Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Kim87 wrote:Mój mąż miał dwa lata temu stwierdzone żylaki jąder. Dostał tabl i mu przeszło. Ba zaszlismy ale teraz nów mu się odnowilo i go boli wiec trzeba się tego pozbyć bo może to wpływać na jakosc/liczebność spermy. Wiecie niby można przy tym zajść ale nie mam sumienia go.męczyć jak go boli. Jest na lekach od tygodnia i średnio jest poprawa. Wizytę ma w styczniu woec pewnie zabieg będzie pod koniec stycznia do tego rekowalescancja itd.
-
Lubię_czekoladę wrote:Biedny W sumie to mu współczujęMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
nick nieaktualny
-
WIsienko!
GratulacjeCherry_Blossom lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Kim87 wrote:No nic fajnego. Niby dużo facetów to ma i jest to wyleczalne ale oczywiście jak musiało się nawrócić to teraz gdy się staramy
Kim87 lubi tę wiadomość
-
Luccecita wrote:U mnie przerwa w staraniach, musiałam usunąć chirurgicznie ósemkę, za tydzień idę wyrwać kolejną, także cykl w plecy, ale co zrobić, muszę zrobić porządek z tymi ósemkami...
Kochanie zęby w ciąży to bardzo ważna sprawa, wyleczysz a później nie będzie zmartwienia, że coś nie tak :*
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Cherry_Blossom wrote:Kim trzymam mocno kciuki żeby się udało jak najszybciej!
A co do wykresu... no to same widzicie. A w 18 ni byłam niemal pewna, że jest owu, czulam to.Cherry_Blossom lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
nikola2877 wrote:Pojawiam sie i znikam i znikam :p
Chce z Wami zostac!
Kochane mam dla Was pewna wiadomość.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 16:22
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Ewi28 wrote:kurde moje wyniki:
LH - 3,23 mIU/l norma 1,9-12,5
FSH - 6,66 mIU/ml norma 2,5-10,2
różnica prawie 3 załamka ...i ja chce w ciąże zajsc? jasne..... przeciez ja owu nie mam wogole...
Stosunek tych hormonów jest bardzo niski u Ciebie... Sam poziom fsh jeszcze taki w połowie, ale lh... ewidetnie gin.-endo. Trzeba by było zobaczyć, czy dochodzi do owulacji. -
Ewi28 wrote:kurde moje wyniki:
LH - 3,23 mIU/l norma 1,9-12,5
FSH - 6,66 mIU/ml norma 2,5-10,2
różnica prawie 3 załamka ...i ja chce w ciąże zajsc? jasne..... przeciez ja owu nie mam wogole...Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Ewi28 wrote:a jak obliczasz ten stosunek/?
lh/fsh... najlepiej jest jak wartość jest ok. 1
Niektórzy lekarze odchodzą od porównywania tych hormonów w taki sposób, aczkolwiek mój mówi, że niby tak, ale nie w 2 przypadkach, gdy wartość jest poniżej 0,5 lub powyżej 1,5
szkoda, że estradiolu też nie zrobiłaś
no i najlepiej po owulacji zbadać poziom progesteronu (najlepiej 7 dpo)