Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
marciaa wrote:dziewczyny, jeśli wiadomo że jest owulacja itd to mimo to warto zbadać prolaktyne?
Prolaktynę bada się w 3 dc-5dc z tego co pamiętam -
elmo88 wrote:też pomyślałam, że to wykrył i dla pocieszenia dał mi 88% hahahha
następnym razem mi napisze, żebym się popukała po tym czole -
19Biedroneczka91 wrote:Cześć Dziewczynki:*:*
Marcia współczuję @....
Czekoladka podoba mi sie Twoja temperatura:)
Magnolia jak mialas owulke okolo 20 dnia to tak jak u mnie a mi ciazowy wyszedl w 34 dniu cyklu. Nie nakrecaj się ale i nie poddawaj, miesiączki nie wolno wzywac!!!
I współczuję bratowej... Niestety takich ludzi pełno.... Żal im dupeczke ściska.
Palusia poczekaj na opinie lekarza, na Internecie pisza wszystko, czasami sensu w rym niewiele:)
Elmo, ale mi poprawilas humor z tymi 88% OF wie wszystko:)
Wspanialego piateczku Kochane:)
Też super piątku i weekendu kochana Biedroneczko :*
Temperaturka.. hmmm Nie nakręcam się -
Kasia*83* wrote:Dziewczyny mam do was pytanie...
Tak jak wspominałam na początku w tym miesiącu test wyszedł pozytywnie, ale dzień przed spodziewaną @ 20,01 zaczęłam krwawić i do tej pory utrzymują się plamienia, czy jest szansa że pojawi się normalnie owulka? Bo starania są a gorzej jak jej nie będzie?
-
Lubię_czekoladę wrote:Marcia, możesz zbadać ale jeśli jest owulacja to moim zdaniem jest ok. Ja mam bardzo wysoką po obciążeniu ale lekarz kazał odstawić leki. Podobno już się tego nie leczy..
Prolaktynę bada się w 3 dc-5dc z tego co pamiętam
Są różne opinie na ten temat: jedni uważają, że nie ma znaczenia w którym dniu cyklu, inni twierdzą, że w 18 dc. A tak naprawdę to wszystko zależy od tego, jakiej patologii się spodziewamy: skoro myślimy o guzie przysadki produkującym ten hormon, to nie ma znaczenia, kiedy odda się krew do badania, gdyż zmiana cały czas niekontrolowanie wydziela hormon; jeśli spodziewamy się hyperprolaktynemii czynnościowej, to badanie najlepiej wykonać w drugiej połowie cyklu.
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:Też super piątku i weekendu kochana Biedroneczko :*
Temperaturka.. hmmm Nie nakręcam się
temperaturka piękna!!!! po cichutku trzymam kciuki
byle do 30Lubię_czekoladę, mysia09 lubią tę wiadomość
-
LILITH.P wrote:temperaturka piękna!!!! po cichutku trzymam kciuki
byle do 30
Po cichuteńku :***palusia171 lubi tę wiadomość
-
LILITH.P wrote:Są różne opinie na ten temat: jedni uważają, że nie ma znaczenia w którym dniu cyklu, inni twierdzą, że w 18 dc. A tak naprawdę to wszystko zależy od tego, jakiej patologii się spodziewamy: skoro myślimy o guzie przysadki produkującym ten hormon, to nie ma znaczenia, kiedy odda się krew do badania, gdyż zmiana cały czas niekontrolowanie wydziela hormon; jeśli spodziewamy się hyperprolaktynemii czynnościowej, to badanie najlepiej wykonać w drugiej połowie cyklu.
Mi każdy lekaż kazał robić na początku cyklu Ale pewnie ile osób tyle opinii.. No i u mnie hipersuperprolaktynemia oł jea! -
Lubię_czekoladę wrote:Kochana, nie mam pojęcia co to za plamienia.. jeśli miałaś na początku cyklu pozytyw owulacyjny to już raczej po owulacji dawno.. Robiłaś test ciążowy?34 lata, 2 cs
A 03.2005...J 11.2008...K 02.2016
(*) 2007 (*) 2014 (*) 2017
-
Lubię_czekoladę wrote:Mi każdy lekaż kazał robić na początku cyklu Ale pewnie ile osób tyle opinii.. No i u mnie hipersuperprolaktynemia oł jea!
Z tymi hormonami to zgłupieć można jakby nie mogło być jakichś standardów, mogliby się umówić endokrynolodzy, ginekolodzy - niech się pacjentki badają 3-5 dc i git. Mnie 3 edno mówiło zawsze coś innegoLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
elmo88 wrote:Pestko a czy od początku, jeszcze nie wiedząc że jestes w ciąży miałaś takie ochoty, czy to sie pojawiło pozniej?
Sama nie wiem, dobre pytanie. Chyba nie miałam zachcianek tzn. Czasami mówiłam, ze zjadłabym cos ale nie wiedziałam co. Ja tam w te zachcianki nie bardzo wierze, prędzej to moze organizm sie czegoś domaga, jak zawsze byłam kawoszem i uwielbiałam kawe, tak teraz ona mi zupełnie nie smakuje. Pije jedna rano z przyzwyczajenia bardziej, tak samo odrzuciło mnie od herbat, najchętniej soki lub woda z cytrynaelmo88 lubi tę wiadomość
-
Kasia*83* wrote:Pozytywny to miałam wtedy test ciążowy i później właśnie to krwawienie które w tej chwili przeszło w delikatne plamienie