X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia82222 wrote:
    kochana, moja bratowa pochodzi z bidoty, mój brat po prostu za młodu z nią "wpadł" i nie chciał zostawiac dziecka bez ojca wiec się ożenił. Niestety od tego czasu miał piekło i ma nadal. Jest dla dzieci. Jej nie chce sie pracowac, on ma zarabiac, on ma wszystko kupowac i pensje jej oddawać. To tak po krótce. Ja natomiast mam wspaniałego meża, synka i nowo pobudowany dom, czego ona znieźć nie może. Nie mam sobie nic do zarzucenia, bo ludzie mnie znają i wiedzą jaka jestem. Tylko ciśnienie mi się podnosi że taki "wrzód na dupie" próbuje upodlić mi życie. Na szczęście koleżanka wie o co chodzi :)

Nic innego tylko zazdrość jak ja nie cierpię takich ludzi, wredny babsztyl! Niech sie lepiej do roboty wezmie! Wiesz co jej utrze nosa? Twoje szczęście, jak bedziesz zadowolona i nic sobie nie robiła z jej gadki, to ja jeszcze bardziej wkurzy. Tacy ludzie nie znoszą swego zycia wiec interesują sie cudzym. Kurczę ja mam tyle na głowie, ze mi koło tylka lata kto co i gdzie zrobił serio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 10:39

Lubię_czekoladę, elmo88 lubią tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • magnolia82222 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    O ludzie. No to już rozumiem :/ W ogóle się nie przejmuj... :/ Szkoda mi bardzo Twojego brata.... Takich ludzi się na odległość wyczuwa.. Także myślę, że nie jest wiarygodna ale rozumiem, że się denerwujesz :(
    szkoda gadać, bo to temat rzeka kochana:) denerwuje się, bo nie rozumiem co ona chce przez to osiągnąć gadając na moją mame, tate i brata, którzy jej pomagają jak tylko mogą i finansowo i w ogóle.
    Jak to fajnie było na fejsbuku napisane:
    "dziadek mój powtarzał, nie podchodz do byka od przedu, do konia od tyłu, a do idioty w ogóle" i to jest puenta tego tematu :D

palusia171, Lubię_czekoladę, mysia09, pestka1 lubią tę wiadomość

35 lat, 2 ciąża
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elmo88 wrote:
    ooo kwaśne :D
    jestem ciekawa czy potwierdzają się takie gadki że jak kwaśne to na chłopaka.

U mnie dziś pizza, bo za Moim chodzi od tygodnia, więc ja mam wolne :D

U nas pizza była we wtorek ;) no tak mówią ze kwaśne na chłopca, w pierwszej ciazy sie sprawdziło teraz mam chec na rożne smaki, ale nie słodkie no zobaczymy

elmo88, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • magnolia82222 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Nic innego tylko zazdrość jak ja nie cierpię takich ludzi, wredny babsztyl! Niech sie lepiej do roboty wezmie! Wiesz co jej utrze nosa? Twoje szczęście, jak bedziesz zadowolona i nic sobie nie robiła z jej gadki, to ja jeszcze bardziej wkurzy. Tacy ludzie nie znoszą swego zycia wiec interesują sie cudzym. Kurczę ja mam tyle na głowie, ze mi koło tylka lata kto co i gdzie zrobił serio.
    Pestka masz racje! zdecydowanie popieram Twoje zdanie, tacy ludzie sami siebie niszczą. Tak jak mówisz nie znoszą swojego życia a interesują się cudzym. Trafiłaś w samo sedno.
    Ja nie zamierzam się z nią kłocić. Przy najblizszej okazji jak ją spotkam zapytam tylko grzecznie czy naprawde myslała że nikt mi tego nie powie i co chciała osiągnąć?
    poza tym nie zamierzam dyskutowac. Mam swoje zdanie i już. Ja mam swoje życie, spokojne, poukładane i nie mam zamiaru by taka sucz miała je zaburzyć.

elmo88 lubi tę wiadomość

35 lat, 2 ciąża
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, rob swoje ciesz sie życiem i rodzina, szkoda energii na takiego pasożyta, tym niemniej na pewno przykro sie robi słysząc obgadywanie ze strony jakby nie patrzeć rodziny. Szkoda tylko brata, ze musi żyć z takim trollem.

magnolia82222, palusia171 lubią tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • palusia171 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 13:08

• elmo88 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    U nas pizza była we wtorek ;) no tak mówią ze kwaśne na chłopca, w pierwszej ciazy sie sprawdziło teraz mam chec na rożne smaki, ale nie słodkie no zobaczymy
    Pestko :) a czy od początku, jeszcze nie wiedząc że jestes w ciąży miałaś takie ochoty, czy to sie pojawiło pozniej?

7470flw1u8epvxva.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palusia171 wrote:
    W następny czwartek wieczorem mamy konsultacje. Z tego co czytałam na różnych forach to tylko IUI albo in vitro. Ale nasienie podobno się zmienia co 2-3 miesiące. Zobaczymy co powie gin. Na moją prolaktynę też coś musi poradzić.
    Kochana, daj znać co powiedział gin.. Mam nadzieję, że powie, że jest ok :) Da coś może na poprawę..

My się przymierzamy do IUI, nie w kolejnym cyklu tylko jeszcze w kolejnym :) Tzn ja się przymierzam :P Mój chłop się wzbrania :P

palusia171 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia82222 wrote:
    szkoda gadać, bo to temat rzeka kochana:) denerwuje się, bo nie rozumiem co ona chce przez to osiągnąć gadając na moją mame, tate i brata, którzy jej pomagają jak tylko mogą i finansowo i w ogóle.
    Jak to fajnie było na fejsbuku napisane:
    "dziadek mój powtarzał, nie podchodz do byka od przedu, do konia od tyłu, a do idioty w ogóle" i to jest puenta tego tematu :D
    :D Dokładnie, idiotów omijajmy..

Jest niewdzięczna i tyle. Albo mocno zakompleksiona. No szkoda, że taka bratowa.. Ale co tu się głupimi ludźmi przejmować :)

Kochana, Twoje życie to wygryw :) To jej uciera nosa :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • elmo88 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, jak mi OF pokazuje dziś test pozytywny 88% mimo, iż sam na dziś wyznaczył @, to znaczy że moje temp mu się nie podobaja tak? :D

7470flw1u8epvxva.png

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elmo88 wrote:
    Dziewczynki, jak mi OF pokazuje dziś test pozytywny 88% mimo, iż sam na dziś wyznaczył @, to znaczy że moje temp mu się nie podobaja tak? :D
    Może się zorientował, że mierzyłaś na czole :P <3

Kochana, wydaje mi się, że to nie chodzi o to, że na 88% jesteś w ciąży tylko, że jak jesteś w ciąży to na 88% Ci wyjdą dwie kreski :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 12:06

elmo88 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • elmo88 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Może się zorientował, że mierzyłaś na czole :P <3

Kochana, wydaje mi się, że to nie chodzi o to, że na 88% jesteś w ciąży tylko, że jak jesteś w ciąży to na 88% Ci wyjdą dwie kreski :)

też pomyślałam, że to wykrył i dla pocieszenia dał mi 88% hahahha :D
    następnym razem mi napisze, żebym się popukała po tym czole :D

emidomi, Lubię_czekoladę, mysia09, palusia171 lubią tę wiadomość

7470flw1u8epvxva.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj pierogi :-) ruskie i z mieskiem ,om nom nom nom :-)

elmo88, 19Biedroneczka91, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki:*:*
    Marcia współczuję @....
    Czekoladka podoba mi sie Twoja temperatura:):)
    Magnolia jak mialas owulke okolo 20 dnia to tak jak u mnie a mi ciazowy wyszedl w 34 dniu cyklu. Nie nakrecaj się ale i nie poddawaj, miesiączki nie wolno wzywac!!!:)
    I współczuję bratowej... Niestety takich ludzi pełno.... Żal im dupeczke ściska.
    Palusia poczekaj na opinie lekarza, na Internecie pisza wszystko, czasami sensu w rym niewiele:):)
    Elmo, ale mi poprawilas humor z tymi 88%:D OF wie wszystko:)
    Wspanialego piateczku Kochane:)

elmo88, emidomi, mysia09, palusia171 lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, jeśli wiadomo że jest owulacja itd to mimo to warto zbadać prolaktyne?

• marciaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedroneczko, dzięki :(

• emidomi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    dziewczyny, jeśli wiadomo że jest owulacja itd to mimo to warto zbadać prolaktyne?

Nigdy nie wiadomo co się przyda. Także badaj :-)

marciaa lubi tę wiadomość

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Nigdy nie wiadomo co się przyda. Także badaj :-)

a 4dc to spoko czy koniecznie 3 ?

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    a 4dc to spoko czy koniecznie 3 ?

prolaktynę możesz zbadać w dowolnym dc :) podobno najwyższy poziom osiąga 7-8 dpo :) pamiętaj, że nie wolno <3 z dzień, a nawet 2 przed jej badaniem, żadnego wysiłku fizycznego, no i musisz być dobrze wyspana ;) przed samym pobraniem krwi trzeba odpocząć z 15 min. na krzesełku i dopiero dać się kłuć

przykro, że ta fran** przyszła :*

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Kasia*83* Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do was pytanie...
    Tak jak wspominałam na początku w tym miesiącu test wyszedł pozytywnie, ale dzień przed spodziewaną @ 20,01 zaczęłam krwawić i do tej pory utrzymują się plamienia, czy jest szansa że pojawi się normalnie owulka? Bo starania są a gorzej jak jej nie będzie? :-/

34 lata, 2 cs
    A 03.2005...J 11.2008...K 02.2016
    (*) 2007 (*) 2014 (*) 2017
‹‹ 3920 3921 3922 3923 3924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ