Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Wasp wrote:Czesc dziewczyny,
Chciałabym Was podpytać czy są tu przyszle/obecne szczuple mamusie.
Myślę nad drugim brzdącem, ale wagowo u mnie slabo. (41 kg/158cm) chcialabym przytyc ale jem jem, diete mam i jem ale nic nie moge przytyć. We wczesniejszej ciazy przytylam 4,5kg. Urodziłam wczesniaczka w 34tc. i sama nie wiem co dalej. Dodam ze cale zycie mam niedowagę a badania sa wszytskie OK.Wasp lubi tę wiadomość
Bella_Bella wrote:Dzień dobry nawet bardzo dobry...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2632a9704427.jpg
Bella_Bella SZCZERE GRATULACJE ;*Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 16:39
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
nick nieaktualny
-
elmo88 wrote:Wysylam wiruski
Kobietki o co chodzi z ta wit A na poczatku ciazy? Zeby jej nie lykac w tabletkach czy rowniez unikac w jedzeniu?
Uwielbiam pomidory, sery, szpinak a one maja w sobie wit A...
Myślę, że wit. A należy unikać w kremach, maściach, tabletkach, takie witaminy z jedzenia nie zaszkodzą, no chyba, że byś jadła pomidory kilogramamielmo88 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny
Jestem tu nowa i w sumie nie wiem, w którym wątku napisać, ale uznałam, że chyba tu będzie najlepiej:) Mam 26 lat (1,5 roku po ślubie). Staramy się z mężem o pierwszego maluszka bądź maluszki (bo mamy prawdopodobieństwo zajścia w ciążę bliźniaczą) od 14 cykli. W międzyczasie zdiagnozowano u mnie Hashimoto. TSH wciąż mi spada, z czego bardzo się cieszę i myślę, że już niedługo osiągnie pożądany poziom <pełna nadziei> i może w końcu coś się zadzieje
Witam Was wszystkie
elmo88, Lubię_czekoladę, palusia171, mysia09, aneska92 lubią tę wiadomość
26 lat, 14 cs, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, Euthyrox N75
Starania o pierwszego maluszka -
Witaminka wrote:Cześć Dziewczyny
Jestem tu nowa i w sumie nie wiem, w którym wątku napisać, ale uznałam, że chyba tu będzie najlepiej:) Mam 26 lat (1,5 roku po ślubie). Staramy się z mężem o pierwszego maluszka bądź maluszki (bo mamy prawdopodobieństwo zajścia w ciążę bliźniaczą) od 14 cykli. W międzyczasie zdiagnozowano u mnie Hashimoto. TSH wciąż mi spada, z czego bardzo się cieszę i myślę, że już niedługo osiągnie pożądany poziom <pełna nadziei> i może w końcu coś się zadzieje
Witam Was wszystkieWitaminka lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Witaminka wrote:Cześć Dziewczyny
Witam Was wszystkie
Witaj Witainka;) Zapraszamy na przygodę z nami i życzymy szybko groszka:)Witaminka lubi tę wiadomość
-
Może przydałaby się opinia drugiego lekarza ? Faktycznie jak tylko jest problem z zajściem w ciążę to od razu bez żadnej alternatywy proponują iui. Może poszukaj na forum czy nie piszą nic dziewczyny o uplynnieniu nasienia.31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
palusia171 wrote:Hej Witaminka!
Witam dziewczynki w ten cudowny, piątkowy dzień
No to tak, byłam wczoraj u lekarza z moim podwyższonym TSH - 3,55 i prolaktyną ponad 500. Dodatkowo konsultowaliśmy partnera ENZYMATYCZNY sposób upłynnienia nasienia.
Oczywiście na moje TSH i prolaktynę otrzymałam tabletki EUTHYROX raz dziennie. Oczywiście przy okazji pobrała wymaz i odda do badania czy nie ma żadnych infekcji itp i dała skierowanie na badania drożności jajowodów.
Jeśli chodzi o partnera i jego nasienia, powiedziała że w tym przypadku tylko IUI bo nasienie nie upłynni się w ogóle! Nie istnieją żadne leki, witaminy, które to zmienią...
Wiecie co?
Czuję się tak, jakby im zależało tylko na tych IUI itp..... Czy rzeczywiście nie mamy innego sposobu, aby zapłodnienie odbyło się poprzez ?? ;( ;([/QUOTE
Plusia 171, nie za bardzo się znam na wynikach nasienia bo jeszcze nie badaliśmy...ale tak sobie myślę ze może idź jeszcze do innego lekarza i skonsultuj te wyniki?