X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    No to pewnie masz tę owulację.. A coś Ci dolega? Czy po prostu nie zachodzisz?

generalnie mam problemy z 2 fazą cyklu (mimo, że progesteron mam w normie) - plamienia nawet tydzień przed @, krwawienia po stosunkach w 2 fazie , od pół roku biorę na to duphaston, poprawa jest ogromna, wiec liczę, że w końcu się uda.

poza tym mąż ma dużą niedoczynność tarczycy- leczoną euthyroxem, ale badania ma ok, więc wierzymy, że w końcu się uda! ;)

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    generalnie mam problemy z 2 fazą cyklu (mimo, że progesteron mam w normie) - plamienia nawet tydzień przed @, krwawienia po stosunkach w 2 fazie , od pół roku biorę na to duphaston, poprawa jest ogromna, wiec liczę, że w końcu się uda.

poza tym mąż ma dużą niedoczynność tarczycy- leczoną euthyroxem, ale badania ma ok, więc wierzymy, że w końcu się uda! ;)
    Na pewno się uda!! :) Trzymam mocno kciuki!! <3

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 1 ciążę zaszłam w 1 cs...
    no, ale byliśmy 6 lat młodsi hehe

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladka, to jak dojdzie do tego że wreszcie będę stymulowana to też o niego zapytam :)

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Czekoladka, to jak dojdzie do tego że wreszcie będę stymulowana to też o niego zapytam :)
    Ciekawe co Ci powie lekarz :) Ale zawsze warto zapytać :)

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/4587d9daedab7.jpg.html

hej dziewczyny wstawiam zdjęcie z wczorajszego testu

trochę zdj nie wyrąźne

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie pozytyw

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Czekającnacud, przepraszam, nie zauważyłam tego postu wcześniej :(

Testy owu negatywne (ani razu nie zdarzył mi się pozytywny), 2 tyg przed @ bóle piersi, bardzo bolesne @, nieregularne cykle, wyniki idą w stronę PCOS, hiperprolaktynemia.. to mogę uznać za objawy.. dzisiaj monitoring potwierdził brak owulacji...
    kurcze u mnie tezvtesty negatywne. ja jakis pms nie mam wcale w zasadzie. jajniki czasem bola ale jak robie testy owu to sa negatywne albo slaba poswiata 2 kreski. po tym czasie bez okresu 11mies w zasadzie zribilam estradiol zaraz w 1 cyklu i na 6dni przed @ wyszedl ladny. pozniej robilan w roznych dc i juz lichy :( progesteron po owu raptem 8.9. wiec tez slabo. dlatego sadze ze nie mam owulacji. ten miesiac testuje testy owu codziennie 1 wieczorem od jutra. jak zaobserwuje jakies objawy owu to po niej zrobie estradiol i progesteron i sie okaze czy coe bylo. chyba tez sie wybiore na moniyoring ale kurcze u mnie to 150zl..sporo. pozatym jak nie mialam @ kilka mies to na usg wyszlo ze mam na jajnikach takie pecherzyki pewnie nie pekniete bylo ich sporo dziwne ze gin nic nie powiedzial wtedy. za nie dlugo znow styczen a ja tak samo w tamtym roku przelom grudnia/stycznia wzielam sie za siebie. byl szpital wyszla ta torbiel na przysadce. a w szpitalu na usg nic mi nie powiedzieli o jajbiksch na kaarcie wypisu tez nic. rok mija a ja nadal nie wiele wiem. tyle ze okres wrocil sam to sie ciesze bo wczesniej nawet luteina nie pomagala.

6sutskjolve431gm.png
  • MamaMary Znajoma

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    A nie rozważasz takiej możliwości aby przestać karmić piersią? Może to by Ci pomogło w wyregulowaniu cykli :)
    Chce karmić do samoodstawienia. Znam wiele mam, ktore zaszły w ciąże pomimo karmienia piersia. Moja córa ma AZS i pierś przynosi jej ukojenie w gorszych momentach. Oczywiście, jeżeli sytuacja będzie sie przeciągać (niemożność zajścia w ciąże), zacznę rozważać opcje odstawienia. Moj gin uważa, ze jedno drugiego nie wyklucza, a ja mam nadzieje, ze jest tak jak mówi ;)

Dziękuję dziewczyny za ciepłe przyjęcie :)

MamaMary

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Dla mnie pozytyw

Do Judi

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Parsleyek <3 <3 <3 Nawet nie wiesz jak się cieszę :D Że zrobimy to razem hihihih :) Choć Ty o wiele szybciej.. A dopiero muszę zacząć brać dupka aby wywołać małpę wcześniej i wtedy ruszam.. Jak masz brać? Ja 4-6dc 2x1 :) Potem 10 albo 11 dc monitoring i podglądanie czekoladowego jaja :)

Ja już jestem po 3 cyklach z clo więc teraz będę sprawdzać aromek ;) nawet oświadczenie musiałam lekarzowi podpisać że wiem co będę brała :P Dawkowanie: jedna tabletka od 3 do 7 dnia cyklu, potem dzwonić umawiać się na monitoring, około 10dc, w zależności jak to wypadnie. Mam nadzieję że letrozol zdziała u nas cuda... w tak w sumie wystarczą małe groszki :D :P

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Do Judi
    no własnie tylko że test był wykonany wczoraj w 23dc

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Groszek? <3

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Ja już jestem po 3 cyklach z clo więc teraz będę sprawdzać aromek ;) nawet oświadczenie musiałam lekarzowi podpisać że wiem co będę brała :P Dawkowanie: jedna tabletka od 3 do 7 dnia cyklu, potem dzwonić umawiać się na monitoring, około 10dc, w zależności jak to wypadnie. Mam nadzieję że letrozol zdziała u nas cuda... w tak w sumie wystarczą małe groszki :D :P
    na mnie też CLO nie podziałało teraz jest mój pierwszy cykl z odstawienia tego leku

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Groszek? <3

sama nie wiem..
    baradzo bym tego chciała ale jakoś nie mogę przemóc się do testu ciążowego. sercem już bym go zrobiła a głowa mówi <kobieto uspokój się >

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    A czemu oświadczenie? Nie strasz mnie :P Nie ruszyło nic u Ciebie po clo?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • MamaMary Znajoma

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Ja tez tak miałam i dwa dni pózniej owulka. To chyba test facelle? Potraktowałam jako negatyw, bo owulacje powinnam mieć pózniej, a tu sie okazało, ze jednak sie pomyliłam. Z reguły mam bardzo wydłużone cykle, a ten obecny zapowiada sie na klasyka 28 dni.

MamaMary

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    sama nie wiem..
    baradzo bym tego chciała ale jakoś nie mogę przemóc się do testu ciążowego. sercem już bym go zrobiła a głowa mówi <kobieto uspokój się >
    Tak, dokładnie.. wstrzymaj się jeszcze chwilę może.. :) Chociaż.. no nie wiem :) Jak już to beta.. :) Ale może jeszcze moment przeczekaj :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMary wrote:
    Ja tez tak miałam i dwa dni pózniej owulka. To chyba test facelle? Potraktowałam jako negatyw, bo owulacje powinnam mieć pózniej, a tu sie okazało, ze jednak sie pomyliłam. Z reguły mam bardzo wydłużone cykle, a ten obecny zapowiada sie na klasyka 28 dni.[/QUOT]

no czasami idzię się pomylić
    tylko żę jesli wejdziesz w mój wykres to ja już jestem po owulacji <chyba?> wgł temepratury i cyklu bo test był wykonany w 23 dc a najdłuższy mój cykl trwał 3o dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 14:53

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    MamaMary wrote:
    Ja tez tak miałam i dwa dni pózniej owulka. To chyba test facelle? Potraktowałam jako negatyw, bo owulacje powinnam mieć pózniej, a tu sie okazało, ze jednak sie pomyliłam. Z reguły mam bardzo wydłużone cykle, a ten obecny zapowiada sie na klasyka 28 dni.[/QUOT]

no czasami idzię się pomylić
    tylko żę jesli wejdziesz w mój wykres to ja już jestem po owulacji <chyba?> wgł temepratury i cyklu bo test był wykonany w 23 dc a najdłuższy mój cykl trwał 3o dni.
    Ja trzymam kciuki za zielone zakończenie :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
‹‹ 3749 3750 3751 3752 3753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ