Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
pestka1 wrote:Dziewczyny, a jaka powinna być temperatura w przypadku zaciążenia na parę dni przed spodziewaną miesiączką?
Spadek temperatury to kwestia indywidualna. Niektórym temperatura spada dzień przed miesiączka, w dniu @ lub dzień po. -
Zolza
Nie lubię twojej @
Dzezabella ja też biorę euthyrox 25. Pierwsze dwa tygodnie spadalo mi tsh ładnie. Po następnych trzech jestem znowu w punkcie wyjścia. A powiedz mi czy dc ma znaczenie dla badania tsh?
Ewi ty nasza testerko
Pesteczka jeśli jest się w ciąży to temperatura utrzymuje się na poziomie fazy lutealnej ( wyższych temperatur) kilka tygodni. Może też być wyższa niż normalnie w fazie lutealnej, około 37 st. ale to zależy od organizmu kobiety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 22:30
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Pesteczka ty nasza testerko
Jeśli jest się w ciąży to temperatura utrzymuje się na poziomie fazy lutealnej ( wyższych temperatur) kilka tygodni. Może też być wyższa niż normalnie w fazie lutealnej, około 37 st. ale to zależy od organizmu kobiety.[/QUOTE]
Że ja testerka? Ale o co kaman?
Pytam, bo ja nigdy nic nie mierzyłam pod tym kątem, teraz mierzę sobie zwykłym termometrem elektronicznym, a i to jak mi się przypomni, o różnych porach dnia, tak więc to akurat w moim przypadku żadna wskazówka Mówiłam, że ja zielona w tym temacie -
LILITH.P wrote:Spadek temperatury to kwestia indywidualna. Niektórym temperatura spada dzień przed miesiączka, w dniu @ lub dzień po.
Mi spada w dniu @
Lili wytłumacz mi dlaczego pierwsze dwa tygodnie Euthyrox 25 ładnie działał i tsh mi spadło z 3,93 na 3,20 a po następnych trzech tygodniach wzrosło do 3,73?
Za słaba jest dawka?
Wizyta u endokrynologa dopiero w lutym.
Mogę sobie sama zwiększyć dawkę? Np co drugi dzień brać większą - 50?
Chyba nie
Czy na wynik poziomu tsh ma znaczenie że ostatnio badalam w 4 dc a teraz w 28?31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
pestka1 wrote:Pesteczka ty nasza testerko
Jeśli jest się w ciąży to temperatura utrzymuje się na poziomie fazy lutealnej ( wyższych temperatur) kilka tygodni. Może też być wyższa niż normalnie w fazie lutealnej, około 37 st. ale to zależy od organizmu kobiety.
Że ja testerka? Ale o co kaman?
Pytam, bo ja nigdy nic nie mierzyłam pod tym kątem, teraz mierzę sobie zwykłym termometrem elektronicznym, a i to jak mi się przypomni, o różnych porach dnia, tak więc to akurat w moim przypadku żadna wskazówka Mówiłam, że ja zielona w tym temacie [/QUOTE]
To o testerce miało być do Ewi. Myślałam o tobie i źle napisałam. Przepraszam
Temperaturę mierz zawsze o tej samej porze rano zanim wstaniesz z wyrka szybko wpadnie ci w nawyk zobaczysz. Ja jak wstaje później niż zwykle to na mierzenie tempki mam ustawiony budzik. I mierze od 1 dc. W ryjku pod językiem, koło zębów 8 z zamknięta mordka31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
pestka1 wrote:Ja tylko wiem jak się serduszkuje a reszta rzeczy to czarna magia dla mnie. Póki co się nie zagłębiam w te tematy.
To już połowa sukcesu kochanie31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
MalutkieLove wrote:Cos czuje dziewczyny ze to chyba nie kest moj miesiac:(. brzuch juz nie boli. Cycki tylko bola. Zrobie bete w piatek ale na nic aie nie nastawiam bardziej na @w pon[/QUOTE
Jeszcze @ nie ma. Nie ma co biadolic ja trzymam za ciebie kciuki31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Ewi28 wrote:Emidomi wiec zrobiłam falstart ja żadnych objawów nie mam.Tylko okresowe
Objawy okresowe są takie same jak ciążowe także nigdy nie mów nigdy oj tam jeden tescior w tą czy tamtą. Wielkie rzeczymysia09 lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Ewi ten twój awatar to mnie straszy naprawdę jak się powiększy to ok ale jak jest mini to strach patrzeć
Ewi28 lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
emidomi wrote:
Lili wytłumacz mi dlaczego pierwsze dwa tygodnie Euthyrox 25 ładnie działał i tsh mi spadło z 3,93 na 3,20 a po następnych trzech tygodniach wzrosło do 3,73?
Za słaba jest dawka?
Wizyta u endokrynologa dopiero w lutym.
Mogę sobie sama zwiększyć dawkę? Np co drugi dzień brać większą - 50?
Chyba nie
Czy na wynik poziomu tsh ma znaczenie że ostatnio badalam w 4 dc a teraz w 28?
1. Tsh badamy w dowolnym dniu cyklu.
2. Tsh badamy bez leku - jeśli brałaś euthyrox, a brałaś, wynik nie jest miarodajny.
3. Tsh to tsh.. Ważne jest także ft4, jak i ft3.
4. Możliwe, że na początku organizm dobrze zareagował na dawkę leku, jednakże jest ona zbyt niska. Jednakże... patrz punkt 2
5. NIGDY nie zmieniamy dawki leku bez konsultacji z lekarzem!
Jeśli jesteś na euthyroksie jakieś 5 tyg., odczekałabym do końca roku, zrobiła tsh i w styczniu, jeśli będzie to konieczne - w sensie tsh będzie dalej wysokie, próbowała dostać się do endo. Mój uważa, że ocenia się skuteczność leku po 4 tyg., inni, na co wskazywała AniaŁ, że całkowity czas oceny, czy mamy dobrze dobraną dawkę, czy nie, to 6-8 tyg. Warto badanie po prostu powtórzyć.
Aaaa... poziom hormonów tarczycy zawsze badamy po dobrze przespanej nocy -
Emidomi, śmiesznie bym wyglądała z takim pistoletem w buzi i weź go jeszcze pod język wsadź i buzię zamknij
Ja Euthyrox brałam będąc wczesną nastolatką, nawet nie wiem czy to była nadczynność czy niedoczynność. Z rok temu robiłam badania i wszystko było w normie. -
LILITH.P wrote:Co do badania i leku... ja badałam po leku i miałam 3,2... a bez 2,5...
także jest różnica
Kurcze może właśnie dlatego mi wyszło większe niż jak ostatnio badalam bez leku.
Lili bardzo Ci dziękuję. Pójdę za miesiąc na badanie i później do endokrynologa.31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
pestka1 wrote:Emidomi, śmiesznie bym wyglądała z takim pistoletem w buzi i weź go jeszcze pod język wsadź i buzię zamknij
Ja Euthyrox brałam będąc wczesną nastolatką, nawet nie wiem czy to była nadczynność czy niedoczynność. Z rok temu robiłam badania i wszystko było w normie.
Ja mam termometr owulacyjny także do buzi się mieści.
Temperaturę trzeba mierzyć tam gdzie jest sluzuwka - buzia,pochwa, pupa.
Hmm a jak ty ten pistolet w innym miejscu zmiescisz??? Buzia to chyba największy otwór w naszym cieleDzezabella lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
pestka1 wrote:Pistolet się przystawia do głowy (jeju jak to brzmi) więc moje pomiary są kiepskie
Mówisz, żę buzia to największy otwór?
A gdzie?31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
emidomi wrote:MalutkieLove wrote:Cos czuje dziewczyny ze to chyba nie kest moj miesiac:(. brzuch juz nie boli. Cycki tylko bola. Zrobie bete w piatek ale na nic aie nie nastawiam bardziej na @w pon[/QUOTE
Jeszcze @ nie ma. Nie ma co biadolic ja trzymam za ciebie kciukiemidomi lubi tę wiadomość
MiniMini