Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
pola89 wrote:Cześć dziewczynki
witam się w końcu w nowym roku
Cały czas czytałam, tylko na pisanie jakoś nie mogłam się zebrać
Cześć Pola31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
emidomi wrote:Witamy mamy moc kochana - jak jesteśmy wszystkie razem
Przykro mi z powodu Twojej straty
Mamy tutaj kilka dziewczyn po poronieniu, wiele już ponownie zaszło w ciązę
Mam nadzieję, że mi też się uda. Wyniki wszystkich badań mam w normie, czekam jeszcze na badanie prolaktyny i progesteronu dokładnie za tydzień.
Czytałam trochę o oleju z wiesiołka i tak myślę, żeby w kolejnym cyklu spróbować.
-
Heeej, chętnie dołączę do Was. Chociaż ostatnio z moim nastawieniem różnie bywa...
Na początku cyklu jest euforia, a w drugiej fazie mam okres przygnębienia. niestety dziś mam tą drugą opcję.
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
Byłam dzisiaj w labolatorim bo, gin kazał mi zrobić test na chlamydię ( nawet nie wiem czy dobrze napisałam) przed badaniem hsg.
Przy okazji kontrolnie zrobiłam proga i TSH :
Chyba ovu była bo progesteron mam 15,07 - 8 dpo
ale najważniejsze ,że TSH mi spadło do 2,5 ( dwa miesiące temu było 3,93 )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 13:27
pola89 lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
emidomi wrote:Byłam dzisiaj w labolatorim bo, gin kazał mi zrobić test na chlamydię ( nawet nie wiem czy dobrze napisałam) przed badaniem hsg.
Przy okazji kontrolnie zrobiłam proga i TSH :
Chyba ovu była bo progesteron mam 15,07 - 8 dpo
ale najważniejsze ,że TSH mi spadło do 2,5 ( dwa miesiące temu było 3,93 )
Również czekam na wyniki chlamydii.
Podpowiedzice mi czy mam dobre wyniki estradiolu. W 3 dniu cyklu było 63.0000 pg/ml (normy dla fazy folikularnej 19.5-144 pg/ml) a w 14 dniu cyklu 72.3600 pg/ml (normy 63.9-356.7 pg/ml). Czy to oznacza, że moja komórka jajowa nie dojrzewa? -
wvmvw wrote:Również czekam na wyniki chlamydii.
Podpowiedzice mi czy mam dobre wyniki estradiolu. W 3 dniu cyklu było 63.0000 pg/ml (normy dla fazy folikularnej 19.5-144 pg/ml) a w 14 dniu cyklu 72.3600 pg/ml (normy 63.9-356.7 pg/ml). Czy to oznacza, że moja komórka jajowa nie dojrzewa?
Kurcze ja się na estradiolu nie znam. Nigdy nie badalam31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Wróblowa wrote:Heeej, chętnie dołączę do Was. Chociaż ostatnio z moim nastawieniem różnie bywa...
Na początku cyklu jest euforia, a w drugiej fazie mam okres przygnębienia. niestety dziś mam tą drugą opcję.
Witaj
Najważniejsze to się nie poddawać. Jakkolwiek byłoby ciężko31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
nesairah wrote:Widzę, że to forum ma moc! Gratuluję wszystkim fasolek!
Sporo Was mam nadzieję, że przyniesiecie szczęście!
Ja z moim narzeczonym staramy się od września 2016 - pierwszą ciążę straciłam w 6tc.
15.11 miałam zabieg łyżeczkowania.
teraz jestem po pierwszej @ po zabiegu. Lekarze radzą odczekać 2-3 cykle.
Szczerze mówiąc ja chciałabym sie starać już, jednak narzeczony się boi wcześniej niż po drugiej @.
Hej Ja miałam zabieg 13.10 i czekałam tylko do pierwszej @, lekarz powiedział że wszystko pięknie w środku więc po co czekać ale owulacja wróciła mi dopiero teraz, czyli w 3 cyklu licząc od zabiegu. -
wvmvw wrote:Wplywa na dojrzewanie komorek jajowych. Gdzies wyczytalam ze wynik powyzej 200 swiadczy ze komorka dojrzala. Ja mam okolo 72 wiec jesli dobrze rozumuje to marne szanse...
Jak mam pozytywne testy owu i wszystkie inne symptomy owulacji to mimo to może okazać się że komórki jajowe nie dojrzewają? Fuck....
Chyba zbadam ten estradiol.
A może zrobiłaś za wcześnie 2 badanie? jesteś pewna ze 14 dc masz owu?31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Staram się myśleć pozytywnie. Teraz czekam do testowania. Zaczęłam się zastanawiać, bo byłam na monitoringu ostatnio we wtorek 20go i gin powiedział, że mój pęcherzyk ma 18mm. Teraz rozkminka jaką wielkość musi mieć żeby pęknąć? Może to też mi rozwieje wątpliwość co do wystąpienia u mnie owu.
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
emidomi wrote:Jak mam pozytywne testy owu i wszystkie inne symptomy owulacji to mimo to może okazać się że komórki jajowe nie dojrzewają? Fuck....
A może zrobiłaś za wcześnie 2 badanie? jesteś pewna ze 14 dc masz owu? -
emidomi wrote:Jak mam pozytywne testy owu i wszystkie inne symptomy owulacji to mimo to może okazać się że komórki jajowe nie dojrzewają? Fuck....
A może zrobiłaś za wcześnie 2 badanie? jesteś pewna ze 14 dc masz owu?
może tak być, ale nie musi
objawy, pozytywne testy owu nie świadczą o przebytej owulacji, nawet skok temp.nie daje pewności... tylko motoring -
marciaa wrote:właśnie, może ktoś mi pomoże kiedy jaki hormon należy zrobić?
12-14 dc estradiol, tsh, prolaktyna moze byc testosteron jeszcze
21 dc progesteronWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 15:05
marciaa lubi tę wiadomość
-
wvmvw wrote:No dobrze ale skąd ja mam wiedzieć kiedy ta owulacja nastąpi? To lepiej badać przed owulacja? Jakie badania wykonywac w dniu owulacji?
wydaje mi się, że estradiol łączy się wraz z monitoringiem owulacji - jak pęcherzyk ma odpowiednią wielkość, poziom hormonu jest ok, wtedy podaje się zastrzyk na pęknięcie
możliwe, że Twój gin.chciał zobaczyć, jaki w ogóle masz poziom estradiolu w połowie cyklu, ale wartość 200 odnosi się do 2 dób przed owulacją
kiedy masz kolejną wizytę?