Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLubię_czekoladę wrote:No to pewnie masz tę owulację.. A coś Ci dolega? Czy po prostu nie zachodzisz?
generalnie mam problemy z 2 fazą cyklu (mimo, że progesteron mam w normie) - plamienia nawet tydzień przed @, krwawienia po stosunkach w 2 fazie , od pół roku biorę na to duphaston, poprawa jest ogromna, wiec liczę, że w końcu się uda.
poza tym mąż ma dużą niedoczynność tarczycy- leczoną euthyroxem, ale badania ma ok, więc wierzymy, że w końcu się uda!
-
Luccecita wrote:generalnie mam problemy z 2 fazą cyklu (mimo, że progesteron mam w normie) - plamienia nawet tydzień przed @, krwawienia po stosunkach w 2 fazie , od pół roku biorę na to duphaston, poprawa jest ogromna, wiec liczę, że w końcu się uda.
poza tym mąż ma dużą niedoczynność tarczycy- leczoną euthyroxem, ale badania ma ok, więc wierzymy, że w końcu się uda!Trzymam mocno kciuki!!
-
nick nieaktualny
-
Czekoladka, to jak dojdzie do tego że wreszcie będę stymulowana to też o niego zapytam
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
AniaŁ123 wrote:Czekoladka, to jak dojdzie do tego że wreszcie będę stymulowana to też o niego zapytam
Ale zawsze warto zapytać
AniaŁ123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lubię_czekoladę wrote:Czekającnacud, przepraszam, nie zauważyłam tego postu wcześniej
Testy owu negatywne (ani razu nie zdarzył mi się pozytywny), 2 tyg przed @ bóle piersi, bardzo bolesne @, nieregularne cykle, wyniki idą w stronę PCOS, hiperprolaktynemia.. to mogę uznać za objawy.. dzisiaj monitoring potwierdził brak owulacji...progesteron po owu raptem 8.9. wiec tez slabo. dlatego sadze ze nie mam owulacji. ten miesiac testuje testy owu codziennie 1 wieczorem od jutra. jak zaobserwuje jakies objawy owu to po niej zrobie estradiol i progesteron i sie okaze czy coe bylo. chyba tez sie wybiore na moniyoring ale kurcze u mnie to 150zl..sporo. pozatym jak nie mialam @ kilka mies to na usg wyszlo ze mam na jajnikach takie pecherzyki pewnie nie pekniete bylo ich sporo dziwne ze gin nic nie powiedzial wtedy. za nie dlugo znow styczen a ja tak samo w tamtym roku przelom grudnia/stycznia wzielam sie za siebie. byl szpital wyszla ta torbiel na przysadce. a w szpitalu na usg nic mi nie powiedzieli o jajbiksch na kaarcie wypisu tez nic. rok mija a ja nadal nie wiele wiem. tyle ze okres wrocil sam to sie ciesze bo wczesniej nawet luteina nie pomagala.
-
AniaŁ123 wrote:A nie rozważasz takiej możliwości aby przestać karmić piersią? Może to by Ci pomogło w wyregulowaniu cykli
Dziękuję dziewczyny za ciepłe przyjęcieMamaMary -
Lubię_czekoladę wrote:Parsleyek
Nawet nie wiesz jak się cieszę
Że zrobimy to razem hihihih
Choć Ty o wiele szybciej.. A dopiero muszę zacząć brać dupka aby wywołać małpę wcześniej i wtedy ruszam.. Jak masz brać? Ja 4-6dc 2x1
Potem 10 albo 11 dc monitoring i podglądanie czekoladowego jaja
Ja już jestem po 3 cyklach z clo więc teraz będę sprawdzać aromeknawet oświadczenie musiałam lekarzowi podpisać że wiem co będę brała
Dawkowanie: jedna tabletka od 3 do 7 dnia cyklu, potem dzwonić umawiać się na monitoring, około 10dc, w zależności jak to wypadnie. Mam nadzieję że letrozol zdziała u nas cuda... w tak w sumie wystarczą małe groszki
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyParsleyek wrote:Ja już jestem po 3 cyklach z clo więc teraz będę sprawdzać aromek
nawet oświadczenie musiałam lekarzowi podpisać że wiem co będę brała
Dawkowanie: jedna tabletka od 3 do 7 dnia cyklu, potem dzwonić umawiać się na monitoring, około 10dc, w zależności jak to wypadnie. Mam nadzieję że letrozol zdziała u nas cuda... w tak w sumie wystarczą małe groszki
-
nick nieaktualny
-
Parsleyek wrote:Ja już jestem po 3 cyklach z clo więc teraz będę sprawdzać aromek
nawet oświadczenie musiałam lekarzowi podpisać że wiem co będę brała
Nie ruszyło nic u Ciebie po clo?
-
Judi22 wrote:no własnie tylko że test był wykonany wczoraj w 23dcMamaMary
-
Judi22 wrote:sama nie wiem..
baradzo bym tego chciała ale jakoś nie mogę przemóc się do testu ciążowego. sercem już bym go zrobiła a głowa mówi <kobieto uspokój się >Chociaż.. no nie wiem
Jak już to beta..
Ale może jeszcze moment przeczekaj
-
nick nieaktualnyMamaMary wrote:Ja tez tak miałam i dwa dni pózniej owulka. To chyba test facelle? Potraktowałam jako negatyw, bo owulacje powinnam mieć pózniej, a tu sie okazało, ze jednak sie pomyliłam. Z reguły mam bardzo wydłużone cykle, a ten obecny zapowiada sie na klasyka 28 dni.[/QUOT]
no czasami idzię się pomylić
tylko żę jesli wejdziesz w mój wykres to ja już jestem po owulacji <chyba?> wgł temepratury i cyklu bo test był wykonany w 23 dc a najdłuższy mój cykl trwał 3o dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 14:53
-
Judi22 wrote:MamaMary wrote:Ja tez tak miałam i dwa dni pózniej owulka. To chyba test facelle? Potraktowałam jako negatyw, bo owulacje powinnam mieć pózniej, a tu sie okazało, ze jednak sie pomyliłam. Z reguły mam bardzo wydłużone cykle, a ten obecny zapowiada sie na klasyka 28 dni.[/QUOT]
no czasami idzię się pomylić
tylko żę jesli wejdziesz w mój wykres to ja już jestem po owulacji <chyba?> wgł temepratury i cyklu bo test był wykonany w 23 dc a najdłuższy mój cykl trwał 3o dni.