Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny, u mnie dzisiaj 32dc i nie ma @, ale wiem że zbliża się wielkimi krokami bo moja intuicja to czuje. Zatestowałam tym dokładniejszym 10 ciążowym i oczywiscie negatyw. Nie robiłam testów owulacyjnych tylko od czasu do czasu badałam śluz i ten rozciągliwy wyczaiłam w 19dc jednak mimo wszystko juz cos by wykazało. Nastawiam się na następny cykl, jak tylko @ przyjdzie to ruszam na badania tarczycy a potem na monitoring by sprawdzic co się dzieje z jajem
pozdrowionkaLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
35 lat, 2 ciąża -
palusia171 wrote:Hej dziewczyny ! Również życzę Wam miłego dnia.
Ja niestety jestem załamana... Badanie nasienia dało mi się w kość ;/
W zeszłym roku ok, a teraz?
Po 2 dniach wstrzemięźliwości od .. wyszło coś z sposobem upłynnienia nasienia.
Nie umiem dodawać zdj, to przepisze to co mam wraz z wartością referencyjną - będzie w nawiasie.
Czas upłynnienia - * min (- do 60 min)
Sposób upłynnienia - enzymatyczne ! (samoistne) !!!!!!!!!!
Barwa - mleczna (szarobiała-mleczna)
Zapach - swoisty (swoisty)
Objętość ejakulatu - 2,5 ml (>1,50)
Odczyn (pH) - 8,2 (>7,2)
Liczba plemników w 1 ml - 54,10 mln/ml (>15,00)
Liczba plemników w ejakulacie - 135,25 mln (>39,00)
Plemniki żywe - 67 % (>58)
Plemniki martwe - 33 % (-)
Plemniki o szybkim ruchu postępowym - 31 % (-)
Śr. amplituda bocznych odchyleń główki plemnika (ALH) - 6,4 um (3,1-4,5) !!!!!!!
Liniowość ruchu (LIN) - 50,0 % (>54)!!!!
reszty nie przepisuje, bo w normie. CHyba że coś ma powiązanie z drugim, to proszę o informację dziewczyny :*
Najbardziej martwi mnie - Sposób upłynnienia.
Jestem załamana, bo trochę się o tym naczytałam....34 lata, 2 cs
A 03.2005...J 11.2008...K 02.2016
(*) 2007 (*) 2014 (*) 2017
-
Nie umiem dodawać zdj, to przepisze to co mam wraz z wartością referencyjną - będzie w nawiasie.
Odczyn (pH) - 8,2 (>7,2)
Śr. amplituda bocznych odchyleń główki plemnika (ALH) - 6,4 um (3,1-4,5) !!!!!!!
reszty nie przepisuje, bo w normie. CHyba że coś ma powiązanie z drugim, to proszę o informację dziewczyny :*
Jestem załamana, bo trochę się o tym naczytałam....
Liczba plemników bardzo ładna , faktycznie odchyleń glówki jest dużo ale w przeliczeniu na mln plemników w ejakulacie dużo zostaje tych zdrowych.
Trochę ruch maż może poprawić pijąc kawę przed .
Ekspertem nie jestem więc pokaż wyniki lekarzowi ale ja uważam że skoro do zapłodnienia potrzebny jest jeden plemnik a wam zostało sporo milionów dobrych zdrowych plemników to nie ma się co załamywać. Nasienie wymienia się co 2-3 miesiące także suplementacja Parentonem jak najbardziej wskazana, dieta bogata w cynk i selen oraz wit.c
Na upłynnieniu się kompletnie nie znam. Mój miał prawidłowe dlatego się nad tym nie zastanawiałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 08:34
palusia171 lubi tę wiadomość
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
magnolia82222 wrote:hej dziewczyny, u mnie dzisiaj 32dc i nie ma @, ale wiem że zbliża się wielkimi krokami bo moja intuicja to czuje. Zatestowałam tym dokładniejszym 10 ciążowym i oczywiscie negatyw. Nie robiłam testów owulacyjnych tylko od czasu do czasu badałam śluz i ten rozciągliwy wyczaiłam w 19dc jednak mimo wszystko juz cos by wykazało. Nastawiam się na następny cykl, jak tylko @ przyjdzie to ruszam na badania tarczycy a potem na monitoring by sprawdzic co się dzieje z jajem
pozdrowionka
Zawsze masz takie długie cykle?
Cholerne @
Zbadaj wszystko co się da ja to zawsze mówię ,że co dzień to jesteśmy bliżej upragnionej ciaży31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
emidomi wrote:Pola trzymam za Ciebie kciuki
Jak będziesz już mogła to się odezwij.Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Czesc dziewuszki u mnie poranek niesloneczny, jakiś taki szary.
Palusia ja na plemnikach i badaniach sie nie znam z tego co wiem to wlasnie Emidomi cos moze na ten temat powiedziec.
Co dzis pitrasicie, u mnie bedzie rybka z frytkami i surówka z kapusty, tak mi sie kwaśnej chceelmo88 lubi tę wiadomość
-
magnolia82222 wrote:hej dziewczyny, u mnie dzisiaj 32dc i nie ma @, ale wiem że zbliża się wielkimi krokami bo moja intuicja to czuje. Zatestowałam tym dokładniejszym 10 ciążowym i oczywiscie negatyw. Nie robiłam testów owulacyjnych tylko od czasu do czasu badałam śluz i ten rozciągliwy wyczaiłam w 19dc jednak mimo wszystko juz cos by wykazało. Nastawiam się na następny cykl, jak tylko @ przyjdzie to ruszam na badania tarczycy a potem na monitoring by sprawdzic co się dzieje z jajem
pozdrowionka
Kochana, dobre podejście
A póki nie ma @ to git Czasami testy wychodzą hen hen po terminie spodziewanego małpiszona -
emidomi wrote:Zawsze masz takie długie cykle?
Cholerne @
Zbadaj wszystko co się da ja to zawsze mówię ,że co dzień to jesteśmy bliżej upragnionej ciaży35 lat, 2 ciąża -
Odczyn (pH) - 8,2 (>7,2)
Jestem załamana, bo trochę się o tym naczytałam....
Kochana, spokojnie
Na wyniki plemników patrzy się ogólnie, nie jednostkowo Moim zdaniem to nie są złe takie złe wyniki.. Kiedy konsultujecie z lekarzem? -
Lubię_czekoladę wrote:Kochana, dobre podejście
A póki nie ma @ to git Czasami testy wychodzą hen hen po terminie spodziewanego małpiszona
Mam teraz inny problem, a mianowicie złośliwość wrednej bratowej. Urodziła w poniedziałek i pech chciał ze lezała z moją koleżanką na sali która tez urodziła. Wredna małpa słuchajcie, do mnie pisała że mnie zaprasza na kawke a jednocześnie obrobiła mi dupe i mojej rodzinie do koleżanki, która potem mi to przekazała. Powiedziałam że nie chce znać tej szui!! Zazdrosna jest o wszystko i chce zniszczyć mi życie, wygadując jakies rózne głupoty. Oczywiscie jest wyjście z tego, by się odizolować od takiej osoby, ale co poradzić na jej głupie wredne plotki, które są nieprawdziwe?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 10:05
35 lat, 2 ciąża -
magnolia82222 wrote:tak wiem, ale boli mnie dól podbrzusza jak na @ i jajniki kłują. W pierwszej ciąży to od razu wiedziałam ze jestem bo w terminie spodziewanej @ nie miałam żadnych objawów poza brakiem francy. Oczywiście nie znaczy to że i tak byłoby przy drugiej ciąży. Pożyjemy zobaczymy
Mam teraz inny problem, a mianowicie złośliwość wrednej bratowej. Urodziła w poniedziałek i pech chciał ze lezała z moją koleżanką na sali która tez urodziła. Wredna małpa słuchajcie, do mnie pisała że mnie zaprasza na kawke a jednocześnie obrobiła mi dupe i mojej rodzinie do koleżanki, która potem mi to przekazała. Powiedziałam że nie chce znać tej szui!! Zazdrosna jest o wszystko i chce zniszczyć mi życie, wygadując jakies rózne głupoty. Oczywiscie jest wyjście z tego, by się odizolować od takiej osoby, ale co poradzić na jej głupie wredne plotki, które są nieprawdziwe?
Żartujesz!!!!! Bratowa..... love... super.... Co jej przeszkadza? Chyba faktycznie zazdrość...
Plotkami się nie przejmuj.. Jeśli nie masz sobie nic do zarzucenia to się na prawdę nie martw.. Pamiętaj, że prawda prędzej czy później wychodzi na jaw..
Biedny Twój brat Pewnie nie zdaje sobie sprawyelmo88 lubi tę wiadomość
-
pestka1 wrote:Co dzis pitrasicie, u mnie bedzie rybka z frytkami i surówka z kapusty, tak mi sie kwaśnej chce
jestem ciekawa czy potwierdzają się takie gadki że jak kwaśne to na chłopaka.
U mnie dziś pizza, bo za Moim chodzi od tygodnia, więc ja mam wolneLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
elmo88 wrote:ooo kwaśne
jestem ciekawa czy potwierdzają się takie gadki że jak kwaśne to na chłopaka.
U mnie dziś pizza, bo za Moim chodzi od tygodnia, więc ja mam wolne
Pestka, następna!! Rybka z frytkami Mniam
Ja dziś mam chińskie w wersji fit Makaron sojowy z kurczakiem i warzywami
Jutro za to idziemy do restauracji, bo moja mama ma urodziny Więc pewnie zjem coś mniej dietetycznego -
Lubię_czekoladę wrote:Magnolia, dziewczyny mówią, że każda ciąża inaczej i że czasem czują się mega małpowo
Żartujesz!!!!! Bratowa..... love... super.... Co jej przeszkadza? Chyba faktycznie zazdrość...
Plotkami się nie przejmuj.. Jeśli nie masz sobie nic do zarzucenia to się na prawdę nie martw.. Pamiętaj, że prawda prędzej czy później wychodzi na jaw..
Biedny Twój brat Pewnie nie zdaje sobie sprawy35 lat, 2 ciąża -
magnolia82222 wrote:kochana, moja bratowa pochodzi z bidoty, mój brat po prostu za młodu z nią "wpadł" i nie chciał zostawiac dziecka bez ojca wiec się ożenił. Niestety od tego czasu miał piekło i ma nadal. Jest dla dzieci. Jej nie chce sie pracowac, on ma zarabiac, on ma wszystko kupowac i pensje jej oddawać. To tak po krótce. Ja natomiast mam wspaniałego meża, synka i nowo pobudowany dom, czego ona znieźć nie może. Nie mam sobie nic do zarzucenia, bo ludzie mnie znają i wiedzą jaka jestem. Tylko ciśnienie mi się podnosi że taki "wrzód na dupie" próbuje upodlić mi życie. Na szczęście koleżanka wie o co chodzi