X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/831847175fae.jpg

Ja uciekam do dentysty ;(
    Przytulam :* Dasz radę!! <3

emidomi lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Z tego, co zauważyłam na innym wątku, w lipcu wzięłaś ostatnią pigułkę... czyli sierpień, wrzesień, październik, listopad... wychodzi mi 4 nie 6 m-cy ;)

i żadnej tragedii w tym nie ma, do pół roku to taka sensowna norma, a lekarze do roku nic nie robią ;) więc LWD

Ja myślę że też, nie mam najlepsze rokowania na przyszłość jeśli chodzi o zdrowie...Ale nie chce o tym gadać, chce narazie walczyć o swoje drugie wymarzone dziecko. I powtarzam jeszcze raz, że nikt tu nie robi jeszcze tragedii nie wiem dlaczego myślisz tak cały czas. Pisałam do Pestki1 po prostu swoj krótki opis, a ty nie wiadomo dlaczego i skąd się uwzielas.

Nie chce być wscibska, ale wczoraj bardzo mi było przykro po twoim poście, nie mogłam spać....Bo rozmyślałam o tym...
    Wyglądało to jak ja bym próbowała kogoś oszukać, że staram się dużej o dzidzie a ty mnie sprawdziłaś i "mnie nakryłas" od razu mi wyliczyłas ile ja się staram i od kiedy ...
    To było przykre..

Ale ok dla sprostowania po pierwsze pisałam post do Pestka 1 bo ona wspominała że, ma synka 3 letniego i że się stara o drugie, więc ja jej krótko odpowiedziałam, że też nam 3 letniego synka i też się staram " chyba " pół roku. Napisałam chyba bo już nie pamiętałam dobrze, ale po twoim w pisie sprawdziłam, pierwsze starania rozpoczęły się pod koniec lipca i teraz jestem w trakcie 5 cyklu. Nikogo nie chciałam skłamać,bo po co? Po prostu straciłam rachubę czasu bo dla mnie to było bardzo długo jak już wspomniałam o dzidzie chcieliśmy się starać już ponad rok temu, ale ze względów zdrowotnych nie mogliśmy,dlatego dla mnie osobiście jest to długi czas.

Nie zrozum mnie źle Lili, ale było mi przykro i jest bo nie lubię i chyba nikt nie lubi być tak odgórnie traktowany.
    Przyszłam tu po to, bo się czułam z tym wszystkim samotnie i myślałam,, że może tu znajdę zrozumienie i wsparcie...

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    u mnie dzis lekko kurczak curry z wazywami plus kasza jaglana. po wczorajszym spagetti mam dosc:D jak widze kluchy albo pierogi to nie znam umiaru heheh. ja wstaje z mezulem przed 6 nawet jak mam zgona. musze ogarnsc wszystko rano bo ja mam dwa etaty i kladr sie dopiero kolo 23.wiec nie mam jak pozniej gotowac:)
    Kobiety są zajebiste :)

czekajacanacud1 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Czekoladka Ty to jesteś Świruska :-D Czytam Twoje posty i śmieje się sama do siebie :-P

Tuliś dziękuje bardzo za odpowiedź :-* Właśnie też tak słyszałam, ale zawsze to były opowieści typu ktoś kiedyś mowil, że ktoś kiedyś tak miał :-P

Fioletowa nie przejmuj się niczym Kochana <3 Wczoraj był zamęt na forum i niektórym się udzieliło :-P Nikt Cię tutaj nie ocenia i nie kontroluje. Grunt to pozytywne myślenie :-)

Miłego dnia!!!
    Ja mam dzisiaj masę pracy, więc raczej mnie nie będzie <3

Violet146, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Dzień dobry!

Czekoladka Ty to jesteś Świruska :-D Czytam Twoje posty i śmieje się sama do siebie :-P

Tuliś dziękuje bardzo za odpowiedź :-* Właśnie też tak słyszałam, ale zawsze to były opowieści typu ktoś kiedyś mowil, że ktoś kiedyś tak miał :-P

Fioletowa nie przejmuj się niczym Kochana <3 Wczoraj był zamęt na forum i niektórym się udzieliło :-P Nikt Cię tutaj nie ocenia i nie kontroluje. Grunt to pozytywne myślenie :-)

Miłego dnia!!!
    Ja mam dzisiaj masę pracy, więc raczej mnie nie będzie <3
    <3 <3 <3 hihi

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Ja myślę że też, nie mam najlepsze rokowania na przyszłość jeśli chodzi o zdrowie...Ale nie chce o tym gadać, chce narazie walczyć o swoje drugie wymarzone dziecko. I powtarzam jeszcze raz, że nikt tu nie robi jeszcze tragedii nie wiem dlaczego myślisz tak cały czas. Pisałam do Pestki1 po prostu swoj krótki opis, a ty nie wiadomo dlaczego i skąd się uwzielas.

Nie chce być wscibska, ale wczoraj bardzo mi było przykro po twoim poście, nie mogłam spać....Bo rozmyślałam o tym...
    Wyglądało to jak ja bym próbowała kogoś oszukać, że staram się dużej o dzidzie a ty mnie sprawdziłaś i "mnie nakryłas" od razu mi wyliczyłas ile ja się staram i od kiedy ...
    To było przykre..

Ale ok dla sprostowania po pierwsze pisałam post do Pestka 1 bo ona wspominała że, ma synka 3 letniego i że się stara o drugie, więc ja jej krótko odpowiedziałam, że też nam 3 letniego synka i też się staram " chyba " pół roku. Napisałam chyba bo już nie pamiętałam dobrze, ale po twoim w pisie sprawdziłam, pierwsze starania rozpoczęły się pod koniec lipca i teraz jestem w trakcie 5 cyklu. Nikogo nie chciałam skłamać,bo po co? Po prostu straciłam rachubę czasu bo dla mnie to było bardzo długo jak już wspomniałam o dzidzie chcieliśmy się starać już ponad rok temu, ale ze względów zdrowotnych nie mogliśmy,dlatego dla mnie osobiście jest to długi czas.

Nie zrozum mnie źle Lili, ale było mi przykro i jest bo nie lubię i chyba nikt nie lubi być tak odgórnie traktowany.
    Przyszłam tu po to, bo się czułam z tym wszystkim samotnie i myślałam,, że może tu znajdę zrozumienie i wsparcie...

YYyyyyyyy....

Mnie chodziło tylko o to, żeby nie wpędzać się w myślenie, że już pół roku, jak dopiero 4-5 cykli, żeby nie myśleć, że ten czas pół roku się kończy :D :D a w tym cyklu, czy następnym może być zielono :) :)

Każdy ma za sobą jakieś przejścia, mniejsze, czy większe... nikt tu nie siedzi bez problemów :)

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nigdy bym nie pomyślała, że chcesz kłamać... bardziej chodziło mi o to,że do tych 6 cykli masz jeszcze nieco czasu i zawsze może być zielony finał

Zbyt osobiście do odebrałaś

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Gaduyyy zielono!!! :) :)

Evelin, Cherry_Blossom, emidomi, Gaduaaa, Dzezabella lubią tę wiadomość

0b52cec6da.png

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Po jakim czasie? :)

Gratulacje oczywiście <3

Gaduaaa lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Po jakim czasie? :)

Gratulacje oczywiście <3

hmmm.. starali się o 3 dzieciątko ponad rok... 2 cykle temu straciła ciążę

0b52cec6da.png
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Aaaaaa super :):)
    Gratki !!!!

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    I nigdy bym nie pomyślała, że chcesz kłamać... bardziej chodziło mi o to,że do tych 6 cykli masz jeszcze nieco czasu i zawsze może być zielony finał

Zbyt osobiście do odebrałaś

Ale tak to wyglądało bo zaraz sprawdziłaś od kiedy i ile się staram...
    I ja nic nie narzekam...nie rozumiem dlaczego tak to odbierasz jak już pisałam wcześniej napisałam Pestce1 tylko swój krótki opis, nic tam więcej nie pisałam...nic nie narzekam...Nie wiem co Cię ugryzło ale to ty robisz z igły widły..Ostatnim moim narzekaniem było to że mnie strasznie wysypało na twarzy...

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Ale tak to wyglądało bo zaraz sprawdziłaś od kiedy i ile się staram...
    I ja nic nie narzekam...nie rozumiem dlaczego tak to odbierasz jak już pisałam wcześniej napisałam Pestce1 tylko swój krótki opis, nic tam więcej nie pisałam...nic nie narzekam...Nie wiem co Cię ugryzło ale to ty robisz z igły widły..Ostatnim moim narzekaniem było to że mnie strasznie wysypało na twarzy...

To, że coś wyglądało wg Ciebie tak, a nie inaczej, nie znaczy, że tak jest ;)

TO tylko internet i nawet jak ktoś napisze coś w neutralnym tonie, można to odebrać na swój sposób. Gdybyś zapytała o co mi chodzi, odpowiedziałabym. Nie wkładaj mi do głowy/serca emocji, które nie miały u mnie miejsca.

edit: nie robię z igieł wideł, nie czepiam się... nie napisałam tego w negatywnym tonie... tak to odebrałaś, ale nie było to moim zamiarem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 12:05

0b52cec6da.png

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    hmmm.. starali się o 3 dzieciątko ponad rok... 2 cykle temu straciła ciążę
    Czadzior <3 To, życzę Gadule spokojnej ciąży :)

LILITH.P, Gaduaaa lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Czadzior <3 To, życzę Gadule spokojnej ciąży :)

:)

w sumie to chyba tak, że na OF jest 9 cykl, a wcześniej 6 cykli bez OF... o ile mnie pamięć nie myli :) łącznie de facto ok. 15 cs

grudzień dobrze się zaczął :) posypią się groszki :D

wczoraj już cień miała i pozytywne testy owulacyjne :D

Gaduaaa, Dzezabella lubią tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    To, że coś wyglądało wg Ciebie tak, a nie inaczej, nie znaczy, że tak jest ;)

TO tylko internet i nawet jak ktoś napisze coś w neutralnym tonie, można to odebrać na swój sposób. Gdybyś zapytała o co mi chodzi, odpowiedziałabym. Nie wkładaj mi do głowy/serca emocji, które nie miały u mnie miejsca.

edit: nie robię z igieł wideł, nie czepiam się... nie napisałam tego w negatywnym tonie... tak to odebrałaś, ale nie było to moim zamiarem

Ok, rozumiem chociaż ty mi już włożyłaś do głowy / serca emocje i nie najlepsze.
    Nie chodzi tu też jak ja to odbieram ale też jak ty to piszesz. Dla mnie to nie wyglądało przyjemnie, tym bardziej, że w tym poście kompletnie nic nie narzekałam, Ale ok, piszesz ze nie to miałaś na myśli..
    Lili nie chce się kłócić... Naprawdę..po prostu przykro mi było...

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduuuaaaaaaa aaa <3 <3 <3

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Ok, rozumiem chociaż ty mi już włożyłaś do głowy / serca emocje i nie najlepsze.
    Nie chodzi tu też jak ja to odbieram ale też jak ty to piszesz. Dla mnie to nie wyglądało przyjemnie, tym bardziej, że w tym poście kompletnie nic nie narzekałam, Ale ok, piszesz ze nie to miałaś na myśli..
    Lili nie chce się kłócić... Naprawdę..po prostu przykro mi było...

Kochana, ja się nie kłócę!

Napisałaś, że nie ma tragedii, a ja dopisałam, że jak nie ma tragedii, to nie robimy smutnych minek ;) i tyle...
    i po prostu chodziło mi o to, że wpadamy w takie myślenie, zaokrąglamy miesiące starań, a np. do 6 czy 12 brakuje nam 2 cykli... a w przypadku 6 cs, 2 cykle to 33%, czyli sporo... 1/3 - w trosce o Twój komfort psychiczny, żebyś nie myślała, że jak np. 6-7 cykli to już ponad pół roku, prawie rok i smutne minki

tak trudno odebrać to jako coś "dobrego", tylko od razu zarzucać komuś śledzenie, wścibstwo...

ja póki co uciekam z różowego wątku :)

trzymajcie się dziewczyny ciepło i niech się Wam w grudniu zieleni!!!!

0b52cec6da.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Kochana, ja się nie kłócę!

Napisałaś, że nie ma tragedii, a ja dopisałam, że jak nie ma tragedii, to nie robimy smutnych minek ;) i tyle...
    i po prostu chodziło mi o to, że wpadamy w takie myślenie, zaokrąglamy miesiące starań, a np. do 6 czy 12 brakuje nam 2 cykli... a w przypadku 6 cs, 2 cykle to 33%, czyli sporo... 1/3 - w trosce o Twój komfort psychiczny, żebyś nie myślała, że jak np. 6-7 cykli to już ponad pół roku, prawie rok i smutne minki

tak trudno odebrać to jako coś "dobrego", tylko od razu zarzucać komuś śledzenie, wścibstwo...

ja póki co uciekam z różowego wątku :)

trzymajcie się dziewczyny ciepło i niech się Wam w grudniu zieleni!!!!

No właśnie i o t chodzi, że ja nic nie narzekałam, pisząc ile się staram nie miałam na myśli nic negatywnego porostu że staram się tyle i tyle zwykła informacja dla Pestki1
    .

Ok teraz zaczęłam dni płodne koniec że smutkami :) i zapomnijmy o tym tak będzie lepiej.

Mam nadzieję, że nie uciekasz z mojego powodu...

szczerze i od serca - wszystkiego dobrego <3 Ci życzę, tzn Wam...<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 12:30

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:

TO tylko internet i nawet jak ktoś napisze coś w neutralnym tonie, można to odebrać na swój sposób.

Dlatego mój nienawidzi ze mną się kłócić przez neta albo smsy :D Zawsze wtedy wygrywam ;) To tak dla rozluźnienia atmosfery dziewczyny :*

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
‹‹ 3740 3741 3742 3743 3744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ