Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
szatynka wrote:mdłości i mega wymioty 24h/dobę. Mój żołądek wiele rzeczy nie toleruje. Co zjem to praktycznie zwrócę, schudłam 5kg. Czasami jak mnie dorwią wymioty a żołądek nie ma co zwracać to drze mnie kwasami, taką żółcią. Na szczęście staram się dużo pić więc ginek powiedział, że jakbym do tego nie mogła pić to by mnie do szpitala skierował. Non stop mam gorzki smak w ustach, jakbym żuła tą błonę z grejpfruta ... bleee, no i problem z wypróżnianiem + zgaga.
-
emidomi wrote:Kurczę ,ale na początku tak mi szybko spadało te TSH po Eutyroxie
w dwa tygodnie z 3,93 na 3,20 a teraz po niecałe 1,5 ms 3,73
Dzwoniłam do endo z tego co mi powiedział wyszło na to ze sram żarem i na wszystko trzeba czasu. Czyli mam brać i czekać do umówionej wizyty kontrolnej.
Niech już ta @ przylezie bo mam trochę badań do zrobienia . Hsg mnie czeka w nowym cyklu.Jak jajowody w porządku to na iui sie nie zgadzam jednak - w końcu się uda. Chyba....A nawet jesli nie to jestem w tej dobrej sytuacji ,że mam kogo kochać - aż dwie sztuki rozdarte jak nie wiem co
Ja też się nie decyduję na IUI.. jak już to in vitro.. Ponoć nie ma sensu robić IUI.. szkoda czasu i kasy..
Będzie dobrze Kochana, w końcu nam wszystkim się uda
Alunja lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki, ja dopiero witam sie po weekendzie Nadrobiłam Was:* Wszystkim którym wyszły kreseczki gratuluje i trzymam kciuki<3 Emidomi tule Cie mocno!:*
Wszystkie nowe dziewczyny witam serdecznie i trzymam za Was kciuki:)
A co do mnie to....ja w życiu nie zajde w ta ciążę....czemu ja musze się tak wszystkim przejmować, stresować, denerwowac:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 16:55
emidomi lubi tę wiadomość
-
emidomi wrote:Oj dziewczynki, nie teraz to już niedługo. A grudzień będzie Wasz
Tymczasem zrobiłam betę i mam 97,18. Troche sie martwię czy ni powinna byc większa w 12 dpo. Pewnie świruje, ale ten typ tak ma. Wcześniejsza ciąże miałam w UK i tam nikt nie robi badan poziomu hcg. Test ciążowy jest wystarczającym potwierdzeniem ciazy i dopiero w 12 tyg pierwsze badanie ginekologiczne i usg. Jakoś z tą niewiedza mńiej sie stresowałam choć, oczywiście, wole mieć możliwość sprawdzenia pewnych rzeczyemidomi lubi tę wiadomość
MamaMary -
MamaMary wrote:Otóż to. Styczeń tez jest fajny na zachodzenie w ciąże
Tymczasem zrobiłam betę i mam 97,18. Troche sie martwię czy ni powinna byc większa w 12 dpo. Pewnie świruje, ale ten typ tak ma. Wcześniejsza ciąże miałam w UK i tam nikt nie robi badan poziomu hcg. Test ciążowy jest wystarczającym potwierdzeniem ciazy i dopiero w 12 tyg pierwsze badanie ginekologiczne i usg. Jakoś z tą niewiedza mńiej sie stresowałam choć, oczywiście, wole mieć możliwość sprawdzenia pewnych rzeczy -
Tymczasem zrobiłam betę i mam 97,18. Troche sie martwię czy ni powinna byc większa w 12 dpo. Pewnie świruje, ale ten typ tak ma. Wcześniejsza ciąże miałam w UK i tam nikt nie robi badan poziomu hcg. Test ciążowy jest wystarczającym potwierdzeniem ciazy i dopiero w 12 tyg pierwsze badanie ginekologiczne i usg. Jakoś z tą niewiedza mńiej sie stresowałam choć, oczywiście, wole mieć możliwość sprawdzenia pewnych rzeczy
Wg mnie całkiem przyzwoita beta. Nie wiadomo kiedy było zagnieżdżenie. Może 4 dpo a może 8 dpo. Od tego beta zależy a nie od dnia owu31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Szatynko
Musisz być silna dla fasolki :* oby jak najszybciej takie paskudne dolegliwości Cię opuściły :*Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Tymczasem zrobiłam betę i mam 97,18. Troche sie martwię czy ni powinna byc większa w 12 dpo. Pewnie świruje, ale ten typ tak ma. Wcześniejsza ciąże miałam w UK i tam nikt nie robi badan poziomu hcg. Test ciążowy jest wystarczającym potwierdzeniem ciazy i dopiero w 12 tyg pierwsze badanie ginekologiczne i usg. Jakoś z tą niewiedza mńiej sie stresowałam choć, oczywiście, wole mieć możliwość sprawdzenia pewnych rzeczy
u mnie 14 dpo, była na poziomie 121 także jak na 12 dpo, jest ok jednakże, nie jest ważna wartość sama w sobie, a jej przyrost po 48h -
Lubię_czekoladę wrote:Evelin, jak tam Twoje noce? Wyspalas sie dzis czy znowu nie moglas spac?
Hey ja dopiero w domu..
Rano bylam na glukozie.. I kilku innych badaniach.. cala pokuta, obolala, to czekanie mnie wykonczylo.
Ogolnie do usnelam o 1-2 w nocy z 3 przerwami na toalete, a od 6 nie moglam spac.. na 15:00 mialam szkole rodzenia, potem zakupy.. padam.
Mam nadzieje że Twoj dzien lepszy :* -
MalutkieLove wrote:Dziewczyny które juz maja swoje wypragnione male fasoleczki. Jaki sluz zaobserwowalyscie po zagniezdzeniu. Jaki mialyscie sluuz do czasu @ ktora nie nadeszla?
Hej u mnie osobiscie bez zmian.. ale każda jest inna, nie da sie powiedziec -
emidomi wrote:Nic z tego dziewczynki. Beta < 0,1
Jakoś przeżyłam ale TSH mnie zalamalo - 3,73 a dwa tygodnie temu było 3,20.
Ja pierdziele nigdy z tą tarczyca nie dojdę do ładu.
No nic.. Idę dalej w papierzyska i czekam na @
Bardzo mi przykro
emidomi lubi tę wiadomość
-
szatynka wrote:mdłości i mega wymioty 24h/dobę. Mój żołądek wiele rzeczy nie toleruje. Co zjem to praktycznie zwrócę, schudłam 5kg. Czasami jak mnie dorwią wymioty a żołądek nie ma co zwracać to drze mnie kwasami, taką żółcią. Na szczęście staram się dużo pić więc ginek powiedział, że jakbym do tego nie mogła pić to by mnie do szpitala skierował. Non stop mam gorzki smak w ustach, jakbym żuła tą błonę z grejpfruta ... bleee, no i problem z wypróżnianiem + zgaga.
Hej szatynka! :*
Ojeej to Ty masz prawie wszystkie te dolegliwosci... bardzo wspolczuje :* trzymaj sie dzielnie, oby minelo :* A dzidzia jak ? -
Violet146 wrote:Przykro mi:(
A może jeszcze za wcześnie na betę ...?
Chyba nie dzisiaj 14 dpo .Okres miał być wczoraj . W poprzednim cyklu dostałam trzy dni wczesniej to teraz dla wyrównania musi się spóźnić31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Kim87 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/44d6ec85b0c8.jpg
ZAFASOLKOWAŁY
14.07 - Nutka88 - pozytywny
16.07 - Evelin - pozytywny
27.07 - Magdama - pozytywny
29.07 - KingaJulia91 - pozytywny
19.08 - Lokokoko - pozytywny
22.08 - Worldbyme - pozytywny
25.08 - Flaming vel Bita Śmietana - pozytywny
30.08 - Bbee - pozytywny
1.09 - Młoda19, Pink Sky- pozytywny
25.09 - Misiaq - pozytywny
29.09 - Lilith.P, 19Biedroneczka91 - pozytywny
30.09 - Ines - pozytywny
4.10 - Szatynka pozytywny
9.10 - Szaron pozytywny
12.10 - Ewa231 pozytywny
23.10 - Nicola2877 pozytywny
28.10- Czarnulka24 pozytywny
27.11 -Cherry_Blossom pozytywny
11.12 -Amelia pozytywny
11.12 –MamaMery pozytywny
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33d20df0712c.jpg
TESTUJĄ
16.12- MalutkieLove ( BetaHcg)
19.12 - Violet 146
20.12 - Pola89, Pestka 1
24.12 -Ewi28
27.12 - Dzezabella
Im się udało Uda się i nam! https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99c5e3cf19f3.jpg
eveli_na - TP -> 26.12.2016
Anula1986 - TP -> 28.12.2016
szuflada - TP -> 29.12.2016
Allmita - TP > 09.01.2017
Sandrula - TP -> 03.02.2017
Nats - TP -> 05.02.2017
KlaudyŚ - TP -> 13.02.2017
Evelin - TP -> 23.03.2017
Worldbyme -TP-> 01.05.2017
Flaming vel Bita Śmietana -TP -> 08.05.2017
19Biedronka91-TP-> 03.06.2017
Lilith.P -TP -> 09.06.2017
Ines -TP->12.06.2017
Nivola2877 -TP-> 26.06.2017
Cherry_Blossom -TP-> 06.08.2017
FORUMOWE BOBASKI
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d265cca0b4e.jpg
Pierwsza gwiazda forum ur 12.10.2016 Basia córunia Sylwii GRATULUJEMY
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ceae05cc0929.jpg
Pierwszy gwiazdor forum ur 18.11.2016 Leoś synek Monii vel Waldi GRATULUJEMY
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f530b16c8c65.jpg
Kolejny gwiazdor forum ur 4.12.2016 Olgierd synek Dusii GRATULUJEMY
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/81597b9c0924.jpg
Nasza kolejna kruszynka – Kornelia ur 10.12.2016 , córeczka Szuflady GRATULUJEMY
ZAFASOLKOWANE ZAPRASZAMY NA NASZ FIOLETOWY WĄTEK NA BELLY
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/zafasolkowane-z-grupy-starania-o-maluszka-of,10260,123.html
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
emidomi wrote:Chyba nie dzisiaj 14 dpo .Okres miał być wczoraj . W poprzednim cyklu dostałam trzy dni wczesniej to teraz dla wyrównania musi się spóźnić
Życzę Co żebyś się myliła, a ja słyszałam, że niektórym dziewczynom testy wychodziły dopiero kilka dni po terminie, a przykładem jest nasza biedroneczka
19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość
-
pola89 wrote:Szatynko
Musisz być silna dla fasolki :* oby jak najszybciej takie paskudne dolegliwości Cię opuściły :*
LILITH.P wrote:Szatynko, u mnie - 6kg na wadze - doskonale Cię rozumiem. U mnie nie tyle same wymioty, choć były i są, co bardziej mdłości i refluks.
Od 14 tyg. jest nieco lepiej
też mam taką nadzieję, że z każdym tygodniem będzie lepiej. Apetyt mam, mam ochotę na wiele jedzonek ale cóż jak mój żołądek się buntuje i oddaje większość.
Evelin wrote:Hej szatynka! :*
Ojeej to Ty masz prawie wszystkie te dolegliwosci... bardzo wspolczuje :* trzymaj sie dzielnie, oby minelo :* A dzidzia jak ?
z dzidzią ok 1 grudnia miałam genetyczne USG + test pappa (jutro odbieram wyniki). USG genetyczne miałam w 12w1d i dzidzi miało CRL 6,38 a NT 1,83 i nie wiem czy ta przezierność karkowa jest ok. W sumie to na wyniku mam podane 4 pomiary NT (1,78 1,83 1,74 i 1,79). Dzidzia strasznie ruchliwa była i ciężko było lekarzowi robić pomiary.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 20:29
-
Ale tu troche cisza:) Dziewczyny mam pytanie o Jod czy go bierzecie w jakiejś postaci? Jest on w witaminach prenatalnych , ale biorąc Ovarin i witaminy to chyba za dużo foliku? W aptece jedynie jod bez recepty jest w postaci kelpu....czy któraś z Was go brala?