Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
LILITH.P wrote:wydaje mi się, że estradiol łączy się wraz z monitoringiem owulacji - jak pęcherzyk ma odpowiednią wielkość, poziom hormonu jest ok, wtedy podaje się zastrzyk na pęknięcie
możliwe, że Twój gin.chciał zobaczyć, jaki w ogóle masz poziom estradiolu w połowie cyklu, ale wartość 200 odnosi się do 2 dób przed owulacją
kiedy masz kolejną wizytę?
W tym cyklu chyba wszystkie badania wykonalam nie tak powtórzę je w kolejnym tak jak trzeba.
Prolaktyne po tym jak bede wypoczeta wyspana i nie po stosunku a estradiol w 12 dniu cyklu. No i reszte badan do kompletu tez...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 15:15
-
wvmvw wrote:W lutym.
W tym cyklu chyba wszystkie badania wykonalam nie tak powtórzę je w kolejnym tak jak trzeba.
Prolaktyne po tym jak bede wypoczeta wyspana i nie po stosunku a estradiol w 12 dniu cyklu. No i reszte badan do kompletu tez...
powtórzyć warto, szczególnie tę nieszczęsną prolaktynę
z estradiolem to tylko moje domysły - ja sama robiłam tylko w 3 dc,oczywiście ten wynik też weź na wizytę, może gin chce coś tam po swojemu zobaczyć nikt z nas w końcu lekarzem nie jest -
Wróblowa wrote:Staram się myśleć pozytywnie. Teraz czekam do testowania. Zaczęłam się zastanawiać, bo byłam na monitoringu ostatnio we wtorek 20go i gin powiedział, że mój pęcherzyk ma 18mm. Teraz rozkminka jaką wielkość musi mieć żeby pęknąć? Może to też mi rozwieje wątpliwość co do wystąpienia u mnie owu.
A lekarz nie powiedział Ci kiedy mniej wiecej powinien pęknąć pęcherzyk? -
wvmvw wrote:No dobrze ale skąd ja mam wiedzieć kiedy ta owulacja nastąpi? To lepiej badać przed owulacja? Jakie badania wykonywac w dniu owulacji?
Z tego co wiem to w dniu owulacji żadnych z reguły jak lekarz zaleca badania, które trzeba wykonać przed lub po owulacji to umawia też na wizytę żeby pomóc ustalić dzień -
nick nieaktualnymarciaa wrote:a na początek które hormony warto zbadać?
mam tylko tsh zbadane
Cześć kochana,
Najlepiej w 3 dc zrobić LH, FSH i może AMH (ale to niekoniecznie już, bo to drogie badanie-aczkolwiek warto je mieć zrobione). Warto zbadać prolaktynę i potem w ok 23 dc progesteron.
Nie wiem jak długo się staracie, ale jak już około 10 miesięcy to ja polecam też męża zbadać, u nas akurat tutaj okazał się problem i dlatego uważam, że panowie też muszą się badać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 17:27
-
mysia09 wrote:Hej dziewczyny A mi gin kiedys mowil ze mam zrobić prolaktyne 7 dni przed spodziewana miesiączka...i mam zamiar isc jutro zrobić normalna i po obciążeniu....a wtedy normalnie brać lek na obniżenie?
Po co po obciążeniu? Tego już się raczej nie robi. Najważniejszy jest wynik bez obciążenia na luzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 17:53
-
mysia09 wrote:Hej dziewczyny A mi gin kiedys mowil ze mam zrobić prolaktyne 7 dni przed spodziewana miesiączka...i mam zamiar isc jutro zrobić normalna i po obciążeniu....a wtedy normalnie brać lek na obniżenie?
Ponoć najwyższe stężenie prolaktyny jest ok.21 dc. Zakładając, że cykl trwa 28 dni. Od badania z obciążeniem już się odchodzi, ale są jeszcze lekarze, którzy zlecają to badanie -
LILITH.P wrote:Ponoć najwyższe stężenie prolaktyny jest ok.21 dc. Zakładając, że cykl trwa 28 dni. Od badania z obciążeniem już się odchodzi, ale są jeszcze lekarze, którzy zlecają to badanie
Wsumie sama jakos chciałam tez po obciążeniu....choc wsumie miałam robiony rezonans i nic nie wyszlo....a mam brać norprolact normalnie dzis wieczorem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 19:59