Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
kur...!!! dziewczyny mam doła! płakać mi się chce... a właściwie, to już łzy mi lecą... moja druga najlepsza przyjaciółka jest w ciąży! (pierwsza ma termin na koniec grudnia). Na prawdę się cieszę! ale ona załapała w pierwszym cyklu! napisała, że starali się 3 tygodnie... dlaczego tak jest??Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
emidomi wrote:Wiecie co? Moja @ jakaś dziwna. Bardzo skapa i trwała jakieś 1,5 dnia. Lipa totalna. Jakie endometrium było skoro tak szybko się zluszczylo?
ja w cyklu w którym zaszłam czyli ostatnim miałam bardzo bardzo skąpą @ tylko 2, dni trwała i 2 plamienia a okazało się że to był mój szczęśliwy cykl .. i kto by pomyślał że przy takim cienkim endometrium groszek się zagnieździViolet146, emidomi, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
pola89 wrote:kur...!!! dziewczyny mam doła! płakać mi się chce... a właściwie, to już łzy mi lecą... moja druga najlepsza przyjaciółka jest w ciąży! (pierwsza ma termin na koniec grudnia). Na prawdę się cieszę! ale ona załapała w pierwszym cyklu! napisała, że starali się 3 tygodnie... dlaczego tak jest??
hej pola89 .. tego nigdy nie zrozumiemy czemu tak jest .. życie po prostu daję o sobie znać że potrafi być okrutne.Bardzo ci współczuję wiem co to znaczy , chciałabym ci pomóc ale nie wiem jak ;(
ja straciłam 2 ciąże przy czym moje znajome zachodziły w podobnych terminach robiły co chciały i tak donosiły ,
a ja wszystko robiłam żeby nie zaszkodzić maluszkowi mimo to stawało serduszko ;/teraz brata żona jest w podobnym terminie jak ja idziemy razem na usg za około 2 tyg i może się okazać że że usłyszę złą wiadomość że znów coś jest nie tak ;/ bo te leki co biorę dają 50/50
także jak dla mnie życie jest nie sprawiedliwe i tyle !!
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Kim87 wrote:Emidomi marsz do dentysty żeby są mega ważne w pierwszych miesiącach ciąży.
Co do okresu to poczekaj ja mam zawsze dzień przerwy
Dzwoniłam ale nie odbiera. Rano spróbuję jeszcze raz. Tragedii nie ma. Tak mnie cmi czasami ale idę choćby nawet jutro nie bolało bo jak znam mojego pecha to w sobotę wieczorem będzie boleć jak diabli a dentysta w weekend ma weekend
Co do @ to czekam, może wróci paskuda31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
czarnulka24 wrote:hej pola89 .. tego nigdy nie zrozumiemy czemu tak jest .. życie po prostu daję o sobie znać że potrafi być okrutne.Bardzo ci współczuję wiem co to znaczy , chciałabym ci pomóc ale nie wiem jak ;(
ja straciłam 2 ciąże przy czym moje znajome zachodziły w podobnych terminach robiły co chciały i tak donosiły ,
a ja wszystko robiłam żeby nie zaszkodzić maluszkowi mimo to stawało serduszko ;/teraz brata żona jest w podobnym terminie jak ja idziemy razem na usg za około 2 tyg i może się okazać że że usłyszę złą wiadomość że znów coś jest nie tak ;/ bo te leki co biorę dają 50/50
także jak dla mnie życie jest nie sprawiedliwe i tyle !!
ale życie potrafi być okrutne...czarnulka24 lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
pola89 wrote:chyba masz racje
no przecież, że jest detektor - głupol ze mnie
A masz pomysł jak zaznaczyć mój objaw? Ból jajników? Bol miesiączkowy? Trochę bez sensu...
jak to ma być informacja tylko dla Ciebie żebyś mogła z miesiąca na miesiąc podglądać swoje objawy a nie można ich wybrać z listy to po prostu w danym dniu zanotuj w notatkach np, ból brzucha, głowy czy jakie tam masz objawy , ja zawsze tak piszę jak chce coś zanotować nietypowego czego nie ma na liście objawówpola89 lubi tę wiadomość
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
czarnulka24 wrote:jak to ma być informacja tylko dla Ciebie żebyś mogła z miesiąca na miesiąc podglądać swoje objawy a nie można ich wybrać z listy to po prostu w danym dniu zanotuj w notatkach np, ból brzucha, głowy czy jakie tam masz objawy , ja zawsze tak piszę jak chce coś zanotować nietypowego czego nie ma na liście objawów
czarnulka24 lubi tę wiadomość
30 lat
pola89 wrote:nie pocieszaj mnie w taki sposób! nie ma mowy, żeby coś u Ciebie było źle! wszystkie tu trzymamy kciuki! :* :* :* z takim wsparciem serduszko na pewno będzie biło
ale życie potrafi być okrutne...
dzięki , 29 idę na usg więc dam znać co i jak27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
czarnulka24 wrote:dzięki , 29 idę na usg więc dam znać co i jakAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
pola89 wrote:kur...!!! dziewczyny mam doła! płakać mi się chce... a właściwie, to już łzy mi lecą... moja druga najlepsza przyjaciółka jest w ciąży! (pierwsza ma termin na koniec grudnia). Na prawdę się cieszę! ale ona załapała w pierwszym cyklu! napisała, że starali się 3 tygodnie... dlaczego tak jest??
pola89 lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
dziękuję Wam za wsparcie :*
Wisienko,
Obawy mogą być, to się może zdarzyć każdej z nas niestety... ale nie ma się co martwić na zapas! :* teraz trzeba się skupić na staraniachWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 20:18
30 lat
Ale jaja... Grzebie sobie w buzi i macam tą siodemke co mnie boli. Przy samym dziasle szczelina na szerokość paznokcia normalnie. Z wierzchu wygląda na zdrowiutki ząbek naprawdę a tu się okazuje ze pewnie w środku zezarla go próchnica
biedna ja ;((( czeka mnie jutro borowanie i inne cuda....
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Ja wlasnie wpierdzielam tort bezowy z kremem pistacjowym i mam wszystko w D !!!
Pola aj lof ju - mam to samo -moja najlepsza przyjaciółka jest w ciazy - ona wie ze ja tez chce byc i mowilam jej nie raz ze słuchanie o dzieciach, problemach i wzdychanie nie ułatwia mi życia - to ona swoje - ja rozumiem ze ona sie cieszy ja tez sie cieszę ze jej sie udało ale pianie o tym co 3 min doprowadza mnie do furii ! Raz mi powiedziała jak miałam mega meksyk w pracy ze trzeba było sie lepiej starać to bys była na l4 i bys sobie odpoczywała jak ja - a ja wiesz piana od razu
No co taki lajf - mnie juz to nie rusza - boje sie tylko ze jak sie urodzi to znowu sie zacznie - bede jej unikać dopuki nie pogodzę sie z myślą ze ona ma a ja nie
Wiec tule ❤️❤️❤️ Bedzie dobrze ❤️❤️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 20:56
pola89, AniaŁ123 lubią tę wiadomość
-
emidomi wrote:Ale jaja... Grzebie sobie w buzi i macam tą siodemke co mnie boli. Przy samym dziasle szczelina na szerokość paznokcia normalnie. Z wierzchu wygląda na zdrowiutki ząbek naprawdę a tu się okazuje ze pewnie w środku zezarla go próchnica
biedna ja ;((( czeka mnie jutro borowanie i inne cuda....
Ja ostatnio rwałam zęba - ale czego sie nie robi dla groszkaemidomi lubi tę wiadomość
-
A teraz pytanie
Co ja ulicha mam wpisać w wykres i czy to jest normalne
Rano sluzu prawie nie ma - koło 15 kremowy - a teraz rozciągliwo-kremowo-wodnisty
No jakies jaja robi sobie ze mnie ten sluz
Ja sie boje ze jakas infekcja mi sie przeplatała albo nie wiem - no bo az takich zmian w ciagu dnia to ja nie miałam
Nie mówiąc o szyjce - raz miekka raz twarda - ciagle zmiany - to tez normalne ? -
Pączek wrote:Ja wlasnie wpierdzielam tort bezowy z kremem pistacjowym i mam wszystko w D !!!
Pola aj lof ju - mam to samo -moja najlepsza przyjaciółka jest w ciazy - ona wie ze ja tez chce byc i mowilam jej nie raz ze słuchanie o dzieciach, problemach i wzdychanie nie ułatwia mi życia - to ona swoje - ja rozumiem ze ona sie cieszy ja tez sie cieszę ze jej sie udało ale pianie o tym co 3 min doprowadza mnie do furii ! Raz mi powiedziała jak miałam mega meksyk w pracy ze trzeba było sie lepiej starać to bys była na l4 i bys sobie odpoczywała jak ja - a ja wiesz piana od razu
No co taki lajf - mnie juz to nie rusza - boje sie tylko ze jak sie urodzi to znowu sie zacznie - bede jej unikać dopuki nie pogodzę sie z myślą ze ona ma a ja nie
ule ❤️❤️❤️ Bedzie dobrze ❤️❤️❤️oczywiście ja dostałam radę, żeby się tak bardzo nie starać i odprężyć, wyjechać na wakacje itd. A mi się nóż w kieszeni otwiera na te słowa... Jeszcze od kogoś, komu udało się od razu... Chyba obiorę podobną taktykę do Twojej...
Pączek lubi tę wiadomość
30 lat
Pączek wrote:A teraz pytanie
Co ja ulicha mam wpisać w wykres i czy to jest normalne
Rano sluzu prawie nie ma - koło 15 kremowy - a teraz rozciągliwo-kremowo-wodnisty
No jakies jaja robi sobie ze mnie ten sluz
Ja sie boje ze jakas infekcja mi sie przeplatała albo nie wiem - no bo az takich zmian w ciagu dnia to ja nie miałam
Nie mówiąc o szyjce - raz miekka raz twarda - ciagle zmiany - to tez normalne ?Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
pola89 wrote:dziękuję :* niezrozumienie jest okropne
oczywiście ja dostałam radę, żeby się tak bardzo nie starać i odprężyć, wyjechać na wakacje itd. A mi się nóż w kieszeni otwiera na te słowa... Jeszcze od kogoś, komu udało się od razu... Chyba obiorę podobną taktykę do Twojej...
Wiec przeszło mi - jak ona zaczyna o dziecku to ja słucham ale jednym uchem wpuszczam drugim wypuszczam - generalnie zwisa mi to i olewam jej wzdychania
No pewnie bedzie ciezko jak sie urodzi - ale znowu teoche czasu minie i znowu moja głowa stwierdzi ze trzeba to olać