Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam odp od mojej ginekolog ze mam się mocno starać od nastepnego cyklu. Więc teraz zrobie badanie mojemu i go pofaszeruje witaminkami i będziemy sie mocno starac od nastepnego ;)))

AniaŁ123, Dzezabella, LILITH.P lubią tę wiadomość

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Ania ❤️

Pączuś <3
    Jak samopoczucie?

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Aniu, 3 dni będzie optymalnie, nie przetrzymuj chłopa dłużej niepotrzebnie :)
    Mój dzisiaj stwierdził, że nawet nie było tak źle jak myślał, że będzie ;)

Czyli jeśli chcemy zrobić badanie w sobotę, to już dzisiaj basta :P Ale jakoś nie wierzę że M. zrobi to badanie :P

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Pączuś <3
    Jak samopoczucie?
    Uszy mi więdną :D
    B oglada mecz i przezywa co 5 min :D
    Generalnie teoche słabo bo w parku koło domu gdzie biegałam jakis koleś zaatakował chłopaków gazem pieprzowym i mam zakaz biegania po 16 tam wiec słabo :/ a ja kupiłam ciepłe ciuchy do biegania po parku :/
    Teraz tylko wekeendy mi pozostają :( a ja tak sie cieszyłam na jutrzejsze bieganko po pracy - a musze isc na cholerna siłownie ktorej nie znoszę no nie znoszę tego miejsca
    W pracy mam małym młyn - odechciewa mi sie juz. Mam szefa taka flegmę i ciapę ze o losie - działa mi na nerwy i to strasznie ostatnio. No nie znoszę ludzi ktorzy mowia jedno - robia drugie albo mowia ze cos zrobią a pozniej odwracają kota ogonem albo zaslaniaja sie jakas historyjka tylko po to zeby powiedziec ze to w sumie on jest pokrzywdzony a nie ja mimo ze pozniej ja latam i załatwiam za niego 1000 spraw. No piorun by go w tyłek strzelił !
    A jak u Ciebie ? Jak sie czujesz ? Dorwalas książkę ? Widze ze Twoj M. idzie na badania

• Dzezabella Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Czyli jeśli chcemy zrobić badanie w sobotę, to już dzisiaj basta :P Ale jakoś nie wierzę że M. zrobi to badanie :P

Ja też nie wierzyłam, ale chyba czasem warto zaufać ;) :D

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie cycki bolą. A to 4 dc. Ciekawie się zapowiada...

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    A miałaś kiedyś potwierdzoną owu na monitoringu? Jeśli tak to ile lutealna po niej trwała?

Mialam potwierdzona ale nie pamietam dnia ani dlugosci fazy lutealnej.. Sprawdze to na aplikacji, kiedy mi wroci telefon z naprawy.. Wszystko tam zapisywalam.. :/

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Uszy mi więdną :D
    B oglada mecz i przezywa co 5 min :D
    Generalnie teoche słabo bo w parku koło domu gdzie biegałam jakis koleś zaatakował chłopaków gazem pieprzowym i mam zakaz biegania po 16 tam wiec słabo :/ a ja kupiłam ciepłe ciuchy do biegania po parku :/
    Teraz tylko wekeendy mi pozostają :( a ja tak sie cieszyłam na jutrzejsze bieganko po pracy - a musze isc na cholerna siłownie ktorej nie znoszę no nie znoszę tego miejsca
    W pracy mam małym młyn - odechciewa mi sie juz. Mam szefa taka flegmę i ciapę ze o losie - działa mi na nerwy i to strasznie ostatnio. No nie znoszę ludzi ktorzy mowia jedno - robia drugie albo mowia ze cos zrobią a pozniej odwracają kota ogonem albo zaslaniaja sie jakas historyjka tylko po to zeby powiedziec ze to w sumie on jest pokrzywdzony a nie ja mimo ze pozniej ja latam i załatwiam za niego 1000 spraw. No piorun by go w tyłek strzelił !
    A jak u Ciebie ? Jak sie czujesz ? Dorwalas książkę ? Widze ze Twoj M. idzie na badania

Ja miałam zajęty weekend. Jazda od rodziny do rodziny, a dzisiaj prace remontowo-wykończeniowe w mieszkaniu. Nawet nie miałam czasu pochodzić po sklepach, bo wszystko w biegu.
    To czy mój szanowny małż pójdzie się zbadać, to jest jeszcze bardzo wątpliwe ;)
    Ja dzisiaj miałam taki humorek w pracy, że miałam ochotę wszystkich dookoła zagryźć, nawet szczegóły wkurzały i musiałam się pilnować, żeby nie dać po sobie poznać :/

Ja też nie znoszę flegmatyków. Sama raczej wszystko robię szybko i tego samego wymagam od innych ;)

Też tęsknię za bieganiem! Ale jeszcze nie mogę, bo muszę porządnie wyzdrowieć, żeby choróbsko się nie wróciło.

Pączek lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Ja miałam zajęty weekend. Jazda od rodziny do rodziny, a dzisiaj prace remontowo-wykończeniowe w mieszkaniu. Nawet nie miałam czasu pochodzić po sklepach, bo wszystko w biegu.
    To czy mój szanowny małż pójdzie się zbadać, to jest jeszcze bardzo wątpliwe ;)
    Ja dzisiaj miałam taki humorek w pracy, że miałam ochotę wszystkich dookoła zagryźć, nawet szczegóły wkurzały i musiałam się pilnować, żeby nie dać po sobie poznać :/

Ja też nie znoszę flegmatyków. Sama raczej wszystko robię szybko i tego samego wymagam od innych ;)

Też tęsknię za bieganiem! Ale jeszcze nie mogę, bo muszę porządnie wyzdrowieć, żeby choróbsko się nie wróciło.

To widze ze dzieje sie :)
    Wiesz co - dobrze ze zaraz mamy weekend :D
    Jutro jakos sie przemecze - piatek to juz z górki i wolne :D

• Madera2000 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro tez badamy nasienie. Wiecie gdzie mozna kupic stacjonarnie gumki do pobierania nasienia? Moj maz szuka wymowek byle badania nie zrobic. Czy jak bez tej gumki to mozna uzyc czegos do nawilzenia?

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera2000 wrote:
    My jutro tez badamy nasienie. Wiecie gdzie mozna kupic stacjonarnie gumki do pobierania nasienia? Moj maz szuka wymowek byle badania nie zrobic. Czy jak bez tej gumki to mozna uzyc czegos do nawilzenia?

Nie powinno się niczego używać, trzeba 'na sucho' jechać... przynajmniej nam tak powiedziano... A gumek w aptekach poszukaj, najlepiej internetowych ;)

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera2000 wrote:

http://badanie-nasienia.pl/o-badaniu-nasienia/prezerwatywa-do-oddania-nasienia/

Znalazłam coś takiego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 23:20

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Mialam potwierdzona ale nie pamietam dnia ani dlugosci fazy lutealnej.. Sprawdze to na aplikacji, kiedy mi wroci telefon z naprawy.. Wszystko tam zapisywalam.. :/
    Według mnie owu jeszcze przed tobą kochana :) cierpliwie czekaj :) nie wiem, bolą Cię jajniki na owu? Czy masz jakieś inne sygnały? Jeszcze kilka testów możesz śmiało zrobić ;) najłatwiej i "najtaniej" jest się po prostu obserwować :)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    http://badanie-nasienia.pl/o-badaniu-nasienia/prezerwatywa-do-oddania-nasienia/

Znalazłam coś takiego
    Wisienka :)
    Jak corunia?

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny :) W okolicy Poznania z nieba leci biały puch <3 Ślad po nim nie zostaje ale i tak uwielbiam ;)

Dzezabella, Evelin lubią tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj z ciekawości zmierzylam temperaturę. Mam 36,77 czy to możliwe że po trzech tygodniach od zabiegu jeszcze się utrzymuje wyżej? Bo u mnie to tak trochę wyżej niż pierwsza faza. Może dopiero na @ spadnie? Ogólnie nie martwię się ze coś jest nie tak tylko ciekawość. W przyszłym tygodniu odbieram wyniki badań zr szpitala a potem wizyta kontrolna w kolejnym.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej <3

W Katowicach paskudny deszcz ze śniegiem... za godzinę będę w łóżku, wiec niech sie dzieje co chce ;)

Ta moja @ dziwna jakaś... :/

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!!
    Miałam już napisany cały elaborat i nagle pyk i wszystko zniknęło :-(
    Wspomnę tylko że wkurw mnie nadal trzyma, więc nie chce mi się wszystkiego powtarzać :-/
    Szefowa doprowadza mnie do szewskiej pasji!!!!! Dopiero przyszłam, a już chcę wracać do lóżeczka :-(
    Chyba PSM mi doskwiera:-(

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018

Wysłany: 3 listopada 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Według mnie owu jeszcze przed tobą kochana :) cierpliwie czekaj :) nie wiem, bolą Cię jajniki na owu? Czy masz jakieś inne sygnały? Jeszcze kilka testów możesz śmiało zrobić ;) najłatwiej i "najtaniej" jest się po prostu obserwować :)
    Z objawow to tylko czasem mam wrazenie ze dzien po owu zaczynaja bolec mnie piersi..i tak do @.. Choc to rownie dobrze moze oznaczac, ze w ogole nie mam owulacji... :(

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 3 listopada 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny :* milego dnia :)

Evelin lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
‹‹ 3500 3501 3502 3503 3504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ