Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Kim87 wrote:U mnie wiedziałam że chce się oświadczyć tylko nie wiedziałam kiedy. Wziął mnie na spacer nad morze i oświadczył się na wydmach zaczynając zdanie " Kasia jest taka sprawa..."
. Ślub był w zeszłym roku. Tak był zestresowany ze podczas przysięgi patrzył w sufit w kościele bądź na księdza;-P. Kuzwa nie na mnie w ogóle
na filmie mam sobie ładnie oczami po teksie jeździ
Dzezabella, Kim87 lubią tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:Dziewczyny, czy jakbym chciała sprawdzić progesteron, żeby zobaczyć czy była owulacja czy nie, to czy duphaston nie zaburzy wyniku?
Zaczynam się stresować, że jednak duphaston blokuje owulacje, szczególnie, że testy miałam negatywne.. Więc może być dupeczka blada..
Kochana, dupek nie wpływa na proga, na 100%
Miałam we wrześniu wynik 0.81 w trakcie przyjmowania duphastonu, także no...
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Dzezabella wrote:Kochana, dupek nie wpływa na proga, na 100%
Miałam we wrześniu wynik 0.81 w trakcie przyjmowania duphastonu, także no... -
hej kochane jakie są najważniejsze witaminy w ciąży ?
ja nie mogę brać witamin ciążowych bo ja muszę brać kwas foliowy 5mg a praktycznie w każdym zestawie witamin ciążowych jest już kwas foliowy więc nie chce przedawkować ale mogę kupić czyste witaminy chodzi mi o kilka najważniejszych .. obecnie przyjmuje witamine D 3, i nie wiem co jeszcze jest taka ważna witaminą dla dzidziusia ?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:hej kochane jakie są najważniejsze witaminy w ciąży ?
ja nie mogę brać witamin ciążowych bo ja muszę brać kwas foliowy 5mg a praktycznie w każdym zestawie witamin ciążowych jest już kwas foliowy więc nie chce przedawkować ale mogę kupić czyste witaminy chodzi mi o kilka najważniejszych .. obecnie przyjmuje witamine D 3, i nie wiem co jeszcze jest taka ważna witaminą dla dzidziusia ?
Mnie osobiście mój gin powiedział tak - że najlepiej brać KWAS foliowy A witamin najwięcej jest w owocach i warzywach, żeby nie brać na własną rękę, a jeśli podczas badań coś wyjdzie lekko od norm może wtedy coś przepisać.. tak jak np ja teraz czuję się często zmęczona i możliwe że brakuje mi witaminy D , na kolejnej wizycie o to zapytam.
Ja bez konsultacji nie biore nic. -
Pączek wrote:Dostałam euthyrox 25
I sierowanie na przeciwciała TSH i t4 za 2 miesiące -
Pączek wrote:Dostałam euthyrox 25
I sierowanie na przeciwciała TSH i t4 za 2 miesiące
dziwne, że tak późno... powinno zbadać się po miesiącu, jak kształtuje się tsh po dawce leku, czy nie jest za wysoka, lub za niska, dopiero przy dobrej stabilizacji tarczycy, można pokusić się o badania co 2 m-ce, aczkolwiek Ty jesteś na początku leczenia
aaa... koniecznie zacznij zażywać wit D3 w dawce 2000 -
LILITH.P wrote:dziwne, że tak późno... powinno zbadać się po miesiącu, jak kształtuje się tsh po dawce leku, czy nie jest za wysoka, lub za niska, dopiero przy dobrej stabilizacji tarczycy, można pokusić się o badania co 2 m-ce, aczkolwiek Ty jesteś na początku leczenia
aaa... koniecznie zacznij zażywać wit D3 w dawce 2000
A D3 na co ? -
LILITH.P wrote:dziwne, że tak późno... powinno zbadać się po miesiącu, jak kształtuje się tsh po dawce leku, czy nie jest za wysoka, lub za niska, dopiero przy dobrej stabilizacji tarczycy, można pokusić się o badania co 2 m-ce, aczkolwiek Ty jesteś na początku leczenia
aaa... koniecznie zacznij zażywać wit D3 w dawce 2000
Ja się nie znam...
Ale też mi sie wydało dziwne że tak długo musisz czekać -
Evelin wrote:Mnie osobiście mój gin powiedział tak - że najlepiej brać KWAS foliowy A witamin najwięcej jest w owocach i warzywach, żeby nie brać na własną rękę, a jeśli podczas badań coś wyjdzie lekko od norm może wtedy coś przepisać.. tak jak np ja teraz czuję się często zmęczona i możliwe że brakuje mi witaminy D , na kolejnej wizycie o to zapytam.
Ja bez konsultacji nie biore nic.
aha ja jem bardzo dużo owoców i warzyw , ogólnie jem bardzo rozmaicie ,wit d3 muszę brać bo w czerwcu sprawdzałam poziom i był krytycznie niski ! mi też lekarz w zeszłej ciąży mówił że nie muszę brać witamin ale mimo to poprostu chciałbym wiedzieć, wiem ze też jod jest bardzo ważny ale nie wiem czy wystarczy to co ja stosuję w sumie tylko do obiadu używam sól , ale wiem że też znajduję się ona w chlebie i innych produktach .. wit C powinnam mieć wystarczająco bo jem owoce i dodaję cytrynę do herbatki.. nabiał to tak z 2 razy w tyg jem jogurt albo płatki na mleku ..
a jakie powinnam badania zrobić w ciąży? nie wiem czy powinnam zrobić antyTPO i anty Tg - bo w sumie jak robiłam to tylko zwykła tarczyce i FT4, FT327.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Pączek wrote:Wydaje mi sie ze lekarz chyba wiedział co pisze i mowi - powiedziała ze lek w pełni zaczyna działać po 6-8 tygodniach moze to dlatego
wszystko widocznie zależy od endokrynologa, jedni chcą pacjentki szybciej, inni może wolą poczekać na pełen efekt leku - choinka wie
mój jak usłyszał o staraniach zalecił wit D3, bo przy tarczycy bardzo często jest z nią coś nie tak, a jest po prostu kluczowa jeśli chodzi o endometrium, do tego mamy taką porę, jaką mamy i zwyczajnie brakuje nam wit. D3
jak masz teraz niedoczynność - unikaj suplementów z jodem, choć to endo powinien Ci powiedzieć, szczególnie przy Hashi, jod nie jest wskazany, dopiero przy ciąży
ja zaczynałam taką samą dawką, lekarz zalecił mi stopniowo wprowadzać lek, od 1/4 tabletki, ale to chyba nie ma znaczenia - super power jest po euthyroksiedużo sił człowiek ma rano i do słodkości przestało mnie od razu ciągnąć
-
LILITH.P wrote:
mój jak usłyszał o staraniach zalecił wit D3, bo przy tarczycy bardzo często jest z nią coś nie tak, a jest po prostu kluczowa jeśli chodzi o endometrium, do tego mamy taką porę, jaką mamy i zwyczajnie brakuje nam wit. D3
Zakupić wit D3- zanotowane