Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
witam dziewczyny
piszę do was bo być może ktoś poradzi,doradzi chodzi o dobrego ginekologa, szukam pilnie, staramy się z mężem już 4 lata i przez te 4 lata trochę przeszłam , histeroskopię, laparoskopię, usunięcie tarczycy, inseminacja itd sporo tego teraz chcemy się zdecydować na in vitro ponieważ nie widzę juz ratunku innego, ostatnio miesiąc temu miałam badanie AMH niestety wynik zły niska rezerwa jajnikowa, lekarz mi powiedział że zajście naturalne znikome, już tyle pieniędzy straciliśmy na te diagnozy, monitoringi itd że szkoda pisać, dlatego chciałabym znaleźć dobrego ginekologa lub klinikę która faktycznie spojrzy na to wszystko nie zarobkowo tylko z pomocą chyba rozumiecie o co mi chodzi, wiem że ciężko znaleźć lekarza który nie będzie się kierował portfelem tylko faktycznie pomocą do chwili obecnej na swojej drodze tylko takich spotykałam dlatego pytam was kochane czy może macie podobne doświadczenie i znacie dobrego, uczuciowego lekarza który podchodzi do pacjentki sercem a nie portfelempepi -
pepi wrote:witam dziewczyny
piszę do was bo być może ktoś poradzi,doradzi chodzi o dobrego ginekologa, szukam pilnie, staramy się z mężem już 4 lata i przez te 4 lata trochę przeszłam , histeroskopię, laparoskopię, usunięcie tarczycy, inseminacja itd sporo tego teraz chcemy się zdecydować na in vitro ponieważ nie widzę juz ratunku innego, ostatnio miesiąc temu miałam badanie AMH niestety wynik zły niska rezerwa jajnikowa, lekarz mi powiedział że zajście naturalne znikome, już tyle pieniędzy straciliśmy na te diagnozy, monitoringi itd że szkoda pisać, dlatego chciałabym znaleźć dobrego ginekologa lub klinikę która faktycznie spojrzy na to wszystko nie zarobkowo tylko z pomocą chyba rozumiecie o co mi chodzi, wiem że ciężko znaleźć lekarza który nie będzie się kierował portfelem tylko faktycznie pomocą do chwili obecnej na swojej drodze tylko takich spotykałam dlatego pytam was kochane czy może macie podobne doświadczenie i znacie dobrego, uczuciowego lekarza który podchodzi do pacjentki sercem a nie portfelem -
pepi wrote:oj kochane bardzo dziękuję za szybkie odpowiedzi jestem z okolic poznania
podam wam jeszcze moje ostatnie wyniki
AMH 0,43
FSH 19,97
LH 8,37
ESTRADIOL 52,00
PROLAKTYNA 10,40
TESTOSTERON 21,27
I co wy na te wyniki ???
Odnośnie kliniki to ja znam Z Mazowieckiego bardziej -
ja jestem załamana AMH ponieważ doktor powiedział że jest niska rezerwa jajnikowa, no właśnie dlatego szukam innego lekarza dobrego który mi jeszcze raz interpretuje te wyniki i powie czy są szanse na naturalne zapłodnienie czy koniecznie in vitropepi
-
nick nieaktualnypepi wrote:nie pamietam dokładnie w którym dniu były robione ale chyba 3-4 dzień cyklu
Jesli to bylo robione na poczatku cyklu, czyli w fazie folikularnej to FSH masz bardzo wysokie, bo norma jest od okolo 4 do 12. LH masz ok. Estradiol masz ok, miesci sie w normie ale to prawie dolna granica. Co do pozostalych nie umiem pomoc niestety.
-
nick nieaktualnypepi wrote:nie pamietam dokładnie w którym dniu były robione ale chyba 3-4 dzień cyklu
Znalazlam link do artykulu, z normami homrmonow na rozne fazy cyklu:
http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/badania-hormonow-plciowych-u-kobiet-normy-kiedy-wykonac-badanie_34323.html
-
Dzień dobry wszystkim
Wczoraj mnie tu zbytnio nie było, bo miałam wyjątkowo pokręcony dzionek
Temperatura z dzisiaj to 35,9. Wg testów owu wynika, że owu było w sb i nd. W sb zrobiłam teścior w południe, a w nd ok. 19, oba testy wyszły pozytywne.Ewelina17007 lubi tę wiadomość
-
Hej, dziewczyny nie wiem co jest grane. W sobote powinnam dostac @, a na razie cisza.. W dniu spodziewanej @ mialam bole jak na okres. Wczoraj temp wieczorem 37,2, a dzisiaj rano mierzona 36,4 i rosnie. Juz zaczelam sie nakrecac, a tu kurde, nie mam juz sily..
Margaretka89, Margaretka89 lubią tę wiadomość
12 cs, 31 lat, PCOS