Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Cherry_Blossom wrote:Ja się kompletnie nie znam na tym co mówicie:(
Wisienka lepiej się na tym nie znać, jeśli nie ma takiej potrzebyCherry_Blossom lubi tę wiadomość
-
AniaŁ123 wrote:Właśnie ja też chcę 5 kg! Już miałam dobry start, ale po ej głupiej chorobie nie mogę dojść do siebie. Wróciłam do diety, ale waga jak zaczarowana i nic się nie rusza
Od przyszłego tygodnia już startuję z treningami, to może coś lepiej pójdzie.
Mam nadzieje że odstawienie gluta się do tego przyczyni
Bede się obserwować i zobaczymy jak będzie
Jakoś trzeba się tego pozbyć Ania - bo mi w niektórych miejscach szyderczo dynda i smieje sie jak zakładam portkiemidomi, AniaŁ123, Dzezabella lubią tę wiadomość
-
Cherry_Blossom wrote:Niby tak ale dzidzia nie ma...
Będzie, będzie już niedługo kochanieCherry_Blossom lubi tę wiadomość
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
emidomi wrote:Endo twierdzi że moja prolaktyna ( podwyższona 15x po obciążeniu) nie jest taka tragiczna bo są babki które mają kilkadziesiąt razy podwyższona. Ale Bromka dał.
Dla mnie są dwie opcje :
1. Owu nie ma bo prolaktyna jest jednak trochę zawyzona i blokuje jajeczkowanie
2. Ovu jest co potwierdza prog i obserwacje tylko mam gina do dupy z ujowym Usg
Progesteron nie jest w 100% wyznacznikiem odbycia się owulacjija bym rozważyła jakiś inofem w ciągu cyklu. Prolaktyna może skutecznie blokować to i owo
Obserwacje też nie są wyznacznikiem owu... najlepiej sprawdza się monitoring - a tu dużo zależy od gina i sprzętu
-
Cherry_Blossom wrote:Lilitku, kiedy masz jakąś wizytę
21 XI usg takie kontrolne- ale nie wiem, czy nie przesunąć na 14.. skoro
2 XII mam genetyczne prenatalne u pani dr specjalistki od tego typu badańWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 08:16
-
AniaŁ123 wrote:Ja już od kilku tygodni jestem na diecie, tzn zdrowo się odżywiam i wróciłam do biegania. I waga poszła szybko w dół, ale później się rozchorowałam i przyszły święta, więc wszystko się posypało.
Tylko ja jeszcze teraz mam taki problem, że podnoszę swoje TSH, a przy tym wiadomo że metabolizm trochę zwalnia
Ale od przyszłego tygodnia bieganie i siłka. Jedziemy grupowe odchudzaniezawsze
ekstra, ze chcesz i dajesz rade
Dokladnie, grupowo latwiej!!! -
LILITH.P wrote:hej wszystkim!
ja też taka kluseczka jestemwagę 50 kg, a nawet 48 przy 171 cm miałam, ale przed ślubem
teraz znaaaaacznie więcej
ale,ale schudłam teraz 5 kg
Kluseczka? Ja ważę 70 kg przy wzroście 178 cm. W porównaniu z wami kobitki to ja jakiś monster jestem31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
LILITH.P wrote:Progesteron nie jest w 100% wyznacznikiem odbycia się owulacji
ja bym rozważyła jakiś inofem w ciągu cyklu. Prolaktyna może skutecznie blokować to i owo
Obserwacje też nie są wyznacznikiem owu... najlepiej sprawdza się monitoring - a tu dużo zależy od gina i sprzętu
Piję inofem od początku tego cyklu. Tuliska mnie oswiecilaLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
AniaŁ123 wrote:Ja mam to samo, też rosną i znikają
też mam hiperprolaktynemię czynnościową, a czasami też bez obciążenia prl wychodzi mi za wysoka. Niektórzy ginekolodzy nie zwracają uwagi na obciążenie, przy następnej wizycie muszę się zapytać mojej nowej gin, co ona o tym myśli.
Ale ja proga w 21 dc miałam 1,53 czy jakoś tak, więc ewidentnie nic się tam nie dzieje
U mnie jeszcze może być problem z utrzymywaniem zbyt niskiego TSH, teraz staram się je podnieść i zobaczę czy coś się zmieni.mega mnie to ciekawi.. Bo co opinia to inna..
-
Pączek wrote:No mi się waga ciutek dziś ruszyła więc może jakis progres będzie.
Mam nadzieje że odstawienie gluta się do tego przyczyni
Bede się obserwować i zobaczymy jak będzie
Jakoś trzeba się tego pozbyć Ania - bo mi w niektórych miejscach szyderczo dynda i smieje sie jak zakładam portki
Ja właśnie widzę że biodra zwiększyły objętośćAle ja się z tego nie śmieję, tylko się wkurzam. Mam takie duże lustro w łazience, w którym nic się nie ukryje... Kurcze jeszcze dzisiaj i jutro goście. Pewnie się złamię. Nie będę tak o suchym pysku siedzieć przecież
-
emidomi wrote:Kluseczka? Ja ważę 70 kg przy wzroście 178 cm. W porównaniu z wami kobitki to ja jakiś monster jestem
waże więcejtakże wiesz... pisać nie będę ile, bo kruszynka jesteś przy mnie
emidomi lubi tę wiadomość
-
emidomi wrote:Piję inofem od początku tego cyklu. Tuliska mnie oswiecila
-
Cherry_Blossom wrote:A masz już wyniki badań krwi?
jasne, hemoglobina 13,9 (norma 11-15), leukocyty w normie ładnej, żelazo też, czerwone takżetoxo ok, cytomegalia ok, kiła ok, wirusowe zapalenie wątroby typu C ok, tarczycowe pod kontrolą