X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Ach bo Ty nie w Polsce :) Tu też się długo czeka ;) Ja prywatnie do endo jakiś miesiąc ;) Takie terminy
    Prywatnie szybciej bym sie dostała :/

Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
    28 lat
    8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
    23 lipiec beta :(
    Czekamy na cud♡♡
  • Młodziutka94 Nowa

Wysłany: 15 grudnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie drogie Panie :) Mam pytanie odnośnie endometriozy, we wtorek byłam u ginekologa który stwierdził u mnie guzek endometrialny w bliźnie po cc dał mi skierowanie na usg i powiedział że na następnej wizycie skieruje mnie na zabieg usunięcia. Strasznie się boje że po tym zabiegu nie będę mogła zajść w kolejną ciąże mam 3 letniego synka i strasznie chcielibyśmy z partnerem aby miał rodzeństwo. Czy któraś z mamuś miała może taką sutuacje, czy po zabiegu będę jeszcze mogła mieć maluszka i ile czasu trzeba odczekać po takim zabiegu? Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam :)

Młodziutka94
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Prywatnie szybciej bym sie dostała :/
    A jak to cenowo wygląda? Jeśli Ci zależy mocno na czasie to leć prywatnie :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodziutka94 wrote:
    Witam serdecznie drogie Panie :) Mam pytanie odnośnie endometriozy, we wtorek byłam u ginekologa który stwierdził u mnie guzek endometrialny w bliźnie po cc dał mi skierowanie na usg i powiedział że na następnej wizycie skieruje mnie na zabieg usunięcia. Strasznie się boje że po tym zabiegu nie będę mogła zajść w kolejną ciąże mam 3 letniego synka i strasznie chcielibyśmy z partnerem aby miał rodzeństwo. Czy któraś z mamuś miała może taką sutuacje, czy po zabiegu będę jeszcze mogła mieć maluszka i ile czasu trzeba odczekać po takim zabiegu? Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam :)
    Ponoć takie zabiegi wykonuje się między innymi po to aby możliwe było zajście w ciążę :) Endometrioza jest przeszkodą ale laparoskopia często załatwia sprawę :) Leżałam na oddziale kiedyś z kobietami po takich zabiegach, dały radę :) Pewnie trzeba odczekać aby się wszystko pogoiło ale ile nie mam pojęcia..

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    27 grudnia,ale po jednym ♡ nie mysle ze by sie udało :/

Kochana, mój pierworodny został poczęty po jednym przytulanku, do tej pory pamiętam, że było to 18 listopada... oczywiście nie w tym roku ;)

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Kochana, mój pierworodny został poczęty po jednym przytulanku, do tej pory pamiętam, że było to 18 listopada... oczywiście nie w tym roku ;)

mój został poczęty 21 grudnia lub 25 grudnia i tyle było ;)

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ja całe życie przespie :)
    Co tam się dzieje na forum?
    Zaraz was nadrobie <3

Lubię_czekoladę, Dzezabella lubią tę wiadomość

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    A jak to cenowo wygląda? Jeśli Ci zależy mocno na czasie to leć prywatnie :)
    $150 za jedno wizyte to jakoes okolo 500 zl na polskie.Zrobilam sobie na jutro i zobacze co mi powiedzo.

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, mrowią mnie lekko piersi. Tylko nie wiem czy to z zimna czy co się dzieje. Takie trochę uczucie jakby pokarm napływał, ale delikatniejsze. Dziewczyny, które karmiły powinny wiedzieć o co chodzi.

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że nie bolą mnie piersi, ale jak mi młody wdrapał się na kolana i przycisnął cyckę ramieniem, to miałam ochotę go odepchnąć tak mnie zabolało.

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Myślałam, że nie bolą mnie piersi, ale jak mi młody wdrapał się na kolana i przycisnął cyckę ramieniem, to miałam ochotę go odepchnąć tak mnie zabolało.

ciążą ;)

mysia09 lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny widziałam, że jedna z Was pytała o nadczynność tarczycy itp. na belly. Ja mam nadczynność i nawet zaszłam w ciążę nie wiedząc, że jestem chora a dzisiaj mam wspaniałego zdrowego synka. Strasznie dużo piszecie i nie chce mi się szukać więc jakby któraś coś potrzebowała się dowiedzieć i mogę jakoś pomóc to piszcie ;) Pozdrawiam!

emidomi, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

• Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Cześć Dziewczyny widziałam, że jedna z Was pytała o nadczynność tarczycy itp. na belly. Ja mam nadczynność i nawet zaszłam w ciążę nie wiedząc, że jestem chora a dzisiaj mam wspaniałego zdrowego synka. Strasznie dużo piszecie i nie chce mi się szukać więc jakby któraś coś potrzebowała się dowiedzieć i mogę jakoś pomóc to piszcie ;) Pozdrawiam!
    Hej Zapachmalin :) Ja mam własnie nadczynnosc tarczycy tylko mi sie jakos nie udaje zaciązyc :( Czy brałas jakies tabletki na wyrównanie hormonów?

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • mysia09 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm...czy robila któraś z Was badanie poziomu estrogenów? Bo tak jak Wam juz kiedys mówiłam, mam problem chyba z suchością pochwy po okresie...odczuwam taki dyskomfort na codzien i podczas serduszkowania strasznie sucho i mnie to strsuje:( wczoraj użyliśmy Concnive plus o ktorym wspominała czekoladka, ale jakos super extra tez nie pomógł ( chyba za daleko go zaapliowalam,bo mam w postaci aplikatorow). Kurde głupio mi tak pisac,ale podczas podniecenia mnie tam tak dziwnie piecze,boli i później mija....i to mam tak gdzies do owulacji bo później juz nie boli i jest bardzo mokro i"przyjemnie". Wiec to chyba cos z tymi estrogenami.....a nie chce tez nie serduszkowac bo trzeba wymieniać żołnierzyki...Ponadto zażywam Lactibios Femine, Ovarin, podmywam sie tmtum Rossa, używam żelu i chusteczek do higieny intymnej .Moze za bardzo dbam o higienę??? Wczesniej nie miałam takich problemów...moze to stres na mnie tak wpływa? Wszędzie pisze ze STRES powoduje to i to....co myślicie? Pmozcie bo tak nie da się żyć:( Odkąd zaczelam sie interesować swoim organizmem i starć o bobo to jakas masakra....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 18:59

14.03.2017 - II kreseczki <3
    Córeczka <3
    p19ucsqvolueqdlw.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Hej Zapachmalin :) Ja mam własnie nadczynnosc tarczycy tylko mi sie jakos nie udaje zaciązyc :( Czy brałas jakies tabletki na wyrównanie hormonów?

Cześć Karolciaaa26 i tak i nie. Tzn- zaszłam w ciążę z chorą tarczycą, ale nie leczoną wgl, po prostu jakoś tak siadło. I to w pierwszym cyklu jak postanowiliśmy się starać. Miałam wtedy tsh 0,005. Dopiero w ciąży dostałam metizol na zbicie i choć tsh wcale się nie zmieniło przez całą ciążę (0,005-0,004) to ft4 i ft3 wróciły do normy, ft4 nawet idealnie po środku miałam. Teraz od niedawna biorę carbimazol (mieszkam zagranicą) i moje tsh 21 listopada wynosiło 0,02. Tarczyca niestety ma duży wpływ na zajście, teraz staramy się już 11 cykl i nadal nic. Wcześniej po prostu spadł na nas cud, nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć natomiast na pewno nie moimi wynikami. Po prostu coś z czymś musiało zagrać. Jak endokrynolog mnie przyjęła to powiedziała, że to niemożliwe że ja jestem w ciąży, że w życiu nie spotkała kobiety z takim tsh w ciąży. :) Więc jestem dziwnym przypadkiem. Ale ja mam dokładnie gravesa-basedowa nie wiem czy się orientujesz to autoimmunologiczna choroba o przebiegu nadczynności tarczycy.

Kiedy zdiagnozowali Ci nadczynność? Bierzesz jakieś leki? I jakie masz wyniki pozostałe?

• welonka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej jestem po pracy ,ledwo żywa miałam ochotę rzucić to dzisiaj w pierony , mam szefa idiotę chama prostaka;/ wyżywał się na nas bo zbił bańki ;/

a ja mam zawsze bolesne miesiączki kiedyś miałam jeszcze bardziej bolesne zwijałam sie z bólu

age.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=713129482179648&substory_index=0&id=646192435540020

Mamaginekolog sporo dzisiaj pisze o mężczyznach w kontekście starań... Warto poczytać. Profil na FB

Ewi28 lubi tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Cześć Karolciaaa26 i tak i nie. Tzn- zaszłam w ciążę z chorą tarczycą, ale nie leczoną wgl, po prostu jakoś tak siadło. I to w pierwszym cyklu jak postanowiliśmy się starać. Miałam wtedy tsh 0,005. Dopiero w ciąży dostałam metizol na zbicie i choć tsh wcale się nie zmieniło przez całą ciążę (0,005-0,004) to ft4 i ft3 wróciły do normy, ft4 nawet idealnie po środku miałam. Teraz od niedawna biorę carbimazol (mieszkam zagranicą) i moje tsh 21 listopada wynosiło 0,02. Tarczyca niestety ma duży wpływ na zajście, teraz staramy się już 11 cykl i nadal nic. Wcześniej po prostu spadł na nas cud, nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć natomiast na pewno nie moimi wynikami. Po prostu coś z czymś musiało zagrać. Jak endokrynolog mnie przyjęła to powiedziała, że to niemożliwe że ja jestem w ciąży, że w życiu nie spotkała kobiety z takim tsh w ciąży. :) Więc jestem dziwnym przypadkiem. Ale ja mam dokładnie gravesa-basedowa nie wiem czy się orientujesz to autoimmunologiczna choroba o przebiegu nadczynności tarczycy.

Kiedy zdiagnozowali Ci nadczynność? Bierzesz jakieś leki? I jakie masz wyniki pozostałe?
    Ja tez mieszkam zagranico.Dowiedzialam sie o tarczycy tydzien temu,wczoraj odebralam wyniki usg tarczycy i wyszlo ze mam nadczynosc.wlasnie zeobilam se na jutro prywatnie wizyte do endokrynologa i niewiem czy da mi jakies leki na :/ Pozostale wyniki lekarz powiedzial ze sa ok ale tutaj nie dajo wynikow do ręki tylko lekarz sam mówi co i jak i nawet niewiem jakie tsh wynosi :/

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masz ci los! Z przyjaciółki stałam się ekspertką :)

emidomi, Dzezabella lubią tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tydz przed @ a juz mam bole okresowe wzdęcia i bole kręgosłupa :-/ wkurwa mam jak nic...a jak cykl mi się skróci? Załamie się chyba...

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
‹‹ 3805 3806 3807 3808 3809 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ