X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    U mnie wiedziałam że chce się oświadczyć tylko nie wiedziałam kiedy. Wziął mnie na spacer nad morze i oświadczył się na wydmach zaczynając zdanie " Kasia jest taka sprawa..." :-). Ślub był w zeszłym roku. Tak był zestresowany ze podczas przysięgi patrzył w sufit w kościele bądź na księdza;-P. Kuzwa nie na mnie w ogóle ;-)
    Kimi u mnie na ślubie kościelny stał koło mnie i trzymał tą księgę z której ksiądz czyta, a mój mówiąc zamiast patrzeć na mnie to czytał sobie przysięgę z książki :D :D :D na filmie mam sobie ładnie oczami po teksie jeździ :D

Dzezabella, Kim87 lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Dziewczyny, czy jakbym chciała sprawdzić progesteron, żeby zobaczyć czy była owulacja czy nie, to czy duphaston nie zaburzy wyniku?

Zaczynam się stresować, że jednak duphaston blokuje owulacje, szczególnie, że testy miałam negatywne.. Więc może być dupeczka blada.. ;)

Kochana, dupek nie wpływa na proga, na 100%
    Miałam we wrześniu wynik 0.81 w trakcie przyjmowania duphastonu, także no...

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Kochana, dupek nie wpływa na proga, na 100%
    Miałam we wrześniu wynik 0.81 w trakcie przyjmowania duphastonu, także no...
    Dzięki :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane jakie są najważniejsze witaminy w ciąży ?
    ja nie mogę brać witamin ciążowych bo ja muszę brać kwas foliowy 5mg a praktycznie w każdym zestawie witamin ciążowych jest już kwas foliowy więc nie chce przedawkować ale mogę kupić czyste witaminy chodzi mi o kilka najważniejszych .. obecnie przyjmuje witamine D 3, i nie wiem co jeszcze jest taka ważna witaminą dla dzidziusia ?

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    hej kochane jakie są najważniejsze witaminy w ciąży ?
    ja nie mogę brać witamin ciążowych bo ja muszę brać kwas foliowy 5mg a praktycznie w każdym zestawie witamin ciążowych jest już kwas foliowy więc nie chce przedawkować ale mogę kupić czyste witaminy chodzi mi o kilka najważniejszych .. obecnie przyjmuje witamine D 3, i nie wiem co jeszcze jest taka ważna witaminą dla dzidziusia ?

Mnie osobiście mój gin powiedział tak - że najlepiej brać KWAS foliowy A witamin najwięcej jest w owocach i warzywach, żeby nie brać na własną rękę, a jeśli podczas badań coś wyjdzie lekko od norm może wtedy coś przepisać.. tak jak np ja teraz czuję się często zmęczona i możliwe że brakuje mi witaminy D , na kolejnej wizycie o to zapytam.
    Ja bez konsultacji nie biore nic.

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Pączek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam euthyrox 25
    I sierowanie na przeciwciała TSH i t4 za 2 miesiące

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 10:40

• Evelin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam :)

czarnulka24, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Dostałam euthyrox 25

Ten lek na tarczyce ?

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Ten lek na tarczyce ?
    Tak

Wysłany: 7 listopada 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Dostałam euthyrox 25
    Masz problem z tarczycą? To badania kontrolne?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Dostałam euthyrox 25

dziwne, że tak późno... powinno zbadać się po miesiącu, jak kształtuje się tsh po dawce leku, czy nie jest za wysoka, lub za niska, dopiero przy dobrej stabilizacji tarczycy, można pokusić się o badania co 2 m-ce, aczkolwiek Ty jesteś na początku leczenia

aaa... koniecznie zacznij zażywać wit D3 w dawce 2000

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    dziwne, że tak późno... powinno zbadać się po miesiącu, jak kształtuje się tsh po dawce leku, czy nie jest za wysoka, lub za niska, dopiero przy dobrej stabilizacji tarczycy, można pokusić się o badania co 2 m-ce, aczkolwiek Ty jesteś na początku leczenia

No tak mam na zaleceniach wiec sie do nich bede stosować
    A D3 na co ?

• Pączek Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Masz problem z tarczycą? To badania kontrolne?
    Tak wyszło mi to przy badaniach kontrolnych

• Evelin Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:

Ja się nie znam...
    Ale też mi sie wydało dziwne że tak długo musisz czekać

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    No tak mam na zaleceniach wiec sie do nich bede stosować
    A D3 na co ?

na tarczycę

0b52cec6da.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Ja się nie znam...
    Ale też mi sie wydało dziwne że tak długo musisz czekać
    Wydaje mi sie ze lekarz chyba wiedział co pisze i mowi - powiedziała ze lek w pełni zaczyna działać po 6-8 tygodniach moze to dlatego

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Mnie osobiście mój gin powiedział tak - że najlepiej brać KWAS foliowy A witamin najwięcej jest w owocach i warzywach, żeby nie brać na własną rękę, a jeśli podczas badań coś wyjdzie lekko od norm może wtedy coś przepisać.. tak jak np ja teraz czuję się często zmęczona i możliwe że brakuje mi witaminy D , na kolejnej wizycie o to zapytam.
    Ja bez konsultacji nie biore nic.

aha ja jem bardzo dużo owoców i warzyw , ogólnie jem bardzo rozmaicie ,wit d3 muszę brać bo w czerwcu sprawdzałam poziom i był krytycznie niski ! mi też lekarz w zeszłej ciąży mówił że nie muszę brać witamin ale mimo to poprostu chciałbym wiedzieć, wiem ze też jod jest bardzo ważny ale nie wiem czy wystarczy to co ja stosuję w sumie tylko do obiadu używam sól , ale wiem że też znajduję się ona w chlebie i innych produktach .. wit C powinnam mieć wystarczająco bo jem owoce i dodaję cytrynę do herbatki.. nabiał to tak z 2 razy w tyg jem jogurt albo płatki na mleku ..

a jakie powinnam badania zrobić w ciąży? nie wiem czy powinnam zrobić antyTPO i anty Tg - bo w sumie jak robiłam to tylko zwykła tarczyce i FT4, FT3

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udanego poniedziałku

<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 11:03

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Wydaje mi sie ze lekarz chyba wiedział co pisze i mowi - powiedziała ze lek w pełni zaczyna działać po 6-8 tygodniach moze to dlatego

wszystko widocznie zależy od endokrynologa, jedni chcą pacjentki szybciej, inni może wolą poczekać na pełen efekt leku - choinka wie

mój jak usłyszał o staraniach zalecił wit D3, bo przy tarczycy bardzo często jest z nią coś nie tak, a jest po prostu kluczowa jeśli chodzi o endometrium, do tego mamy taką porę, jaką mamy i zwyczajnie brakuje nam wit. D3

jak masz teraz niedoczynność - unikaj suplementów z jodem, choć to endo powinien Ci powiedzieć, szczególnie przy Hashi, jod nie jest wskazany, dopiero przy ciąży

ja zaczynałam taką samą dawką, lekarz zalecił mi stopniowo wprowadzać lek, od 1/4 tabletki, ale to chyba nie ma znaczenia - super power jest po euthyroksie :D dużo sił człowiek ma rano i do słodkości przestało mnie od razu ciągnąć ;)

0b52cec6da.png

Wysłany: 7 listopada 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:

mój jak usłyszał o staraniach zalecił wit D3, bo przy tarczycy bardzo często jest z nią coś nie tak, a jest po prostu kluczowa jeśli chodzi o endometrium, do tego mamy taką porę, jaką mamy i zwyczajnie brakuje nam wit. D3

Zakupić wit D3- zanotowane :D

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
‹‹ 3542 3543 3544 3545 3546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ