni NFZ
albo będzie miał odpowiednie druczki przy sobie
-
pola89 wrote:aha
to lipa
a przedłużenie umowy nie równa się nowej umowie? Bo ja tak myślałam
jak widać zielona jestem
nie, nie równa się
umowa zostaje jakby automatycznie przedłużona, bez żadnego aneksu, pisma... po prostu zgodnie z prawem, chroni to kobiety w ciąży, zatrudnione na czas określony
w takim przypadku wszystko zależy od pracodawcy po prostu
edit: pracodawca, który nie da Ci nowej umowy na czas nieokreślony, jakby Cię zwalnia... wtedy prawo Cię chroni i masz umowę do dnia porodu - prawo do kasy na zwolnieniu lekarskim
jeśli jednak zależy mu na pracowniku - taką umowę Ci daWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 19:13
-
wiele zależy od pracodawcy... może Ci nie dać umowy, bo np. będzie się bał, że po macierzyńskim pójdziesz na wychowawczy... bo coś tam, bo coś tam
wszystko zależy typowo od jego podejścia, może Ci powiedzieć, że umowę dostaniesz, jak np. wrócisz z zasiłku rodzicielskiego, albo po prostu jak będzie mu zależeć, dać Ci umowę na czas nieokreślony
tego niestety nie da się przewidzieć -
LILITH.P wrote:nie, nie równa się
umowa zostaje jakby automatycznie przedłużona, bez żadnego aneksu, pisma... po prostu zgodnie z prawem, chroni to kobiety w ciąży, zatrudnione na czas określony
w takim przypadku wszystko zależy od pracodawcy po prostu
edit: pracodawca, który nie da Ci nowej umowy na czas nieokreślony, jakby Cię zwalnia... wtedy prawo Cię chroni i masz umowę do dnia porodu - prawo do kasy na zwolnieniu lekarskim
jeśli jednak zależy mu na pracowniku - taką umowę Ci damoje wizje legły w gruzach, ale lepiej teraz niż później
u mnie niestety raczej nie robią nic na korzyść pracownika jeśli nie muszą
za duża firma (nawet nie wiem czy mój bezpośredni Dyrektor wie jak się nazywam
) i za niskie stanowisko, bo zwykły laborant
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
LILITH.P wrote:wiele zależy od pracodawcy... może Ci nie dać umowy, bo np. będzie się bał, że po macierzyńskim pójdziesz na wychowawczy... bo coś tam, bo coś tam
wszystko zależy typowo od jego podejścia, może Ci powiedzieć, że umowę dostaniesz, jak np. wrócisz z zasiłku rodzicielskiego, albo po prostu jak będzie mu zależeć, dać Ci umowę na czas nieokreślony
tego niestety nie da się przewidziećogólnie to w kiepskiej sytuacji jestem, jeśli chdzi o zachodzenie w ciążę
30 lat
pola89 wrote:jeszcze raz dzięki za wyjaśnienie
ogólnie to w kiepskiej sytuacji jestem, jeśli chdzi o zachodzenie w ciążę
mówi się, że nie ma idealnego czasu na ciążę
jakby co, zawsze masz czas na rodzicielskim, by znaleźć innego pracodawcę, jak i dogadać się co do powrotu
z drugiej strony, nigdy nie wiesz, czy dostaniesz w sierpniu umowętakże na spokojnie
Evelin lubi tę wiadomość
-
LILITH.P wrote:mówi się, że nie ma idealnego czasu na ciążę
jakby co, zawsze masz czas na rodzicielskim, by znaleźć innego pracodawcę, jak i dogadać się co do powrotu
z drugiej strony, nigdy nie wiesz, czy dostaniesz w sierpniu umowętakże na spokojnie
w takim razie dalej, bez żadnych przerw, się staram
LILITH.P lubi tę wiadomość
30 lat
A tak wogóle, to jesteście niezastąpione
LILITH.P, Evelin lubią tę wiadomość
30 lat
Pączek wrote:Oglądasz Chirurgów ??
Normalnie Aj Lof Ju ❤️❤️❤️ Ja na bierząco jestem ! 13 sezon w pełniuwielbiam ich !!
Ja to jestem serialowe dziecko - no tyle sie naoglądałam ostatnio ze moge ci na Prv popisać co mam ciekawego
A książkę to kup Twardocha !
ja chce ja chce! wszystkie seriale mi sie skończyły tylko Chirurdzy zostalipoleć coś
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
nikola2877 wrote:42
To młoda mamaI co teraz o tym myślisz? Oswoiłaś się z myślą o nowym rodzeństwie? Nie dziwię się że to był dla Ciebie szok.
-
nikola2877 wrote:Bry dziewczyny!
Wiecie co. Pare dni temu dowiedziałam sie ze moja mama jest w ciąży. Na poczarku nie wiedziałam czy mam sie cieszyć czy plakac bo jakos mi ciężko bylo..Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO