Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
heellloołł
ja dzisiaj troszkę później, bo na 7 do pracyzałapałam się na fuchę w firmie - inwentaryzacja
no i niestety pewnie nie będę często do Was dzisiaj zaglądać...
miłego dnia :*Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Violet146 wrote:Dzięki za info, ja pisałam,, chyba,, bo już nie pamiętam, ale masz rację, tzn teraz będzie mój 5 cykl starań choć, drugie dziecko chcieliśmy już ponad rok temu lub dużej, ale ze względów zdrowotnych nie mogliśmy się starać wcześniej ... Ale nie robię z tego jeszcze tragedii, chciałam tylko powiedzieć - Pestce1, że też mam synka ale się staramy dużej od niej, chociaż każde niepowodzenie boli jak każdą z nas...
Ja niestety z pierwszym też musiałam czekać. 8 miesięcy leczyłam refluks po złej antybiotykoterapii.. Plus pół roku czekania aż leki znikną z organizmu. Do tego obawy z racji mutacji BRCA... Rak jajnika i piersi. A później, że trzeba się spieszyć, bo za 4 lata usunięcie wszystkiego -
Violet146 wrote:Dzięki za info, ja pisałam,, chyba,, bo już nie pamiętam, ale masz rację, tzn teraz będzie mój 5 cykl starań choć, drugie dziecko chcieliśmy już ponad rok temu lub dużej, ale ze względów zdrowotnych nie mogliśmy się starać wcześniej ... Ale nie robię z tego jeszcze tragedii, chciałam tylko powiedzieć - Pestce1, że też mam synka ale się staramy dużej od niej, chociaż każde niepowodzenie boli jak każdą z nas...
Nie ma tragedii - nie robimy smutnych minek!!
Mamy grudzień, grudzień będzie rewelacyjny!!!! O!pola89, AniaŁ123, Dzezabella lubią tę wiadomość
-
Hej Kochane :*
Milego dnia
Ja wczoraj zazsnelam po Na Wspolnej i dopiero wstalamale kawka juz czekala, zreszta jak co rano
Moj sie pochorowal a u mnie chyba cykl bezowulacyjny ale potwierdze to sobie w piatekDaiewczyny, ile dojrzewa pecherzyk? Ile dni przed owu mozna go juz zobaczyc? Moze bede miala bardzo pozna ta owulacje, same zagadki
Wczoraj przesadzilam z jedzeniem.. Ogolnie ostatnio przesadzam.. Najadam sie tak, ze nie moge sie ruszac.. A nie moge przestac jescglupi nalog to jedzenie
a kilogramy ida w gore.. Gdzie jest moja silna wola?
P.s. Mam tak duze cycki po tym inofemie, ze sie strasznie jaramhihihi
-
pola89 wrote:heellloołł
ja dzisiaj troszkę później, bo na 7 do pracyzałapałam się na fuchę w firmie - inwentaryzacja
no i niestety pewnie nie będę często do Was dzisiaj zaglądać...
miłego dnia :*
Milej pracki!pola89 lubi tę wiadomość
-
czekajacanacud1 wrote:ja się również melduje
obiad zrobiony, śniadanie zjedzone tylko jakoś do pracy nie mogę się zebrać ale do 9 może dam rade
co bylo na sniadanie? Tez sie zaraz zabieram
moze dzisiaj machne parowy zamiast jajecznicy
ja obiad dla mojego mam jeszcze z wczoraj ale ja bede musiala cos wykombinowac dla siebie
zreszta, musze przestac jesc!
-
Pecherzyk dominujący widać w 11-12 dc ( zakładając że cykl masz 28-29 dni i ovu występuje około 15dc).
Ja w 12 dc pecherzyk dominujący miałam 14 mm. Pecherzyk rośnie 1,5 - 2 mm dziennie aż osiągnie wielkość około 20 mm ( czasami więcej).
Po czym wnosisz że cykl masz bezowulacyjny?
Mi po inofemie cycki nie urosły. Fuck
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
mysia09 wrote:Hej Dziewczyn:) Ja wlasnie wracam z badania betaHCG....wyniki wieczorem:)Nie nastawiam sie:) Niech sie dzieje wola nieba....byc może zejdzie ze mnie stres i jak co @ przyjdzie. Miłego dnia :*
Trzymam kciukimysia09 lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
emidomi wrote:Pecherzyk dominujący widać w 11-12 dc ( zakładając że cykl masz 28-29 dni i ovu występuje około 15dc).
Ja w 12 dc pecherzyk dominujący miałam 14 mm. Pecherzyk rośnie 1,5 - 2 mm dziennie aż osiągnie wielkość około 20 mm ( czasami więcej).
Po czym wnosisz że cykl masz bezowulacyjny?
Mi po inofemie cycki nie urosły. Fuck -
mysia09 wrote:Hej Dziewczyn:) Ja wlasnie wracam z badania betaHCG....wyniki wieczorem:)Nie nastawiam sie:) Niech sie dzieje wola nieba....byc może zejdzie ze mnie stres i jak co @ przyjdzie. Miłego dnia :*
mysia09 lubi tę wiadomość
-
Czekolada jakie testy ovu robisz? Ja bardzo polecam Facelle z Rossmann. 5 szt około 20 zł. Przeróżne już stosowałam ale te po raz pierwszy pokazały mi typowo pozytywny wynik kiedy przy innych za pozytywny bralam po prostu najciemniejszy ze wszystkich.
Testuj jeszcze kilka dni. Zobaczymy.
W jakim miejscu mierzysz temperaturę?31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Lubię_czekoladę wrote:Po szyjce i temperaturach, to skojarzylam z cyklami bez owu.. Temp mam bardzo wysoka. A szyjka twarda. Powinna byc juz miekka, jutro monitoring, zobaczymy:) w sumie na dwoje babka wrozyla
Miękka będzie przed owu. U mnie dzień przed zazwyczaj mieknie. Otwiera się w dniu ovu.
A temperatura - może taka twoja uroda że masz wyższa. Zobaczymy czy będzie skokLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/831847175fae.jpg
Ja uciekam do dentysty ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 07:49
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Lubię_czekoladę wrote:Juz zrobiony? Tak od rana? Jest 7
co bylo na sniadanie? Tez sie zaraz zabieram
moze dzisiaj machne parowy zamiast jajecznicy
ja obiad dla mojego mam jeszcze z wczoraj ale ja bede musiala cos wykombinowac dla siebie
zreszta, musze przestac jesc!
-
emidomi wrote:Czekolada jakie testy ovu robisz? Ja bardzo polecam Facelle z Rossmann. 5 szt około 20 zł. Przeróżne już stosowałam ale te po raz pierwszy pokazały mi typowo pozytywny wynik kiedy przy innych za pozytywny bralam po prostu najciemniejszy ze wszystkich.
Testuj jeszcze kilka dni. Zobaczymy.
W jakim miejscu mierzysz temperaturę?z Apteki Magicznej:) Kolejne kupię facelle
Mierzę w buzi