X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    a tak swoją drogą, ja mam naturalną owulacje co miesiąc i w ciążę i tak nie zachodzę hehe

chyba mam, bo na wiosnę 3 cykle chodziłam na monitoringi, potem odpuściłam, bo szkoda mi kasy, zwłaszcza, że u mnie ładnie się owulka pokrywa z wykresami, skokiem i śluzem...
    No to pewnie masz tę owulację.. A coś Ci dolega? Czy po prostu nie zachodzisz?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Tuliska tak też mi się wydawało... ale teraz to już kompletnie nie kumam: skoro bez clo przez ostatnie dwa cykle miałam dominujący pęcherzyk powyżej 20mm, to po jakiego wała dostałam clo? Jakoś nie wpadłam na to, żeby zapytać... może pregnyl lepiej działa z clo niż z naturalnym pęcherzykiem? :/ grubymi nićmi to szyte, ale nic innego nie przychodzi mi do głowy...
    Hej Dzezabela :)
    Bo podobno clo poprawia też jakość jajeczek ;) ja z kolei dostalam na jeden miesiąc clo bez pregnylu hociaz mi prherzyki rosną ale nie pękają... I bądź tu mądrą ;)
    Tyle że u mnie przy PCO to one sobie rosną jak i kiedy im się podoba... clo może mi coś wyreguluje

8p3ovfxm8uset94e.png
  • MamaMary Znajoma

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Jestem tu nowa i tez od niedawna próbuje zajść w ciąże. Mam juz 2,5 letnia córkę, ktora dalej intensywnie karmie piersia. Przez to mam bardzo nieregularne cykle i trudno wcelować w owulacje. Oprócz tego maż czasami wyjeżdża i jak na złość pokrywa sie to z moja owulką. Wiem bo w trakcie bolą mnie jajniki. Temperaturę zacznę dopiero mierzyć, choć będzie to wyzwanie, bo dziec spi ze mną i często budzi na cyca, wiec trudn w moim przypadku o regularność.
    No nic, zobaczymy co z tego wyniknie. W pierwsza ciaze zaszłam bez najmniejszych problemów i myślałam, ze tak samo będzie z druga. No i sie zdziwiłam. Natomiast moja przyjaciółka po ośmiu latach starań urodziła syna. Trwało to długo bo ma cukrzyce insulińozalezna, hashimoto i męża z papierami, ze bezpłodny. Wlasnie okazało sie, ze jest w drugiej ciazy!!! Totalne zaskoczenie, bo serduszkowania zdążają sie bardzo Zadko i w dodatku maż nie chce drugiego dziecka, wiec mimo, ze teoretycznie bezpłodny, to na wszelki wypadek był mega ostrożny ;) i sie udało :) ona przeszczęśliwa, on w żałobie ;) TAkze chyba nie ma reguły.

MamaMary
  • MamaMary Znajoma

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze, ze poczyniłem ogromne przygotowanie, zeby w tym miesiącu zajść w ciąże, mąż wczesniej wróci z delegacji, zeby trafić w owulkę ii co? Na ogół mam cykle dłuższe niż 40 dni a teraz jak na złość owulkę miałam w 14 dniu!!! Książkowo! Moj organizm chyba wyczuwa, ze nie ma męża obok i jak na złość wtedy wlasnie mam owulacje. Żyć sie nie chce ;)

MamaMary
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje też rosną a później znikają. Wg starego gina. Testy owu wychodzą mi pozytywnie, silny ból owulacyjny ok 14-15 dc,mam skok temperatury i progesteron nawet badalam w 21 dc (25,05 ng) tak więc wszystko wskazuje że owu wystąpiła ale na usg nie widać ciałka żółtego. Więc pewnie dlatego nie był do końca pewny jak z tą owu u mnie.
    Nie chodzę do kliniki kochanie bo uważam ze pójdę tam jeśli okaże się że jajowody są niedrozne albo nasienie do dupy. W następnym cyklu będę miała hsg a mąż zbada nasienie. Jeśli będzie ok staramy się dalej naturalnie. W końcu dwie córki już mamy. Kiedyś musi się udać.
    Gin zaproponował mi inseminacje w najbliższych miesiącach ale jakoś tak myślę że jeszcze nie pora na takie fanaberie :) poczekam. Jak za 2-3 miesiące dalej będzie dooopa to wtedy przemyśle sprawę. Tym bardziej że mąż nie był zadowolony na wieść o iui

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMary wrote:
    Dodam jeszcze, ze poczyniłem ogromne przygotowanie, zeby w tym miesiącu zajść w ciąże, mąż wczesniej wróci z delegacji, zeby trafić w owulkę ii co? Na ogół mam cykle dłuższe niż 40 dni a teraz jak na złość owulkę miałam w 14 dniu!!! Książkowo! Moj organizm chyba wyczuwa, ze nie ma męża obok i jak na złość wtedy wlasnie mam owulacje. Żyć sie nie chce ;)

Jak żyć powiedz? Witamy na pokładzie :)

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy MamaMary <3

Czekoladko najważniejsze że ginek zaczął działać :D :D <3 będzie dobrze ;)

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że nowe dziewczyny przychodzą bo ostatnio tu się pustawo zrobiło. Wszystkie w ciąży albo na wakacjach od forum. Bałam się że tu sama zostanę. Zestarzeje się tu i nikt posta nie skrobnie :):):)

Lubię_czekoladę, mysia09 lubią tę wiadomość

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy rodziny waszych mezow/partnerow tez tak Was wkur****ją... u mnie wieczne dąsy i obgadywanie jak jest nie po ich mysli... no japier.... czasami mam ochote im strzelic miedzy oczy a najlepiej to jakbym w ogole ich nie widywala :) :D

AniaŁ123, emidomi lubią tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    jsk Ci sie one objawialy? tak bez monitoringu? u mnie chybw to samo bo caly czas testy owu sa ujemne :/ czasem tylko blada poswiata 2kreski ale to sie nie liczy
    Czekającnacud, przepraszam, nie zauważyłam tego postu wcześniej :(

Testy owu negatywne (ani razu nie zdarzył mi się pozytywny), 2 tyg przed @ bóle piersi, bardzo bolesne @, nieregularne cykle, wyniki idą w stronę PCOS, hiperprolaktynemia.. to mogę uznać za objawy.. dzisiaj monitoring potwierdził brak owulacji...

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Moje też rosną a później znikają. Wg starego gina. Testy owu wychodzą mi pozytywnie, silny ból owulacyjny ok 14-15 dc,mam skok temperatury i progesteron nawet badalam w 21 dc (25,05 ng) tak więc wszystko wskazuje że owu wystąpiła ale na usg nie widać ciałka żółtego. Więc pewnie dlatego nie był do końca pewny jak z tą owu u mnie.
    Nie chodzę do kliniki kochanie bo uważam ze pójdę tam jeśli okaże się że jajowody są niedrozne albo nasienie do dupy. W następnym cyklu będę miała hsg a mąż zbada nasienie. Jeśli będzie ok staramy się dalej naturalnie. W końcu dwie córki już mamy. Kiedyś musi się udać.
    Gin zaproponował mi inseminacje w najbliższych miesiącach ale jakoś tak myślę że jeszcze nie pora na takie fanaberie :) poczekam. Jak za 2-3 miesiące dalej będzie dooopa to wtedy przemyśle sprawę. Tym bardziej że mąż nie był zadowolony na wieść o iui
    Wiele się wyjaśni w przyszłym cyklu :) Ale masz rację, macie już dzieci :) Teraz to pewnie kwestia czasu :) Na spokojnie :)

Co do inseminacji to dziewczyny w trakcie in vitro i po przejściach z inseminacją pisały mi, że nie jest to dobry pomysł a raczej strata kasy.. Lekarz mi powiedział, że inseminacja to tylko 13% szansy na ciążę (on po prostu kocha statystyki).

Mój też o inseminacji nie chce słyszeć, ale ja zaczynam rozważać in vitro :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Fajnie że nowe dziewczyny przychodzą bo ostatnio tu się pustawo zrobiło. Wszystkie w ciąży albo na wakacjach od forum. Bałam się że tu sama zostanę. Zestarzeje się tu i nikt posta nie skrobnie :):):)
    Zostaję z Tobą Kochana!! :) Czy tego chcesz czy nie :D :D Będę słodzić i nudzić.. co tylko chcesz :D

emidomi, mysia09 lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Witamy MamaMary <3

Czekoladko najważniejsze że ginek zaczął działać :D :D <3 będzie dobrze ;)
    No jasne :) Teraz tylko niech już będzie nowy cykl :D :D :D

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    dziewczyny czy rodziny waszych mezow/partnerow tez tak Was wkur****ją... u mnie wieczne dąsy i obgadywanie jak jest nie po ich mysli... no japier.... czasami mam ochote im strzelic miedzy oczy a najlepiej to jakbym w ogole ich nie widywala :) :D
    Hmmmm wiesz co... miałam tak przez pewien czas, że mnie wkurw**** niewiadomo czemu :D bez powodu, sama się nakręcałam, że są źli i be :D Oczywiście mówię o najbliższej rodzinie :) Ale teraz ich uwielbiam :) Mam świetny kontakt z teściową, teść praktycznie zastępuje mi tatę, który prawie 4 lata temu zmarł.. traktuje mnie jak córkę :)

..ale mój ma taką jedną ciotkę, której nienawidzę całym swoim ogromnym i pojemnym sercem :D :D :D z babcią na początku też tak miałam ale już ją lubię :D :P

A co tam się u Ciebie dzieje Kochana?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMary wrote:
    Hej Mama Mary :) Rozgość się :) Tu jest fajnie :D

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Ja dzisiaj jestem bardzo zapracowana i niestety nie miałam czasu aby tutaj zajrzeć.

Czekoladka, nie słyszałam o tym leku, ale mam ogromną nadzieję, że Ci szybko pomoże <3

Czekającanacud oj jak ja rozumiem Twoje rozterki dot. rodziny męża. Ja mam to samo, najchętniej bym się z nimi nie widywała ani nic o nich nie słyszała :P ale życie byłoby zbyt piękne ;) Nie chce mi się o nich nawet myśleć. Na szczęście mieszkają 80km od nas i widujemy się raczej rzadko.

Witam MamaMary :) Miło Cię u nas gościć :)

Emidomi, a to ciekawe dlaczego przy braku owu masz taki dobry progesteron. Ja w 21 dc miałam ok 1,5! Więc bida z nędzą... Poza tym mam słaby skok temperatury i przede wszystkim nie mam pojęcia co to jest ból owulacyjny ;) Ale jednak usg jest najbardziej miarodajnym narzędziem kontroli owu.

Tuliś <3 jak czytałam na wątku o CLO to większość dziewczyn dostaje najpierw tylko to w 1 cyklu, a dopiero później pregnyl.

A tak poza tym, to już za godzinkę mam weekend!!!

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMary wrote:
    Cześć Dziewczyny. Jestem tu nowa i tez od niedawna próbuje zajść w ciąże. Mam juz 2,5 letnia córkę, ktora dalej intensywnie karmie piersia. Przez to mam bardzo nieregularne cykle i trudno wcelować w owulacje. Oprócz tego maż czasami wyjeżdża i jak na złość pokrywa sie to z moja owulką. Wiem bo w trakcie bolą mnie jajniki. Temperaturę zacznę dopiero mierzyć, choć będzie to wyzwanie, bo dziec spi ze mną i często budzi na cyca, wiec trudn w moim przypadku o regularność.
    No nic, zobaczymy co z tego wyniknie. W pierwsza ciaze zaszłam bez najmniejszych problemów i myślałam, ze tak samo będzie z druga. No i sie zdziwiłam. Natomiast moja przyjaciółka po ośmiu latach starań urodziła syna. Trwało to długo bo ma cukrzyce insulińozalezna, hashimoto i męża z papierami, ze bezpłodny. Wlasnie okazało sie, ze jest w drugiej ciazy!!! Totalne zaskoczenie, bo serduszkowania zdążają sie bardzo Zadko i w dodatku maż nie chce drugiego dziecka, wiec mimo, ze teoretycznie bezpłodny, to na wszelki wypadek był mega ostrożny ;) i sie udało :) ona przeszczęśliwa, on w żałobie ;) TAkze chyba nie ma reguły.

A nie rozważasz takiej możliwości aby przestać karmić piersią? Może to by Ci pomogło w wyregulowaniu cykli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 14:04

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Cześć Dziewczyny :)
    Ja dzisiaj jestem bardzo zapracowana i niestety nie miałam czasu aby tutaj zajrzeć.

Czekoladka, nie słyszałam o tym leku, ale mam ogromną nadzieję, że Ci szybko pomoże <3

A tak poza tym, to już za godzinkę mam weekend!!!
    Zapracowana ale za godzinę już wolne <3 Ty szczęściaro!!!! :)

Z tego co już się dowiedziałam to Aromek jest lepszy od Clo (nie ma efektów ubocznych i nie wpływa źle tylko pozytywnie na endometrium).. Zobaczymy czy taki super :D

Ja dziś do 17:00 a dopiero 14:00... Bleeeee! :P

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Dokładnie, mój chłopak i mama się na początku załamali jak do nich zadzwoniłam z wiadomościami ale ja nie.. mi jakoś spadł kamień z serca i dało mi to jakąś nadzieję :) Kazał już brać dupka 2x1 przez 10 dni, żeby przyspieszyć nowy cykl i zacząć działać. Powiedział mi, że przez 5 miesięcy spróbujemy stymulacji. Jeśli nic z tego nie wyjdzie to zrobimy jeszcze raz przegląd wszystkiego i jeśli niczego nie znajdziemy to pomyślimy o zapłodnieniu pozaustrojowym.. Nie wiem dlaczego ale mimo tego, że on wylewa za każdym razem na mnie kubeł z zimną wodą to mu dzisiaj zaufałam.. dam mu szansę..

Armoek, z tego co tłumaczył to lek na raka piersi ale również powoduje obniżenie poziomu estradiolu, podniesienie fsh i owulację, we will see :)

Czy któraś tu z Was stosowała taki lek AROMEK?

Czekoladka witaj w klubie, zaczynam Aromek inaczej Letrozol od nowego cyklu (3-7dc). Czyli myślę że za kilka dni bo czekam na @@@ ;)

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Czekoladka witaj w klubie, zaczynam Aromek inaczej Letrozol od nowego cyklu (3-7dc). Czyli myślę że za kilka dni bo czekam na @@@ ;)
    Parsleyek <3 <3 <3 Nawet nie wiesz jak się cieszę :D Że zrobimy to razem hihihih :) Choć Ty o wiele szybciej.. A dopiero muszę zacząć brać dupka aby wywołać małpę wcześniej i wtedy ruszam.. Jak masz brać? Ja 4-6dc 2x1 :) Potem 10 albo 11 dc monitoring i podglądanie czekoladowego jaja :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
‹‹ 3748 3749 3750 3751 3752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ