Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, a powiedzcie mi, żeby zbadać prolaktynę z obciążeniem muszę mieć skierowanie/receptę/cokolwiek, czy wystarczy, że pójdę prywatnie do labo? Mam iść do gina ok 10-11 dnia kolejnego cyklu i chciałam już wziąć ze sobą wynik.
A żeby sprawdzić czy euthyrox coś podziałał, wystarczy tsh, ft3 i ft4, prawda?
Jedno i drugie trzeba zrobić w konkretnym dc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 08:20
-
Dzezabella wrote:Dziewczyny, a powiedzcie mi, żeby zbadać prolaktynę z obciążeniem muszę mieć skierowanie/receptę/cokolwiek, czy wystarczy, że pójdę prywatnie do labo? Mam iść do gina ok 10-11 dnia kolejnego cyklu i chciałam już wziąć ze sobą wynik.
Jedno i drugie trzeba zrobić w konkretnym dc?w innym chcieli żebym miała ze sobą tabletkę, która jest na receptę (a całe opakowanie i tak nie jest Ci ptrzebne) prolaktynę robi się od 1 do 5 dc. Najlepiej w 3 dc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 08:34
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Dzezabella wrote:Dziewczyny, a powiedzcie mi, żeby zbadać prolaktynę z obciążeniem muszę mieć skierowanie/receptę/cokolwiek, czy wystarczy, że pójdę prywatnie do labo? Mam iść do gina ok 10-11 dnia kolejnego cyklu i chciałam już wziąć ze sobą wynik.
Jedno i drugie trzeba zrobić w konkretnym dc?
Wystarczy tsh ft3 i ft4 dzień cyklu nie ma znaczenia, ale nie ma tez sensu robic wczesniej niz po minimum 3 tygodniach brania euthyroxu.Dzezabella lubi tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Dzień dobry Kochane
WisienkaJednak przyszła @, a tak się zastanawiała i mąciła w głowie
Ale widocznie to było za wcześnie, teraz już będziesz miała odpowiednie miejsce dla grocha :*
PączuśNie łam się Kochana!!! Trzeba mieć nadzieję że w końcu się uda, że po prostu jeszcze nie nadszedł ten czas. Wiem, że takie moje gadanie nic Ci nie da, ale gdybym mogła to bym Cię wyściskała
:*
-
AniaŁ123 wrote:Dzień dobry Kochane
WisienkaJednak przyszła @, a tak się zastanawiała i mąciła w głowie
Ale widocznie to było za wcześnie, teraz już będziesz miała odpowiednie miejsce dla grocha :*
PączuśNie łam się Kochana!!! Trzeba mieć nadzieję że w końcu się uda, że po prostu jeszcze nie nadszedł ten czas. Wiem, że takie moje gadanie nic Ci nie da, ale gdybym mogła to bym Cię wyściskała
:*
No tak jakos przykro mi sie zrobiło ze sie poryczalam
Zaraz poleje sobie jakiegos drina ! -
Cześć dziewczyny,
Jak chcecie zobaczyć coś ciekawego to zajrzyjcie na mój wykres. Ja tu sobie czekam na owulacje w przyszłym tygodniu a program dzisiaj zaznaczył że już była 3 dni temu31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Robiłam wczoraj test owulacyjny. Ani śladu drugiej kreski nie było
i co najgorsze nie było serduszek w okresie okoloowulacyjnym
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
emidomi wrote:Cześć dziewczyny,
Jak chcecie zobaczyć coś ciekawego to zajrzyjcie na mój wykres. Ja tu sobie czekam na owulacje w przyszłym tygodniu a program dzisiaj zaznaczył że już była 3 dni temu
Wydaje mi się że powinnaś zignorować te weekendowe temperatury bo są mierzone o innej porze i dlatego są wysokie. Moim zdaniem nie przegapiłaś owulacji, ale oczywiście mogę się mylićemidomi lubi tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Pączek wrote:❤️❤️❤️❤️
No tak jakos przykro mi sie zrobiło ze sie poryczalam
Zaraz poleje sobie jakiegos drina !
Pączuśniestety gdy @ nadchodzi dosięga nas smutek i rozczarowanie... Mimo że wydaje nam się że jesteśmy na to przygotowane.. tule mocno
Do mnie przesyłka z @ nie dotarła, coś się dzieje niedobrego. Jutro odwiedzam gina pewnie będzie dupek na wywołaniePączek lubi tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
emidomi wrote:Zobacz teraz.
Nie przejmuj sie - to tylko program ! Sikaj dalej na testyi staraj sie mierzyć temp o jednej porze albo dodawaj odejmuj o 0.05 w zależności w ktora strone mierzysz od godziny bazowej
emidomi lubi tę wiadomość
-
emidomi wrote:Cześć dziewczyny,
Jak chcecie zobaczyć coś ciekawego to zajrzyjcie na mój wykres. Ja tu sobie czekam na owulacje w przyszłym tygodniu a program dzisiaj zaznaczył że już była 3 dni temuMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Hej, też jestem tu zupełnie nowa. Z mężem postanowiliśmy, że chcemy mieć maluszka. Staramy się od trzech miesięcy. Raz trafiliśmy idealnie w owulację (potwierdzone monitoringiem) ale nic z tego? Może ktoś mi powie dlaczego? Coś ze mną nie tak? Ogólnie odstawiłam antykoncepcję po siedmiu latach w styczniu czyli już trochę czasu minęło, żeby organizm zaczął samodzielnie na nowo pracować. Najgorsze jest to, że mam strasznie nieregularne cykle...najważniejsze to być cierpliwym