Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Mania84 wrote:A co to jest ta faza jeszcze się uczę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 18:37
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Już jestem
Więc - w pracy - zmiana obowiązków - nie wiem czy to dobrze czy to źle - nie wiem co robić - mam czas do poniedziałku na zastanowienie się.
Generalnie zajmowalam się kierowaniem biura - ogarniałam prace 20 osób które zajmowały się przeróżnymi rzeczami. Ponieważ w biurze prowadzone są różnego rodzaju projekty dotyczące prac badawczo-rozwojowych powiedziano mi że mogę być w zespole pracującym nad przy nowym projekcie - zespół 4 osobowy. Jednym słowem - mam odejść powoli od kierowania biurem a zająć się pracą badawczo-rozwojowo-inżynieryjną robiąc przy tym analizy, obliczenia itp. Musiałabym sobie przypomnieć troche zasad z matematyki i fizyki - of kors to nie problem pytanie czy mi się chce. Moi szefowie najarali się na ten pomysł jak łysy na grzebyk i mówią że to dla mnie extra. Ja osobiście tak do końca nie jestem przekonana i waham się.
Więc cały dzień dziś dyskusji co tam trzeba zrobić, za co bede odpowiedzialna, jakie zadania bede miała - chodzenie i przekonywanie mnie że to super pomysł itd itp.
Dopiero do domu dotarłamWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 19:25
-
AniaŁ123 wrote:Który masz dzień cyklu? Może być owulacja?
Teraz tempy nie mierzę bo dałam na luz żeby się nie stresować tymi pomiarami więc nie wiem o co kaman - a to dosłownie że 2 nitki były -
Pączek wrote:Ania - 10 dzień wiec kurna przesunęła się z 13-14 ? Bo tak zazwyczaj była
Teraz tempy nie mierzę bo dałam na luz żeby się nie stresować tymi pomiarami więc nie wiem o co kaman - a to dosłownie że 2 nitki byłyAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Ja z ciekawości zmierzyłam sobie wieczorną temperaturę, bo mam rozeznanie jakie mam wieczorne tempearatury przed @ - nawet mi się zgadza
no i niestety wciąż strasznie niska... 36,25... nie wiem co z tym cyklem... a luteina w drugiej fazie cyklu poprzedniego mogła mi coś pomieszać? jak myślicie?
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Pączek wrote:Już jestem
Więc - w pracy - zmiana obowiązków - nie wiem czy to dobrze czy to źle - nie wiem co robić - mam czas do poniedziałku na zastanowienie się.
Generalnie zajmowalam się kierowaniem biura - ogarniałam prace 20 osób które zajmowały się przeróżnymi rzeczami. Ponieważ w biurze prowadzone są różnego rodzaju projekty dotyczące prac badawczo-rozwojowych powiedziano mi że mogę być w zespole pracującym nad przy nowym projekcie - zespół 4 osobowy. Jednym słowem - mam odejść powoli od kierowania biurem a zająć się pracą badawczo-rozwojowo-inżynieryjną robiąc przy tym analizy, obliczenia itp. Musiałabym sobie przypomnieć troche zasad z matematyki i fizyki - of kors to nie problem pytanie czy mi się chce. Moi szefowie najarali się na ten pomysł jak łysy na grzebyk i mówią że to dla mnie extra. Ja osobiście tak do końca nie jestem przekonana i waham się.
Więc cały dzień dziś dyskusji co tam trzeba zrobić, za co bede odpowiedzialna, jakie zadania bede miała - chodzenie i przekonywanie mnie że to super pomysł itd itp.
Dopiero do domu dotarłampola89, Pączek, AniaŁ123 lubią tę wiadomość
-
pola89 wrote:Ja z ciekawości zmierzyłam sobie wieczorną temperaturę, bo mam rozeznanie jakie mam wieczorne tempearatury przed @ - nawet mi się zgadza
no i niestety wciąż strasznie niska... 36,25... nie wiem co z tym cyklem... a luteina w drugiej fazie cyklu poprzedniego mogła mi coś pomieszać? jak myślicie?
-
pola89 wrote:Myślę, że Ania może mieć rację. Pamiętasz jakie miałaś temp w fazie niższej i wyższej? może warto jutro zmierzyć - to nie będzie zbyt miarodajne, ale może coś wyjaśni?
-
Kim87 wrote:A jak mierzysz? W ustach? Dowcipnie?Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
Pączek wrote:Pamietam jakie miałam w pierwszej fazie bo kilka cykli zapisanych mam w historii programu wiec moge jutro rano o tej samej godzinie co zawsze zmierzyć i zobaczyc co pokarze
daj znać co i jak
30 lat
Kim87 wrote:Pączek ja jestem zdania że trzeba się rozwijać. Jak to ci daje taką możliwość to bym się zgodziła; -)
Ale praca ktora robie teraz podoba mi sie i to bardzo i nie chciałabym tak zupełnie z niej rezygnować . Z drugiej strony wiem ze jak wejdę w projekt to kompletnie nie bedzie czasu na to co teraz robie wiec bede musiała to oddac komuś. No i kolejna niewiadoma to ryzyko projektu bo nie wiem czy to jest to co chce robic i czy mi sie to bedzie podobac
Wiec musze to jakos przemyśleć w długi weekend -
Pączek wrote:No to zrobie tak jutro z czystej ciekawości
Ale jak juz była to załamka
co do pracy, to przemyśl wszystko porządnie. Jak masz możliwość (bo z tym, to różnie bywa), to pogadaj z przełożonymi, jak to widzą, jakie to Ci daje możliwości i czy jeśli, to nie będzie to, co chciałabyś robić, to czy będziesz miała możliwość powrotu na stare stanowisko.
P.S. Same "to" w tej mojej wypowiedzi, ale polonistka ze mnie marnaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 20:17
30 lat
pola89 wrote:czemu?
co do pracy, to przemyśl wszystko porządnie. Jak masz możliwość (bo z tym, to różnie bywa), to pogadaj z przełożonymi, jak to widzą, jakie to Ci daje możliwości i czy jeśli, to nie będzie to, co chciałabyś robić, to czy będziesz miała możliwość powrotu na stare stanowisko.
jak owu juz była to kicha
No wlasnie moje szefy - jeden flegma a drugi narwaniec - musze osobno z nimi jutro pogadać - taki mam plan jak narazie a pozniej zobaczymy -
Pączek wrote:Bo bedzie cykl w plecy - nie zdarzyłam serduszkowac
jak owu juz była to kicha
No wlasnie moje szefy - jeden flegma a drugi narwaniec - musze osobno z nimi jutro pogadać - taki mam plan jak narazie a pozniej zobaczymy
nie skreślaj jeszcze niczego... trzymam kciuki, żeby okazało się, że owu przed TobąWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 20:23
Pączek lubi tę wiadomość
30 lat
Pączek wrote:Już jestem
Dopiero do domu dotarłam
Pączuś awansDoceniają Cię i chcą Cię w nowym projekcie, bo wiedzą że będziesz w tym dobra
Ale oczywiście sama musisz stwierdzić czy to jest dla Ciebie. Ja osobiście byłabym za rozwojem, chociaż z drugiej strony, w każdym momencie może się pojawić groszek. Ale na pewno musisz wybrać tak, aby później nie żałować. Proste co?
-
Pączek wrote:Ania - 10 dzień wiec kurna przesunęła się z 13-14 ? Bo tak zazwyczaj była
Teraz tempy nie mierzę bo dałam na luz żeby się nie stresować tymi pomiarami więc nie wiem o co kaman - a to dosłownie że 2 nitki były
Możliwe, nie ma co patrzyć na poprzednie cykle. Ja przez ponad pół roku miałam cykle jak w zegarku 28 dni, aż tu nagle przedostatni trwał 46 dni, a ostatni 32. Zmiany mogą przyjść w każdej chwili. Właśnie spróbuj jutro i wciągu najbliższych dni zmierzyć temperaturę, zobaczysz czy już jest wyższa, czy jeszcze niska. -
pola89 wrote:Ja z ciekawości zmierzyłam sobie wieczorną temperaturę, bo mam rozeznanie jakie mam wieczorne tempearatury przed @ - nawet mi się zgadza
Nie mam pewności, ale wydaje mi się że luteina brana w jednym cyklu nie wpływa na kolejny. Początkiem cyklu i tak masz bardzo niski poziom progesteronu, więc ona się nie magazynuje. Ale to jest tylko takie moje przemyślenie, nie poparte wujkiem googlepola89 lubi tę wiadomość
-
pola89 wrote:zawsze w ustach, głęboko pod językiem po prawej stronie (jakoś do pochwy nie mogę się przekonać...) Mierzę tak już 8 cykl i zawsze wychodziły mi wykresy dwufazowe (skok niewielki, ale zawsze był 14 dc).
Może cykl bez owu. Z resztą luteina podwyższa temperaturę, a nie obniża.