X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Niechcący polubiłam :(
    Z tą @ to w ogóle nie można się dogadać kochanie. Moja wróciła po przerwie.
    @ zwariowaly..........

emidomi lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Hello nocą :*

Bella <3
    Pola <3
    A pamiętacie jak miesiąc temu ja ryczalam w niebogłosy że kolejna przyjaciółka w ciąży?
    Boże ja nigdy tak źle się nie czułam jak wtedy. Byłam tak wściekła na życie że miałam ochotę zrobić coś albo im albo sobie...
    Nie umiem się pogodzić ale chwilowo mam trochę lepszy czas...
    Wtedy Kimi powiedziała mi coś co pamiętam i powtarzam sobie do dziś! "Nie musimy rzygac tęczą na widok każdej ciężarnej!" Mamy swoje problemy i nie mamy obowiązku na siłę cieszyc się z czyjegoś stanu błogosławionego. Ja nie umiem, i przyznaję się do tego szczerze, denerwują mnie jak nikt inny...
    <3 <3 <3 <3 <3

Paczus wracając do "lajków" to ja rezerwuje twoje polubienia nr 1111 po szczęśliwym dwukrechowym teście <3 <3
    Tak potwierdzam nie ma nigdzie napisane ze mamy piac z radości w niebogłosy ze nasza super best psiapsióla jest w ciąży. (Rzygać tęcza i pierdziec brokatem jakoś tak to bylo) wiecie ja wychodzę z założenia że jeżeli jest ktoś mądry to zrozumie. Skoro jest się z kimś blisko i ktoś wie o co u nas kaman to powinien zrozumieć ze nie chce się o ciąży gadać. Owszem pogratulujmy ale należy powiedzieć prosto z mostu" gratuluję ci ale nie potrafię sie z tobą cieszyc i gadać o tym bo jest to dla mnie temat przykry"

Jeżeli ktoś nie zrozumie to sorka ale taka znajomość należy zweryfikować.

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paczus miałam wczoraj już Ci napisać ale zapomniałam. Tez mam problem z sluzem bo o ile jak są w ciągu dnia różne to wybiera się ten najbardziej płodny to ja mam białawy ale nie jak lrem i tez nie jak woda. W sumie nie wiem jak go klasyfikowac :-)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    A z ważniejszych informacji, jutro idę do ginekologa, do tej nowej babki u której byłam dopiero jeden raz i kazała mi zrobić całą listę badań, a wśród nich ten marny progesteron :/ Ciekawe co na to powie, czy będzie mnie leczyć, czy każe mi iść do kliniki :/
    Trzymam kciuki kochana :*:&<3 <3

Lubię_czekoladę, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    @ zwariowaly..........
    @przybywaj albo grochu przybywaj :-)

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Tulisia <3 Ja straciłam maleństwo w 9tc... i wiem, że nie byłabym w stanie przejść przez załatwianie tych spraw... Mamy nasze maleństwa w sercach i nigdy o nich nie zapomnimy <3 Twoja Kruszynka ma miejsce gdzie możesz się z nią spotkać i porozmawiać, a to są tylko papierki.
    Dziękuję Bellus <3 <3 <3

Bella_Bella lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Jeszcze jeden temat...

Do mam aniołków <3

Kochane bardzo chciałabym poznać wasze zdanie w pewnej kwestii...
    Otóż pisałam dziś z dziewczyną z która wyladowalysmy razem w szpitalu i ona mimo ze dzidzie straciła w 6 tyg bodajże, nie mogła się pogodzić i dzisiaj wywalczyła akt urodzenia martwego dziecka i zarejestrowała dziecko...
    A ja nie mam na to siły, nie chce tego rozgrzebywac kolejny raz. I tak trochę mam wyrzuty sumienia jakbym córeczkę w jakiś sposób odrzucala, jakbym czegoś dla niej nie zrobiła. A ja jestem przerażona na samą myśl o tego typu papierkologii... myślicie że źle robię? Mam córeczkę w sercu i do końca życia będę miała... Ale... no właśnie ale...
    Tulis daj spokój. Nic to ci nie pomoże. Ja bym zostawiła jak jest. Dość już się nacierpialas. Aniołek zostawił swój odcisk w waszych sercach nie potrzebujesz papierologii aby to potwierdzić serduszko <3 <3

Tuliska lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Kimi <3<3

Po raz kolejny wiem że dobrze że tu jestem ;) już rok prawie ;)

Kim87, Bella_Bella lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co słyszałam gdzieś to jak masz akt urodzenia to i akt zgonu musi być. Do tego pogrzeb zusy srusy wiec na prawdę nie idź ta droga. ;*

3jgxflw1867zd36k.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest "akt urodzenia martwego dziecka". Calej reszty nie trzeba ruszać. Ta znajoma tylko zarejestrowała. Ale nie, to nie dla mnie... ♡

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    To jest "akt urodzenia martwego dziecka". Calej reszty nie trzeba ruszać. Ta znajoma tylko zarejestrowała. Ale nie, to nie dla mnie... ♡
    Ok. Dobra decyzja ;*

3jgxflw1867zd36k.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola tak jak Kimi napisała nie ma sensu przejmować się kimś kto nie potrafi zrozumieć Ciebie... ja jedną znajomość skrocilam znacznie i dobrze mi z tym :)

A co do "ostatniej przyjaciolkowej ciąży" to kochane powiedziałam jej wszystko co mówię wam, jak się czuje z jej ciąża, że mnie to przerasta... I baaaa... zrozumiała, naprawdę zrozumiała tak od serca... A mnie jest lżej ♡

pola89, Kim87, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Hej dziewczyny :*

U mnie na wykresie jakies gory :/ dzisiaj juz musze dostac ta chrzaniona @ bo nie zdaze zrobic badan.. A we wtorek klinika.. Jestem wsciekla na @.. Kiedy nie chce to przychodzi a jak powinna byc to sie bawi w kotka i myszke..

Milego dnia
    a może już nie przyjdzie przez 9 miesięcy? ;) robiłaś test?

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Pola tak jak Kimi napisała nie ma sensu przejmować się kimś kto nie potrafi zrozumieć Ciebie... ja jedną znajomość skrocilam znacznie i dobrze mi z tym :)

A co do "ostatniej przyjaciolkowej ciąży" to kochane powiedziałam jej wszystko co mówię wam, jak się czuje z jej ciąża, że mnie to przerasta... I baaaa... zrozumiała, naprawdę zrozumiała tak od serca... A mnie jest lżej ♡
    i tego oczekuje od przyjaźni :) fajną masz przyjaciółkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 07:51

30 lat

27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    a może już nie przyjdzie przez 9 miesięcy? ;) robiłaś test?
    Robilam :( juz 4... W 26, 28, 29 i dzisiaj w 30 dc.. Bardzo czule bobo test 10tki i wszystkie negatywne :/ wiec na pewno juz cos by bylo.. Ale juz dzis od rana czuje sie bardzo malopowo...

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Paczus miałam wczoraj już Ci napisać ale zapomniałam. Tez mam problem z sluzem bo o ile jak są w ciągu dnia różne to wybiera się ten najbardziej płodny to ja mam białawy ale nie jak lrem i tez nie jak woda. W sumie nie wiem jak go klasyfikowac :-)
    O widzisz - ja mam dzis taki - niby białawy ale ni to krem ni to woda cholera wie jak go określić
    I do tego uczucie ciągnięcia
    I ja mam nerwowość myslalam ze mi przejdzie jak sie wyspie a tu dupa - czuje ze buzuje :/

• Pączek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:

Ja mojej powiedziałam ze sorry ale to dla mnie nie jest łatwe i nie bedzie łatwe słuchanie o tym i o tamtym - ale do niej to nie dotarło - ja swoje a ona swoje - prosiłam ja o to chyba ze dwa razy i mowilam ze mozemy o jej stanie pogadać ale nie non stop bo to nie jest fajne. Mówiła ze ok ze rozumiem i co - przyszła ostatnio i 45min nawijała o tym jak dziecko sie rozpycha jakie to uczucie itp - w słowo jej sie nie dało wejść - jak nakręcona - ja wiem ona sie cieszy - ale ja sie mega mecze

• pola89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Robilam :( juz 4... W 26, 28, 29 i dzisiaj w 30 dc.. Bardzo czule bobo test 10tki i wszystkie negatywne :/ wiec na pewno juz cos by bylo.. Ale juz dzis od rana czuje sie bardzo malopowo...
    Tego już nie lubię...:(

30 lat

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:

hej kochana objawy na @ przeważnie są takie jak na grocha ja akurat w tym cyklu co zaszłam byłam pewna że nic z tego bo już z tydzień przed @ bolał tak brzuch mocno że teraz się zastanawiam jak to możliwe że taki mocny ból jak na @ a okazało się ciążą zresztą o ile pamiętam to chyba SZATYNKA też tak miała w tym cyklu co zaszła a co do testów to póki nie ma @ jest nadzieja!! mi pierwszy raz w tej ciąży wyszedł tak szybko test normalnie przy wcześniejszych ciążach wychodził około 30 dc przy cyklach 25 .. więc kochana głowa do góry !! aha i jeszcze każda mówi że w ciąży powinien być kremowy śluz a u mnie w tej ciąży całkiem inaczej przed spodziewana @ śluz jakby lekko kremowy ale nie było go wcale dużo i jak był na papierze to wydawało się jakby był brokatowy taki lśniący a po pozytywnym teście do teraz wodnisty , chwilami się zdarza kremowy ..

a Ty masz dziś 7dzień fazy lutealnej ? twój wykres jest aktualny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 08:08

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • magnolia82222 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki, po dłuuuugiej przerwie :) u mnie 22dc i czekam właściwie tydzień do testowania. Może się coś udało, a może trzeba będzie jeszcze powalczyć. Dałam na luz w tym cyklu i teraz też się zbytnio nie podniecam, bo w tamtym cyklu to się przejmowałam i testowałam. Spokojnie poczekam do 23.11. i jak @ nie przyjdzie to zatestuje. A co u Was kochane, czytałam tak pobieżnie że niektóre straciły swoje fasolki :( to bardzo smutne i przygnębiające. Miejmy nadzieje ze kazdej z Nas się uda jednak i będziemy szczęśliwe.

35 lat, 2 ciąża
‹‹ 3619 3620 3621 3622 3623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ