Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam wynik.....poniżej 0,1 mIU/ml...nie wierze normalnie nie wierze... Więc @ sie spóźnia z mojego stresu najpierw na oczekiwanie na owulacje, później groszka....kiedy ja nie potrafię inaczej, co ja poradzę ze jestem taki człowiek:( dobra nie będę juz tu smutac....lepiej sobie pójdę.....
-
mysia09 wrote:Dziewczyny mam wynik.....poniżej 0,1 mIU/ml...nie wierze normalnie nie wierze... Więc @ sie spóźnia z mojego stresu najpierw na oczekiwanie na owulacje, później groszka....kiedy ja nie potrafię inaczej, co ja poradzę ze jestem taki człowiek:( dobra nie będę juz tu smutac....lepiej sobie pójdę.....
Przykro mi, a już miałam nadzęieję, że pojawi się kolejna "ciężarówka" która będzie rozsiewać zarazki...mysia09 lubi tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:Uuuuuu to do dzieła
A u mnie sucho Bleee Ale jutro o 9:40 monitoring, proszę trzymać kciuki za jajo.. albo nie za brak jaja, to dostanę clo.. Albo nie! Za jajo! Albo no nie wiem
Czekoladowe jajo
Trzymam kciuki za tą lepszą opcję, czyli nie wiadomo za co
Daj znać od razu po wizycie :*Lubię_czekoladę, Dzezabella lubią tę wiadomość
-
mysia09 wrote:Dziewczyny mam wynik.....poniżej 0,1 mIU/ml...nie wierze normalnie nie wierze... Więc @ sie spóźnia z mojego stresu najpierw na oczekiwanie na owulacje, później groszka....kiedy ja nie potrafię inaczej, co ja poradzę ze jestem taki człowiek:( dobra nie będę juz tu smutac....lepiej sobie pójdę.....
Tak mi przykro
Następny cykl musi być szczęśliwymysia09 lubi tę wiadomość
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
sciskam cię kochana, następny cykl będzie szczęśliwy, musimy w to wierzyć...mysia09 lubi tę wiadomość
-
Gabjee_Szy wrote:a ile taka przyjemność kosztuje ? Bo państwowo chyba nie wykonuje się takich badań? czy się mylę ?
Gabjee na NFZ też robią, tylko musisz się dostać do odpowiedniego lekarza i chyba najwcześniej od 6cs lub jeśli jesteś młoda to po roku. Ja trafiłam na fajną ginkę, która bardzo szybko zaczęła mnie monitorować, ale jak się już potwierdził brak owu, to dalej nie bardzo miała pomysł i tak chodziłam z miesiąca na miesiąc bez celu Ale przynajmniej wiem na czym stoję i teraz jak poszłam do nowego lekarza, to pierwsze słowa: nie mam owulacji i na tym się skupiamy
W każdym razie jeśli faktycznie w tym cyklu się nie uda, to może najpierw zrób sobie progesteron w 21dc lub 7 dni po domniemanej owulacji (chyba tyle, jeśli się mylę to poprawiajcie ), jeśli wyjdzie niski wynik, to dopiero wtedy idź, nie ma co się tak strasznie spieszyć, jesteś bardzo młoda, poszalejcie trochę przy tym, a nie od razu tak na poważnieGabjee_Szy lubi tę wiadomość
-
Mysia pysio do góry :* Będzie dobrze! Przytulam mocnomysia09 lubi tę wiadomość
-
Mam pytanie do doświadczonych staraczek. Staramy sie o drugie dziecko od 8 miesięcy(mam synka 5letniego, ciąża za pierwszym razem, żadnych problemów), po 4 cyklach niepowodzeń zaczęłam badania. Prolaktyna po obciązeniu 15 razy wieksza od podstawowej, progesteron w lutealnej 11,910. Wizyta u lekarza. Dostałam połówkę bromergonu na noc i 1 tab. duphastonu od 16 dnia cyklu przez 10 dni. Przez cały czas robię testy owulacyjne, do ostatniego cyklu pokazywały owulacje, jednak w ostatnim nie było dodatniego testu, byłam chora, brałam antybiotyk, więc może to wina choroby. Ale odkąd zaczęłam brać leki, to zaraz po owulacji do okresu odczuwałam ciągłe pobolewanie podbrzusza, tak jak kiedys na 1-2 dni przed okresem. Okres też jest inny. Pierwszego dnia mega mocne krwawienie, zawsze wystarczał mi jeden tampon super na noc, teraz budze się w nocy i po 3 godzinach jestem zalana, pełno skrzepów. Aktualnie mam 3 dzień nowego cyklu i zrobiłąm dzisiaj badanie tsh i ft4. wyniki TSH 1,66 (normy 0,270 - 4,200) Ft4 1,42 (norma 0,93 - 1,71). Wydaje mi sie, że wszystko w normie, troche załuję bo w tym widziałam przyczynę naszych niepowodzen. Co jeszcze mogę zbadać, co przyjmować? Poradzcie dziewczyny, dzieki!
-
W końcu jestem w pracy byłam dłużej, później obiadek i popołudnie z mężem i tak dopiero dotarłam
Mysia
Bardzo mi przykro... Oby @ szybko przyszła i następny cykl był owocny :*
Czekoladka
Pięknego jaja! zmuś tego lekarza do jakiegoś działania! Nie daj się mu
KM
Bromergon u mnie nie miał wpływu na @, duphostanu natomiast nie brałam, ale logicznie rzecz biorąc miał wspomóc progesteron w 2 fazie cyklu, wiec również miał wpłynąć na grubsze endometrium, dlatego okres mógł być bardziej intensywny.
Co do testów, to mogłaś mieć cykl bezowulacyjny - kobiecie może się zdarzyć 1-2 razy w roku i to nie jest powód do zmartwieńLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
A tak w ogóle, to co tu taka cisza??? Hallo?Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
To ja leżę z pasudną borowiną na jajnikach i myślałam, że w końcu coś sobie z Wami popiszę, a Wy wszystkie gdzieś się chowacie!? jak ja nie mogę, to tu się dzieje, a jak przyjdę, to nikogo nie maAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
KM wyniki tarczycowe wzorowe Więc się z tego ciesz, bo problemy z tarczycą to nic przyjemnego
Duphaston działa na wzmocnienie endometrium, więc jeśli to był pierwszy cykl z nim, to całkiem możliwe, że to jest przyczyna. Ja aktualnie mam pierwszy cykl z dupkiem i zobaczę czy na mnie tak samo podziała. Wcześniej brałam luteinę. A co do owu w tym cyklu to faktycznie choroba mogła namieszać, albo pokręciła wyniki albo faktycznie wpłynęła na jej brak. -
Gadam sama ze sobą tralalalalaAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
pola89 wrote:Gadam sama ze sobą tralalalala
Haha Bywa i tak
Ja niestety Kochana też nie mogę zostać, bo małż właśnie wrócił z pracy, więc wiesz... -
AniaŁ123 wrote:Haha Bywa i tak
Ja niestety Kochana też nie mogę zostać, bo małż właśnie wrócił z pracy, więc wiesz...Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
Ewi28 wrote:Ja usypiam bejbe laskiAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy