WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    No to pewnie masz tę owulację.. A coś Ci dolega? Czy po prostu nie zachodzisz?

generalnie mam problemy z 2 fazą cyklu (mimo, że progesteron mam w normie) - plamienia nawet tydzień przed @, krwawienia po stosunkach w 2 fazie , od pół roku biorę na to duphaston, poprawa jest ogromna, wiec liczę, że w końcu się uda.

poza tym mąż ma dużą niedoczynność tarczycy- leczoną euthyroxem, ale badania ma ok, więc wierzymy, że w końcu się uda! ;)

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    generalnie mam problemy z 2 fazą cyklu (mimo, że progesteron mam w normie) - plamienia nawet tydzień przed @, krwawienia po stosunkach w 2 fazie , od pół roku biorę na to duphaston, poprawa jest ogromna, wiec liczę, że w końcu się uda.

poza tym mąż ma dużą niedoczynność tarczycy- leczoną euthyroxem, ale badania ma ok, więc wierzymy, że w końcu się uda! ;)
    Na pewno się uda!! :) Trzymam mocno kciuki!! <3

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 1 ciążę zaszłam w 1 cs...
    no, ale byliśmy 6 lat młodsi hehe

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladka, to jak dojdzie do tego że wreszcie będę stymulowana to też o niego zapytam :)

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Czekoladka, to jak dojdzie do tego że wreszcie będę stymulowana to też o niego zapytam :)
    Ciekawe co Ci powie lekarz :) Ale zawsze warto zapytać :)

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/4587d9daedab7.jpg.html

hej dziewczyny wstawiam zdjęcie z wczorajszego testu

trochę zdj nie wyrąźne

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie pozytyw

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Czekającnacud, przepraszam, nie zauważyłam tego postu wcześniej :(

Testy owu negatywne (ani razu nie zdarzył mi się pozytywny), 2 tyg przed @ bóle piersi, bardzo bolesne @, nieregularne cykle, wyniki idą w stronę PCOS, hiperprolaktynemia.. to mogę uznać za objawy.. dzisiaj monitoring potwierdził brak owulacji...
    kurcze u mnie tezvtesty negatywne. ja jakis pms nie mam wcale w zasadzie. jajniki czasem bola ale jak robie testy owu to sa negatywne albo slaba poswiata 2 kreski. po tym czasie bez okresu 11mies w zasadzie zribilam estradiol zaraz w 1 cyklu i na 6dni przed @ wyszedl ladny. pozniej robilan w roznych dc i juz lichy :( progesteron po owu raptem 8.9. wiec tez slabo. dlatego sadze ze nie mam owulacji. ten miesiac testuje testy owu codziennie 1 wieczorem od jutra. jak zaobserwuje jakies objawy owu to po niej zrobie estradiol i progesteron i sie okaze czy coe bylo. chyba tez sie wybiore na moniyoring ale kurcze u mnie to 150zl..sporo. pozatym jak nie mialam @ kilka mies to na usg wyszlo ze mam na jajnikach takie pecherzyki pewnie nie pekniete bylo ich sporo dziwne ze gin nic nie powiedzial wtedy. za nie dlugo znow styczen a ja tak samo w tamtym roku przelom grudnia/stycznia wzielam sie za siebie. byl szpital wyszla ta torbiel na przysadce. a w szpitalu na usg nic mi nie powiedzieli o jajbiksch na kaarcie wypisu tez nic. rok mija a ja nadal nie wiele wiem. tyle ze okres wrocil sam to sie ciesze bo wczesniej nawet luteina nie pomagala.

6sutskjolve431gm.png
  • MamaMary Znajoma

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    A nie rozważasz takiej możliwości aby przestać karmić piersią? Może to by Ci pomogło w wyregulowaniu cykli :)
    Chce karmić do samoodstawienia. Znam wiele mam, ktore zaszły w ciąże pomimo karmienia piersia. Moja córa ma AZS i pierś przynosi jej ukojenie w gorszych momentach. Oczywiście, jeżeli sytuacja będzie sie przeciągać (niemożność zajścia w ciąże), zacznę rozważać opcje odstawienia. Moj gin uważa, ze jedno drugiego nie wyklucza, a ja mam nadzieje, ze jest tak jak mówi ;)

Dziękuję dziewczyny za ciepłe przyjęcie :)

MamaMary

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Dla mnie pozytyw

Do Judi

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Parsleyek <3 <3 <3 Nawet nie wiesz jak się cieszę :D Że zrobimy to razem hihihih :) Choć Ty o wiele szybciej.. A dopiero muszę zacząć brać dupka aby wywołać małpę wcześniej i wtedy ruszam.. Jak masz brać? Ja 4-6dc 2x1 :) Potem 10 albo 11 dc monitoring i podglądanie czekoladowego jaja :)

Ja już jestem po 3 cyklach z clo więc teraz będę sprawdzać aromek ;) nawet oświadczenie musiałam lekarzowi podpisać że wiem co będę brała :P Dawkowanie: jedna tabletka od 3 do 7 dnia cyklu, potem dzwonić umawiać się na monitoring, około 10dc, w zależności jak to wypadnie. Mam nadzieję że letrozol zdziała u nas cuda... w tak w sumie wystarczą małe groszki :D :P

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Do Judi
    no własnie tylko że test był wykonany wczoraj w 23dc

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Groszek? <3

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Ja już jestem po 3 cyklach z clo więc teraz będę sprawdzać aromek ;) nawet oświadczenie musiałam lekarzowi podpisać że wiem co będę brała :P Dawkowanie: jedna tabletka od 3 do 7 dnia cyklu, potem dzwonić umawiać się na monitoring, około 10dc, w zależności jak to wypadnie. Mam nadzieję że letrozol zdziała u nas cuda... w tak w sumie wystarczą małe groszki :D :P
    na mnie też CLO nie podziałało teraz jest mój pierwszy cykl z odstawienia tego leku

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Groszek? <3

sama nie wiem..
    baradzo bym tego chciała ale jakoś nie mogę przemóc się do testu ciążowego. sercem już bym go zrobiła a głowa mówi <kobieto uspokój się >

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    A czemu oświadczenie? Nie strasz mnie :P Nie ruszyło nic u Ciebie po clo?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • MamaMary Znajoma

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Ja tez tak miałam i dwa dni pózniej owulka. To chyba test facelle? Potraktowałam jako negatyw, bo owulacje powinnam mieć pózniej, a tu sie okazało, ze jednak sie pomyliłam. Z reguły mam bardzo wydłużone cykle, a ten obecny zapowiada sie na klasyka 28 dni.

MamaMary

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    sama nie wiem..
    baradzo bym tego chciała ale jakoś nie mogę przemóc się do testu ciążowego. sercem już bym go zrobiła a głowa mówi <kobieto uspokój się >
    Tak, dokładnie.. wstrzymaj się jeszcze chwilę może.. :) Chociaż.. no nie wiem :) Jak już to beta.. :) Ale może jeszcze moment przeczekaj :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMary wrote:
    Ja tez tak miałam i dwa dni pózniej owulka. To chyba test facelle? Potraktowałam jako negatyw, bo owulacje powinnam mieć pózniej, a tu sie okazało, ze jednak sie pomyliłam. Z reguły mam bardzo wydłużone cykle, a ten obecny zapowiada sie na klasyka 28 dni.[/QUOT]

no czasami idzię się pomylić
    tylko żę jesli wejdziesz w mój wykres to ja już jestem po owulacji <chyba?> wgł temepratury i cyklu bo test był wykonany w 23 dc a najdłuższy mój cykl trwał 3o dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 14:53

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    MamaMary wrote:
    Ja tez tak miałam i dwa dni pózniej owulka. To chyba test facelle? Potraktowałam jako negatyw, bo owulacje powinnam mieć pózniej, a tu sie okazało, ze jednak sie pomyliłam. Z reguły mam bardzo wydłużone cykle, a ten obecny zapowiada sie na klasyka 28 dni.[/QUOT]

no czasami idzię się pomylić
    tylko żę jesli wejdziesz w mój wykres to ja już jestem po owulacji <chyba?> wgł temepratury i cyklu bo test był wykonany w 23 dc a najdłuższy mój cykl trwał 3o dni.
    Ja trzymam kciuki za zielone zakończenie :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
‹‹ 3749 3750 3751 3752 3753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ