X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Kochana, ja się nie kłócę!

Napisałaś, że nie ma tragedii, a ja dopisałam, że jak nie ma tragedii, to nie robimy smutnych minek ;) i tyle...
    i po prostu chodziło mi o to, że wpadamy w takie myślenie, zaokrąglamy miesiące starań, a np. do 6 czy 12 brakuje nam 2 cykli... a w przypadku 6 cs, 2 cykle to 33%, czyli sporo... 1/3 - w trosce o Twój komfort psychiczny, żebyś nie myślała, że jak np. 6-7 cykli to już ponad pół roku, prawie rok i smutne minki

tak trudno odebrać to jako coś "dobrego", tylko od razu zarzucać komuś śledzenie, wścibstwo...

ja póki co uciekam z różowego wątku :)

trzymajcie się dziewczyny ciepło i niech się Wam w grudniu zieleni!!!!
    Lilith przyjdź czasem rzucić wiruskami :) <3

Całusy dla Was :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    No właśnie i o t chodzi, że ja nic nie narzekałam, pisząc ile się staram nie miałam na myśli nic negatywnego porostu że staram się tyle i tyle zwykła informacja dla Pestki1
    .

Ok teraz zaczęłam dni płodne koniec że smutkami :) i zapomnijmy o tym tak będzie lepiej.

Mam nadzieję, że nie uciekasz z mojego powodu...

szczerze i od serca - wszystkiego dobrego <3

zdecydowanie nie - mam w niedzielę ważny egzamin :D czas na naukę, a jutro badania genetyczne... więc stres na pewno nie pozwoli się edukować!

powodzenia!

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    zdecydowanie nie - mam w niedzielę ważny egzamin :D czas na naukę, a jutro badania genetyczne... więc stres na pewno nie pozwoli się edukować!

powodzenia!

No właśnie obie się nie potrzebnie stresowałyśmy, ty egzamin ja dni płodne..
    Po prostu zapomnijmy o tym... Chyba hormony nam też szaleją.. :)

Lili podaje Ci rękę...
    Nie uciekaj, temat zamknięty...

<3 <3 <3.

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    No właśnie obie się nie potrzebnie stresowałyśmy, ty egzamin ja dni płodne..
    Po prostu zapomnijmy o tym... Chyba hormony nam też szaleją.. :)

Lili podaje Ci rękę...
    Nie uciekaj, temat zamknięty...

<3 <3 <3.

Skarbie, ale ja się na Ciebie wcale nie gniewam, nie mam żalu... Nie czuję się pokłócona. To tylko sieć, różnie można rzeczy zinterpretować. Ja to po prostu rozumiem :)

:* :*

emidomi lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Lilith przyjdź czasem rzucić wiruskami :) <3

Całusy dla Was :)

ja nie wiem co z tymi moimi wirusami, ale są chyba kiepskie :P

0b52cec6da.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Skarbie, ale ja się na Ciebie wcale nie gniewam, nie mam żalu... Nie czuję się pokłócona. To tylko sieć, różnie można rzeczy zinterpretować. Ja to po prostu rozumiem :)

:* :*

:) <3 <3 <3 :)

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Ty się w dni płodne nie stresuj, tylko luzuj :) to ma być barrrrdzo przyjemny czas, a zastanawiać się można przed terminem @, nie w czasie owu :)

0b52cec6da.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Violet Ty się w dni płodne nie stresuj, tylko luzuj :) to ma być barrrrdzo przyjemny czas, a zastanawiać się można przed terminem @, nie w czasie owu :)

Wiem, masz rację :) ty też nie powinnaś...

Powodzenia na egzaminie :)
    <3

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Od poniedziałku mam zamiar zastosować sobie sokowy detox, czy któraś stosowała?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Gabjee_Szy Znajoma

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się,

Jestem mamą prawie 3-letniego mikołaja, mam 24 lata i w raz z mężem podjęliśmy decyzję o tym, że postaramy się o drugiego bobasa. W zasadzie mamy 1 cykl starań, owulację miałam 22.11, dziś jest 9dpo, zatestowałam rano i niestety nagatyw (test 10mlU z allegro) jednak mimo, że wiem, iż to za wcześnie już straciłam nadzieję na ten cykl. Z mężem staranka były tylko 4 razy, gdyż wyjeżdżał, akurat w pierwszy dzień staranek test owulacyjny wyszedł mi pozytywny, później jeszcze przez 3 dni serduszkowaliśmy.

Jestem przygotowana na przyszły cykl, mam w zanadżu żel Conceive +, dodatkowo zamierzam stosować testy owulacyjne oraz oczywiście pomiar temperatury.

O synka staraliśmy się przez pół roku, mam nadzieję,że tym razem pójdzie szybciej :)

Pozdrowienia dla wszystkich mam obecnych i z pewnością wkrótce przyszłych !

20.01.2014 - Mikołaj ! <3
    staramy się o braciszka lub siostrzyczkę! :)

1cs

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabjee_Szy wrote:
    Witam się,

Jestem mamą prawie 3-letniego mikołaja, mam 24 lata i w raz z mężem podjęliśmy decyzję o tym, że postaramy się o drugiego bobasa. W zasadzie mamy 1 cykl starań, owulację miałam 22.11, dziś jest 9dpo, zatestowałam rano i niestety nagatyw (test 10mlU z allegro) jednak mimo, że wiem, iż to za wcześnie już straciłam nadzieję na ten cykl. Z mężem staranka były tylko 4 razy, gdyż wyjeżdżał, akurat w pierwszy dzień staranek test owulacyjny wyszedł mi pozytywny, później jeszcze przez 3 dni serduszkowaliśmy.

Jestem przygotowana na przyszły cykl, mam w zanadżu żel Conceive +, dodatkowo zamierzam stosować testy owulacyjne oraz oczywiście pomiar temperatury.

O synka staraliśmy się przez pół roku, mam nadzieję,że tym razem pójdzie szybciej :)

Hej Gabjee :) Zapraszamy :)

Trzymam kciuki za udany cykl (9dpo to za wcześnie na test) :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Gabjee_Szy Znajoma

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Hej Gabjee :) Zapraszamy :)

Trzymam kciuki za udany cykl (9dpo to za wcześnie na test) :)

niby to wiem, a z drugiej strony człowiek taki głupi, mam w domu testy niby te najczulsze i korci, żeby zrobić "bo może akurat" a jak nie wyjdzie, to potem niepotrzebne zmartwienia...
    wyjeżdżam z domu na weekend, wrócę na dzień przed @, wtedy zrobię, powinien być wiarygodny :)
    Przy pierwszej ciąży wyraźnie poczułam zagnieżdżenie się jajeczka, aż mnie zgięło w pół i oczywiście teraz doszukuję się takich samych obiawów, jednak jak się człowiek stara, to głupieje i przestaje myśleć racjonalnie :(

1cs
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabjee_Szy wrote:
    Witam się,

Cześć!

Mój synek też ma 3 lata (skończone) i właśnie minął 1 cykl starań o rodzeństwo. Też jestem tu nowa, więc witaj w klubie :D

Gabjee_Szy lubi tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabjee_Szy wrote:
    niby to wiem, a z drugiej strony człowiek taki głupi, mam w domu testy niby te najczulsze i korci, żeby zrobić "bo może akurat" a jak nie wyjdzie, to potem niepotrzebne zmartwienia...
    wyjeżdżam z domu na weekend, wrócę na dzień przed @, wtedy zrobię, powinien być wiarygodny :)
    Przy pierwszej ciąży wyraźnie poczułam zagnieżdżenie się jajeczka, aż mnie zgięło w pół i oczywiście teraz doszukuję się takich samych obiawów, jednak jak się człowiek stara, to głupieje i przestaje myśleć racjonalnie :(
    Nie przejmuj się :) Ja trzymam kciuki, Ty o tym nie myśl, może coś z tego będzie :) A jak nie, to pamiętaj, że 1 cs to bardzo bardzo bardzo bardzo mało :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Gabjee_Szy Znajoma

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Nie przejmuj się :) Ja trzymam kciuki, Ty o tym nie myśl, może coś z tego będzie :) A jak nie, to pamiętaj, że 1 cs to bardzo bardzo bardzo bardzo mało :)

dziękuję i wiem, o synka staraliśmy się 6. miesięcy a wiem, że niektórzy starają się latami

1cs
  • Gabjee_Szy Znajoma

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Cześć!

Mój synek też ma 3 lata (skończone) i właśnie minął 1 cykl starań o rodzeństwo. Też jestem tu nowa, więc witaj w klubie :D

o, to bardzo podobnie jak u mnie ! mój skończy 3. w styczniu, więc w sumie bardzo niedługo :)

1cs
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już lepiej nie będę pisać ile się staraliśmy o pierwsze... ;)

ps. Ktoś mówiło o obiedzie, u mnie wczoraj było spaghetti i dziś też nie mogę patrzeć na kluchy :P

Aleeeeee do spaghetti było winko a potem <3 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 15:53

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabjee Szy bardzo ładne imię ma Twój synek, jak kiedyś będę miała drugiego to bardzo możliwe, że też będzie Mikołaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 15:55

Gabjee_Szy lubi tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png

Wysłany: 1 grudnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabjee_Szy wrote:
    dziękuję i wiem, o synka staraliśmy się 6. miesięcy a wiem, że niektórzy starają się latami

Dokładnie :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 1 grudnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za cisza........... Halo!! Jest tu kto?!?!?!?!?!

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
‹‹ 3741 3742 3743 3744 3745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ