Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
kochane kiedyś wam chyba o tym opowiadałam co się stało ? po 2 poronieniu robiłam masę badań wyszły dodatnie przeciwciała przeciw jądrowe ANA 1 pokazałam to lekarzowi za granica bo chciałam żeby tam mi przepisywał clexane żebym nie musiała konbinować jak to z polski dostać. bo z wysyłka jest tak że czasem albo się opóźni albo na granicy zatrzymają.. lekarz zaczerpną inf od specjalisty i dostałam clexane ale chciał abym powtórzyła badania byłam wtedy coś w około 4 tyg ciąży i co się okazało wyszły ujemne - wczoraj byłam u niego ale powiedział że mi wstrzyma clexane bo nie ma podstaw ;/ na szczęście mam jeszcze na 30 dni z polski ale co najlepsze byłam w polsce i sobie myślałam a powtórzę przeciwciała i mama dziś dzwoniła że są wyniki i wyszedł znów wynik dodatni !!! zgłupiałam totalnie czy takie przeciwciała mogą zanikać i ujawniać się kiedy chcą skoro po 2 poronieniu były w 4 tyg ciąży nie a teraz wyszły ??? może tu powtórzę i znów mi wznowią clexane
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:kochane kiedyś wam chyba o tym opowiadałam co się stało ? po 2 poronieniu robiłam masę badań wyszły dodatnie przeciwciała przeciw jądrowe ANA 1 pokazałam to lekarzowi za granica bo chciałam żeby tam mi przepisywał clexane żebym nie musiała konbinować jak to z polski dostać. bo z wysyłka jest tak że czasem albo się opóźni albo na granicy zatrzymają.. lekarz zaczerpną inf od specjalisty i dostałam clexane ale chciał abym powtórzyła badania byłam wtedy coś w około 4 tyg ciąży i co się okazało wyszły ujemne - wczoraj byłam u niego ale powiedział że mi wstrzyma clexane bo nie ma podstaw ;/ na szczęście mam jeszcze na 30 dni z polski ale co najlepsze byłam w polsce i sobie myślałam a powtórzę przeciwciała i mama dziś dzwoniła że są wyniki i wyszedł znów wynik dodatni !!! zgłupiałam totalnie czy takie przeciwciała mogą zanikać i ujawniać się kiedy chcą skoro po 2 poronieniu były w 4 tyg ciąży nie a teraz wyszły ??? może tu powtórzę i znów mi wznowią clexane
Polska-dodatki, Za granicą- ujemny, Polska- dodatni? Czy wszystkie badania były wykonywane w Polsce?czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:Czarnulka, czy to było tak:
Polska-dodatki, Za granicą- ujemny, Polska- dodatni? Czy wszystkie badania były wykonywane w Polsce?
dokładnie w polsce w czerwcu dodatni . za granicą w 4 tyg ciąży ujemny teraz w polsce tydzień temu robiłam więc miałam 7 tydz i wyszedł dodatni !!!!
nie rozumiem czy takie przeciwciała ujawniają się kiedy chcą ??? chyba w polsce 2 razy się nie pomylili ?tu za granicą tez wątpię żeby się pomylili ? bo mają dobre testy hmmm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 16:22
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
z tego co wiem to moja p.ginekolog mówiła że jak już raz są stwierdzone przeciwciała to raczej powinny być cały czas ..27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
czarnulka24 wrote:dokładnie w polsce w czerwcu dodatni . za granicą w 4 tyg ciąży ujemny teraz w polsce tydzień temu robiłam więc miałam 7 tydz i wyszedł dodatni !!!!
nie rozumiem czy takie przeciwciała ujawniają się kiedy chcą ??? chyba w polsce 2 razy się nie pomylili ?tu za granicą tez wątpię żeby się pomylili ? bo mają dobre testy hmmmczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:Ja bym to inaczej interpretowała.. Może mają inne normy ?!
kurcze nie mam pojęcia w polsce teraz zrobiłam specjalnie w innym laboratorium bo myślałam że może się pomylili no nic zapytam lekarza czy mi powtórzą może akurat mi clexane wznowią bo ciężko mi będzie z polski non stop załatwiać..bo moja p.gin może max 2 opakowania na raz przepisać poza tym są problemy z wysyłka no nic zobaczymy może mi powtórząWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 16:31
07.06.2019 synek
Dziewczyny, mimo tego, że powinnam wstrzymać się do jutra, nie dałam rady i z ciekawości zrobiłam dziś pierwszy w życiu test owulacyjny <brawo ja> Oczywiście wyszedł negatywny, bo trochę za wcześnie, ale skoro kreska testowa była cieniem cienia, to mogę przypuszczać, że np. jutro jej kolor się wzmocni? Rozumiem, że trzeba robić codziennie tak? Oczywiście czytałam ulotkę, ale wolę Was zapytać. I przepraszam za naiwne pytania, ale ja z tych "raczkujących" dopiero
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 16:36
-
czarnulka24 wrote:kurcze nie mam pojęcia w polsce teraz zrobiłam specjalnie w innym laboratorium bo myślałam że może się pomylili no nic zapytam lekarza czy mi powtórzą może akurat mi clexane wznowią bo ciężko mi będzie z polski non stop załatwiać..
Może na podstawie wyniku z PL przepisze Ci ten lek, w sumie powinien.. Przypomnij Czarnulka, skąd jesteś? -
pestka1 wrote:Dziewczyny, mimo tego, że powinnam wstrzymać się do jutra, nie dałam rady i z ciekawości zrobiłam dziś pierwszy w życiu test owulacyjny <brawo ja> Oczywiście wyszedł negatywny, bo trochę za wcześnie, ale skoro kreska testowa była cieniem cienia, to mogę przypuszczać, że np. jutro jej kolor się wzmocni? Rozumiem, że trzeba robić codziennie tak? Oczywoście czytałam ulotkę, ale wolę Was zapytać. I przepraszam za naiwne pytania, ale ja z tych "raczkujących" dopiero
Ja zaczęłam teraz robić w 10 dc i robię codziennie Kreska powinna ciemnieć ale tym też bym się nie sugerowała.. Ja przedwczoraj miałam cień cienia a wczoraj biel.. Także wiesz.. Musi być wyrazista a najwyrazistsza to dziewczyny proponują traktować jako owu -
pestka1 wrote:Gabjee Szy bardzo ładne imię ma Twój synek, jak kiedyś będę miała drugiego to bardzo możliwe, że też będzie Mikołaj.
bardzo dziękuję
W zasadzie Mikołaj przyjęliśmy roboczo, w międzyczasie mieliśmy wymyślić coś innego, ale tak już zaczęliśmy mówić do brzuszka po imieniu i uznaliśmy, że inne imie nie będzie już nam pasować20.01.2014 - Mikołaj !
staramy się o braciszka lub siostrzyczkę!
1cs -
czarnulka24 wrote:z tego co wiem to moja p.ginekolog mówiła że jak już raz są stwierdzone przeciwciała to raczej powinny być cały czas ..
mój mąż również ma przeciwciała ANA i są one już cały czas, ciężko, żeby znikły i znów się pojawiły. Obstawiam, że jednak za granicą mogli się pomylić, skoro w Pl wdukronie wyszło na +...czarnulka24 lubi tę wiadomość
20.01.2014 - Mikołaj !
1cs -
Lubię_czekoladę wrote:Kochana, który masz dc? Bo nie masz udostępnionego wykresu..
Ja zaczęłam teraz robić w 10 dc i robię codziennie Kreska powinna ciemnieć ale tym też bym się nie sugerowała.. Ja przedwczoraj miałam cień cienia a wczoraj biel.. Także wiesz.. Musi być wyrazista a najwyrazistsza to dziewczyny proponują traktować jako owu
Na moim wykresie dużo się nie dzieje, bo nie mierzę temperatury i nie wiem nawet jak go udostępnić Dziś dopiero 8 dzień, ale moje cykle ostatnio się skróciły i trwają 26 dni, więc powinnam zrobić jutro. -
Lubię_czekoladę wrote:Koniecznie.. strasznie dziwna sprawa.. Moim zdaniem normy się rozjeżdżają i dlatego tu niby jest ok a w PL wychodzi wynik dodatni..
Może na podstawie wyniku z PL przepisze Ci ten lek, w sumie powinien.. Przypomnij Czarnulka, skąd jesteś?
ja przebywam w norwegii ..no właśnie na podstawie wyników z polski dali mi clexane no ale lekarz chciał bym zrobiła na miejscu badania bo w czerwcu to było kilka miesięcy do tyłu więc zrobiłam a tu negatyw w sumie się ucieszyłam że nie mam tego dziadostwa a z drugiej strony odstawili mi clexane więc pewnie te obecne wyniki nic nie dadzą z polski że im pokaże .. lekarz nie uwierzy póki tu mi nie wyjdą no nic zostało mi spróbować powtórzyć badanie tu i zobaczymy ..27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Gabjee_Szy wrote:mój mąż również ma przeciwciała ANA i są one już cały czas, ciężko, żeby znikły i znów się pojawiły. Obstawiam, że jednak za granicą mogli się pomylić, skoro w Pl wdukronie wyszło na +...
no właśnie moja p.doktor z polski twierdzi że powinny być cały czas raczej nie ma opcji by ich nie było .. ale żeby normy mieli aż tak odchylenia27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
pestka1 wrote:Na moim wykresie dużo się nie dzieje, bo nie mierzę temperatury i nie wiem nawet jak go udostępnić Dziś dopiero 8 dzień, ale moje cykle ostatnio się skróciły i trwają 26 dni, więc powinnam zrobić jutro.
-
czarnulka24 wrote:ja przebywam w norwegii ..no właśnie na podstawie wyników z polski dali mi clexane no ale lekarz chciał bym zrobiła na miejscu badania bo w czerwcu to było kilka miesięcy do tyłu więc zrobiłam a tu negatyw w sumie się ucieszyłam że nie mam tego dziadostwa a z drugiej strony odstawili mi clexane więc pewnie te obecne wyniki nic nie dadzą z polski że im pokaże .. lekarz nie uwierzy póki tu mi nie wyjdą no nic zostało mi spróbować powtórzyć badanie tu i zobaczymy ..
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:Rób sobie codziennie Lepiej za wcześnie z testami owu niż za późno W ogóle się tym nie przejmuj Dawaj znać, kiedy będzie krecha
Też wychodzę z tego założenia, że nie zaszkodzi sprawdzić. Widzę, że śluz się też zmienia na bardziej kremowy, robi się poślizg hahaha -
pestka1 wrote:Też wychodzę z tego założenia, że nie zaszkodzi sprawdzić. Widzę, że śluz się też zmienia na bardziej kremowy, robi się poślizg hahaha
A u mnie sucho Bleee Ale jutro o 9:40 monitoring, proszę trzymać kciuki za jajo.. albo nie za brak jaja, to dostanę clo.. Albo nie! Za jajo! Albo no nie wiemAniaŁ123, pola89, Dzezabella, Tuliska lubią tę wiadomość
-
pestka1 wrote:Też wychodzę z tego założenia, że nie zaszkodzi sprawdzić. Widzę, że śluz się też zmienia na bardziej kremowy, robi się poślizg hahaha
ja robię od dnia skończenia się @ do ciemnej kreski, a i po niej jeszcze kilka dni, najlepiej zacząć szybciej, żeby nie przegapić.
Od początku robię takie, co są na Allegro po 1zł, a później bliżej spodziewanej owulacji używam testów Facelle z Rossmanna + dodatkowo ciągle te z Allegro, więc jest podwójny test ;P20.01.2014 - Mikołaj !
1cs -
Lubię_czekoladę wrote:Uuuuuu to do dzieła
A u mnie sucho Bleee Ale jutro o 9:40 monitoring, proszę trzymać kciuki za jajo.. albo nie za brak jaja, to dostanę clo.. Albo nie! Za jajo! Albo no nie wiem
ja nigdy nie miałam monitoringu cyklu, możecie mi opowiedzieć o tym coś więcej? i kiedy powinno się go robić? W sensie - jak długo starałyście się wcześniej podejmując decyzję o tym, czy od początku już zdecydowałyście się na monitoring?20.01.2014 - Mikołaj !
1cs