Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro wracam do pracy.... Trzymajcie kciuki :*

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Trzymam bardzo mocno♡♡♡

Bella_Bella lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Trzymamy mocno <3

Bella_Bella lubi tę wiadomość

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Kim przytulam. Dla mnie też dziś ciężki dzień. W tamtym roku gdy stałam przy grobie mojego taty opowiadalam mu, ze w tym przyjdziemy do niego już z wózeczkiem, z Dzidziusiem, bo przeciez mialam Marysie w brzuchu. A jednak.... Mylilam sie:( teraz nawet boje sie wybiegac myslami w przyszłość. Tamta ciąża tak cieszyła, z tej też się ciesze, ale jednocześnie tak bardzo boje

Kim87 lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Witaj w klubie ja dzisiaj mega mam doła nie dość ze chora jestem to jest wszystkich swietych (nie mam.już nikogo z rodziny) do tego horuiny przed @

Rycze cały dzień dzisiaj dawno nie miałam takiego doła
    Mąż mnie sliwowica ratuje

Kim kochana tule cie mocno...<3 <3 <3

A co do sliwowicy to polej kielicha...
    :) <3 :)

Jak jeszcze ci co zostało... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 22:08

Kim87 lubi tę wiadomość

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wymioty ciągle... śpi z nami. Czuwamy nad nią, rano do lekarza vhyba, że wcześniej wyladujemy gdzieś...

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane ostatnio miałam dużo pracy więc nie miałam czasu was nad robić coś się działo tu na forum ? któraś za fasolkowała ?
    ja byłam wczoraj u swojego lekarza za granica oczywiście rodzinnego bo taki przyjmuje i prowadzi ciąże dopiero jak coś się dzieje to kieruje do gina powiedziałam mu wszysko odnoście wcześniejszych ciąż i pokazałam dokument z moimi przeciwciałami powiedziałam że mam brać acard i jak najszybciej clexane , zanotował tam u siebie na komputerku po czym zamówił wizytę u specjalisty ginekologa co on na to powie , a do tego pobrał krew na te przeciwciała czy na pewno je mam , bo jak by się okazało że jakoś zniknęły to nie ma szans na dostanie clexane .. no i teraz czekam na zawiadomienie kiedy wizyta u gina ma przyjść kartka na kiedy . do tego zrobiłam hormon bhcg ale wyniki naj szybciej za tydzień ..

a co tam u was kochane ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 02:38

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewcxyny :)

Dziekuje za sugestie cykli bezowulacyjnych, dzis szukam jakiegos dobrego lekarza i bede to sprawdzac. No i tak jak wczesniej pisalam, zabieram sie za wszystkie badania od poczatku..

Po miesiacu czasu, w nocy pogodzilam sie na dobre z moim chlopakiem, bo mielismy ciezki czas i tylko warczelismy na siebie.. Co za ulga!!

Wszystkim wczorajszym smutaskom strasznie wspolczuje i mam nadzieje, ze juz dzis Wam lepiej :* Sciskam mocno!

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C.d. ;)

Dzis po ponad tygodniowej przerwie wracam do pracy.. Strasznie sie pochorowalam ale juz ok :) nie moge sie doczekac kiedy wroce do ludzi.. I do diety.. Trzymajcie kciuki, bo mam 10kg do zrzucenia a od kilku miesiecy stoje w miejscu.. Jakby moj organizm wzbranial sie przed byciem szczuplym ;) moze trzyma tluszczyk na zime :D od jutra biegam, nie ma co..

Milego poniedzialku w srode :) buziaki

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane moje :*
    Dawno mnie tu nie było ale u mnie "przedświąteczny" zawrót głowy... zamawianie kwiatów, układanie wiązanek, mnóstwo pracy w pracy= nadgodziny, goście na obiedzie wczoraj i do tego dość nie sympatyczne święto :/
    Półtora godziny w deszczu spędziłam wczoraj na cmentarzu u naszej królewny ... jak ja lubię to miejsce <3

Kimiś kochanie doskonale wiem o czym mowisz, tule strasznie mocno <3 <3 <3 dzis bedzie juz lepiej <3 <3 twarde babki też czasami muszą sobie poplakac <3

Bella <3 kochana powodzenia! Mnie praca uratowała :* zobaczysz dobrze Ci zrobi, będziesz miała głowę zajęta a to jest bezcenne <3

Wisienko <3 mam nadzieję że malutka lepiej się dziś czuję :* biedactwo :*
    A wracając do poprzedniego posta to pewnie że działamy kochanie ;) jeśli tylko obecność męża w domu na to pozwoli, w sobotę mam ginke, zobaczę co w jajnikach piszczy <3 czy wogole mam po co działać hehe :)

Czarnulka trzymam kciuki za szybką wizytę :* rosnijcie nam zdrowo <3 wszystko musi być w porządku! I już! :* :* <3

Witam wszystkie nowe staraczki :) "w kupie" razniej :D :D

Kim87, czarnulka24 lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko <3 <3 <3 <3

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie 3cs. Jestem mamą dwóch córek (13 i 4 lata) i staramy się o synusia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 08:28

• Pączek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Kimi Tulę Cię mocno <3
    Wisienka Oby Malutkiej zaraz przeszło - Trzymajcie się dzielnie ! <3
    Bella Powodzenia ! Będzie dobrze ! <3
    Lubię_czekoladę Dobrze że się pogodziłaś z facetem ! Super ! <3 No i Biegaj biegaj - my tu mamy małą grupę wsparcia dla biegających i chcących biegać :D Więc trzymam za Ciebie kciuki !

A ja powiem wam że ostatnio umierałam na @ pamietam że było hardcorowo a teraz - no troche pobolało ale nie jak ostatnio - jakaś łaskawa ta @ dla mnie jest w tym miesiącu :D
    Zaczynam poszukiwania gin na robienie kolejnych badań :D

Have a nice Day Ladies !

Tuliska, Kim87, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

• Pączek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1982 wrote:
    Hej dziewczyny, u mnie 3cs. Jestem mamą dwóch córek (13 i 4 lata) i staramy się o synusia
    Witamy i zapraszamy :)

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela witaj z nami :)

Tulisiu, paczku - dziękujemy. Na 13:30 idziemy do lekarza. Temperatura bliska 39, na szczęście pije. Kaszel okroony mokry, walczymy z nim od jakiegoś czasu ale teraz jest gorzej. Myślę, że bez antybiotyku się już nie obejdzie. Czuwamy nad nią całą noc, biedulka nasza;(

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TULISKA <3 <3 <3 <3 <3
    Ściskam mocno !

Tuliska lubi tę wiadomość

• Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy odstawiłam anty byłam pewna że zaskoczę od razu. W dwóch poprzednich cyklach miałam wszystkie możliwe objawy ciążowe i wiele testów za sobą, teraz postanowiłam wyluzowac (już to widzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 08:36

• Violet146 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1982 wrote:

Witaj Angela

Angela a czy córeczki były wycelowane czy tak poprostu Wam się udało, bo ja mam już Synka i nie ukrywam że fajnie byłoby mieć córeczke, ale wiadomo że w sumie obojętne byle by zdrowe...

• Angela1982 Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze pytanie techniczne, dlaczego wyświetla mi się tylko połowa mojego postu, resztę ucina

• Violet146 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Angela witaj z nami :)

Tulisiu, paczku - dziękujemy. Na 13:30 idziemy do lekarza. Temperatura bliska 39, na szczęście pije. Kaszel okroony mokry, walczymy z nim od jakiegoś czasu ale teraz jest gorzej. Myślę, że bez antybiotyku się już nie obejdzie. Czuwamy nad nią całą noc, biedulka nasza;(

A ile córcia ma lat jeśli mogę spytać...?
    Daj znać po wizycie...

I oczywiście dużo zdrówka życzę...

<3 <3 <3

‹‹ 3494 3495 3496 3497 3498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ