Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
LILITH.P wrote:Kochana, ja się nie kłócę!
Napisałaś, że nie ma tragedii, a ja dopisałam, że jak nie ma tragedii, to nie robimy smutnych mineki tyle...
i po prostu chodziło mi o to, że wpadamy w takie myślenie, zaokrąglamy miesiące starań, a np. do 6 czy 12 brakuje nam 2 cykli... a w przypadku 6 cs, 2 cykle to 33%, czyli sporo... 1/3 - w trosce o Twój komfort psychiczny, żebyś nie myślała, że jak np. 6-7 cykli to już ponad pół roku, prawie rok i smutne minki
tak trudno odebrać to jako coś "dobrego", tylko od razu zarzucać komuś śledzenie, wścibstwo...
ja póki co uciekam z różowego wątku
trzymajcie się dziewczyny ciepło i niech się Wam w grudniu zieleni!!!!
Całusy dla Was -
Violet146 wrote:No właśnie i o t chodzi, że ja nic nie narzekałam, pisząc ile się staram nie miałam na myśli nic negatywnego porostu że staram się tyle i tyle zwykła informacja dla Pestki1
.
Ok teraz zaczęłam dni płodne koniec że smutkamii zapomnijmy o tym tak będzie lepiej.
Mam nadzieję, że nie uciekasz z mojego powodu...
szczerze i od serca - wszystkiego dobrego
zdecydowanie nie - mam w niedzielę ważny egzaminczas na naukę, a jutro badania genetyczne... więc stres na pewno nie pozwoli się edukować!
powodzenia! -
LILITH.P wrote:zdecydowanie nie - mam w niedzielę ważny egzamin
czas na naukę, a jutro badania genetyczne... więc stres na pewno nie pozwoli się edukować!
powodzenia!
No właśnie obie się nie potrzebnie stresowałyśmy, ty egzamin ja dni płodne..
Po prostu zapomnijmy o tym... Chyba hormony nam też szaleją..
Lili podaje Ci rękę...
Nie uciekaj, temat zamknięty...
.
-
Violet146 wrote:No właśnie obie się nie potrzebnie stresowałyśmy, ty egzamin ja dni płodne..
Po prostu zapomnijmy o tym... Chyba hormony nam też szaleją..
Lili podaje Ci rękę...
Nie uciekaj, temat zamknięty...
.
Skarbie, ale ja się na Ciebie wcale nie gniewam, nie mam żalu... Nie czuję się pokłócona. To tylko sieć, różnie można rzeczy zinterpretować. Ja to po prostu rozumiem
:* :*
emidomi lubi tę wiadomość
-
Witam się,
Jestem mamą prawie 3-letniego mikołaja, mam 24 lata i w raz z mężem podjęliśmy decyzję o tym, że postaramy się o drugiego bobasa. W zasadzie mamy 1 cykl starań, owulację miałam 22.11, dziś jest 9dpo, zatestowałam rano i niestety nagatyw (test 10mlU z allegro) jednak mimo, że wiem, iż to za wcześnie już straciłam nadzieję na ten cykl. Z mężem staranka były tylko 4 razy, gdyż wyjeżdżał, akurat w pierwszy dzień staranek test owulacyjny wyszedł mi pozytywny, później jeszcze przez 3 dni serduszkowaliśmy.
Jestem przygotowana na przyszły cykl, mam w zanadżu żel Conceive +, dodatkowo zamierzam stosować testy owulacyjne oraz oczywiście pomiar temperatury.
O synka staraliśmy się przez pół roku, mam nadzieję,że tym razem pójdzie szybciej
Pozdrowienia dla wszystkich mam obecnych i z pewnością wkrótce przyszłych !
20.01.2014 - Mikołaj !
staramy się o braciszka lub siostrzyczkę!
1cs -
Gabjee_Szy wrote:Witam się,
Jestem mamą prawie 3-letniego mikołaja, mam 24 lata i w raz z mężem podjęliśmy decyzję o tym, że postaramy się o drugiego bobasa. W zasadzie mamy 1 cykl starań, owulację miałam 22.11, dziś jest 9dpo, zatestowałam rano i niestety nagatyw (test 10mlU z allegro) jednak mimo, że wiem, iż to za wcześnie już straciłam nadzieję na ten cykl. Z mężem staranka były tylko 4 razy, gdyż wyjeżdżał, akurat w pierwszy dzień staranek test owulacyjny wyszedł mi pozytywny, później jeszcze przez 3 dni serduszkowaliśmy.
Jestem przygotowana na przyszły cykl, mam w zanadżu żel Conceive +, dodatkowo zamierzam stosować testy owulacyjne oraz oczywiście pomiar temperatury.
O synka staraliśmy się przez pół roku, mam nadzieję,że tym razem pójdzie szybciej
Pozdrowienia dla wszystkich mam obecnych i z pewnością wkrótce przyszłych !Zapraszamy
Trzymam kciuki za udany cykl (9dpo to za wcześnie na test) -
Lubię_czekoladę wrote:Hej Gabjee
Zapraszamy
Trzymam kciuki za udany cykl (9dpo to za wcześnie na test)
niby to wiem, a z drugiej strony człowiek taki głupi, mam w domu testy niby te najczulsze i korci, żeby zrobić "bo może akurat" a jak nie wyjdzie, to potem niepotrzebne zmartwienia...
wyjeżdżam z domu na weekend, wrócę na dzień przed @, wtedy zrobię, powinien być wiarygodny
Przy pierwszej ciąży wyraźnie poczułam zagnieżdżenie się jajeczka, aż mnie zgięło w pół i oczywiście teraz doszukuję się takich samych obiawów, jednak jak się człowiek stara, to głupieje i przestaje myśleć racjonalnie20.01.2014 - Mikołaj !
1cs -
Gabjee_Szy wrote:Witam się,
Pozdrowienia dla wszystkich mam obecnych i z pewnością wkrótce przyszłych !
Cześć!
Mój synek też ma 3 lata (skończone) i właśnie minął 1 cykl starań o rodzeństwo. Też jestem tu nowa, więc witaj w klubieGabjee_Szy lubi tę wiadomość
-
Gabjee_Szy wrote:niby to wiem, a z drugiej strony człowiek taki głupi, mam w domu testy niby te najczulsze i korci, żeby zrobić "bo może akurat" a jak nie wyjdzie, to potem niepotrzebne zmartwienia...
wyjeżdżam z domu na weekend, wrócę na dzień przed @, wtedy zrobię, powinien być wiarygodny
Przy pierwszej ciąży wyraźnie poczułam zagnieżdżenie się jajeczka, aż mnie zgięło w pół i oczywiście teraz doszukuję się takich samych obiawów, jednak jak się człowiek stara, to głupieje i przestaje myśleć racjonalnieJa trzymam kciuki, Ty o tym nie myśl, może coś z tego będzie
A jak nie, to pamiętaj, że 1 cs to bardzo bardzo bardzo bardzo mało
-
Lubię_czekoladę wrote:Nie przejmuj się
Ja trzymam kciuki, Ty o tym nie myśl, może coś z tego będzie
A jak nie, to pamiętaj, że 1 cs to bardzo bardzo bardzo bardzo mało
dziękuję i wiem, o synka staraliśmy się 6. miesięcy a wiem, że niektórzy starają się latami20.01.2014 - Mikołaj !
1cs -
pestka1 wrote:Cześć!
Mój synek też ma 3 lata (skończone) i właśnie minął 1 cykl starań o rodzeństwo. Też jestem tu nowa, więc witaj w klubie
o, to bardzo podobnie jak u mnie ! mój skończy 3. w styczniu, więc w sumie bardzo niedługo20.01.2014 - Mikołaj !
1cs -
To ja już lepiej nie będę pisać ile się staraliśmy o pierwsze...
ps. Ktoś mówiło o obiedzie, u mnie wczoraj było spaghetti i dziś też nie mogę patrzeć na kluchy
Aleeeeee do spaghetti było winko a potemWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 15:53
-
Gabjee_Szy wrote:dziękuję i wiem, o synka staraliśmy się 6. miesięcy a wiem, że niektórzy starają się latami
Dokładnie