X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania84 wrote:
    A co to jest ta faza jeszcze się uczę
    Faza od okresu do owu to faza folikularna od owu do okresu lutealna. Faza lutealna zazwyczaj jest nie zmienna. Ja mam średnio 26 dniowe cykle i koło 13dc występuje owu więc moja fl ma około 12d. Czyli mogę przewidziec ze skoro teraz np mam.cykl.i będzie on trwał 28 dni to moja owu wypadła około 14dc. Ważne aby znać czas trwanią fl bo wtedy możesz się domyślać kiedy będzie okres i kiedy testowac. Faza lutealna powinna się miescic między 10 a 16 dniami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 18:37

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem

Więc - w pracy - zmiana obowiązków - nie wiem czy to dobrze czy to źle - nie wiem co robić - mam czas do poniedziałku na zastanowienie się.
    Generalnie zajmowalam się kierowaniem biura - ogarniałam prace 20 osób które zajmowały się przeróżnymi rzeczami. Ponieważ w biurze prowadzone są różnego rodzaju projekty dotyczące prac badawczo-rozwojowych powiedziano mi że mogę być w zespole pracującym nad przy nowym projekcie - zespół 4 osobowy. Jednym słowem - mam odejść powoli od kierowania biurem a zająć się pracą badawczo-rozwojowo-inżynieryjną robiąc przy tym analizy, obliczenia itp. Musiałabym sobie przypomnieć troche zasad z matematyki i fizyki - of kors to nie problem pytanie czy mi się chce. Moi szefowie najarali się na ten pomysł jak łysy na grzebyk i mówią że to dla mnie extra. Ja osobiście tak do końca nie jestem przekonana i waham się.
    Więc cały dzień dziś dyskusji co tam trzeba zrobić, za co bede odpowiedzialna, jakie zadania bede miała - chodzenie i przekonywanie mnie że to super pomysł itd itp.
    Dopiero do domu dotarłam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 19:25

• Pączek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Który masz dzień cyklu? Może być owulacja?
    Ania - 10 dzień wiec kurna przesunęła się z 13-14 ? Bo tak zazwyczaj była
    Teraz tempy nie mierzę bo dałam na luz żeby się nie stresować tymi pomiarami więc nie wiem o co kaman - a to dosłownie że 2 nitki były

• pola89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Teraz tempy nie mierzę bo dałam na luz żeby się nie stresować tymi pomiarami więc nie wiem o co kaman - a to dosłownie że 2 nitki były
    Myślę, że Ania może mieć rację. Pamiętasz jakie miałaś temp w fazie niższej i wyższej? może warto jutro zmierzyć - to nie będzie zbyt miarodajne, ale może coś wyjaśni?

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z ciekawości zmierzyłam sobie wieczorną temperaturę, bo mam rozeznanie jakie mam wieczorne tempearatury przed @ - nawet mi się zgadza :D no i niestety wciąż strasznie niska... 36,25... nie wiem co z tym cyklem... a luteina w drugiej fazie cyklu poprzedniego mogła mi coś pomieszać? jak myślicie?

30 lat

27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Już jestem

Więc - w pracy - zmiana obowiązków - nie wiem czy to dobrze czy to źle - nie wiem co robić - mam czas do poniedziałku na zastanowienie się.
    Generalnie zajmowalam się kierowaniem biura - ogarniałam prace 20 osób które zajmowały się przeróżnymi rzeczami. Ponieważ w biurze prowadzone są różnego rodzaju projekty dotyczące prac badawczo-rozwojowych powiedziano mi że mogę być w zespole pracującym nad przy nowym projekcie - zespół 4 osobowy. Jednym słowem - mam odejść powoli od kierowania biurem a zająć się pracą badawczo-rozwojowo-inżynieryjną robiąc przy tym analizy, obliczenia itp. Musiałabym sobie przypomnieć troche zasad z matematyki i fizyki - of kors to nie problem pytanie czy mi się chce. Moi szefowie najarali się na ten pomysł jak łysy na grzebyk i mówią że to dla mnie extra. Ja osobiście tak do końca nie jestem przekonana i waham się.
    Więc cały dzień dziś dyskusji co tam trzeba zrobić, za co bede odpowiedzialna, jakie zadania bede miała - chodzenie i przekonywanie mnie że to super pomysł itd itp.
    Pączek ja jestem zdania że trzeba się rozwijać. Jak to ci daje taką możliwość to bym się zgodziła; -)

pola89, Pączek, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Ja z ciekawości zmierzyłam sobie wieczorną temperaturę, bo mam rozeznanie jakie mam wieczorne tempearatury przed @ - nawet mi się zgadza :D no i niestety wciąż strasznie niska... 36,25... nie wiem co z tym cyklem... a luteina w drugiej fazie cyklu poprzedniego mogła mi coś pomieszać? jak myślicie?
    A jak mierzysz? W ustach? Dowcipnie?

3jgxflw1867zd36k.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Myślę, że Ania może mieć rację. Pamiętasz jakie miałaś temp w fazie niższej i wyższej? może warto jutro zmierzyć - to nie będzie zbyt miarodajne, ale może coś wyjaśni?
    Pamietam jakie miałam w pierwszej fazie bo kilka cykli zapisanych mam w historii programu wiec moge jutro rano o tej samej godzinie co zawsze zmierzyć i zobaczyc co pokarze

• pola89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    A jak mierzysz? W ustach? Dowcipnie?
    zawsze w ustach, głęboko pod językiem po prawej stronie (jakoś do pochwy nie mogę się przekonać...) Mierzę tak już 8 cykl i zawsze wychodziły mi wykresy dwufazowe (skok niewielki, ale zawsze był 14 dc).

30 lat

• pola89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Pamietam jakie miałam w pierwszej fazie bo kilka cykli zapisanych mam w historii programu wiec moge jutro rano o tej samej godzinie co zawsze zmierzyć i zobaczyc co pokarze
    więc może warto tak zrobić :) daj znać co i jak ;)

30 lat

• Pączek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Pączek ja jestem zdania że trzeba się rozwijać. Jak to ci daje taką możliwość to bym się zgodziła; -)
    Len jestem no jestsm len do kwadratu
    Ale praca ktora robie teraz podoba mi sie i to bardzo i nie chciałabym tak zupełnie z niej rezygnować . Z drugiej strony wiem ze jak wejdę w projekt to kompletnie nie bedzie czasu na to co teraz robie wiec bede musiała to oddac komuś. No i kolejna niewiadoma to ryzyko projektu bo nie wiem czy to jest to co chce robic i czy mi sie to bedzie podobac
    Wiec musze to jakos przemyśleć w długi weekend

• Pączek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    więc może warto tak zrobić :) daj znać co i jak ;)
    No to zrobie tak jutro z czystej ciekawości
    Ale jak juz była to załamka :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 20:13

• pola89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    No to zrobie tak jutro z czystej ciekawości
    Ale jak juz była to załamka :/
    czemu?

co do pracy, to przemyśl wszystko porządnie. Jak masz możliwość (bo z tym, to różnie bywa :P), to pogadaj z przełożonymi, jak to widzą, jakie to Ci daje możliwości i czy jeśli, to nie będzie to, co chciałabyś robić, to czy będziesz miała możliwość powrotu na stare stanowisko.

P.S. Same "to" w tej mojej wypowiedzi, ale polonistka ze mnie marna :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 20:17

30 lat

• Pączek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    czemu?

co do pracy, to przemyśl wszystko porządnie. Jak masz możliwość (bo z tym, to różnie bywa :P), to pogadaj z przełożonymi, jak to widzą, jakie to Ci daje możliwości i czy jeśli, to nie będzie to, co chciałabyś robić, to czy będziesz miała możliwość powrotu na stare stanowisko.
    Bo bedzie cykl w plecy - nie zdarzyłam serduszkowac :( jak owu juz była to kicha :(

No wlasnie moje szefy - jeden flegma a drugi narwaniec - musze osobno z nimi jutro pogadać - taki mam plan jak narazie a pozniej zobaczymy

• pola89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Bo bedzie cykl w plecy - nie zdarzyłam serduszkowac :( jak owu juz była to kicha :(

No wlasnie moje szefy - jeden flegma a drugi narwaniec - musze osobno z nimi jutro pogadać - taki mam plan jak narazie a pozniej zobaczymy
    więc próbuj :)

nie skreślaj jeszcze niczego... trzymam kciuki, żeby okazało się, że owu przed Tobą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 20:23

Pączek lubi tę wiadomość

30 lat

• Pączek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    więc próbuj :)

nie skreślaj jeszcze niczego... trzymam kciuki, żeby okazało się, że owu przed Tobą :)
    Dzięki ❤️❤️❤️❤️

pola89 lubi tę wiadomość

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Już jestem

Pączuś awans :) Doceniają Cię i chcą Cię w nowym projekcie, bo wiedzą że będziesz w tym dobra :) Ale oczywiście sama musisz stwierdzić czy to jest dla Ciebie. Ja osobiście byłabym za rozwojem, chociaż z drugiej strony, w każdym momencie może się pojawić groszek. Ale na pewno musisz wybrać tak, aby później nie żałować. Proste co? :P

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:

Możliwe, nie ma co patrzyć na poprzednie cykle. Ja przez ponad pół roku miałam cykle jak w zegarku 28 dni, aż tu nagle przedostatni trwał 46 dni, a ostatni 32. Zmiany mogą przyjść w każdej chwili. Właśnie spróbuj jutro i wciągu najbliższych dni zmierzyć temperaturę, zobaczysz czy już jest wyższa, czy jeszcze niska.

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:

Nie mam pewności, ale wydaje mi się że luteina brana w jednym cyklu nie wpływa na kolejny. Początkiem cyklu i tak masz bardzo niski poziom progesteronu, więc ona się nie magazynuje. Ale to jest tylko takie moje przemyślenie, nie poparte wujkiem google :P

pola89 lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    zawsze w ustach, głęboko pod językiem po prawej stronie (jakoś do pochwy nie mogę się przekonać...) Mierzę tak już 8 cykl i zawsze wychodziły mi wykresy dwufazowe (skok niewielki, ale zawsze był 14 dc).

Może cykl bez owu. Z resztą luteina podwyższa temperaturę, a nie obniża.

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
‹‹ 3563 3564 3565 3566 3567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ