X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • mysia09 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego sobie przemyślam wszystko i wróciłam....a co u mnie: Tak jak juz wspominałam mam dosyć czesto problemy z pęcherzem...a w zasadzie zawsze mam to po okresie....ostatnio tak mnie pieklo w nocy ze płakałam z bólu a mąż leciał do apteki po furaginum... ale byłam u Pani doktor, zrobiłam badanie ogólne moczu, posiew...mąż tez zrobił i czekamy. Mam jeszcze w piatek usg pęcherza i nerek....Jutro idę do ginekologa.... zobaczymy co mi On też powie:) Jutro 14 dc to może zobaczy czy jest jakies jajco...:p

14.03.2017 - II kreseczki <3
    Córeczka <3
    p19ucsqvolueqdlw.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jest dzień małpy - małpy brak, ale jest tak ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/424732067765.jpg

Kupiłam test super czuły co by szanownemu poślubionemu pokazać, że jednak się udało. Robiony jakąś godzinę temu, krecha pojawiła się niemal natychmiast. Na betę nadal nie udało mi się dotrzeć, moje laboratorium nie chce współpracować, nie jest teacher friendly ;)

Tak z innej beczki, poczułam klimat świąt, potrzebuję porady, czy by nie przełamać tej bieli i srebra granatem? Coś byście dodały?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e318f2e3e6f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 21:54

Kamelkowo, pola89, rose97 lubią tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emidomi zaciskam wszystkie dostępne palce... i te niedostępne też ;) Musi się udać.

mysia - współczuję takiego bólu, też trzymam kciuki za ładne jajeczko

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • mysia09 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Dziś jest dzień małpy - małpy brak, ale jest tak ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/424732067765.jpg

Kupiłam test super czuły co by szanownemu poślubionemu pokazać, że jednak się udało. Robiony jakąś godzinę temu, krecha pojawiła się niemal natychmiast. Na betę nadal nie udało mi się dotrzeć, moje laboratorium nie chce współpracować, nie jest teacher friendly ;)

Tak z innej beczki, poczułam klimat świąt, potrzebuję porady, czy by nie przełamać tej bieli i srebra granatem? Coś byście dodały?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e318f2e3e6f.jpg
    PIEKNE DWIE KRESKI!!!!<3
    hm...jak dla mnie choineczka bardzo ładna, ja osobiście wole jednokolorowe:)Ale granat tez by pasowal

14.03.2017 - II kreseczki <3
    Córeczka <3
    p19ucsqvolueqdlw.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaasakra chwile mnie tu nie bylo;) co tam laseczki? gratuluje wszystkim ktore zafasolkowaly;)

6sutskjolve431gm.png
  • Kamelkowo Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Nie wiem czy mogę tu do was dołączyć? ;) Szukam jakiegoś zakątka na forum ale widzę że tu już wszędzie są super zgrane ekipy :D
    My w tym miesiącu zaczynamy starania o dzidziusia. Jestem strasznie ciekawa jak to wyjdzie. Z tego co czytałam to za 1 razem bardzo zadko się udaje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 22:33

3cs
    8deab571c61f556e5e730311273870f6.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamelkowo wrote:
    Cześć dziewczyny. Nie wiem czy mogę tu do was dołączyć? ;) Szukam jakiegoś zakątka na forum ale widzę że tu już wszędzie są super zgrane ekipy :D
    My w tym miesiącu zaczynamy starania o dzidziusia. Jestem strasznie ciekawa jak to wyjdzie. Z tego co czytałam to za 1 razem bardzo zadko się udaje...

Witamy :)
    Spokojnie za kilka dni i ty będziesz tworzyć z nami zgrana ekipę ;) dziewczyny fajne - szybko się polubimy :)

Kamelkowo lubi tę wiadomość

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamelkowo wrote:
    Moze będziesz ta szczesciara, której sie uda za pierwszym razem. Tego zyczymy:* ale tak czy siak witamy:):)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • MalutkieLove Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robiac bete przypuscmy 12dpo ( nie robilam testów ovu tylko z własnych domyslow).mogl byc jeszcze nie wiarygodny wynik? @ powinnam dostac wczoraj. Nie dostalam . zadnych buli brzucha zapowiadajacych ja nie ma. Jest tylko bol krzyza i ogromne piersi.cykl zaczelam 21 listopada @ powinnam dostac 19 gr. nigdy mi sie nie spoznia. Jak myslicie. pomocy

Ewi28 lubi tę wiadomość

MiniMini
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkieLove wrote:
    Dziewczyny robiac bete przypuscmy 12dpo ( nie robilam testów ovu tylko z własnych domyslow).mogl byc jeszcze nie wiarygodny wynik? @ powinnam dostac wczoraj. Nie dostalam . zadnych buli brzucha zapowiadajacych ja nie ma. Jest tylko bol krzyza i ogromne piersi.cykl zaczelam 21 listopada @ powinnam dostac 19 gr. nigdy mi sie nie spoznia. Jak myslicie. pomocy

Co ci szkodzi. Można spróbować. Okres może się spóźnić nawet do dwóch tygodni. Jeden dzień spóźnienia to niedługo. Owulacja mogła być później niż myślisz

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkieLove wrote:
    Skoro jesteś po @ to może sikaniec wystarczy?

Witam się z rana.dzis w pracy wigilie mamy. A ja zero humoru.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia uważaj na ten pęcherz bo ja tez kiedys często lapalam aż w końcu mega ostrego zapalenia przydatków sie dorobiłam :-/

mysia09 lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkieLove wrote:

Rób test koniecznie, cos czuje, ze to bedzie to :) trzymam mocno kciuki, mocno, mocno

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamelkowo wrote:

Witaj, ja jestem tutaj miesiąc i zostałam bardzo cieplo przyjęta teraz czuje sie jakbym była tu zawsze ;) jak to za pierwszym razem sie nie udaje? Mój syn został poczęty przy pierwszym strzale hehe teraz udało sie w drugim cyklu, wszystko jest możliwe trzymam kciuki :)

Kamelkowo lubi tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Skoro jesteś po @ to może sikaniec wystarczy?

Witam się z rana.dzis w pracy wigilie mamy. A ja zero humoru.

Ewi ja tez mam wigilie w pracy. Powiem Ci, ze ostatnio duzo o Tobie myslalam ze względu, ze miałyśmy testować razem i miałam nadzieje, ze dalej bedziemy ciagnąć ten wózek razem w sensie ciąże. Ściskam mocno, w Nowym Roku nowe nadzieje

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Magda0048 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkieLove wrote:
    No ja od 4 dni zamiast @ mam leciutkie plamienia rez robilam bete i ujemna i nie wiem czy sobie okres wywolac czy czekac.. U gina bylam 10 dni temu i bylo wszystko ok. A i wysoka peolakyyna mi wyszla

Magda mama Aniołka 01.08.2016 7/11 tc (*)
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gin powiedział, ze nie ma ciazy czy ze ogolnie jest ok?

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Magda0048 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja bylam jakies 2 dni po owulce ( chyba) wiec i tak by nic nie zobaczyla... Nie wiem sama.. Czy mi sie ta owulacja przesunela czy jej w ogole nie mialam chociaz jajniki bolaly najpierw jeden za jakies 2 dni drugi. Albo przez ta prolaktyne cos mi sie z ta @ zrobilo.. Ale kiedys tez mialam wysoka prolaktyne i @ byly normalne...

• Magda0048 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka
    Gratulacje:) ja bym pare granatowych ozdob dala :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 06:51

• Kamelkowo Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za przyjęcie ;)

Pestka gratuluję dwóch kreseczek!

MalutkieLove ja by siknela już na test :D
    A wiesz dokładnie kiedy byla ta owulka?

Magda a na który dzień robiłaś ta betę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 07:18

3cs
    8deab571c61f556e5e730311273870f6.png
‹‹ 3827 3828 3829 3830 3831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ