Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
ja robie teraz caly cykl testy lh jak zadnr nie wyjdzie do nast @ to ide do gin na monitoring i nie wyjde jak mi nie zrobi i kropka. a w pon ide na badania lh fsh estradiol i moze prolaktyna.
w calej tejbsytuacji jest tez plus bo przynajmniej dostalam kolejny @ wiec wmawiam sobie ze cos tam moja macica i jajniki dzialaja.
-
Cześć dziewczyny. Mialyscie rację wczoraj. Bylam u gina z ta bolaca piersią i zrobil mi usg i mam zapalenie. Dostałam antybiotyk do lykania Cefurax 500. Mowil ze bakterie sie nazbieraly w piersi i stad ten guz. Ale dziwne bo nie karmie a ta przypadlosc zdarza sie u karmiących
Za to bylam juz miesiax temu chora i tak sie wleklo to przeziębienie i ciagle kaszlalami gardlo bolalo i moze to od tego. Dzieki Wamten cykl stracony ale licze na nastepny
Kim87 lubi tę wiadomość
Aniołeczek [*] 29.06.2016
-
Mayes wrote:Cześć dziewczyny. Mialyscie rację wczoraj. Bylam u gina z ta bolaca piersią i zrobil mi usg i mam zapalenie. Dostałam antybiotyk do lykania Cefurax 500. Mowil ze bakterie sie nazbieraly w piersi i stad ten guz. Ale dziwne bo nie karmie a ta przypadlosc zdarza sie u karmiących
Za to bylam juz miesiax temu chora i tak sie wleklo to przeziębienie i ciagle kaszlalami gardlo bolalo i moze to od tego. Dzieki Wamten cykl stracony ale licze na nastepny
Bardzo dobrze, że poszłaś! -
Mayes wrote:Cześć dziewczyny. Mialyscie rację wczoraj. Bylam u gina z ta bolaca piersią i zrobil mi usg i mam zapalenie. Dostałam antybiotyk do lykania Cefurax 500. Mowil ze bakterie sie nazbieraly w piersi i stad ten guz. Ale dziwne bo nie karmie a ta przypadlosc zdarza sie u karmiących
-
Kasztanek, Czekajacanacud,
Bardzo nie lubię...Ale jest następny cykl i następne szanse
Hymn jest boski!
nie dorzuciłam swojej zwrotki, ale bardzo mi się podoba!Lubię_czekoladę, czekajacanacud1, Kasztanek lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
To ja jeszcze w ramach walki z nuda dodam coś od siebie.
Kiedy Ci smutno i kiedy wesoło
Na forum przyjaciół pełno wokoło
Lepsza niż kawa i czekolada
Takich przyjaciół gromadaKim87, AniaŁ123, mysia09 lubią tę wiadomość
6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
Kasztanek wrote:To ja jeszcze w ramach walki z nuda dodam coś od siebie.
Kiedy Ci smutno i kiedy wesoło
Na forum przyjaciół pełno wokoło
Lepsza niż kawa i czekolada
Takich przyjaciół gromadaKim87 lubi tę wiadomość
-
Cherry_Blossom wrote:Dziewczyny, co dla mężczyzny - selen, cynk, maca, wit c, d, e. Cos pominelam?
Ja biore Femibion 1, wit d. Co jeszcze?
Mój bierze zestaw witamin dla facetów staraczkow Fertilman, kwas foliowy i wit.C
Ja witaminy dla staraczek Ferticare i pije Inofem. Wieska czasami jak nie zapomnę31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Cherry_Blossom wrote:U mnie dół totalny...........
Dzisiaj wszystkie już się podnosimy z dołów! :* walnij sobie jakiegoś drina na lepszy nastrójLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Cherry_Blossom wrote:U mnie dół totalny...........
Ja dzisiaj zapodaj taki zestaw na wieczór
[Img]http://www.aspirantsg.com/wp-content/uploads/2013/03/Häagen-Dazs-Salted-Caramel.jpg[/img]
Plus oczywiście
pola89, Kasztanek, AniaŁ123, Lubię_czekoladę, mysia09 lubią tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Zaczerpniwtw z fp MamaGinekolog.
Ten post pierwotnie miałbyć o niedrożności jajowodów. Ale troche zmieniłam koncepcję i najpierw opowiem wam... o koncepcji.
Czyli o zapłodnieniu i o anatomii ciała kobiety.
W odróżnieniu od mężczyzny, kobieta ma połączenie jamy brzusznej z „światem zewnętrznym”. Na końcu pochwy mamy szyjkę macicy, w dniach płodnych kanał szyjki macicy się nieco poszerza i otwiera, ułatwiając plemnikom dalszą drogę. Przemierzają one przez jamę macicy do jej rogów – w obu rogach plemniki spotykają się z najtrudniejszym zadaniem, to jest najwęższa cześć układu rozrodczego kobiety- cieśn jajowodu. Właśnie w tym miejscu - połączenia macicy z jajowodami najczęściej mogą napotkać przeszkodę.
Następnie muszę przemierzyć drogę około 15 centymetrów kanału jajowodu który ma kształt, szerokość oraz konsystencje rozgotowanego spaghetti. Na szczęście matka natura to przemyślała i wewnętrz tego spaghetti wytworzyła malutkie farfocle zwane „migawkami jajowodu” które popychają zmęczone już daleką droga plemniki do przodu. Niby plemniki przemierzyły raptem 20 centymetrów, ale dla malutkiego plemnika to mniej więcej taka droga jak dla człowieka podróż na Marsa. Za pomocą migawek plemniki w końcu docierają do „celu” czyli do lejka jajowodu- a tam okazuje się, że to wcale nie koniec. Czeka ich odchłań, niczym „czarna dziura w kosmosie”. ⚫️AniaŁ123, Bella_Bella lubią tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Kim87 wrote:Zaczerpniwtw z fp MamaGinekolog.
Ten post pierwotnie miałbyć o niedrożności jajowodów. Ale troche zmieniłam koncepcję i najpierw opowiem wam... o koncepcji.
Czyli o zapłodnieniu i o anatomii ciała kobiety.
W odróżnieniu od mężczyzny, kobieta ma połączenie jamy brzusznej z „światem zewnętrznym”. Na końcu pochwy mamy szyjkę macicy, w dniach płodnych kanał szyjki macicy się nieco poszerza i otwiera, ułatwiając plemnikom dalszą drogę. Przemierzają one przez jamę macicy do jej rogów – w obu rogach plemniki spotykają się z najtrudniejszym zadaniem, to jest najwęższa cześć układu rozrodczego kobiety- cieśn jajowodu. Właśnie w tym miejscu - połączenia macicy z jajowodami najczęściej mogą napotkać przeszkodę.
Następnie muszę przemierzyć drogę około 15 centymetrów kanału jajowodu który ma kształt, szerokość oraz konsystencje rozgotowanego spaghetti. Na szczęście matka natura to przemyślała i wewnętrz tego spaghetti wytworzyła malutkie farfocle zwane „migawkami jajowodu” które popychają zmęczone już daleką droga plemniki do przodu. Niby plemniki przemierzyły raptem 20 centymetrów, ale dla malutkiego plemnika to mniej więcej taka droga jak dla człowieka podróż na Marsa. Za pomocą migawek plemniki w końcu docierają do „celu” czyli do lejka jajowodu- a tam okazuje się, że to wcale nie koniec. Czeka ich odchłań, niczym „czarna dziura w kosmosie”. ⚫️
O mamo moja6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc