X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Nie wiem Pola.. Niby walcze i sie nie lamie.. Tam bylo tyle par.. Mimo tego, ze byli tam z tego samego powodu to mialam wrazenie, ze patrza na nas jak na przegranych..

Mam 27 lat. Nie mam narzeczonego, meza, dziecka. W sferze rodzinnej zycia nic nie mam. Mam chlopaka. Ktoremu nie potrafie dac dziecka. To wszystko mi sie wydaje jakas paranoja. Te 8 testow ciazowych w szufladzie i drugie tyle owulacyjnych. To mierzenie temperatury, sprawdzanie szyjki. To jakies szalenstwo. Boje sie, ze oszalalam. Jakis wtorkowy dol mnie dopada. Ale zamowilismy jedzenie i mam nadzieje, ze pomoze.

Otwieram piwko :*

Masz kogoś, kto Cię kocha, chce z Tobą być i walczyć o dzieciątko! Masz bardzo wiele Kochanie!

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Czekoladko... mój brat z narzeczoną starali się ponad 2 lata :) on z problemem, ona z niereguralnymi cyklami i co? jest Kubuś :D olali badania, mierzenie temp. Tylko seks i seks :D

a bratówka miała 30 latek, brat 34 :D

na spokojnie! nie łam się! macie dobre wyniki, niech Cię wymonitorują i jeszcze w tym roku jest szansa! Na grudzień!! :D
    Wiem wiem :) udaje sie ludziom :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Nie wiem Pola.. Niby walcze i sie nie lamie.. Tam bylo tyle par.. Mimo tego, ze byli tam z tego samego powodu to mialam wrazenie, ze patrza na nas jak na przegranych..

Mam 27 lat. Nie mam narzeczonego, meza, dziecka. W sferze rodzinnej zycia nic nie mam. Mam chlopaka. Ktoremu nie potrafie dac dziecka. To wszystko mi sie wydaje jakas paranoja. Te 8 testow ciazowych w szufladzie i drugie tyle owulacyjnych. To mierzenie temperatury, sprawdzanie szyjki. To jakies szalenstwo. Boje sie, ze oszalalam. Jakis wtorkowy dol mnie dopada. Ale zamowilismy jedzenie i mam nadzieje, ze pomoze.

pij ile wlezie, ja na weekend mam zamiar zaopatrzeć sie w winko Mogen David, uwielbiam :) kochana jestes młoda, uda się wam napewno. A co z tego że nie masz męża ani chłopaka? ja z 1 dzieckiem też zaszłam nie mając męża :) i co? tak chciałam a reszta mogła mi naskoczyć....później wzieliśmy bo mój mąż ma "ostrą" mamusię...

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:

pij piwko ma zdrowie! ;) i na pewno bez głupich dołów! Wszystkie się staramy i wszystkie wywalczyły, to na czym tak nam zależy!

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Dziewczyny my juz po.

Dobre wiesci: jestem mloda (choc pierwsze slysze) i mam duza rezerwe jajnikowa.

Statystyczne wiesci: w pierwszym roku zachodzi 80% par, w drugim roku 10% par a w trzecim roku staran 3% par pozostawiajac 7% bez dzieci. Przekladajac na nas: staramy sie 1,5 roku ale wczesniej poltora roku stosowalismy stosunek przerywany co daje 3 lata, w ktoych moglismy zajsc w ciaze. Konkluzja: mamy szanse na naturalna ciaze ale mala.

Interpetacja wynikow badan: wszystko ok (wow). Wysoka prolaktyna ale UWAGA kazal odstawic Bromergon.

Propozycje: inseminacja co daje 13% szans przy kazdym podejsciu.

W piatek za tydzien mam usg w poszukiwaniu pecherzyka. Jesli bedzie owulacja, nie dostane zadnej stymulacji, bo to ponoc bezsensu.

Myslalam, ze wyjde podbudowana a sie zalamalam. Moj mi tlumaczy, ze damy rade bez tej inseminacji i ze wcale nie jest tak zle i ze moze jescze nie nasz czas. Zobaczymy co sie okaze w pt za tydzien. To chyba tyle :)
    Sorka Czekoladka . Moje lamenty przy twoich problemach są niczym. Kochana tulę ci mocno

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam ze nigdy tak nie lubilam @ jak teraz :D

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Kim - domyślam się co czujesz, frustracja, złość i poczucie zmarnowanych cykli... I ta cholerna bezsilność, dlaczego teraz?

tulę <3 <3 <3 <3 <3

jest szansa, że parametry u Męża nie spadły?
    Domowy powiedział ze ilość spadła najprawdopodobniej ale nie jakość. Kurwa tyle ze go boli woec wiecie jak z sexem gdy Cię boli... raczej wykluczone .

Sorka za lamenty ale się podlamalam...

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:

Statystyki statystykami, a życie pokazuje gdzie możemy sobie te statystyki wsadzić. Z tym stosunkiem przerywanym to pewnie połowa z nas by musiała uznać się już dawno za totalnie niezdolne do zajścia. Masz chłopaka, którego nie zniechęciły i nie przestraszyły porażki. Walczycie razem, a to jest coś czego może zazdrościć Wam niejedna kobieta mająca męża, dziecko czy co tam kto chce.To Was umacnia i na pewno dojdziecie razem do wielkich rzeczy.

pola89 lubi tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Masz kogoś, kto Cię kocha, chce z Tobą być i walczyć o dzieciątko! Masz bardzo wiele Kochanie!
    No kocha kocha.. Ba! Zyc beze mnie nie moze ;) jest takim niepoprawnym optymista, ze az mnie to wkurza ;)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    pij ile wlezie, ja na weekend mam zamiar zaopatrzeć sie w winko Mogen David, uwielbiam :) kochana jestes młoda, uda się wam napewno. A co z tego że nie masz męża ani chłopaka? ja z 1 dzieckiem też zaszłam nie mając męża :) i co? tak chciałam a reszta mogła mi naskoczyć....później wzieliśmy bo mój mąż ma "ostrą" mamusię...
    Ewi mam chlopaka :) chodzi o to, ze nic sobie nie deklarowalismy. To niby tylko slub a tak wiele zmienia..

Swego czasu pilam to wino :) mega slodkie

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    pij piwko ma zdrowie! ;) i na pewno bez głupich dołów! Wszystkie się staramy i wszystkie wywalczyły, to na czym tak nam zależy!
    Masz racje! Czasem zachowuje sie jakbym byla sama na swiecie :/ przepraszam! Walczymy razem, jasne <3

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Ewi mam chlopaka :) chodzi o to, ze nic sobie nie deklarowalismy. To niby tylko slub a tak wiele zmienia..

Swego czasu pilam to wino :) mega slodkie
    miało byc narzeczonego ;)

nom słodkie ale pychotka, po lampce co wieczor i w 2 lub 3 wieczory nie ma :)

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Sorka Czekoladka . Moje lamenty przy twoich problemach są niczym. Kochana tulę ci mocno
    Nie zgodze sie Kim :* mamy dzien lamentu ale kazdy lament i problem jest tak samo wazny! I to ja Ciebie tule !!! <3

Kim, nie macie opcji na wczesniejsza wizyte? Np w sobote albo przed/ po pracy? Nie wiem jak u Was z terminami :(

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    Statystyki statystykami, a życie pokazuje gdzie możemy sobie te statystyki wsadzić. Z tym stosunkiem przerywanym to pewnie połowa z nas by musiała uznać się już dawno za totalnie niezdolne do zajścia. Masz chłopaka, którego nie zniechęciły i nie przestraszyły porażki. Walczycie razem, a to jest coś czego może zazdrościć Wam niejedna kobieta mająca męża, dziecko czy co tam kto chce.To Was umacnia i na pewno dojdziecie razem do wielkich rzeczy.
    Masz racje Kasztanek. Walczymy razem. Czasem o tym zapominam..

To co? Mowisz, zeby sobie statystyki w dupsko wssdzic? Moj by sie ucieszyl ;)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Masz racje! Czasem zachowuje sie jakbym byla sama na swiecie :/ przepraszam! Walczymy razem, jasne <3
    za nic nie przepraszaj ;) każda ma inne problemy, ale cel ten sam i po to tu razem jesteśmy, żeby sobie z nimi razem radzić :)

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    za nic nie przepraszaj ;) każda ma inne problemy, ale cel ten sam i po to tu razem jesteśmy, żeby sobie z nimi razem radzić :)
    <3

A czy razem mozemy mi naprawic glowe? ;)

Dziekuje Wam wszystkim <3 jestescie nieocenione!

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Nie zgodze sie Kim :* mamy dzien lamentu ale kazdy lament i problem jest tak samo wazny! I to ja Ciebie tule !!! <3

Kim, nie macie opcji na wczesniejsza wizyte? Np w sobote albo przed/ po pracy? Nie wiem jak u Was z terminami :(
    No właśnie nie bo mój nie da rady wziąść urlopu w grudniu. Pracuje w fabryce z jedzeniem i teraz zaczyna się gorący czas. No nic nie zrobimy. Trudno. Będzie jak.bedzie

3jgxflw1867zd36k.png

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    No właśnie nie bo mój nie da rady wziąść urlopu w grudniu. Pracuje w fabryce z jedzeniem i teraz zaczyna się gorący czas. No nic nie zrobimy. Trudno. Będzie jak.bedzie
    Moze minie? Uspoki sie? Przestanie bolec? Moze sa jakies sposoby..

A na wizyte bedziemy czekac wspolnie.. Nie jestes sama :*

Kim87 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny - zgłosze sie do neurologa
    W nocy budze się i mam wrażenie jak by mi noge odcięło - wrażenie mrowienia po całości nogi - nigdy tak nie miałam - w tym tygodniu mam takie jaja
    Jakaś wqrzona jestem - byłam na tych zakupach - kupiłam kiecke - troche lepiej mi sie zrobiło ale czuje sie napompowana - @ za krzakami jak nic
    Powoli zaczynam akcje ewakuacje - ale wróce :D
    Na Fb i na maila zawsze odpisze jak by ktoś chciał pogadać :D
    Trzymajcie Cię
    Tzymam za was mocno kciuki !!! <3 <3 <3 <3 <3
    Wrócę jak nabiorę dystansu

Lofciam was !!
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 22:05

• emidomi Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada dlaczego kazał ci odstawić bromka? Argumenty podał jakieś czy w twoim przypadku nie trzeba brać? Przypomnij mi jaką masz PRL główną i po obciążeniu?

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
‹‹ 3673 3674 3675 3676 3677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ