X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Ach bo Ty nie w Polsce :) Tu też się długo czeka ;) Ja prywatnie do endo jakiś miesiąc ;) Takie terminy
    Prywatnie szybciej bym sie dostała :/

Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
    28 lat
    8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
    23 lipiec beta :(
    Czekamy na cud♡♡
  • Młodziutka94 Nowa

Wysłany: 15 grudnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie drogie Panie :) Mam pytanie odnośnie endometriozy, we wtorek byłam u ginekologa który stwierdził u mnie guzek endometrialny w bliźnie po cc dał mi skierowanie na usg i powiedział że na następnej wizycie skieruje mnie na zabieg usunięcia. Strasznie się boje że po tym zabiegu nie będę mogła zajść w kolejną ciąże mam 3 letniego synka i strasznie chcielibyśmy z partnerem aby miał rodzeństwo. Czy któraś z mamuś miała może taką sutuacje, czy po zabiegu będę jeszcze mogła mieć maluszka i ile czasu trzeba odczekać po takim zabiegu? Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam :)

Młodziutka94
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Prywatnie szybciej bym sie dostała :/
    A jak to cenowo wygląda? Jeśli Ci zależy mocno na czasie to leć prywatnie :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodziutka94 wrote:
    Witam serdecznie drogie Panie :) Mam pytanie odnośnie endometriozy, we wtorek byłam u ginekologa który stwierdził u mnie guzek endometrialny w bliźnie po cc dał mi skierowanie na usg i powiedział że na następnej wizycie skieruje mnie na zabieg usunięcia. Strasznie się boje że po tym zabiegu nie będę mogła zajść w kolejną ciąże mam 3 letniego synka i strasznie chcielibyśmy z partnerem aby miał rodzeństwo. Czy któraś z mamuś miała może taką sutuacje, czy po zabiegu będę jeszcze mogła mieć maluszka i ile czasu trzeba odczekać po takim zabiegu? Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam :)
    Ponoć takie zabiegi wykonuje się między innymi po to aby możliwe było zajście w ciążę :) Endometrioza jest przeszkodą ale laparoskopia często załatwia sprawę :) Leżałam na oddziale kiedyś z kobietami po takich zabiegach, dały radę :) Pewnie trzeba odczekać aby się wszystko pogoiło ale ile nie mam pojęcia..

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    27 grudnia,ale po jednym ♡ nie mysle ze by sie udało :/

Kochana, mój pierworodny został poczęty po jednym przytulanku, do tej pory pamiętam, że było to 18 listopada... oczywiście nie w tym roku ;)

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Kochana, mój pierworodny został poczęty po jednym przytulanku, do tej pory pamiętam, że było to 18 listopada... oczywiście nie w tym roku ;)

mój został poczęty 21 grudnia lub 25 grudnia i tyle było ;)

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ja całe życie przespie :)
    Co tam się dzieje na forum?
    Zaraz was nadrobie <3

Lubię_czekoladę, Dzezabella lubią tę wiadomość

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    A jak to cenowo wygląda? Jeśli Ci zależy mocno na czasie to leć prywatnie :)
    $150 za jedno wizyte to jakoes okolo 500 zl na polskie.Zrobilam sobie na jutro i zobacze co mi powiedzo.

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, mrowią mnie lekko piersi. Tylko nie wiem czy to z zimna czy co się dzieje. Takie trochę uczucie jakby pokarm napływał, ale delikatniejsze. Dziewczyny, które karmiły powinny wiedzieć o co chodzi.

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że nie bolą mnie piersi, ale jak mi młody wdrapał się na kolana i przycisnął cyckę ramieniem, to miałam ochotę go odepchnąć tak mnie zabolało.

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Myślałam, że nie bolą mnie piersi, ale jak mi młody wdrapał się na kolana i przycisnął cyckę ramieniem, to miałam ochotę go odepchnąć tak mnie zabolało.

ciążą ;)

mysia09 lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny widziałam, że jedna z Was pytała o nadczynność tarczycy itp. na belly. Ja mam nadczynność i nawet zaszłam w ciążę nie wiedząc, że jestem chora a dzisiaj mam wspaniałego zdrowego synka. Strasznie dużo piszecie i nie chce mi się szukać więc jakby któraś coś potrzebowała się dowiedzieć i mogę jakoś pomóc to piszcie ;) Pozdrawiam!

emidomi, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

• Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Cześć Dziewczyny widziałam, że jedna z Was pytała o nadczynność tarczycy itp. na belly. Ja mam nadczynność i nawet zaszłam w ciążę nie wiedząc, że jestem chora a dzisiaj mam wspaniałego zdrowego synka. Strasznie dużo piszecie i nie chce mi się szukać więc jakby któraś coś potrzebowała się dowiedzieć i mogę jakoś pomóc to piszcie ;) Pozdrawiam!
    Hej Zapachmalin :) Ja mam własnie nadczynnosc tarczycy tylko mi sie jakos nie udaje zaciązyc :( Czy brałas jakies tabletki na wyrównanie hormonów?

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • mysia09 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm...czy robila któraś z Was badanie poziomu estrogenów? Bo tak jak Wam juz kiedys mówiłam, mam problem chyba z suchością pochwy po okresie...odczuwam taki dyskomfort na codzien i podczas serduszkowania strasznie sucho i mnie to strsuje:( wczoraj użyliśmy Concnive plus o ktorym wspominała czekoladka, ale jakos super extra tez nie pomógł ( chyba za daleko go zaapliowalam,bo mam w postaci aplikatorow). Kurde głupio mi tak pisac,ale podczas podniecenia mnie tam tak dziwnie piecze,boli i później mija....i to mam tak gdzies do owulacji bo później juz nie boli i jest bardzo mokro i"przyjemnie". Wiec to chyba cos z tymi estrogenami.....a nie chce tez nie serduszkowac bo trzeba wymieniać żołnierzyki...Ponadto zażywam Lactibios Femine, Ovarin, podmywam sie tmtum Rossa, używam żelu i chusteczek do higieny intymnej .Moze za bardzo dbam o higienę??? Wczesniej nie miałam takich problemów...moze to stres na mnie tak wpływa? Wszędzie pisze ze STRES powoduje to i to....co myślicie? Pmozcie bo tak nie da się żyć:( Odkąd zaczelam sie interesować swoim organizmem i starć o bobo to jakas masakra....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 18:59

14.03.2017 - II kreseczki <3
    Córeczka <3
    p19ucsqvolueqdlw.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Hej Zapachmalin :) Ja mam własnie nadczynnosc tarczycy tylko mi sie jakos nie udaje zaciązyc :( Czy brałas jakies tabletki na wyrównanie hormonów?

Cześć Karolciaaa26 i tak i nie. Tzn- zaszłam w ciążę z chorą tarczycą, ale nie leczoną wgl, po prostu jakoś tak siadło. I to w pierwszym cyklu jak postanowiliśmy się starać. Miałam wtedy tsh 0,005. Dopiero w ciąży dostałam metizol na zbicie i choć tsh wcale się nie zmieniło przez całą ciążę (0,005-0,004) to ft4 i ft3 wróciły do normy, ft4 nawet idealnie po środku miałam. Teraz od niedawna biorę carbimazol (mieszkam zagranicą) i moje tsh 21 listopada wynosiło 0,02. Tarczyca niestety ma duży wpływ na zajście, teraz staramy się już 11 cykl i nadal nic. Wcześniej po prostu spadł na nas cud, nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć natomiast na pewno nie moimi wynikami. Po prostu coś z czymś musiało zagrać. Jak endokrynolog mnie przyjęła to powiedziała, że to niemożliwe że ja jestem w ciąży, że w życiu nie spotkała kobiety z takim tsh w ciąży. :) Więc jestem dziwnym przypadkiem. Ale ja mam dokładnie gravesa-basedowa nie wiem czy się orientujesz to autoimmunologiczna choroba o przebiegu nadczynności tarczycy.

Kiedy zdiagnozowali Ci nadczynność? Bierzesz jakieś leki? I jakie masz wyniki pozostałe?

• welonka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej jestem po pracy ,ledwo żywa miałam ochotę rzucić to dzisiaj w pierony , mam szefa idiotę chama prostaka;/ wyżywał się na nas bo zbił bańki ;/

a ja mam zawsze bolesne miesiączki kiedyś miałam jeszcze bardziej bolesne zwijałam sie z bólu

age.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=713129482179648&substory_index=0&id=646192435540020

Mamaginekolog sporo dzisiaj pisze o mężczyznach w kontekście starań... Warto poczytać. Profil na FB

Ewi28 lubi tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Cześć Karolciaaa26 i tak i nie. Tzn- zaszłam w ciążę z chorą tarczycą, ale nie leczoną wgl, po prostu jakoś tak siadło. I to w pierwszym cyklu jak postanowiliśmy się starać. Miałam wtedy tsh 0,005. Dopiero w ciąży dostałam metizol na zbicie i choć tsh wcale się nie zmieniło przez całą ciążę (0,005-0,004) to ft4 i ft3 wróciły do normy, ft4 nawet idealnie po środku miałam. Teraz od niedawna biorę carbimazol (mieszkam zagranicą) i moje tsh 21 listopada wynosiło 0,02. Tarczyca niestety ma duży wpływ na zajście, teraz staramy się już 11 cykl i nadal nic. Wcześniej po prostu spadł na nas cud, nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć natomiast na pewno nie moimi wynikami. Po prostu coś z czymś musiało zagrać. Jak endokrynolog mnie przyjęła to powiedziała, że to niemożliwe że ja jestem w ciąży, że w życiu nie spotkała kobiety z takim tsh w ciąży. :) Więc jestem dziwnym przypadkiem. Ale ja mam dokładnie gravesa-basedowa nie wiem czy się orientujesz to autoimmunologiczna choroba o przebiegu nadczynności tarczycy.

Kiedy zdiagnozowali Ci nadczynność? Bierzesz jakieś leki? I jakie masz wyniki pozostałe?
    Ja tez mieszkam zagranico.Dowiedzialam sie o tarczycy tydzien temu,wczoraj odebralam wyniki usg tarczycy i wyszlo ze mam nadczynosc.wlasnie zeobilam se na jutro prywatnie wizyte do endokrynologa i niewiem czy da mi jakies leki na :/ Pozostale wyniki lekarz powiedzial ze sa ok ale tutaj nie dajo wynikow do ręki tylko lekarz sam mówi co i jak i nawet niewiem jakie tsh wynosi :/

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masz ci los! Z przyjaciółki stałam się ekspertką :)

emidomi, Dzezabella lubią tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tydz przed @ a juz mam bole okresowe wzdęcia i bole kręgosłupa :-/ wkurwa mam jak nic...a jak cykl mi się skróci? Załamie się chyba...

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
‹‹ 3805 3806 3807 3808 3809 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ