X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamelkowo
    Witaj

Pestka
    piękne kreseczki :) choinka mi się w tej wersji podoba :)

Mysia
    Bardzo współczuję bólu... nigdy nie miałam problemów z pęcherzem, więc nie poradzę...

MalutkieLove
    nie mierzysz temperatury? u mnie wszystko ładnie pokazuje :) spróbuj zrobić test :)

Magda
    kiedy robiłaś betę? może też warto zrobić zwykły test?

Kamelkowo lubi tę wiadomość

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle, to cześć wszystkim :) :) :)

u mnie dzisiaj termin @ i już temperatura spadła... więc mija rok moich bezskutecznych starań... deprecha łapie...

Magda0048 lubi tę wiadomość

30 lat

27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Pestka gratuluję!! Super!!
    Karmelkowo witaj, ja tez nowa tu jestem :)

Kciuki za wszystkie, które maja terminy@- oby nie przylazły!!

Kamelkowo, pola89 lubią tę wiadomość

• Kamelkowo Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:

u mnie dzisiaj termin @ i już temperatura spadła... więc mija rok moich bezskutecznych starań... deprecha łapie...
    Pola za niedługo będzie styczeń, nowy początek. Nie ma się co poddawać ;)

3cs
    8deab571c61f556e5e730311273870f6.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamelkowo wrote:
    Pola za niedługo będzie styczeń, nowy początek. Nie ma się co poddawać ;)
    ojjj nie wierzę w styczeń... ale dzięki... pod koniec stycznia mam mieć badania hsg (badanie drożności jajowodów) i histeroskopię (dokładny "przegląd" macicy :D), więc może wtedy coś ruszy :)

Nie poddaję się, ale męczy mnie comiesięczny zawód... myślałam, że do tej pory, to już z brzuchem będę paradować :D no i moje plany szlak trafił :P a jeszcze te wszystkie ciąże w koło... no i dopytywania, bo to już 3 lata po ślubie... Kiedyś komuś przy takim pytaniu chyba krzywdę zrobię :P

30 lat

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

witam nowe forumowiczki :)

Ewi przyjadę do Rydzykowa i nakopię Ci w d... A wierz mi, że miasto znam dosyć dobrze - studia :D i pod Toruniem swego czasu mieszkałam - Złotoria ;) Ani z Gdańska, ani z Bydgoszczy daleko nie mam! Czekaj do terminu @ i na spokojnie. Już jest środa, jeszcze jej nie ma, ergo: cykl się nie skrócił! A nawet jeśli dzisiaj dojdzie, jutro masz wizytę u ginekologa. Męża masz w rozjazdach, to czasami też ciężko z dobrą armią, ale... zrobić badania, ogarnąć się i tyle! Niewielu dziewczynom udaje się zajść w 3 cyklach ( Pestka ;) ), spójrz po ich opisach, ile walczą o 1 dzieciątko. Cyc do przodu, 2 dni ciężkie za Tobą - jutro winko i relaks przed świętami.

Pola najważniejsze, że masz plan działania! Ten rok to już tylko można zapić i o nim zapomnieć! Przypomnij mi, Mąż się badał?

I w sumie taka jedna uwaga, która dla mnie okazała się zbawienna po 3 cyklach... nie testujcie przed @. Ile ja się napatrzyłam na biel vizira. Jakie to było dołujące, a z drugiej strony dawanie sobie nadziei - kurcze, może za wcześnie testowałam, może groszek nie dotarł. A jak przychodziła @, znów dół, że jednak test wiarygodny był.

pola89 lubi tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka piękne 2 kreski!

• pola89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    hej :)

witam nowe forumowiczki :)

Ewi przyjadę do Rydzykowa i nakopię Ci w d... A wierz mi, że miasto znam dosyć dobrze - studia :D i pod Toruniem swego czasu mieszkałam - Złotoria ;) Ani z Gdańska, ani z Bydgoszczy daleko nie mam! Czekaj do terminu @ i na spokojnie. Już jest środa, jeszcze jej nie ma, ergo: cykl się nie skrócił! A nawet jeśli dzisiaj dojdzie, jutro masz wizytę u ginekologa. Męża masz w rozjazdach, to czasami też ciężko z dobrą armią, ale... zrobić badania, ogarnąć się i tyle! Niewielu dziewczynom udaje się zajść w 3 cyklach ( Pestka ;) ), spójrz po ich opisach, ile walczą o 1 dzieciątko. Cyc do przodu, 2 dni ciężkie za Tobą - jutro winko i relaks przed świętami.

Pola najważniejsze, że masz plan działania! Ten rok to już tylko można zapić i o nim zapomnieć! Przypomnij mi, Mąż się badał?

I w sumie taka jedna uwaga, która dla mnie okazała się zbawienna po 3 cyklach... nie testujcie przed @. Ile ja się napatrzyłam na biel vizira. Jakie to było dołujące, a z drugiej strony dawanie sobie nadziei - kurcze, może za wcześnie testowałam, może groszek nie dotarł. A jak przychodziła @, znów dół, że jednak test wiarygodny był.
    Do tych samych wniosków doszłam :) lepiej poczekać niż 2 razy się rozczarowywać :)

Mąż wyniki ma bardzo dobre :) wina jest gdzieś po mojej stronie... Być może właśnie w tej drożności, bo wszystko inne wygląda bardzo dobrze :)

Zgredek lubi tę wiadomość

30 lat

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na pęcherz - żurawinka codziennie garsteczka, dużo wooody :)

mnie raz mocno bolał pęcherz - Mama dała fitolizynę - paskudztwo, ale super działa

0b52cec6da.png
  • mysia09 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)

Ewi28 nie dołuj sie i ciesz sie świętami bo następne dopiero za rok!Jesli chodzi o pęcherz to dbam o niego jak mogę, jem codziennie żurawinę,biorę lactibios Feminę....a Ty jak się wyleczylas? Czy w końcu jakos to ustalo?

pola 89 strasznie tego nie lubię!!! Trzymam mocno kciuki żeby po drożności odrazu zaskoczylo!!!!

14.03.2017 - II kreseczki <3
    Córeczka <3
    p19ucsqvolueqdlw.png
  • mysia09 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy używa ktoras z Was, kulek gejszy...wczoraj czytałam ze bardzo pomagaj wzmacniać mięśnie dna miednicy( umnie by się to sprzydalo przy tym pęcherzy...i łatwiejszy jest później poród...a pzy okazji po wzmocnieniu tych miesni wieksza rozkosz podczas sexu dla faceta....dzis będę u giną to zapytam o nie co o nich sadzi i czy rzeczywiście sa takie super...

14.03.2017 - II kreseczki <3
    Córeczka <3
    p19ucsqvolueqdlw.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia09 wrote:
    Czy używa ktoras z Was, kulek gejszy...wczoraj czytałam ze bardzo pomagaj wzmacniać mięśnie dna miednicy( umnie by się to sprzydalo przy tym pęcherzy...i łatwiejszy jest później poród...a pzy okazji po wzmocnieniu tych miesni wieksza rozkosz podczas sexu dla faceta....dzis będę u giną to zapytam o nie co o nich sadzi i czy rzeczywiście sa takie super...
    Ja nigdy nie próbowałam i wiele o nich nie wiem, ale słyszałam o tych korzyściach, które wymieniłaś :) a dodatkowo kobiecie pomagają osiągnąć orgazm - podobno ;)

30 lat

• Magda0048 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:

Bete robilam przedwczoraj. Kochana nie poddawaj sie ja w ciaze 6 lat nie moglam zajsc a jak zaszlam to atracilam ;( wlasnie sie teraz boje ze znow tyle bede czekac

Magda mama Aniołka 01.08.2016 7/11 tc (*)
  • Magda0048 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamelkowo wrote:
    Dzieki dziewczyny za przyjęcie ;)

Pestka gratuluję dwóch kreseczek!

MalutkieLove ja by siknela już na test :D
    A wiesz dokładnie kiedy byla ta owulka?

Magda a na który dzień robiłaś ta betę?
    Bete robilam przedwczoraj a ktory to dpo to nie wiem bo testy owu mi w tym miesiacu wyjsc nie chcialy ale jajniki bolaly. .

Magda mama Aniołka 01.08.2016 7/11 tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Dziś jest dzień małpy - małpy brak, ale jest tak ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/424732067765.jpg

Kupiłam test super czuły co by szanownemu poślubionemu pokazać, że jednak się udało. Robiony jakąś godzinę temu, krecha pojawiła się niemal natychmiast. Na betę nadal nie udało mi się dotrzeć, moje laboratorium nie chce współpracować, nie jest teacher friendly ;)

Tak z innej beczki, poczułam klimat świąt, potrzebuję porady, czy by nie przełamać tej bieli i srebra granatem? Coś byście dodały?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e318f2e3e6f.jpg
    Gratulacje! ♥ oby wszytsko było jak najlepiej, życzę dużo zdrowia! :)
    a choina piękna! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh kochane.. mam problem ze swoim facetem. Kompletnie go nie ogarniam! Tutaj niby rozmawiamy, mówi, ze bardzo by chciał być tatą, że trzeba sie postarać, pyta się jak z dniami płodnymi.. a jak przychodzi co do czego to on nic.. zmęczony, spać mu się chce, olewa mnie i w ogóle wszystko. To dlaczego tak mówi? On mnie w końcu nerwowo wykończy, bo ja zawsze się nakręcę, a później jestem rozczarowana...

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rose97 wrote:
    Eh kochane.. mam problem ze swoim facetem. Kompletnie go nie ogarniam! Tutaj niby rozmawiamy, mówi, ze bardzo by chciał być tatą, że trzeba sie postarać, pyta się jak z dniami płodnymi.. a jak przychodzi co do czego to on nic.. zmęczony, spać mu się chce, olewa mnie i w ogóle wszystko. To dlaczego tak mówi? On mnie w końcu nerwowo wykończy, bo ja zawsze się nakręcę, a później jestem rozczarowana...

Też przez to przechodziłam. Ja sikam na testy owulacyjne, ciągle słyszałam, chcę być Tatą, tyle osiągnąłem i tylko dziecka brakuje do szczęścia. A jak dni płodne... smutny korniszonek :D (if you know, what I mean ;) ) Aż przestałam mówić o płodnych, wdrożyłam więcej luzu, więcej wina :D Mężczyźni też się stresują, też przeżywają. Myślę, że czują presję, a co jak nie podołam?? Jak nie spłodzę dziecka?? U nas było tak, że chyba 2-3 cykle w ogóle w płodne się nie dało... mega blokada. Wiadomo, każdy mężczyzna jest inny...ale też się biedaki stresują

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia ja swego czasu byłam mocno zainteresowana i w sumie dalej jestem... dużo dobrego mówi się o kulkach gejszy, wcale nie chodzi tylko o seks, ale na mięśnie super działają. Raz, że wpływa to na poród, dwa...nie cierpisz na starość na problemy z nietrzymaniem moczu, itp.

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Też przez to przechodziłam. Ja sikam na testy owulacyjne, ciągle słyszałam, chcę być Tatą, tyle osiągnąłem i tylko dziecka brakuje do szczęścia. A jak dni płodne... smutny korniszonek :D (if you know, what I mean ;) ) Aż przestałam mówić o płodnych, wdrożyłam więcej luzu, więcej wina :D Mężczyźni też się stresują, też przeżywają. Myślę, że czują presję, a co jak nie podołam?? Jak nie spłodzę dziecka?? U nas było tak, że chyba 2-3 cykle w ogóle w płodne się nie dało... mega blokada. Wiadomo, każdy mężczyzna jest inny...ale też się biedaki stresują
    Może za bardzo naciskam? Ale bo on też czasami myśli, że strzeli kiedy mu się podoba i dzidzia będzie, jak gol w piłce nożnej.
    Może faktycznie przestanę o tym gadać, tylko weźmiemy się za to jak za przyjemność :)

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rose97 wrote:
    Może za bardzo naciskam? Ale bo on też czasami myśli, że strzeli kiedy mu się podoba i dzidzia będzie, jak gol w piłce nożnej.
    Może faktycznie przestanę o tym gadać, tylko weźmiemy się za to jak za przyjemność :)

Ja myślę, że faceci to wiedzą, że jest tylko mały przedział czasowy w naszym cyklu, kiedy można... odpuścić, wdrożyć luz i czekać :)
    wiem, że może łatwo się to mówi komuś, kto jest w ciąży, ale wierz mi... ile ja się nafrustrowałam, nakombinowałam, aż odpuściłam :D nawet seksu starałam się unikać, żeby się stęsknił, żeby miał siły i dupa z tyłu

0b52cec6da.png
‹‹ 3828 3829 3830 3831 3832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ