X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Kochana, ja się nie kłócę!

Napisałaś, że nie ma tragedii, a ja dopisałam, że jak nie ma tragedii, to nie robimy smutnych minek ;) i tyle...
    i po prostu chodziło mi o to, że wpadamy w takie myślenie, zaokrąglamy miesiące starań, a np. do 6 czy 12 brakuje nam 2 cykli... a w przypadku 6 cs, 2 cykle to 33%, czyli sporo... 1/3 - w trosce o Twój komfort psychiczny, żebyś nie myślała, że jak np. 6-7 cykli to już ponad pół roku, prawie rok i smutne minki

tak trudno odebrać to jako coś "dobrego", tylko od razu zarzucać komuś śledzenie, wścibstwo...

ja póki co uciekam z różowego wątku :)

trzymajcie się dziewczyny ciepło i niech się Wam w grudniu zieleni!!!!
    Lilith przyjdź czasem rzucić wiruskami :) <3

Całusy dla Was :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    No właśnie i o t chodzi, że ja nic nie narzekałam, pisząc ile się staram nie miałam na myśli nic negatywnego porostu że staram się tyle i tyle zwykła informacja dla Pestki1
    .

Ok teraz zaczęłam dni płodne koniec że smutkami :) i zapomnijmy o tym tak będzie lepiej.

Mam nadzieję, że nie uciekasz z mojego powodu...

szczerze i od serca - wszystkiego dobrego <3

zdecydowanie nie - mam w niedzielę ważny egzamin :D czas na naukę, a jutro badania genetyczne... więc stres na pewno nie pozwoli się edukować!

powodzenia!

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    zdecydowanie nie - mam w niedzielę ważny egzamin :D czas na naukę, a jutro badania genetyczne... więc stres na pewno nie pozwoli się edukować!

powodzenia!

No właśnie obie się nie potrzebnie stresowałyśmy, ty egzamin ja dni płodne..
    Po prostu zapomnijmy o tym... Chyba hormony nam też szaleją.. :)

Lili podaje Ci rękę...
    Nie uciekaj, temat zamknięty...

<3 <3 <3.

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    No właśnie obie się nie potrzebnie stresowałyśmy, ty egzamin ja dni płodne..
    Po prostu zapomnijmy o tym... Chyba hormony nam też szaleją.. :)

Lili podaje Ci rękę...
    Nie uciekaj, temat zamknięty...

<3 <3 <3.

Skarbie, ale ja się na Ciebie wcale nie gniewam, nie mam żalu... Nie czuję się pokłócona. To tylko sieć, różnie można rzeczy zinterpretować. Ja to po prostu rozumiem :)

:* :*

emidomi lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Lilith przyjdź czasem rzucić wiruskami :) <3

Całusy dla Was :)

ja nie wiem co z tymi moimi wirusami, ale są chyba kiepskie :P

0b52cec6da.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Skarbie, ale ja się na Ciebie wcale nie gniewam, nie mam żalu... Nie czuję się pokłócona. To tylko sieć, różnie można rzeczy zinterpretować. Ja to po prostu rozumiem :)

:* :*

:) <3 <3 <3 :)

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Ty się w dni płodne nie stresuj, tylko luzuj :) to ma być barrrrdzo przyjemny czas, a zastanawiać się można przed terminem @, nie w czasie owu :)

0b52cec6da.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Violet Ty się w dni płodne nie stresuj, tylko luzuj :) to ma być barrrrdzo przyjemny czas, a zastanawiać się można przed terminem @, nie w czasie owu :)

Wiem, masz rację :) ty też nie powinnaś...

Powodzenia na egzaminie :)
    <3

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Od poniedziałku mam zamiar zastosować sobie sokowy detox, czy któraś stosowała?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Gabjee_Szy Znajoma

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się,

Jestem mamą prawie 3-letniego mikołaja, mam 24 lata i w raz z mężem podjęliśmy decyzję o tym, że postaramy się o drugiego bobasa. W zasadzie mamy 1 cykl starań, owulację miałam 22.11, dziś jest 9dpo, zatestowałam rano i niestety nagatyw (test 10mlU z allegro) jednak mimo, że wiem, iż to za wcześnie już straciłam nadzieję na ten cykl. Z mężem staranka były tylko 4 razy, gdyż wyjeżdżał, akurat w pierwszy dzień staranek test owulacyjny wyszedł mi pozytywny, później jeszcze przez 3 dni serduszkowaliśmy.

Jestem przygotowana na przyszły cykl, mam w zanadżu żel Conceive +, dodatkowo zamierzam stosować testy owulacyjne oraz oczywiście pomiar temperatury.

O synka staraliśmy się przez pół roku, mam nadzieję,że tym razem pójdzie szybciej :)

Pozdrowienia dla wszystkich mam obecnych i z pewnością wkrótce przyszłych !

20.01.2014 - Mikołaj ! <3
    staramy się o braciszka lub siostrzyczkę! :)

1cs

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabjee_Szy wrote:
    Witam się,

Jestem mamą prawie 3-letniego mikołaja, mam 24 lata i w raz z mężem podjęliśmy decyzję o tym, że postaramy się o drugiego bobasa. W zasadzie mamy 1 cykl starań, owulację miałam 22.11, dziś jest 9dpo, zatestowałam rano i niestety nagatyw (test 10mlU z allegro) jednak mimo, że wiem, iż to za wcześnie już straciłam nadzieję na ten cykl. Z mężem staranka były tylko 4 razy, gdyż wyjeżdżał, akurat w pierwszy dzień staranek test owulacyjny wyszedł mi pozytywny, później jeszcze przez 3 dni serduszkowaliśmy.

Jestem przygotowana na przyszły cykl, mam w zanadżu żel Conceive +, dodatkowo zamierzam stosować testy owulacyjne oraz oczywiście pomiar temperatury.

O synka staraliśmy się przez pół roku, mam nadzieję,że tym razem pójdzie szybciej :)

Hej Gabjee :) Zapraszamy :)

Trzymam kciuki za udany cykl (9dpo to za wcześnie na test) :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Gabjee_Szy Znajoma

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Hej Gabjee :) Zapraszamy :)

Trzymam kciuki za udany cykl (9dpo to za wcześnie na test) :)

niby to wiem, a z drugiej strony człowiek taki głupi, mam w domu testy niby te najczulsze i korci, żeby zrobić "bo może akurat" a jak nie wyjdzie, to potem niepotrzebne zmartwienia...
    wyjeżdżam z domu na weekend, wrócę na dzień przed @, wtedy zrobię, powinien być wiarygodny :)
    Przy pierwszej ciąży wyraźnie poczułam zagnieżdżenie się jajeczka, aż mnie zgięło w pół i oczywiście teraz doszukuję się takich samych obiawów, jednak jak się człowiek stara, to głupieje i przestaje myśleć racjonalnie :(

1cs
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabjee_Szy wrote:
    Witam się,

Cześć!

Mój synek też ma 3 lata (skończone) i właśnie minął 1 cykl starań o rodzeństwo. Też jestem tu nowa, więc witaj w klubie :D

Gabjee_Szy lubi tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabjee_Szy wrote:
    niby to wiem, a z drugiej strony człowiek taki głupi, mam w domu testy niby te najczulsze i korci, żeby zrobić "bo może akurat" a jak nie wyjdzie, to potem niepotrzebne zmartwienia...
    wyjeżdżam z domu na weekend, wrócę na dzień przed @, wtedy zrobię, powinien być wiarygodny :)
    Przy pierwszej ciąży wyraźnie poczułam zagnieżdżenie się jajeczka, aż mnie zgięło w pół i oczywiście teraz doszukuję się takich samych obiawów, jednak jak się człowiek stara, to głupieje i przestaje myśleć racjonalnie :(
    Nie przejmuj się :) Ja trzymam kciuki, Ty o tym nie myśl, może coś z tego będzie :) A jak nie, to pamiętaj, że 1 cs to bardzo bardzo bardzo bardzo mało :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Gabjee_Szy Znajoma

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Nie przejmuj się :) Ja trzymam kciuki, Ty o tym nie myśl, może coś z tego będzie :) A jak nie, to pamiętaj, że 1 cs to bardzo bardzo bardzo bardzo mało :)

dziękuję i wiem, o synka staraliśmy się 6. miesięcy a wiem, że niektórzy starają się latami

1cs
  • Gabjee_Szy Znajoma

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Cześć!

Mój synek też ma 3 lata (skończone) i właśnie minął 1 cykl starań o rodzeństwo. Też jestem tu nowa, więc witaj w klubie :D

o, to bardzo podobnie jak u mnie ! mój skończy 3. w styczniu, więc w sumie bardzo niedługo :)

1cs
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już lepiej nie będę pisać ile się staraliśmy o pierwsze... ;)

ps. Ktoś mówiło o obiedzie, u mnie wczoraj było spaghetti i dziś też nie mogę patrzeć na kluchy :P

Aleeeeee do spaghetti było winko a potem <3 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 15:53

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabjee Szy bardzo ładne imię ma Twój synek, jak kiedyś będę miała drugiego to bardzo możliwe, że też będzie Mikołaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 15:55

Gabjee_Szy lubi tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png

Wysłany: 1 grudnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabjee_Szy wrote:
    dziękuję i wiem, o synka staraliśmy się 6. miesięcy a wiem, że niektórzy starają się latami

Dokładnie :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 1 grudnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za cisza........... Halo!! Jest tu kto?!?!?!?!?!

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
‹‹ 3741 3742 3743 3744 3745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ