X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    a tak swoją drogą, ja mam naturalną owulacje co miesiąc i w ciążę i tak nie zachodzę hehe

chyba mam, bo na wiosnę 3 cykle chodziłam na monitoringi, potem odpuściłam, bo szkoda mi kasy, zwłaszcza, że u mnie ładnie się owulka pokrywa z wykresami, skokiem i śluzem...
    No to pewnie masz tę owulację.. A coś Ci dolega? Czy po prostu nie zachodzisz?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Tuliska tak też mi się wydawało... ale teraz to już kompletnie nie kumam: skoro bez clo przez ostatnie dwa cykle miałam dominujący pęcherzyk powyżej 20mm, to po jakiego wała dostałam clo? Jakoś nie wpadłam na to, żeby zapytać... może pregnyl lepiej działa z clo niż z naturalnym pęcherzykiem? :/ grubymi nićmi to szyte, ale nic innego nie przychodzi mi do głowy...
    Hej Dzezabela :)
    Bo podobno clo poprawia też jakość jajeczek ;) ja z kolei dostalam na jeden miesiąc clo bez pregnylu hociaz mi prherzyki rosną ale nie pękają... I bądź tu mądrą ;)
    Tyle że u mnie przy PCO to one sobie rosną jak i kiedy im się podoba... clo może mi coś wyreguluje

8p3ovfxm8uset94e.png
  • MamaMary Znajoma

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Jestem tu nowa i tez od niedawna próbuje zajść w ciąże. Mam juz 2,5 letnia córkę, ktora dalej intensywnie karmie piersia. Przez to mam bardzo nieregularne cykle i trudno wcelować w owulacje. Oprócz tego maż czasami wyjeżdża i jak na złość pokrywa sie to z moja owulką. Wiem bo w trakcie bolą mnie jajniki. Temperaturę zacznę dopiero mierzyć, choć będzie to wyzwanie, bo dziec spi ze mną i często budzi na cyca, wiec trudn w moim przypadku o regularność.
    No nic, zobaczymy co z tego wyniknie. W pierwsza ciaze zaszłam bez najmniejszych problemów i myślałam, ze tak samo będzie z druga. No i sie zdziwiłam. Natomiast moja przyjaciółka po ośmiu latach starań urodziła syna. Trwało to długo bo ma cukrzyce insulińozalezna, hashimoto i męża z papierami, ze bezpłodny. Wlasnie okazało sie, ze jest w drugiej ciazy!!! Totalne zaskoczenie, bo serduszkowania zdążają sie bardzo Zadko i w dodatku maż nie chce drugiego dziecka, wiec mimo, ze teoretycznie bezpłodny, to na wszelki wypadek był mega ostrożny ;) i sie udało :) ona przeszczęśliwa, on w żałobie ;) TAkze chyba nie ma reguły.

MamaMary
  • MamaMary Znajoma

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze, ze poczyniłem ogromne przygotowanie, zeby w tym miesiącu zajść w ciąże, mąż wczesniej wróci z delegacji, zeby trafić w owulkę ii co? Na ogół mam cykle dłuższe niż 40 dni a teraz jak na złość owulkę miałam w 14 dniu!!! Książkowo! Moj organizm chyba wyczuwa, ze nie ma męża obok i jak na złość wtedy wlasnie mam owulacje. Żyć sie nie chce ;)

MamaMary
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje też rosną a później znikają. Wg starego gina. Testy owu wychodzą mi pozytywnie, silny ból owulacyjny ok 14-15 dc,mam skok temperatury i progesteron nawet badalam w 21 dc (25,05 ng) tak więc wszystko wskazuje że owu wystąpiła ale na usg nie widać ciałka żółtego. Więc pewnie dlatego nie był do końca pewny jak z tą owu u mnie.
    Nie chodzę do kliniki kochanie bo uważam ze pójdę tam jeśli okaże się że jajowody są niedrozne albo nasienie do dupy. W następnym cyklu będę miała hsg a mąż zbada nasienie. Jeśli będzie ok staramy się dalej naturalnie. W końcu dwie córki już mamy. Kiedyś musi się udać.
    Gin zaproponował mi inseminacje w najbliższych miesiącach ale jakoś tak myślę że jeszcze nie pora na takie fanaberie :) poczekam. Jak za 2-3 miesiące dalej będzie dooopa to wtedy przemyśle sprawę. Tym bardziej że mąż nie był zadowolony na wieść o iui

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMary wrote:
    Dodam jeszcze, ze poczyniłem ogromne przygotowanie, zeby w tym miesiącu zajść w ciąże, mąż wczesniej wróci z delegacji, zeby trafić w owulkę ii co? Na ogół mam cykle dłuższe niż 40 dni a teraz jak na złość owulkę miałam w 14 dniu!!! Książkowo! Moj organizm chyba wyczuwa, ze nie ma męża obok i jak na złość wtedy wlasnie mam owulacje. Żyć sie nie chce ;)

Jak żyć powiedz? Witamy na pokładzie :)

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy MamaMary <3

Czekoladko najważniejsze że ginek zaczął działać :D :D <3 będzie dobrze ;)

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że nowe dziewczyny przychodzą bo ostatnio tu się pustawo zrobiło. Wszystkie w ciąży albo na wakacjach od forum. Bałam się że tu sama zostanę. Zestarzeje się tu i nikt posta nie skrobnie :):):)

Lubię_czekoladę, mysia09 lubią tę wiadomość

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy rodziny waszych mezow/partnerow tez tak Was wkur****ją... u mnie wieczne dąsy i obgadywanie jak jest nie po ich mysli... no japier.... czasami mam ochote im strzelic miedzy oczy a najlepiej to jakbym w ogole ich nie widywala :) :D

AniaŁ123, emidomi lubią tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    jsk Ci sie one objawialy? tak bez monitoringu? u mnie chybw to samo bo caly czas testy owu sa ujemne :/ czasem tylko blada poswiata 2kreski ale to sie nie liczy
    Czekającnacud, przepraszam, nie zauważyłam tego postu wcześniej :(

Testy owu negatywne (ani razu nie zdarzył mi się pozytywny), 2 tyg przed @ bóle piersi, bardzo bolesne @, nieregularne cykle, wyniki idą w stronę PCOS, hiperprolaktynemia.. to mogę uznać za objawy.. dzisiaj monitoring potwierdził brak owulacji...

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Moje też rosną a później znikają. Wg starego gina. Testy owu wychodzą mi pozytywnie, silny ból owulacyjny ok 14-15 dc,mam skok temperatury i progesteron nawet badalam w 21 dc (25,05 ng) tak więc wszystko wskazuje że owu wystąpiła ale na usg nie widać ciałka żółtego. Więc pewnie dlatego nie był do końca pewny jak z tą owu u mnie.
    Nie chodzę do kliniki kochanie bo uważam ze pójdę tam jeśli okaże się że jajowody są niedrozne albo nasienie do dupy. W następnym cyklu będę miała hsg a mąż zbada nasienie. Jeśli będzie ok staramy się dalej naturalnie. W końcu dwie córki już mamy. Kiedyś musi się udać.
    Gin zaproponował mi inseminacje w najbliższych miesiącach ale jakoś tak myślę że jeszcze nie pora na takie fanaberie :) poczekam. Jak za 2-3 miesiące dalej będzie dooopa to wtedy przemyśle sprawę. Tym bardziej że mąż nie był zadowolony na wieść o iui
    Wiele się wyjaśni w przyszłym cyklu :) Ale masz rację, macie już dzieci :) Teraz to pewnie kwestia czasu :) Na spokojnie :)

Co do inseminacji to dziewczyny w trakcie in vitro i po przejściach z inseminacją pisały mi, że nie jest to dobry pomysł a raczej strata kasy.. Lekarz mi powiedział, że inseminacja to tylko 13% szansy na ciążę (on po prostu kocha statystyki).

Mój też o inseminacji nie chce słyszeć, ale ja zaczynam rozważać in vitro :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Fajnie że nowe dziewczyny przychodzą bo ostatnio tu się pustawo zrobiło. Wszystkie w ciąży albo na wakacjach od forum. Bałam się że tu sama zostanę. Zestarzeje się tu i nikt posta nie skrobnie :):):)
    Zostaję z Tobą Kochana!! :) Czy tego chcesz czy nie :D :D Będę słodzić i nudzić.. co tylko chcesz :D

emidomi, mysia09 lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Witamy MamaMary <3

Czekoladko najważniejsze że ginek zaczął działać :D :D <3 będzie dobrze ;)
    No jasne :) Teraz tylko niech już będzie nowy cykl :D :D :D

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    dziewczyny czy rodziny waszych mezow/partnerow tez tak Was wkur****ją... u mnie wieczne dąsy i obgadywanie jak jest nie po ich mysli... no japier.... czasami mam ochote im strzelic miedzy oczy a najlepiej to jakbym w ogole ich nie widywala :) :D
    Hmmmm wiesz co... miałam tak przez pewien czas, że mnie wkurw**** niewiadomo czemu :D bez powodu, sama się nakręcałam, że są źli i be :D Oczywiście mówię o najbliższej rodzinie :) Ale teraz ich uwielbiam :) Mam świetny kontakt z teściową, teść praktycznie zastępuje mi tatę, który prawie 4 lata temu zmarł.. traktuje mnie jak córkę :)

..ale mój ma taką jedną ciotkę, której nienawidzę całym swoim ogromnym i pojemnym sercem :D :D :D z babcią na początku też tak miałam ale już ją lubię :D :P

A co tam się u Ciebie dzieje Kochana?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMary wrote:
    Hej Mama Mary :) Rozgość się :) Tu jest fajnie :D

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Ja dzisiaj jestem bardzo zapracowana i niestety nie miałam czasu aby tutaj zajrzeć.

Czekoladka, nie słyszałam o tym leku, ale mam ogromną nadzieję, że Ci szybko pomoże <3

Czekającanacud oj jak ja rozumiem Twoje rozterki dot. rodziny męża. Ja mam to samo, najchętniej bym się z nimi nie widywała ani nic o nich nie słyszała :P ale życie byłoby zbyt piękne ;) Nie chce mi się o nich nawet myśleć. Na szczęście mieszkają 80km od nas i widujemy się raczej rzadko.

Witam MamaMary :) Miło Cię u nas gościć :)

Emidomi, a to ciekawe dlaczego przy braku owu masz taki dobry progesteron. Ja w 21 dc miałam ok 1,5! Więc bida z nędzą... Poza tym mam słaby skok temperatury i przede wszystkim nie mam pojęcia co to jest ból owulacyjny ;) Ale jednak usg jest najbardziej miarodajnym narzędziem kontroli owu.

Tuliś <3 jak czytałam na wątku o CLO to większość dziewczyn dostaje najpierw tylko to w 1 cyklu, a dopiero później pregnyl.

A tak poza tym, to już za godzinkę mam weekend!!!

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMary wrote:
    Cześć Dziewczyny. Jestem tu nowa i tez od niedawna próbuje zajść w ciąże. Mam juz 2,5 letnia córkę, ktora dalej intensywnie karmie piersia. Przez to mam bardzo nieregularne cykle i trudno wcelować w owulacje. Oprócz tego maż czasami wyjeżdża i jak na złość pokrywa sie to z moja owulką. Wiem bo w trakcie bolą mnie jajniki. Temperaturę zacznę dopiero mierzyć, choć będzie to wyzwanie, bo dziec spi ze mną i często budzi na cyca, wiec trudn w moim przypadku o regularność.
    No nic, zobaczymy co z tego wyniknie. W pierwsza ciaze zaszłam bez najmniejszych problemów i myślałam, ze tak samo będzie z druga. No i sie zdziwiłam. Natomiast moja przyjaciółka po ośmiu latach starań urodziła syna. Trwało to długo bo ma cukrzyce insulińozalezna, hashimoto i męża z papierami, ze bezpłodny. Wlasnie okazało sie, ze jest w drugiej ciazy!!! Totalne zaskoczenie, bo serduszkowania zdążają sie bardzo Zadko i w dodatku maż nie chce drugiego dziecka, wiec mimo, ze teoretycznie bezpłodny, to na wszelki wypadek był mega ostrożny ;) i sie udało :) ona przeszczęśliwa, on w żałobie ;) TAkze chyba nie ma reguły.

A nie rozważasz takiej możliwości aby przestać karmić piersią? Może to by Ci pomogło w wyregulowaniu cykli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 14:04

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Cześć Dziewczyny :)
    Ja dzisiaj jestem bardzo zapracowana i niestety nie miałam czasu aby tutaj zajrzeć.

Czekoladka, nie słyszałam o tym leku, ale mam ogromną nadzieję, że Ci szybko pomoże <3

A tak poza tym, to już za godzinkę mam weekend!!!
    Zapracowana ale za godzinę już wolne <3 Ty szczęściaro!!!! :)

Z tego co już się dowiedziałam to Aromek jest lepszy od Clo (nie ma efektów ubocznych i nie wpływa źle tylko pozytywnie na endometrium).. Zobaczymy czy taki super :D

Ja dziś do 17:00 a dopiero 14:00... Bleeeee! :P

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Dokładnie, mój chłopak i mama się na początku załamali jak do nich zadzwoniłam z wiadomościami ale ja nie.. mi jakoś spadł kamień z serca i dało mi to jakąś nadzieję :) Kazał już brać dupka 2x1 przez 10 dni, żeby przyspieszyć nowy cykl i zacząć działać. Powiedział mi, że przez 5 miesięcy spróbujemy stymulacji. Jeśli nic z tego nie wyjdzie to zrobimy jeszcze raz przegląd wszystkiego i jeśli niczego nie znajdziemy to pomyślimy o zapłodnieniu pozaustrojowym.. Nie wiem dlaczego ale mimo tego, że on wylewa za każdym razem na mnie kubeł z zimną wodą to mu dzisiaj zaufałam.. dam mu szansę..

Armoek, z tego co tłumaczył to lek na raka piersi ale również powoduje obniżenie poziomu estradiolu, podniesienie fsh i owulację, we will see :)

Czy któraś tu z Was stosowała taki lek AROMEK?

Czekoladka witaj w klubie, zaczynam Aromek inaczej Letrozol od nowego cyklu (3-7dc). Czyli myślę że za kilka dni bo czekam na @@@ ;)

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Czekoladka witaj w klubie, zaczynam Aromek inaczej Letrozol od nowego cyklu (3-7dc). Czyli myślę że za kilka dni bo czekam na @@@ ;)
    Parsleyek <3 <3 <3 Nawet nie wiesz jak się cieszę :D Że zrobimy to razem hihihih :) Choć Ty o wiele szybciej.. A dopiero muszę zacząć brać dupka aby wywołać małpę wcześniej i wtedy ruszam.. Jak masz brać? Ja 4-6dc 2x1 :) Potem 10 albo 11 dc monitoring i podglądanie czekoladowego jaja :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
‹‹ 3748 3749 3750 3751 3752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ