Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolciaaa26 wrote:Ja tez mieszkam zagranico.Dowiedzialam sie o tarczycy tydzien temu,wczoraj odebralam wyniki usg tarczycy i wyszlo ze mam nadczynosc.wlasnie zeobilam se na jutro prywatnie wizyte do endokrynologa i niewiem czy da mi jakies leki na Pozostale wyniki lekarz powiedzial ze sa ok ale tutaj nie dajo wynikow do ręki tylko lekarz sam mówi co i jak i nawet niewiem jakie tsh wynosi
A widzisz to inaczej niż u mnie, ja mieszkam w de, na pierwszej wizycie zrobili mi usg tarczycy, zbadali krew i zrobili kilka testów odnośnie odruchów oczu itp, po 2 tygodniach pocztą dostałam list od lekarza z wynikami, proponowanym rozwiązaniem, terminem następnej wizyty i receptą na lek. Dostaniesz leki na początek na pewno. Ogólnie żeby terapia była skuteczna trwa około 1,5 roku, ale jeśli nie będzie poprawy to są dwie opcje- albo jod promieniotwórczy albo usunięcie tarczycy. Na razie zupełnie nie masz co o tym myśleć. Po prostu krótko mówiąc- nadczynność nieleczona może być bardzo bardzo groźna. Pod tym względem lekarz "woli" wprowadzić Cię w niedoczynność z prostego powodu- lekami bardzo łatwo można wyregulować niedobór hormonów. Ale to ostateczność, na początek na pewno będą walczyć z nią lekami. No i najważniejsze- jak tylko tarczyca zacznie reagować to starania w niczym nie przeszkadzają i wasze szanse bardzo się zwiększą- oczywiście jeśli nie macie żadnych innych problemów- wiadomo.
Bądź dobrej myśli, pamiętaj o regularnym przyjmowaniu leków i sama zobaczysz jak szybko Twoje samopoczucie wróci do normy. No i tsh oczywiście też! -
zapachmalin wrote:A widzisz to inaczej niż u mnie, ja mieszkam w de, na pierwszej wizycie zrobili mi usg tarczycy, zbadali krew i zrobili kilka testów odnośnie odruchów oczu itp, po 2 tygodniach pocztą dostałam list od lekarza z wynikami, proponowanym rozwiązaniem, terminem następnej wizyty i receptą na lek. Dostaniesz leki na początek na pewno. Ogólnie żeby terapia była skuteczna trwa około 1,5 roku, ale jeśli nie będzie poprawy to są dwie opcje- albo jod promieniotwórczy albo usunięcie tarczycy. Na razie zupełnie nie masz co o tym myśleć. Po prostu krótko mówiąc- nadczynność nieleczona może być bardzo bardzo groźna. Pod tym względem lekarz "woli" wprowadzić Cię w niedoczynność z prostego powodu- lekami bardzo łatwo można wyregulować niedobór hormonów. Ale to ostateczność, na początek na pewno będą walczyć z nią lekami. No i najważniejsze- jak tylko tarczyca zacznie reagować to starania w niczym nie przeszkadzają i wasze szanse bardzo się zwiększą- oczywiście jeśli nie macie żadnych innych problemów- wiadomo.
Bądź dobrej myśli, pamiętaj o regularnym przyjmowaniu leków i sama zobaczysz jak szybko Twoje samopoczucie wróci do normy. No i tsh oczywiście też!Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Cześć dziewczyny, wpadłam zobaczyć co u Was i z pozdrowieniami Przeleciałam kilka stron wstecz - Czarnulka, bardzo współczuję... trzymaj się
I gratulacje dla Cherry oczywiście!
Kim zniknęła z krajobrazu forum?
U mnie wszystko spoko, zapowiada się chłopak (80-90% - tak powiedział lekarz )
pola89, emidomi, Violet146, Dzezabella lubią tę wiadomość
-
Karolciaaa26 wrote:Dziekuje Zapachmalin :-* Myslisz ze @ ma cos wspolnego z tarczyco? Pierwszy raz dostalam @ o dwa tygodnie za wczesniej :
Niestety tak tak właśnie działa nadczynność. Rozregulowuje cykl, krwawienie może być bardzo słabe, może wcale go nie być a potem może "przyjść" ze zdwojoną siłą albo zupełnie niespodziewanie... także przygotuj się na to, ale spokojnie wszystko wróci do normy jak zaczniesz brać leki.
Ciesze się że mogłam pomócWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 22:59
-
Dziewczyny mierze sobie temperatureo d kilku dni. Rano wynosi ona 37.2 a wieczorem np teraz 37.4 . Mam okropne wzdecia Bol brzucha(nie na malpe, troche inny takie skurcze)i bol piersi. Biale uplawy. Do @ jeszcze 4 dni. Nie wiem juz sama nie wiem czy zdaze zrobic bete jutro. Chociaz mam dziwne przeczucie ze nic z tego . Nigdy nie mierzylam wczesniej temperatury przez cykle ani nie mialam takich gazow.MiniMini
-
zapachmalin wrote:Niestety tak tak właśnie działa nadczynność. Rozregulowuje cykl, krwawienie może być bardzo słabe, może wcale go nie być a potem może "przyjść" ze zdwojoną siłą albo zupełnie niespodziewanie... także przygotuj się na to, ale spokojnie wszystko wróci do normy jak zaczniesz brać leki.
Ciesze się że mogłam pomócNadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Szaron wrote:Cześć dziewczyny, wpadłam zobaczyć co u Was i z pozdrowieniami Przeleciałam kilka stron wstecz - Czarnulka, bardzo współczuję... trzymaj się
Gratulacje faceta! jakieś propozycje imion już macie? również pozdrawiam :*Szaron lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
A tak w ogóle to cześć!
emidomi, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Szaron wrote:Cześć dziewczyny, wpadłam zobaczyć co u Was i z pozdrowieniami Przeleciałam kilka stron wstecz - Czarnulka, bardzo współczuję... trzymaj się
Cześć Szaron gratuluję synka
Kim jest na forum ale na innym wątku. Napisz do niej priv to ci przesle link. Gdzieś tu był na wątku podany ale nie mogę się teraz dokopac31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Ewi28 wrote:Hej laski :)jak dobrze ze to piątek
Spać mi się chce.... Jezu jeszcze chociaż z dwie godziny by się przydało.
Dzisiaj znowu do dentysty wrrrr31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
MalutkieLove wrote:Dziewczyny mierze sobie temperatureo d kilku dni. Rano wynosi ona 37.2 a wieczorem np teraz 37.4 . Mam okropne wzdecia Bol brzucha(nie na malpe, troche inny takie skurcze)i bol piersi. Biale uplawy. Do @ jeszcze 4 dni. Nie wiem juz sama nie wiem czy zdaze zrobic bete jutro. Chociaz mam dziwne przeczucie ze nic z tego . Nigdy nie mierzylam wczesniej temperatury przez cykle ani nie mialam takich gazow.
Nie panikuj zobaczysz że będzie ciazunia
Temperatura liczy się tylko ta po przespanej nocy zmierzona przed wstaniem z łóżka. Szkoda że nie mierzylas od początku cyklu to byłoby porównanie co do pierwszej fazy cyklu.
Ja tam w ciebie wierze
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
emidomi wrote:Nie panikuj zobaczysz że będzie ciazunia
Temperatura liczy się tylko ta po przespanej nocy zmierzona przed wstaniem z łóżka. Szkoda że nie mierzylas od początku cyklu to byłoby porównanie co do pierwszej fazy cyklu.
Ja tam w ciebie wierzeMiniMini -
MalutkieLove wrote:Dzieki. temperaturę rano mialsm 37.1. atp wysoka czy normalna jak na cykl?
Dla mnie byłaby wysoka bo mam bardzo niską n poczatku cyklu ale nie wiem jaką ty masz na początku31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/44d6ec85b0c8.jpg
ZAFASOLKOWAŁY
14.07 - Nutka88 - pozytywny
16.07 - Evelin - pozytywny
27.07 - Magdama - pozytywny
29.07 - KingaJulia91 - pozytywny
19.08 - Lokokoko - pozytywny
22.08 - Worldbyme - pozytywny
25.08 - Flaming vel Bita Śmietana - pozytywny
30.08 - Bbee - pozytywny
1.09 - Młoda19, Pink Sky- pozytywny
25.09 - Misiaq - pozytywny
29.09 - Lilith.P, 19Biedroneczka91 - pozytywny
30.09 - Ines - pozytywny
4.10 - Szatynka pozytywny
9.10 - Szaron pozytywny
12.10 - Ewa231 pozytywny
23.10 - Nicola2877 pozytywny
28.10- Czarnulka24 pozytywny
27.11 -Cherry_Blossom pozytywny
11.12 -Amelia pozytywny
11.12 –MamaMery pozytywny
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33d20df0712c.jpg
TESTUJĄ
16.12- MalutkieLove ( BetaHcg)
19.12 - Violet 146
20.12 - Pola89, Pestka 1
24.12 -Ewi28
27.12 - Dzezabella
Im się udało Uda się i nam! https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99c5e3cf19f3.jpg
eveli_na - TP -> 26.12.2016
Anula1986 - TP -> 28.12.2016
szuflada - TP -> 29.12.2016
Allmita - TP > 09.01.2017
Sandrula - TP -> 03.02.2017
Nats - TP -> 05.02.2017
KlaudyŚ - TP -> 13.02.2017
Evelin - TP -> 23.03.2017
Worldbyme -TP-> 01.05.2017
Flaming vel Bita Śmietana -TP -> 08.05.2017
19Biedronka91-TP-> 03.06.2017
Lilith.P -TP -> 09.06.2017
Ines -TP->12.06.2017
Nivola2877 -TP-> 26.06.2017
Cherry_Blossom -TP-> 06.08.2017
FORUMOWE BOBASKI
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d265cca0b4e.jpg
Pierwsza gwiazda forum ur 12.10.2016 Basia córunia Sylwii GRATULUJEMY
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ceae05cc0929.jpg
Pierwszy gwiazdor forum ur 18.11.2016 Leoś synek Monii vel Waldi GRATULUJEMY
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f530b16c8c65.jpg
Kolejny gwiazdor forum ur 4.12.2016 Olgierd synek Dusii GRATULUJEMY
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/81597b9c0924.jpg
Nasza kolejna kruszynka – Kornelia ur 10.12.2016 , córeczka Szuflady GRATULUJEMY
ZAFASOLKOWANE ZAPRASZAMY NA NASZ FIOLETOWY WĄTEK NA BELLY
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/zafasolkowane-z-grupy-starania-o-maluszka-of,10260,123.html[/QUOTE]
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne