X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Ewa a ja nie mogę przywyknąć do Twojego awatara :) bo nasza Klaudyś z Belly ma taki sam ;) ;) ;)

jakoś tak mi się spodobał :D

Tuliska lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    testuj :)
    wczoraj był ujemny :/

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    wczoraj był ujemny :/

a jutro moze być dodatni ;) kochana masz taki wykres i temp cały czas się utrzymuje że ja już bym nie mogła wysiedziec tylko co dzien bym testowała :)

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Ja rano tylko zaspalam i teraz wszystko w biegu
    Mam dzis w pracy spotkanie z zarządem - założyłam sukienke z kołnierzykiem i ona z tylu ma mikro guzik zeby zapiać - myslalam ze ręce sobie powyginam - juz ja prawie ściągałam z siebie a klnelam przy tym ze taka wybrałam hej - juz chciałam inna prasować ale czasu brak - wiec siedze z tym niezapiętym guzikiem i czekam az ktos przyjdzie i mi zapnie bo jak nie zapnie to mi sie góra rozjeżdża - dodatkowo zła jestem bo za tydzien mam szkolenie od czwarty do soboty tak do soboty ktore konczy sie egzaminem i jest poza Wawa - myslalam ze to bład ze sobota - okazuje sie ze nie ! No kto kończy szkolenie w sobote o 16 egzaminem i jeszcze 1,5h jazdy do domu !

Co za chamy jedne!!! Jak tak można? To mogli zrobić szkolenie od środy, tak żeby nie zabierać weekendu. Ale kto by wpadł na taki genialny pomysł... Mam nadzieję że jakoś to zniesiesz.

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Co za chamy jedne!!! Jak tak można? To mogli zrobić szkolenie od środy, tak żeby nie zabierać weekendu. Ale kto by wpadł na taki genialny pomysł... Mam nadzieję że jakoś to zniesiesz.
    Najgorszy to jest egzamin - no jakos bede musiała dac rade - ale weekend mam już z góry zjebany za tydzień :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 09:21

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami kochane ja juz po badaniach krwi .. mam takie pytanie po co się bierze inofolic w ciąży? Czytałam że on jest dobry przy staraniach .. ale jaka rolę odgrywa w ciąży któraś wie?bo ponoć będę brała

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kochana <3 <3 <3 spokojnie ja też mam co najmniej 3kg do przodu. Przez te stresy wczoraj był bimber i gofry. Zatem doopa rośnie :-D

Krystynko skoro tego potrzebujesz to jasne zrób przerwę. Może to coś zmieni. Trzymam kciuki.

Witam się srodowo na lekkim kacu. I oczywiście qurwa musi lać. Jakby mało mi depresji było. Ale jeszcze 2 dni i weekend i będzie można się schować pod kołdrą. To mój plan.

BTW przez to wszystko jakieś głupoty mi się snily. Byłam agentem pod przykrywką. Dzieczyn mafioza. No masakra. I skąd tam się wziął Norman Reedus to ja już nie wiem. Za dużo The Walking Dead ostatnio oglądam :-D detox mi się należy

Kimi do tej pory miałam w głowie, że te właśnie 3-4kg to tak na chwilę, przez leczenie, złe dni, pogodę itd...że jak się wezmę ostro to raz dwa i zrzucę, ale widzę że jest ciężko. Ja już teoretycznie powinnam być na diecie od ponad miesiąca i już powinnam mieć zrzucanie za sobą, a tu jednego dnia fajnie, bo uda mi się wytrwać i waga troszkę spadnie, to znowu następnego nie mogę się powstrzymać przed podjadaniem słodyczy i waga znowu hop do góry :/ Nie chcę teraz biegać po pracy, bo jest straszny smog, może w tej masce, ale też jak wracam zmęczona i co gorsze wkurzona, to naprawdę nie pamiętam o walce z kilogramami tylko chcę sobie poprawić humor wiadomo w jaki sposób :/

A co do snów, to też miałam walkę ze swoimi...Śniło mi się, że dowiedziałam się że koleżanka z biura zarabia więcej niż ja i nie mogłam się pogodzić, a chodziło o 100 zł :P Ale czułam się tak wymęczona przez ten sen, że dramat.

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Witam się z wami kochane ja juz po badaniach krwi .. mam takie pytanie po co się bierze inofolic w ciąży? Czytałam że on jest dobry przy staraniach .. ale jaka rolę odgrywa w ciąży któraś wie?bo ponoć będę brała
    Kochana nie mam bladego pojecia

czarnulka24 lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze słówko do naszej słodkiej czekoladki <3 Kochana właściwie to ja czegoś nie rozumiem. Powiedzieli Ci że niby jest ok, badania ok, prolaktyna ok, a jednak odsyłają Cię z takim dziwnym poczuciem że jest beznadzieknie. Po co oni wyskakują z tymi statystykami? Chyba po to aby sobie klientów nałapać na inseminację. Nie wiem na czym polega leczenie w klinice, ale nie wierzę że tylko na tym. A dlaczego stymulacja jest do niczego? Przecież nawet na tym forum jest pełno wątków na ten temat i można znaleźć wiele dobrych zakończeń. A miałas drożność?
    Kochana glowa do góry, licząc w ten sposób czas starania to co druga dziewczyna była by poza statystykami.

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Kimi do tej pory miałam w głowie, że te właśnie 3-4kg to tak na chwilę, przez leczenie, złe dni, pogodę itd...że jak się wezmę ostro to raz dwa i zrzucę, ale widzę że jest ciężko. Ja już teoretycznie powinnam być na diecie od ponad miesiąca i już powinnam mieć zrzucanie za sobą, a tu jednego dnia fajnie, bo uda mi się wytrwać i waga troszkę spadnie, to znowu następnego nie mogę się powstrzymać przed podjadaniem słodyczy i waga znowu hop do góry :/ Nie chcę teraz biegać po pracy, bo jest straszny smog, może w tej masce, ale też jak wracam zmęczona i co gorsze wkurzona, to naprawdę nie pamiętam o walce z kilogramami tylko chcę sobie poprawić humor wiadomo w jaki sposób :/

A co do snów, to też miałam walkę ze swoimi...Śniło mi się, że dowiedziałam się że koleżanka z biura zarabia więcej niż ja i nie mogłam się pogodzić, a chodziło o 100 zł :P Ale czułam się tak wymęczona przez ten sen, że dramat.
    Kurde u mnie to samo. Opanować się nie mogę. Raz jest ok to drugiego dnia mam mega gasto na słodycze. Biegam jak juz w weekend bo u nas kolo 15 to już ciemno się robi. W tyg mam orbitreka w domu to ćwiczę. Ewentualnie chodakowska. Ale po wczorajszym dniu mija motywacja mega spadla

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Najgorszy to jest egzamin - no jakos bede musiała dac rade - ale weekend mam już z góry zjebany za tydzień :/
    Pączek no ja bym chyba ich wystrzelila. Weekend? Really? Toż to czas Relax a nie egzaminów

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    jakoś tak mi się spodobał :D
    Teraz to przerażasz:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 09:36

3jgxflw1867zd36k.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:

Czarnulko, ze strony producenta...

Inofolic jest suplementem diety zawierającym myo-inozytol i kwas foliowy. Foliany, w grupie których jest kwas foliowy, przyczyniają się do wzrostu tkanek matczynych w czasie ciąży, biorą udział w procesie podziału komórek, pomagają w prawidłowej produkcji krwi, oraz utrzymaniu prawidłowego metabolizmu homocysteiny.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • magnolia82222 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki, ja dziś powinnam dostać @ ale owu wyznaczył mi na wczoraj @. Jak badałam szyjke to jednak nie wygląda na @, zawsze sprawdzałam sobie śluz i czy juz był delikatnie zabarwiony i miał specyficzny zapach przed @ to wiedziałam ze dostane. Dzisiaj badałam i nic takiego nie czułam. Sądzicie że lepiej iść na betę dzisiaj czy zatestować tym 10ml/U testem-tylko oczywiscie juz nie po nocnym moczu? jak doradzacie kochane

35 lat, 2 ciąża
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kurde u mnie to samo. Opanować się nie mogę. Raz jest ok to drugiego dnia mam mega gasto na słodycze. Biegam jak juz w weekend bo u nas kolo 15 to już ciemno się robi. W tyg mam orbitreka w domu to ćwiczę. Ewentualnie chodakowska. Ale po wczorajszym dniu mija motywacja mega spadla

Właśnie muszę się zmotywować do ćwiczeń w domu, ale jakoś strasznie nie lubię. Ja mam problemy z kręgosłupem i tak naprawdę nie mogę robić wielu ćwiczeń, np brzuszków, lub takich w których będę spinać kark lub kręgosłup szyjny, więc mało zostaje. Dlatego lubię bieganie, bo tam nic się nie dzieje. Spróbuję czegoś poszukać, bo źle się czuję z tym zbędnym balastem :/

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia82222 wrote:
    hej dziewczynki, ja dziś powinnam dostać @ ale owu wyznaczył mi na wczoraj @. Jak badałam szyjke to jednak nie wygląda na @, zawsze sprawdzałam sobie śluz i czy juz był delikatnie zabarwiony i miał specyficzny zapach przed @ to wiedziałam ze dostane. Dzisiaj badałam i nic takiego nie czułam. Sądzicie że lepiej iść na betę dzisiaj czy zatestować tym 10ml/U testem-tylko oczywiscie juz nie po nocnym moczu? jak doradzacie kochane

Oczywiście najbardziej miarodajna jest beta, chociaż można najpierw sprawdzić tego sikańca. Czasami testy wychodzą w ciągu dnia. Jeśli masz test to sikaj :D
    Trzymam mocno kciuki!!! Musimy mieć jakąś zafasolkowaną w tym ponurym listopadzie.

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia82222 wrote:
    Jak masz możliwość to beta lepsza

3jgxflw1867zd36k.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia82222 wrote:

ja testowałam w dniu @ z drugiego siusiana :D napiłam się po 1 z 0,5 litra wody i czekałam 2h, 14 dni po owulacji

Evelin lubi tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Właśnie muszę się zmotywować do ćwiczeń w domu, ale jakoś strasznie nie lubię. Ja mam problemy z kręgosłupem i tak naprawdę nie mogę robić wielu ćwiczeń, np brzuszków, lub takich w których będę spinać kark lub kręgosłup szyjny, więc mało zostaje. Dlatego lubię bieganie, bo tam nic się nie dzieje. Spróbuję czegoś poszukać, bo źle się czuję z tym zbędnym balastem :/
    Może jakiś stepper czy coś w tym stylu

3jgxflw1867zd36k.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Teraz to przerażasz:-)

z filmu wielkie oczy ;)

Kim87 lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
‹‹ 3675 3676 3677 3678 3679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ