Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Lubię_czekoladę wrote:Ach bo Ty nie w Polsce Tu też się długo czeka Ja prywatnie do endo jakiś miesiąc Takie terminyNadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Witam serdecznie drogie Panie Mam pytanie odnośnie endometriozy, we wtorek byłam u ginekologa który stwierdził u mnie guzek endometrialny w bliźnie po cc dał mi skierowanie na usg i powiedział że na następnej wizycie skieruje mnie na zabieg usunięcia. Strasznie się boje że po tym zabiegu nie będę mogła zajść w kolejną ciąże mam 3 letniego synka i strasznie chcielibyśmy z partnerem aby miał rodzeństwo. Czy któraś z mamuś miała może taką sutuacje, czy po zabiegu będę jeszcze mogła mieć maluszka i ile czasu trzeba odczekać po takim zabiegu? Będę wdzięczna za pomoc. PozdrawiamMłodziutka94
-
Karolciaaa26 wrote:Prywatnie szybciej bym sie dostała
-
Młodziutka94 wrote:Witam serdecznie drogie Panie Mam pytanie odnośnie endometriozy, we wtorek byłam u ginekologa który stwierdził u mnie guzek endometrialny w bliźnie po cc dał mi skierowanie na usg i powiedział że na następnej wizycie skieruje mnie na zabieg usunięcia. Strasznie się boje że po tym zabiegu nie będę mogła zajść w kolejną ciąże mam 3 letniego synka i strasznie chcielibyśmy z partnerem aby miał rodzeństwo. Czy któraś z mamuś miała może taką sutuacje, czy po zabiegu będę jeszcze mogła mieć maluszka i ile czasu trzeba odczekać po takim zabiegu? Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam
-
Jezu ja całe życie przespie
Co tam się dzieje na forum?
Zaraz was nadrobieLubię_czekoladę, Dzezabella lubią tę wiadomość
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Lubię_czekoladę wrote:A jak to cenowo wygląda? Jeśli Ci zależy mocno na czasie to leć prywatnieNadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Cześć Dziewczyny widziałam, że jedna z Was pytała o nadczynność tarczycy itp. na belly. Ja mam nadczynność i nawet zaszłam w ciążę nie wiedząc, że jestem chora a dzisiaj mam wspaniałego zdrowego synka. Strasznie dużo piszecie i nie chce mi się szukać więc jakby któraś coś potrzebowała się dowiedzieć i mogę jakoś pomóc to piszcie Pozdrawiam!
emidomi, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość
-
zapachmalin wrote:Cześć Dziewczyny widziałam, że jedna z Was pytała o nadczynność tarczycy itp. na belly. Ja mam nadczynność i nawet zaszłam w ciążę nie wiedząc, że jestem chora a dzisiaj mam wspaniałego zdrowego synka. Strasznie dużo piszecie i nie chce mi się szukać więc jakby któraś coś potrzebowała się dowiedzieć i mogę jakoś pomóc to piszcie Pozdrawiam!Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Hm...czy robila któraś z Was badanie poziomu estrogenów? Bo tak jak Wam juz kiedys mówiłam, mam problem chyba z suchością pochwy po okresie...odczuwam taki dyskomfort na codzien i podczas serduszkowania strasznie sucho i mnie to strsuje:( wczoraj użyliśmy Concnive plus o ktorym wspominała czekoladka, ale jakos super extra tez nie pomógł ( chyba za daleko go zaapliowalam,bo mam w postaci aplikatorow). Kurde głupio mi tak pisac,ale podczas podniecenia mnie tam tak dziwnie piecze,boli i później mija....i to mam tak gdzies do owulacji bo później juz nie boli i jest bardzo mokro i"przyjemnie". Wiec to chyba cos z tymi estrogenami.....a nie chce tez nie serduszkowac bo trzeba wymieniać żołnierzyki...Ponadto zażywam Lactibios Femine, Ovarin, podmywam sie tmtum Rossa, używam żelu i chusteczek do higieny intymnej .Moze za bardzo dbam o higienę??? Wczesniej nie miałam takich problemów...moze to stres na mnie tak wpływa? Wszędzie pisze ze STRES powoduje to i to....co myślicie? Pmozcie bo tak nie da się żyć Odkąd zaczelam sie interesować swoim organizmem i starć o bobo to jakas masakra....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 18:59
-
Karolciaaa26 wrote:Hej Zapachmalin Ja mam własnie nadczynnosc tarczycy tylko mi sie jakos nie udaje zaciązyc Czy brałas jakies tabletki na wyrównanie hormonów?
Cześć Karolciaaa26 i tak i nie. Tzn- zaszłam w ciążę z chorą tarczycą, ale nie leczoną wgl, po prostu jakoś tak siadło. I to w pierwszym cyklu jak postanowiliśmy się starać. Miałam wtedy tsh 0,005. Dopiero w ciąży dostałam metizol na zbicie i choć tsh wcale się nie zmieniło przez całą ciążę (0,005-0,004) to ft4 i ft3 wróciły do normy, ft4 nawet idealnie po środku miałam. Teraz od niedawna biorę carbimazol (mieszkam zagranicą) i moje tsh 21 listopada wynosiło 0,02. Tarczyca niestety ma duży wpływ na zajście, teraz staramy się już 11 cykl i nadal nic. Wcześniej po prostu spadł na nas cud, nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć natomiast na pewno nie moimi wynikami. Po prostu coś z czymś musiało zagrać. Jak endokrynolog mnie przyjęła to powiedziała, że to niemożliwe że ja jestem w ciąży, że w życiu nie spotkała kobiety z takim tsh w ciąży. Więc jestem dziwnym przypadkiem. Ale ja mam dokładnie gravesa-basedowa nie wiem czy się orientujesz to autoimmunologiczna choroba o przebiegu nadczynności tarczycy.
Kiedy zdiagnozowali Ci nadczynność? Bierzesz jakieś leki? I jakie masz wyniki pozostałe? -
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=713129482179648&substory_index=0&id=646192435540020
Mamaginekolog sporo dzisiaj pisze o mężczyznach w kontekście starań... Warto poczytać. Profil na FBEwi28 lubi tę wiadomość
-
zapachmalin wrote:Cześć Karolciaaa26 i tak i nie. Tzn- zaszłam w ciążę z chorą tarczycą, ale nie leczoną wgl, po prostu jakoś tak siadło. I to w pierwszym cyklu jak postanowiliśmy się starać. Miałam wtedy tsh 0,005. Dopiero w ciąży dostałam metizol na zbicie i choć tsh wcale się nie zmieniło przez całą ciążę (0,005-0,004) to ft4 i ft3 wróciły do normy, ft4 nawet idealnie po środku miałam. Teraz od niedawna biorę carbimazol (mieszkam zagranicą) i moje tsh 21 listopada wynosiło 0,02. Tarczyca niestety ma duży wpływ na zajście, teraz staramy się już 11 cykl i nadal nic. Wcześniej po prostu spadł na nas cud, nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć natomiast na pewno nie moimi wynikami. Po prostu coś z czymś musiało zagrać. Jak endokrynolog mnie przyjęła to powiedziała, że to niemożliwe że ja jestem w ciąży, że w życiu nie spotkała kobiety z takim tsh w ciąży. Więc jestem dziwnym przypadkiem. Ale ja mam dokładnie gravesa-basedowa nie wiem czy się orientujesz to autoimmunologiczna choroba o przebiegu nadczynności tarczycy.
Kiedy zdiagnozowali Ci nadczynność? Bierzesz jakieś leki? I jakie masz wyniki pozostałe?Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡