Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Lubię_czekoladę wrote:Rób, Kochana badanie ponownie.. A jak nie to musisz niestety kombinować leki z PL.. Bo podejrzewam, że w tym wypadku musisz je brać..
jutro mam wizytę u specjalisty za granica mam nadzieję że zrobią mi też usg raczej powinni ;/ trzymajcie kciuki aby było dobrze oby pęcherzyk żółtkowy zaczął się zmniejszaćLubię_czekoladę, pola89, Tuliska lubią tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Gabjee_Szy wrote:ja robię od dnia skończenia się @ do ciemnej kreski, a i po niej jeszcze kilka dni, najlepiej zacząć szybciej, żeby nie przegapić.
Od początku robię takie, co są na Allegro po 1zł, a później bliżej spodziewanej owulacji używam testów Facelle z Rossmanna + dodatkowo ciągle te z Allegro, więc jest podwójny test ;P -
Widzę zmianę nastrojów
Takie was lubię
Witam nowe koleżanki
Ja mam 3 dpo. W dzień tak mnie brzuch rozbolal strasznie że wstać nie mogłam. Jakby nie to że jeszcze jakieś 10 dni do @ to byłabym pewna ze zaraz przylezie. Na szczęście po 5 minutach przeszło i nie wróciło.
Czarnulka * mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Musi być zrób jeszcze raz te badania w Nor i zobaczymy co ci wyjdzieczarnulka24 lubi tę wiadomość
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Gabjee_Szy wrote:ja nigdy nie miałam monitoringu cyklu, możecie mi opowiedzieć o tym coś więcej? i kiedy powinno się go robić? W sensie - jak długo starałyście się wcześniej podejmując decyzję o tym, czy od początku już zdecydowałyście się na monitoring?
Monitoring robię dopiero 2gi raz Pierwszy robiłam jakoś po 8cs aby w ogóle zobaczyć czy owulacja występuje. Teraz, bo trafiłam do kliniki leczenia niepłodności i lekarz nie da mi stymulacji jeśli jest owulacja... A jeśli nie da mi stymulacji to znaczy, że powinnam jego zdaniem zrobić inseminację, która jest bezsensu bo w większości kończy się niepowodzeniem, więc koniec końcem sugeruje robić in vitro.Gabjee_Szy lubi tę wiadomość
-
czarnulka24 wrote:jutro mam wizytę u specjalisty za granica mam nadzieję że zrobią mi też usg raczej powinni ;/ trzymajcie kciuki aby było dobrze oby pęcherzyk żółtkowy zaczął się zmniejszać
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
pestka1 wrote:Też wychodzę z tego założenia, że nie zaszkodzi sprawdzić. Widzę, że śluz się też zmienia na bardziej kremowy, robi się poślizg hahaha
Kochana śluz kremowy jest nieplodny. Przed owu powinien być wodnisty ( bezbarwny i rzadki) albo rozciagliwy ( jak białko jajka). Ja w tym cyklu pierwszy raz w życiu mam rozciagliwy ale to pewnie zasługa wiesiołka31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Lubię_czekoladę wrote:Monitoring robię dopiero 2gi raz Pierwszy robiłam jakoś po 8cs aby w ogóle zobaczyć czy owulacja występuje. Teraz, bo trafiłam do kliniki leczenia niepłodności i lekarz nie da mi stymulacji jeśli jest owulacja... A jeśli nie da mi stymulacji to znaczy, że powinnam jego zdaniem zrobić inseminację, która jest bezsensu bo w większości kończy się niepowodzeniem, więc koniec końcem sugeruje robić in vitro.
dziękuję za odpowiedź Ah, czyli jednak po jakimś tam dłuższym upływie czasu.
Ja już jedno dziecko urodziłam, więc owulację z tego wynika miewam, ale z doświadczenia ostatnich starań z góry nastawiam się na dłuższe starania i dlego dopytuję, choć zaszłam w ciążę w ogóle w cyklu, w którym byłam pewna, że nic z tego, bo mąż na owulację według obliczeń wyjeżdżał, serduszkowaliśmy w nocy między 9 a 10. dc i ku mojemu zdziwieniu.. udało się20.01.2014 - Mikołaj !
staramy się o braciszka lub siostrzyczkę!
1cs -
Gabjee_Szy wrote:ja nigdy nie miałam monitoringu cyklu, możecie mi opowiedzieć o tym coś więcej? i kiedy powinno się go robić? W sensie - jak długo starałyście się wcześniej podejmując decyzję o tym, czy od początku już zdecydowałyście się na monitoring?
Możesz zrobić kiedy chcesz. Będziesz szybciej wiedzieć czy napewno masz owu. Ja mam cykle 28-29 dni więc na pierwsze usg idę około 12 dc.po dwóch dniach drugie i zazwyczaj na trzecim jest już po owu ( albo nie ma oznak że owu wystąpiła)31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
emidomi wrote:Możesz zrobić kiedy chcesz. Będziesz szybciej wiedzieć czy napewno masz owu. Ja mam cykle 28-29 dni więc na pierwsze usg idę około 12 dc.po dwóch dniach drugie i zazwyczaj na trzecim jest już po owu ( albo nie ma oznak że owu wystąpiła)
a ile taka przyjemność kosztuje ? Bo państwowo chyba nie wykonuje się takich badań? czy się mylę ?
20.01.2014 - Mikołaj !
1cs -
Gabjee_Szy wrote:a ile taka przyjemność kosztuje ? Bo państwowo chyba nie wykonuje się takich badań? czy się mylę ?
Różnie. U mnie 90 zł za 3 usg31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Gabjee_Szy wrote:dziękuję za odpowiedź Ah, czyli jednak po jakimś tam dłuższym upływie czasu.
Ja już jedno dziecko urodziłam, więc owulację z tego wynika miewam, ale z doświadczenia ostatnich starań z góry nastawiam się na dłuższe starania i dlego dopytuję, choć zaszłam w ciążę w ogóle w cyklu, w którym byłam pewna, że nic z tego, bo mąż na owulację według obliczeń wyjeżdżał, serduszkowaliśmy w nocy między 9 a 10. dc i ku mojemu zdziwieniu.. udało się
Ja urodziłam dwoje dzieci i teraz przy staraniach o trzecie dziecko okazało się że w ciągu trzech miesięcy nie miałam owulacji ( wg monitoringu a on jest ponoć najlepszy żeby potwierdzić owu).
Nie życzę Ci niczego złego ale to ze masz juz jedno dziecko nie znaczy ze owulujesz kochanie. Dlatego uważam że monitoring trzeba zrobić na początku starań żeby nie czekać jak ja 6 miesięcy i dopiero dowiedzieć się że owulacji nie ma31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Gabjee_Szy wrote:o, to jeszcze w zasadzie bez tragedii
właśnie szukam czegoś u siebie w miejscowości, jestem ciekawa, czy w ogóle robią
Z jakiego regionu Polski jesteś? Ja niedaleko Szczecina31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
emidomi wrote:Z jakiego regionu Polski jesteś? Ja niedaleko Szczecina
Starogard Gdański, pomorskie
Aj, wiem, że to żaden wyznacznik tego, czy owulację mam czy też nie, ale zawsze tam jakaś nadzieja jest. Właściwie chciałabym sobie robić właśnie taki monitoring w przyszłym cyklu, żeby wiedzieć co i jak - dla świętego spokoju chyba. Mój mąż oczywiście powie, że panikuję, ale w zasadzie mogłoby mnie to na swój sposób uspokoić ewentualnie będę wiedzieć, czy coś dalej w tym temacie działać...20.01.2014 - Mikołaj !
1cs -
pestka1 wrote:Dziewczyny, mimo tego, że powinnam wstrzymać się do jutra, nie dałam rady i z ciekawości zrobiłam dziś pierwszy w życiu test owulacyjny <brawo ja> Oczywiście wyszedł negatywny, bo trochę za wcześnie, ale skoro kreska testowa była cieniem cienia, to mogę przypuszczać, że np. jutro jej kolor się wzmocni? Rozumiem, że trzeba robić codziennie tak? Oczywiście czytałam ulotkę, ale wolę Was zapytać. I przepraszam za naiwne pytania, ale ja z tych "raczkujących" dopiero
Codziennie o tej samej porze codziennie, po 3 h nie picia. Możesz robić tez 2 razy dziennie kiedy będzie już bliżej owu.
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
emidomi wrote:Kochana śluz kremowy jest nieplodny. Przed owu powinien być wodnisty ( bezbarwny i rzadki) albo rozciagliwy ( jak białko jajka). Ja w tym cyklu pierwszy raz w życiu mam rozciagliwy ale to pewnie zasługa wiesiołka
Ja wiem, że kremowy nic nie znaczy, ale coś się zmienia, bo jeszcze wczoraj było sucho. Czekam teraz na ten płodny -
Gabjee_Szy wrote:Starogard Gdański, pomorskie
Aj, wiem, że to żaden wyznacznik tego, czy owulację mam czy też nie, ale zawsze tam jakaś nadzieja jest. Właściwie chciałabym sobie robić właśnie taki monitoring w przyszłym cyklu, żeby wiedzieć co i jak - dla świętego spokoju chyba. Mój mąż oczywiście powie, że panikuję, ale w zasadzie mogłoby mnie to na swój sposób uspokoić ewentualnie będę wiedzieć, czy coś dalej w tym temacie działać...
No to po sąsiedzku
Zrobisz jak uważasz. Nie ma się co martwić na zapas. Napewno będzie dobrzeGabjee_Szy lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
emidomi wrote:Kochana śluz kremowy jest nieplodny. Przed owu powinien być wodnisty ( bezbarwny i rzadki) albo rozciagliwy ( jak białko jajka). Ja w tym cyklu pierwszy raz w życiu mam rozciagliwy ale to pewnie zasługa wiesiołka
O tak, mi wiesiołek bardzo poprawial śluzWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 17:22
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
pestka1 wrote:Ja wiem, że kremowy nic nie znaczy, ale coś się zmienia, bo jeszcze wczoraj było sucho. Czekam teraz na ten płodny
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne