Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
pestka1 wrote:Pola89 ostatnie dwa cykle miałam po 26, ale do tej pory zawsze 28.
Czekoladka, miesiączkę powinnam dostać 20 grudnia ale nie wiem czy wytrzymam i nie zrobię wcześniejpola89 lubi tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:Spróbuj wytrzymać Bo tak to można się tylko wkurzać
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
pestka1 wrote:Ja chyba tez w niedziele
a ja se tak dla zdolowania walnełam dziś własnie przed chwilą, i wiadomo że biel wizira bo to 19 dc ...ale jajniki strasznie mnie bolą już od piątku tak jak na okres a dziś miałąm z żoładkiem przeboje.Violet146 lubi tę wiadomość
-
Ewi28 wrote:a ja se tak dla zdolowania walnełam dziś własnie przed chwilą, i wiadomo że biel wizira bo to 19 dc ...ale jajniki strasznie mnie bolą już od piątku tak jak na okres a dziś miałąm z żoładkiem przeboje.
Lubię_czekoladę, mysia09, pola89 lubią tę wiadomość
Ja i moja małpa witamy się , odwiedziła mnie z wielkim bólem ,
Mam parę pytań , Wraz z nowym cyklem chciałam zacząć mierzyć temperaturę , kto mi lepiej powie jak nie Wy:)
- czy do pomiarów wystarczy zwykły termometr rtęciowy ?
- czy temperaturę trzeba mierzyć podczas @ czy dopiero po ?
-czy temperaturę mierzy się tylko rano? czy mogę np wieczorem zawsze o 23( gdzieś czytałam ze można po minimum godzinnym biernym odpoczynku)
z góry dziękuje :*
-
welonka wrote:Ja i moja małpa witamy się , odwiedziła mnie z wielkim bólem ,
Mam parę pytań , Wraz z nowym cyklem chciałam zacząć mierzyć temperaturę , kto mi lepiej powie jak nie Wy:)
- czy do pomiarów wystarczy zwykły termometr rtęciowy ?
- czy temperaturę trzeba mierzyć podczas @ czy dopiero po ?
-czy temperaturę mierzy się tylko rano? czy mogę np wieczorem zawsze o 23( gdzieś czytałam ze można po minimum godzinnym biernym odpoczynku)
z góry dziękuje :*
- termometr najlepszy elektroniczy z dwoma miejscami po przecinku,
- ja mierzyłam od 3-4 dc, w ustach na dowcipne mierzenie nie zdecydowałam się ,
- najlepiej rano, po minimum 4h snu... o zasadzie godziny biernego odpoczynku czytałam, ale w sumie ciężko mi sobie wyobrazić, że leżę godzinę na pełnym luzie po dniu pracy, niczym się nie stresuję, nie przejmuję, itp. A stres wpływa na wartości pokazywane przez termometrLubię_czekoladę, mysia09, pola89 lubią tę wiadomość
-
Ewi28 wrote:a ja se tak dla zdolowania walnełam dziś własnie przed chwilą, i wiadomo że biel wizira bo to 19 dc ...ale jajniki strasznie mnie bolą już od piątku tak jak na okres a dziś miałąm z żoładkiem przeboje.
19 dc i test ciążowy? za szybko owulacja musiałaby być 6-7 dc, żeby coś bylo widać i to na 100% w tym terminie -
LILITH.P wrote:- termometr najlepszy elektroniczy z dwoma miejscami po przecinku,
- ja mierzyłam od 3-4 dc, w ustach na dowcipne mierzenie nie zdecydowałam się ,
- najlepiej rano, po minimum 4h snu... o zasadzie godziny biernego odpoczynku czytałam, ale w sumie ciężko mi sobie wyobrazić, że leżę godzinę na pełnym luzie po dniu pracy, niczym się nie stresuję, nie przejmuję, itp. A stres wpływa na wartości pokazywane przez termometr
Ja mierze rano, w ustach, termometrem owulacyjnym (2 miejsca po przecinku) -
Ja tez mierze rano w ustach pod jezykiem o stałej porze, termometrem z dwoma miejscami po przecinku. Dziewczyny a ja mam jeszcze pytanie z innej beczki? Polecilibyście mi jakiś tusz do rzęs? Pogrubiający, wydłużający,podkręcający? Ktos cos wie na ten temat?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 18:47
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mysia09 wrote:Ja tez mierze rano w ustach pod jezykiem o stałej porze, termometrem z dwoma miejscami po przecinku. Dziewczyny a ja mam jeszcze pytanie z innej beczki? Polecilibyście mi jakiś tusz do rzęs? Pogrubiający, wydłużający,podkręcający? Ktos cos wie na ten temat?
Zależy w jaką półkę cenową celujesz. Z drogeryjnych to polecam Loreal coś tam Wingls chyba taki fioletowo - złoty, ale w rossmannie jego ceny to jakieś kpiny 60zł, ja jak kupuję to na promocji -49%, dobry jest też Maybelline 2000 kalorii oraz colossal ten żółty. Wyższa półka to Lancom i Armani Eyes to killmysia09 lubi tę wiadomość
-
Dodam, że ja mam tak, że często na początku tusz mi nie pasuje, bo jest zbyt mokry, jak ciut podeschnie, wtedy lepiej się sprawuje. Pamiętam, że jak malowałam się Lancomem, to ludzie pytali mnie czy sobie doklejam rzęsy tylko, że moje z natury są czarne, długie i gęste.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 18:56