Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Spokojnie nauczysz pomożemy ci ;)
    <3 <3 <3 <3 Jak ja Was uwielbiam :) Jestem tu tak krótko a tak się cieszę :D

Mój chłopak powoli brał nie już za wariatkę jak ja na tych forach przesiadywałam i nie rozumiał, czemu się tak tym wszystkim stresuję a Wy rozumiecie <3 Cudnie!!! :)

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:

Mój chłopak powoli brał nie już za wariatkę jak ja na tych forach przesiadywałam i nie rozumiał, czemu się tak tym wszystkim stresuję a Wy rozumiecie <3 Cudnie!!! :)
    Mialam tak samo:) od pierwszego dnia dobrze sie tu czuje:*

Lubię_czekoladę, worldbyme lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanko mam. Znacie jakiegos dobrego immunologa we Wroclawiu? Takiego ktory pomoże i nie wezmie Bóg wie ile kasy...

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Mialam tak samo:) od pierwszego dnia dobrze sie tu czuje:*
    I jakiś taki wewnętrzny spokój od razu :) Super :)

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:

Dobrze kochana trafiłaś ;*.
    Co.do mierzenia temp i wykresu to jak pewnie wiesz są dwie fazy . Pierwsza od @ do owu niskich temp oraz druga od owu do miesiaczki wyższych. Nie ważne są same wartości temp ale to żeby było widać na wykresie wyraźnie dwie fazy. Czasem ale nie zawsze w połowie cyklu w okolicach owu dochodzi do nagłego spadku temp. Następnego dnia zazwyczaj wraca ona do normy bądź rośnie. TO jest tzw spadek owulacyjny. Wtedy ładnie widać ze doszło do owu.
    W drugiej fazie cyklu po owu juz do czegoś takiego tez może dojść. Może to wtedy świadczyć o zagniezdzieniu zarodka. TAK samo jak w pierwszym przypadku temp wraca do normy bądź rośnie.

Pod koniec cyklu temp spada bądź utrzymuje się wysoko. Nawet jak franca przylazi dzieczyn odnotowuja wysokie temp. Temp spada niektórym tuż przed @ niektórym w trakcie @ albo po do fazy niskich temp.

To tak ogólnie.

Co do samego termometr fajnie by było jakbyś miała typowo owulacyjny z dwoma miejscami po przecinku. Mozna taki w aptece zamówić. Ale zwykły elektroniczny z jednym miejscem tez da rade. Ja taki uzwalam.

Nie przejmuj się jak będą wahania temp o kilka dziesiatych stopnia. Zdarza się i może dużo rzeczy mieć na to wpływ. Ważne aby były dwie fazy temp i tyle.

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam żywą krew na wkładce... więc kolejnym sposobem na wywołanie @ jest pójście na betę... :/

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    A ja mam żywą krew na wkładce... więc kolejnym sposobem na wywołanie @ jest pójście na betę... :/
    :( przykro mi.. ale nie przejmuj się... ja swego czasu miewałam cykle nawet do 47 dni długości.. i @ ani widu ani słychu.. tylko robiłam test ciążowy i od razu dostawałam :/ to złośliwość jest po prostu..

Dzezabella lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Dzezabella tulę cię bejbe;*;*

Dzezabella lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Dobrze kochana trafiłaś ;*.
    Co.do mierzenia temp i wykresu to jak pewnie wiesz są dwie fazy . Pierwsza od @ do owu niskich temp oraz druga od owu do miesiaczki wyższych. Nie ważne są same wartości temp ale to żeby było widać na wykresie wyraźnie dwie fazy. Czasem ale nie zawsze w połowie cyklu w okolicach owu dochodzi do nagłego spadku temp. Następnego dnia zazwyczaj wraca ona do normy bądź rośnie. TO jest tzw spadek owulacyjny. Wtedy ładnie widać ze doszło do owu.
    W drugiej fazie cyklu po owu juz do czegoś takiego tez może dojść. Może to wtedy świadczyć o zagniezdzieniu zarodka. TAK samo jak w pierwszym przypadku temp wraca do normy bądź rośnie.

Pod koniec cyklu temp spada bądź utrzymuje się wysoko. Nawet jak franca przylazi dzieczyn odnotowuja wysokie temp. Temp spada niektórym tuż przed @ niektórym w trakcie @ albo po do fazy niskich temp.

To tak ogólnie.

Co do samego termometr fajnie by było jakbyś miała typowo owulacyjny z dwoma miejscami po przecinku. Mozna taki w aptece zamówić. Ale zwykły elektroniczny z jednym miejscem tez da rade. Ja taki uzwalam.

Nie przejmuj się jak będą wahania temp o kilka dziesiatych stopnia. Zdarza się i może dużo rzeczy mieć na to wpływ. Ważne aby były dwie fazy temp i tyle.
    Dziękuję!!!! Wydrukuję to sobie i będę traktować jako instrukcję <3 :*

Kim87 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jesteście, wiecie? <3

Odebraliśmy właśnie wyniki nasienia, nie jest źle, ale mogłoby być lepiej ;) największy problem jest z lepkością i ruchliwoscią, ale myślę, ze to możemy latwo poprawić. W razie czego mamy umówioną konsultację na dokladne omówienie wyników na 8 listopada, a 14 ja idę do mojego gina, mam tylko po drodze jeszcze raz tarczyce zrobić :)

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:

Odebraliśmy właśnie wyniki nasienia, nie jest źle, ale mogłoby być lepiej ;) największy problem jest z lepkością i ruchliwoscią, ale myślę, ze to możemy latwo poprawić. W razie czego mamy umówioną konsultację na dokladne omówienie wyników na 8 listopada, a 14 ja idę do mojego gina, mam tylko po drodze jeszcze raz tarczyce zrobić :)
    Flegamina na to ;) a na ruchliwość suplementy i kawa przed sexem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 15:14

3jgxflw1867zd36k.png

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:

My też mamy problem z ruchliwością.. Dziś odbieram z apteki żel Conceive Plus.. podobno mega pomocny jeśli chodzi o ruchliwość i docieranie do celu ;) choć jeszcze nie wiem, czy polecam... :) Z supli bierzemy, w sensie mój partner :D bierze androvit, wit C, kwas foliowy, suplement Maca :) Może coś się przyda :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    My też mamy problem z ruchliwością.. Dziś odbieram z apteki żel Conceive Plus.. podobno mega pomocny jeśli chodzi o ruchliwość i docieranie do celu ;) choć jeszcze nie wiem, czy polecam... :) Z supli bierzemy, w sensie mój partner :D bierze androvit, wit C, kwas foliowy, suplement Maca :) Może coś się przyda :)

Dzisiaj mam nockę w pracy, więc będę przegrzebywała internety w poszukiwaniu wszystkiego :) Dzięki za info :*
    Ale dawajcie znać co wasi mężczyźni jeszcze jedzą i na co ;)

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka. Wlasnie bylam w ubikacji i podcierajac tylek pociagnal mi sie mega dlugi glut z pochwy. Pózniej zobaczylam ze w klozecie tez jest jakis uplaw:-( to moze byc po dupku ze taki sluz mam przed @?

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka666 wrote:
    hejka. Wlasnie bylam w ubikacji i podcierajac tylek pociagnal mi sie mega dlugi glut z pochwy. Pózniej zobaczylam ze w klozecie tez jest jakis uplaw:-( to moze byc po dupku ze taki sluz mam przed @?
    Może ale nie musi ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Może ale nie musi ;)
    A masz tak przed @?

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka666 wrote:

Kochana, ja też tak miałam w /już-poprzednim/ cyklu, ale winę zwaliłam na wiesiołka :D :)

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Kochana, ja też tak miałam w /już-poprzednim/ cyklu, ale winę zwaliłam na wiesiołka :D :)
    Ja wiesiolka nie biore;-) tak mi sie dziwnie ten cykl ciagnie ze juz nie wiem czy to od tych lekow czy co:)

0d1yqqmzw64bbzm4.png

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka666 wrote:
    Ja mam tak teraz:):) od jakichs 6 tygodni przynajmniej raz na 3 dni:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie przysłowiowego gluta zawsze przed @?

Też u siebie coś takiego zaobserwowałam ale to raczej w środku cyklu.. ;)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
‹‹ 3498 3499 3500 3501 3502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ