X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek o taki dietetyk jak Twoi rodzice mają potrzebny mi który da dużego kopa :)mieszkam w małym mieście w internecie nie ma żadnych opinii na temat dietetyków w mojej okolicy , jest Centrum Dietetyczne Naturhouse o tej placówce co jest w moim mieście też nie ma opinii nawet nie ma wspomniane ile wizyta u nich kosztuje.

ja tylko przyjmuję żelazo i magnez , specjalnych witam dla kobiet starających się nie przyjmuje

Zgredek lubi tę wiadomość

age.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwas foliowy zalecany jest przez PTG - 6 tygodni przed zajściem w ciążę - minimum :)

zalecenia co do witaminek:

https://journals.viamedica.pl/ginekologia_polska/article/view/45889/32680

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsze pytanie w ciąży, jakie usłyszałam od ginekologa... "planując ciążę brała pani kwas foliowy??"

emidomi lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) owocnych przygotowań:) Czekoladka nie wykończył Cie przyszly tatus Twoich dzieci:)? Emi jak poszukiwania:* caluje:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dZDzisiaj biegnę do apteki po folik :) Jakos tam zapomniałam zakupić bo tak na dnaich to wszystko wyszło :P ale wcinam własnie pyszne, słodziutkie jabłuszko :)

• emidomi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko nie ma dalej pieska :(
    Może wybrał się na dziewczyny? Czasami psy po tygodniu wracają z takiej randki....

Welonka co do Nature House to ja nie polecam. Mój mąż kiedyś tam chodził.
    Każda wizyta ( na początku co tydzień, później co dwa) kosztowała 100 zł. Oprócz tego wciskaja jakieś swoje specyfiki - soki, wafle ryżowe, płatki różnego typu, tabletki na odchudzanie. Koszt astronomiczny. Zawsze taka wizyta zamykala się razem w 250 zł.

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emidomi jak poleciał na randkę to może go nieco nie być... nam pieski na wsi znikały na dobre 4-6 dni.

Na pewno się znajdzie :)

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane! :) jak nastrój przed świętami? Ja już mam 3 miesiąc wolnego po wypadku i już do końca roku. Nie wiem co ze sobą robić w wolnym czasie, tym bardziej że sama w mieszkaniu, bo narzeczony do pracy o 13 leci i do północy. Tylko siedze i rozmyślam. Sprzątać już nawet nie mam co.. można by było test białej rękawiczki zrobic ;p

Zgredek lubi tę wiadomość

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rose97 wrote:
    Dzień dobry kochane! :) jak nastrój przed świętami? Ja już mam 3 miesiąc wolnego po wypadku i już do końca roku. Nie wiem co ze sobą robić w wolnym czasie, tym bardziej że sama w mieszkaniu, bo narzeczony do pracy o 13 leci i do północy. Tylko siedze i rozmyślam. Sprzątać już nawet nie mam co.. można by było test białej rękawiczki zrobic ;p

u mnie nadal przeprowadzkowo :D wpadnij do mnie :)

ileż rzeczy można zgromadzić w kawalerce... jak myślę, że miałabym przeprowadzać się na stałe z Bydgoszczy do Gdańska, ogarniać 75 metrowe mieszkanie... 4 pokoje, to aż mi słabo z wrażenia :D a przetwory z piwnicy??? chyba TIR by nas czekał :D

0b52cec6da.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Cześć :)
    Ja też mam lenia. Jak sobie pomyślę że tyle jeszcze muszę rzeczy zrobić to zwariować można.
    U mnie jakieś szaleństwo - 8dc i od wczoraj mam już śluz wodnisty, szyjka wysoko. O co kaman?
    Chyba ten wiesiolek nabroil.
    Idę dzisiaj na przegląd, zobaczymy czy polip dalej sobie siedzi czy zniknął.
    Ech życie....

Może owulacja wcześniej przyjdzie? Robisz testy? :) Może Ci dziś przy usg lekarz powie co tam się dzieje :) A jak polip nie zniknął to może warto go usunąć i nie czekać aż sam zejdzie? O której masz wizytę?
    pola89 wrote:
    hej :)

Czekolada
    Do sklepu i kupuj coś :D należy Ci się za wyhodowanie pięknego jaja :D
    *

Masz rację!! Masz świętą rację :D Tak zrobię :D
    welonka wrote:
    Kobitki jak myślicie warto wybrać się do dietetyka czy te ustalane diety pomagają czy oprócz tej diety dają też takie wsparcie psychiczne mobilizują czy dają dietę i koniec ?Chodzi mi o przytycie obecnie ważę 48-50kg przy wzroscie 173cm
    już mam dość do jakiego lekarza bym nie poszła czy to jest rodziny ginekolog czy kardiolog czy jaki kolwiek u jakiego byłam słyszę "pani waga może powodować te dolegliwości"Przerabiałam 4 ginekologów i każdy o tym mi mówił. Chce to zmienić bo mi samej aktualna waga też nie pasuje, ale sama nie dam rady dlatego myślę o dietetyku tylko czy warto ?
    wiem że zle sie odżywiam nie jadam 5 posiłków o stałych godzinach to już wogole
    przez pewien okers w swoim życiu nie jadlam mięsa istniał dla mnie tylko ser żółty i warzywa.Teraz juz jem praktycznie wszystko , niczego sobie nie odmawiam mam ochotę na jakieś mięso coś słodkiego zawsze to zjem ,ale łapię się na tym że długo wytrzymuje bez jedzenia albo np, jak jem kolacje obiad zjem to co mam na talerzu czuje w brzuchu mały głód ale już nie chce jeść
    Boje się że dietetyk wymyśli mi że mam jakieś jadłowstręty .
    Chce zmienić wagę diętę raz juz udowodniłam sobie że zmieniając dietę pozbyłam się anemii , może i teraz uda sie przybierając na wadze poprawić wyniki cos musi byc w tym skoro każdy gin o tym mi mówi

Kochana, może warto iść i porozmawiać :) Ja mam problem w drugą stronę :P
    LILITH.P wrote:
    dzień dobry!!

u mnie poranek z przebojami - o 7 zniknął nam prąd :D panowie ze spółdzielni przyszli, zmienili korki i już działa :D

Co za poranek :D Żeby w Święta prądu nie brakło, bo będą jaja :D
    19Biedroneczka91 wrote:
    Hej dziewczyny:) owocnych przygotowań:) Czekoladka nie wykończył Cie przyszly tatus Twoich dzieci:)?

Również Kochana <3 Owocnych :D Kocham ten czas :)
    Trochę wykończył.. <3 Ale ja jego trochę też :P Spał jak zabity :D
    Zgredek wrote:
    dZDzisiaj biegnę do apteki po folik :) Jakos tam zapomniałam zakupić bo tak na dnaich to wszystko wyszło :P ale wcinam własnie pyszne, słodziutkie jabłuszko :)

Zgredku, ja biorę tylko kwas foliowy i piję inofem :) Nic więcej mi lekarz nie zalecił :)
    rose97 wrote:

Rose, co to za wypadek? Coś poważnego?
    emidomi wrote:
    Biedroneczko nie ma dalej pieska :(
    Może wybrał się na dziewczyny? Czasami psy po tygodniu wracają z takiej randki....

Niech wraca już ten Twój psiak... :( Gdzie go poniosło :/ ..

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladko, w Święta mam w nosie 3M :D Będę w swoim mieszkanku w B., a tam inteligentną instalację elektryczną i głupie zwarcie w żyrandolu nie wywala korków na klatce :D żeby jeszcze klucz to skrzynki elek.był, to bym sama korek wymieniła, a tu d... wszystko ma spółdzielnia lub elektrycy ze spółdzielni :D

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladko, szczęście w nieszczęściu. W pracy się poslisgnęłam i upadłam na tył głowy.. no i dzięki Bogu z głową ok, ale miałam wyrwany kręg szyjny i teraz mam problemy z kręgosłupem.
    Już jest zdecydowanie lepiej, bo przez pierwsze tygodnie nie mogłam wstawać z łóżka.

Wysłany: 20 grudnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Czekoladko, w Święta mam w nosie 3M :D Będę w swoim mieszkanku w B., a tam inteligentną instalację elektryczną i głupie zwarcie w żyrandolu nie wywala korków na klatce :D żeby jeszcze klucz to skrzynki elek.był, to bym sama korek wymieniła, a tu d... wszystko ma spółdzielnia lub elektrycy ze spółdzielni :D
    Takie uroki :D O wszystko trzeba dzwonić :D Ale widzę, że zaradna jesteś skoro chcesz grzebać sama w skrzynce :D ja żeby dostać się do swoich rur w starym mieszkaniu, nauczylam się podważać drzwi :D :D

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 20 grudnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rose97 wrote:
    Czekoladko, szczęście w nieszczęściu. W pracy się poslisgnęłam i upadłam na tył głowy.. no i dzięki Bogu z głową ok, ale miałam wyrwany kręg szyjny i teraz mam problemy z kręgosłupem.
    Już jest zdecydowanie lepiej, bo przez pierwsze tygodnie nie mogłam wstawać z łóżka.
    Kochana, straszne rzeczy.. :/ Aż mnie ciarki przeszły jak to przeczytałam.. Chwała Bogu, że tylko tyle i masakra, że aż tyle bo nie wiem jak do tego podejść..

Dostałaś wsparcie od pracodawcy? Poczuli się odpowiedzialni?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Takie uroki :D O wszystko trzeba dzwonić :D Ale widzę, że zaradna jesteś skoro chcesz grzebać sama w skrzynce :D ja żeby dostać się do swoich rur w starym mieszkaniu, nauczylam się podważać drzwi :D :D

kładłam z mężem w mieszkaniu prawie całą instalację elektryczną, wszystko mamy zdalnie sterowane :D do tego czujniki dymu, zalania w kuchni i łazience, inteligentna instalacja wg naszego pomysłu - a żadne z nas nie jest elektrykiem :D konsultowaliśmy tylko z kolegą ilość żył w kablach, no i na sam koniec wszystko nam podbił  i podłączył do wieeeeeeeeelkiej rozdzielnicy :D

0b52cec6da.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emidomi właśnie słyszałam że oni wciskają swoje produkty, a to już rezygnuje z nich ,wybrałam już wydaje sie konkretna , pierwsza wizyta 60 zł analiza składu ciała, pomiar antropometryczny, wywiad żywieniowy, ocena sposobu żywienia, indywidualne zalecenia dietetyczne. Druga wizyta 90 zl z jadłospisem i przepisami i wizyta kontrolna po dwutygodniówkach

Pola moja pierniczki juz upieczone wyszły całkiem całkiem :d trochę mają niedoskonałości ale jutro zakryje lukrem i nic nie będzie widać:D:D
    lo6sxdiip9zk_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 12:58

Lubię_czekoladę, LILITH.P, pola89 lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 20 grudnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    kładłam z mężem w mieszkaniu prawie całą instalację elektryczną, wszystko mamy zdalnie sterowane :D do tego czujniki dymu, zalania w kuchni i łazience, inteligentna instalacja wg naszego pomysłu - a żadne z nas nie jest elektrykiem :D konsultowaliśmy tylko z kolegą ilość żył w kablach, no i na sam koniec wszystko nam podbił  i podłączył do wieeeeeeeeelkiej rozdzielnicy :D
    Mam zamiar budować dom :D Będę się konsultować :D

Inżynierka LILITH <3 :D

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Mam zamiar budować dom :D Będę się konsultować :D

Inżynierka LILITH <3 :D

mogę Ci ściany wygładzić i kafelki położyć :D tynki strukturalne też mam ogarnięte :)

0b52cec6da.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili
    Jestem pełna podziwu! <3

Rose
    Straszne... Dobrze, że coraz lepiej :*

Welonka
    Ja dałam dupy... :P nie doczytałam przepisu i ciasto w lodówce musi czekać do jutra :D a pierniczki ładniutkie ;) tak samo dobre? Mniam mniam? :D

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    u mnie nadal przeprowadzkowo :D wpadnij do mnie :)

ileż rzeczy można zgromadzić w kawalerce... jak myślę, że miałabym przeprowadzać się na stałe z Bydgoszczy do Gdańska, ogarniać 75 metrowe mieszkanie... 4 pokoje, to aż mi słabo z wrażenia :D a przetwory z piwnicy??? chyba TIR by nas czekał :D
    Oo.. chętnie bym pomogła, mam za sobą przeprowadzkę 4 miesiące temu :D na szczęście wyprowadzałam sie od rodziców i narzeczony od swoich, także wiele tego nie było. :p

‹‹ 3824 3825 3826 3827 3828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ