X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Spokojnie nauczysz pomożemy ci ;)
    <3 <3 <3 <3 Jak ja Was uwielbiam :) Jestem tu tak krótko a tak się cieszę :D

Mój chłopak powoli brał nie już za wariatkę jak ja na tych forach przesiadywałam i nie rozumiał, czemu się tak tym wszystkim stresuję a Wy rozumiecie <3 Cudnie!!! :)

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:

Mój chłopak powoli brał nie już za wariatkę jak ja na tych forach przesiadywałam i nie rozumiał, czemu się tak tym wszystkim stresuję a Wy rozumiecie <3 Cudnie!!! :)
    Mialam tak samo:) od pierwszego dnia dobrze sie tu czuje:*

Lubię_czekoladę, worldbyme lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanko mam. Znacie jakiegos dobrego immunologa we Wroclawiu? Takiego ktory pomoże i nie wezmie Bóg wie ile kasy...

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png

Wysłany: 2 listopada 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Mialam tak samo:) od pierwszego dnia dobrze sie tu czuje:*
    I jakiś taki wewnętrzny spokój od razu :) Super :)

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:

Dobrze kochana trafiłaś ;*.
    Co.do mierzenia temp i wykresu to jak pewnie wiesz są dwie fazy . Pierwsza od @ do owu niskich temp oraz druga od owu do miesiaczki wyższych. Nie ważne są same wartości temp ale to żeby było widać na wykresie wyraźnie dwie fazy. Czasem ale nie zawsze w połowie cyklu w okolicach owu dochodzi do nagłego spadku temp. Następnego dnia zazwyczaj wraca ona do normy bądź rośnie. TO jest tzw spadek owulacyjny. Wtedy ładnie widać ze doszło do owu.
    W drugiej fazie cyklu po owu juz do czegoś takiego tez może dojść. Może to wtedy świadczyć o zagniezdzieniu zarodka. TAK samo jak w pierwszym przypadku temp wraca do normy bądź rośnie.

Pod koniec cyklu temp spada bądź utrzymuje się wysoko. Nawet jak franca przylazi dzieczyn odnotowuja wysokie temp. Temp spada niektórym tuż przed @ niektórym w trakcie @ albo po do fazy niskich temp.

To tak ogólnie.

Co do samego termometr fajnie by było jakbyś miała typowo owulacyjny z dwoma miejscami po przecinku. Mozna taki w aptece zamówić. Ale zwykły elektroniczny z jednym miejscem tez da rade. Ja taki uzwalam.

Nie przejmuj się jak będą wahania temp o kilka dziesiatych stopnia. Zdarza się i może dużo rzeczy mieć na to wpływ. Ważne aby były dwie fazy temp i tyle.

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam żywą krew na wkładce... więc kolejnym sposobem na wywołanie @ jest pójście na betę... :/

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    A ja mam żywą krew na wkładce... więc kolejnym sposobem na wywołanie @ jest pójście na betę... :/
    :( przykro mi.. ale nie przejmuj się... ja swego czasu miewałam cykle nawet do 47 dni długości.. i @ ani widu ani słychu.. tylko robiłam test ciążowy i od razu dostawałam :/ to złośliwość jest po prostu..

Dzezabella lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Dzezabella tulę cię bejbe;*;*

Dzezabella lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Dobrze kochana trafiłaś ;*.
    Co.do mierzenia temp i wykresu to jak pewnie wiesz są dwie fazy . Pierwsza od @ do owu niskich temp oraz druga od owu do miesiaczki wyższych. Nie ważne są same wartości temp ale to żeby było widać na wykresie wyraźnie dwie fazy. Czasem ale nie zawsze w połowie cyklu w okolicach owu dochodzi do nagłego spadku temp. Następnego dnia zazwyczaj wraca ona do normy bądź rośnie. TO jest tzw spadek owulacyjny. Wtedy ładnie widać ze doszło do owu.
    W drugiej fazie cyklu po owu juz do czegoś takiego tez może dojść. Może to wtedy świadczyć o zagniezdzieniu zarodka. TAK samo jak w pierwszym przypadku temp wraca do normy bądź rośnie.

Pod koniec cyklu temp spada bądź utrzymuje się wysoko. Nawet jak franca przylazi dzieczyn odnotowuja wysokie temp. Temp spada niektórym tuż przed @ niektórym w trakcie @ albo po do fazy niskich temp.

To tak ogólnie.

Co do samego termometr fajnie by było jakbyś miała typowo owulacyjny z dwoma miejscami po przecinku. Mozna taki w aptece zamówić. Ale zwykły elektroniczny z jednym miejscem tez da rade. Ja taki uzwalam.

Nie przejmuj się jak będą wahania temp o kilka dziesiatych stopnia. Zdarza się i może dużo rzeczy mieć na to wpływ. Ważne aby były dwie fazy temp i tyle.
    Dziękuję!!!! Wydrukuję to sobie i będę traktować jako instrukcję <3 :*

Kim87 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jesteście, wiecie? <3

Odebraliśmy właśnie wyniki nasienia, nie jest źle, ale mogłoby być lepiej ;) największy problem jest z lepkością i ruchliwoscią, ale myślę, ze to możemy latwo poprawić. W razie czego mamy umówioną konsultację na dokladne omówienie wyników na 8 listopada, a 14 ja idę do mojego gina, mam tylko po drodze jeszcze raz tarczyce zrobić :)

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:

Odebraliśmy właśnie wyniki nasienia, nie jest źle, ale mogłoby być lepiej ;) największy problem jest z lepkością i ruchliwoscią, ale myślę, ze to możemy latwo poprawić. W razie czego mamy umówioną konsultację na dokladne omówienie wyników na 8 listopada, a 14 ja idę do mojego gina, mam tylko po drodze jeszcze raz tarczyce zrobić :)
    Flegamina na to ;) a na ruchliwość suplementy i kawa przed sexem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 15:14

3jgxflw1867zd36k.png

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:

My też mamy problem z ruchliwością.. Dziś odbieram z apteki żel Conceive Plus.. podobno mega pomocny jeśli chodzi o ruchliwość i docieranie do celu ;) choć jeszcze nie wiem, czy polecam... :) Z supli bierzemy, w sensie mój partner :D bierze androvit, wit C, kwas foliowy, suplement Maca :) Może coś się przyda :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    My też mamy problem z ruchliwością.. Dziś odbieram z apteki żel Conceive Plus.. podobno mega pomocny jeśli chodzi o ruchliwość i docieranie do celu ;) choć jeszcze nie wiem, czy polecam... :) Z supli bierzemy, w sensie mój partner :D bierze androvit, wit C, kwas foliowy, suplement Maca :) Może coś się przyda :)

Dzisiaj mam nockę w pracy, więc będę przegrzebywała internety w poszukiwaniu wszystkiego :) Dzięki za info :*
    Ale dawajcie znać co wasi mężczyźni jeszcze jedzą i na co ;)

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka. Wlasnie bylam w ubikacji i podcierajac tylek pociagnal mi sie mega dlugi glut z pochwy. Pózniej zobaczylam ze w klozecie tez jest jakis uplaw:-( to moze byc po dupku ze taki sluz mam przed @?

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka666 wrote:
    hejka. Wlasnie bylam w ubikacji i podcierajac tylek pociagnal mi sie mega dlugi glut z pochwy. Pózniej zobaczylam ze w klozecie tez jest jakis uplaw:-( to moze byc po dupku ze taki sluz mam przed @?
    Może ale nie musi ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Może ale nie musi ;)
    A masz tak przed @?

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka666 wrote:

Kochana, ja też tak miałam w /już-poprzednim/ cyklu, ale winę zwaliłam na wiesiołka :D :)

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Kochana, ja też tak miałam w /już-poprzednim/ cyklu, ale winę zwaliłam na wiesiołka :D :)
    Ja wiesiolka nie biore;-) tak mi sie dziwnie ten cykl ciagnie ze juz nie wiem czy to od tych lekow czy co:)

0d1yqqmzw64bbzm4.png

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka666 wrote:
    Ja mam tak teraz:):) od jakichs 6 tygodni przynajmniej raz na 3 dni:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie przysłowiowego gluta zawsze przed @?

Też u siebie coś takiego zaobserwowałam ale to raczej w środku cyklu.. ;)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
‹‹ 3498 3499 3500 3501 3502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ