X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • mysia09 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosę 97 mój tez tak ma:/ mam wrażenie ze tylko czeka namoje ruch co powiem, kiedy i w ogóle...nic sam od siebi.A wziąłby poczytal troche a nie tylko czekal na mnie:p Przecierz ja tez sie stresuje;p LILIT.P ma chyba racje ze oni te sie stresują:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 13:53

14.03.2017 - II kreseczki <3
    Córeczka <3
    p19ucsqvolueqdlw.png
  • mysia09 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Mysia ja swego czasu byłam mocno zainteresowana i w sumie dalej jestem... dużo dobrego mówi się o kulkach gejszy, wcale nie chodzi tylko o seks, ale na mięśnie super działają. Raz, że wpływa to na poród, dwa...nie cierpisz na starość na problemy z nietrzymaniem moczu, itp.

Musze spróbować z nim może mi pomogą:p ja czasem mam wrażenie ze juz mam problem z WNM np.przy skakaniu:( wiec muszę zacząć ćwiczyć miesnie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 13:53

14.03.2017 - II kreseczki <3
    Córeczka <3
    p19ucsqvolueqdlw.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak się staraliśmy, to się dziwiłam, bo wiadomo, że dzieci z powietrza się nie biorą i myślałam, cholerka, na co On czeka??

a jak pojawiły się 2 kreseczki...to po pewnym czasie przyznał, że dla Niego był to bardzo stresujący czas. Sex na zawołanie, że trzeba podołać, duże obciążenie, szczególnie, że koledzy już mają dzieci i tylko pytają, czy On nie chce...czy mamy jakiś problem, itp.

My też w stresie - bo facet płodny całe życia, a nam zegar tyka... ( ja np. mam 31 lat ;) )

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia09 wrote:
    Musze spróbować z nim może mi pomogą:p ja czasem mam wrażenie ze juz mam problem z WNM np.przy skakaniu:( wiec muszę zacząć ćwiczyć miesnie:)

Ja bym się skusiła, są np. takie zestawy - 3 wielkości kulek. Pierwsza pojedyncza, potem już standardowe 2, ale mniejszy rozmiar, aż do właściwego. Może pomóc i to z benefitami, a nie zaszkodzi :D

mysia09 lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Ja myślę, że faceci to wiedzą, że jest tylko mały przedział czasowy w naszym cyklu, kiedy można... odpuścić, wdrożyć luz i czekać :)
    wiem, że może łatwo się to mówi komuś, kto jest w ciąży, ale wierz mi... ile ja się nafrustrowałam, nakombinowałam, aż odpuściłam :D nawet seksu starałam się unikać, żeby się stęsknił, żeby miał siły i dupa z tyłu
    Powiem Ci, ze właśnie teraz tak robię.. Już jest kilka dni przerwy więc może akurat na czwartek się stęskni :D będę starała się o tym nie mówić, może zluzuje i nie uzna tego jako "seks na zawołanie".

Zgredek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia09 wrote:
    Rosę 97 mój tez tak ma:/ mam wrażenie ze tylko czeka namoje ruch co powiem, kiedy i w ogóle...nic sam od siebi.A wziąłby poczytal troche a nie tylko czekal na mnie:p Przecierz ja tez sie stresuje;p LILIT.P ma chyba racje ze oni te sie stresują:/
    A moje ruchy to on nawet czasami olewa! Odwraca się dupą i nic. A jak jest po dniach płodnych itemat się skończy to nagle bóg seksu z niego wyskakuje.

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Ewi ja tez mam wigilie w pracy. Powiem Ci, ze ostatnio duzo o Tobie myslalam ze względu, ze miałyśmy testować razem i miałam nadzieje, ze dalej bedziemy ciagnąć ten wózek razem w sensie ciąże. Ściskam mocno, w Nowym Roku nowe nadzieje
    Dziękuję kochana za mile słowa.staram sie byc twarda :) mąż mnie sporo wspiera.ja jiz po pracy i zaraz za generalne porządki się biorę

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose 97 do dobrego wniosku doszłaś :) Nie gadaj o tym, nie dziel sie z nim kilka razy dziennie informacja o płodnych itd. Oni też sie blokują a sex ma byc przyjemnością :P :) Niech zobaczy zmiane w Tobie, że nie naciskasz, nie gadasz o tym itd. Po prostu zaczekaj i podejdź do tego bardziej spontanicznie.

rose97 lubi tę wiadomość

• LILITH.P Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rose97 wrote:
    Powiem Ci, ze właśnie teraz tak robię.. Już jest kilka dni przerwy więc może akurat na czwartek się stęskni :D będę starała się o tym nie mówić, może zluzuje i nie uzna tego jako "seks na zawołanie".

ja wcale już później nie mówiłam, ale...regularne cykle, wiedza, że te dni wypadają w ich połowie, no i ścisły umysł Męża, dały zabójczą miksturę ;)

pamiętaj, że podobno warto tak co 2-3 dni, żeby sperma nie była zbyt gęsta, czy jakoś tak - wiem, że jakiś wpis na ten temat się pojawił, że za rzadko też nie jest dobrze ;)

(jednym słowem, można zgłupieć :D za rzadko nie, za często nie... )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 14:12

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba faktycznie stres.. Muszę sama wszystko "planować", a jemu nie mówić, zeby nie stresował się swoją "rolą" i nie był pod presją. Już się martwiłam, że może on jednak nie chce dzieci, a mówi tak tylko żeby mnie pocieszać..

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kobiety jednak w życiu łatwo nie mamy. :p

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    hej :)

witam nowe forumowiczki :)

Ewi przyjadę do Rydzykowa i nakopię Ci w d... A wierz mi, że miasto znam dosyć dobrze - studia :D i pod Toruniem swego czasu mieszkałam - Złotoria ;) Ani z Gdańska, ani z Bydgoszczy daleko nie mam! Czekaj do terminu @ i na spokojnie. Już jest środa, jeszcze jej nie ma, ergo: cykl się nie skrócił! A nawet jeśli dzisiaj dojdzie, jutro masz wizytę u ginekologa. Męża masz w rozjazdach, to czasami też ciężko z dobrą armią, ale... zrobić badania, ogarnąć się i tyle! Niewielu dziewczynom udaje się zajść w 3 cyklach ( Pestka ;) ), spójrz po ich opisach, ile walczą o 1 dzieciątko. Cyc do przodu, 2 dni ciężkie za Tobą - jutro winko i relaks przed świętami.

Pola najważniejsze, że masz plan działania! Ten rok to już tylko można zapić i o nim zapomnieć! Przypomnij mi, Mąż się badał?

I w sumie taka jedna uwaga, która dla mnie okazała się zbawienna po 3 cyklach... nie testujcie przed @. Ile ja się napatrzyłam na biel vizira. Jakie to było dołujące, a z drugiej strony dawanie sobie nadziei - kurcze, może za wcześnie testowałam, może groszek nie dotarł. A jak przychodziła @, znów dół, że jednak test wiarygodny był.
    Kochana strach mnie obleciał ;) a tak w ogóle mój małżonek ma firmę w Toruniu ale mieszkamy hohoho daleko na Lubelszczyźnie :D nie znajdziesz mnie. Dostane okresu to dostane.nic nie pocznę no chyba ze się zapije :D

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Kochana strach mnie obleciał ;) a tak w ogóle mój małżonek ma firmę w Toruniu ale mieszkamy hohoho daleko na Lubelszczyźnie :D nie znajdziesz mnie. Dostane okresu to dostane.nic nie pocznę no chyba ze się zapije :D

to Małżonka dorwę :D przekaże Ci ;) ;)

edit: na Lubelszczyźnie to mnie tak jeszcze na dłużej nie było ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 14:28

Ewi28 lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam :) Puławy witają ;)

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek wrote:
    Rose 97 do dobrego wniosku doszłaś :) Nie gadaj o tym, nie dziel sie z nim kilka razy dziennie informacja o płodnych itd. Oni też sie blokują a sex ma byc przyjemnością :P :) Niech zobaczy zmiane w Tobie, że nie naciskasz, nie gadasz o tym itd. Po prostu zaczekaj i podejdź do tego bardziej spontanicznie.
    Za bardzo zaczęłam to przeżywać.. Sama muszę się uspokoić, bo nerwy też nic dobrego. Dziś trochę odreaguję, pójdę na zakupy, upiekę mu pyszne ciasto :p Dziękuję wam za rady dziewczyny! :*

• pestka1 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose87 z facetami to jak z dziecmi trzeba koło nich chodzić przytakiwać ale i tak swoje robic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 15:44

rose97 lubi tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Magda0048 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rose97 wrote:
    Za bardzo zaczęłam to przeżywać.. Sama muszę się uspokoić, bo nerwy też nic dobrego. Dziś trochę odreaguję, pójdę na zakupy, upiekę mu pyszne ciasto :p Dziękuję wam za rady dziewczyny! :*
    Wlasnie ja tez szukam złotego środka jak sobie troche odpuscic.. Nie przezywac tak tego wszystkiego ze sie nie udaje.. Myslec ile sie znowu bede starac...

rose97 lubi tę wiadomość

Magda mama Aniołka 01.08.2016 7/11 tc (*)
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam po długiej przerwie?

co tam u Was słychac?

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    witam po długiej przerwie?

co tam u Was słychac?

Marciaa :) co u Ciebie??? :)

0b52cec6da.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilith.p

gratuluje ciąży :***

co u mnie ?
    hmm jakoś sobie poukładaliśmy nasze problemy październikowe.
    już wszystko w porządku.
    mam nadzieję że dzidziuś się nie długo pojawi.
    mieliśmy wczoraj księdza po kolędzie i pytał czy się staramy ; p

‹‹ 3829 3830 3831 3832 3833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ