Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Bywam na wątku swojej kliniki, tam są dziewczyny, które przechodziły lub przechodzą procedurę in vitro, rozjaśniają wszystko :*
Na jedno podejście trzeba liczyć koło 8 000 lub więcej z nasieniem partnera i własną komórką jajową.. To jest pełno opłat, mrożenie, przechowywanie, jakieś dodatkowe pakiety, wszystko zależy..palusia171 lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkie Staraczki. Dzisiaj dołączyłam do Waszego grona i jest mi niezmiernie miło. Mam na imię Ludmiła i mam 38 lat. Mam śliczną córkę, która ma 13 m-cy. Obecnie staramy się o drugie dzieciątko. Dwie próby za nami ale niestety nieudane. Oczywiście się nie zniechęcamy Moja historia starania się o dziecko jest dość długa i zawiła. Ale po 6 latach udało się i tak oto mamy piękną Antoninę. Mam zdiagnozowaną endometriozę i trzy lata temu przeszłam zabieg usunięcia torbieli i zrostów. Przez 9 m-cy brałam tabletki po czym po pół roku po odstawieniu zaszłam w ciążę. Obecnie obawiam się, że w drugą ciążę ciężko będzie zajść. I tak właśnie trafiłam na tą stronę :)Od razu mówię, że jestem zielona jak trawa w temacie forum więc proszę mnie poprawiać w razie "W".
emidomi lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja mam jutro testować ale chyba się wstrzymam. Wykres wyznaczył mi @ na dziś, choć powinna mieć ją jutro. Póki co cisza. Robiłam test wczoraj i niestety negatyw. Poczekam chyba do końca tygodnia i jak @ nie przyjdzie będę wtedy testować.
mysia09 lubi tę wiadomość
-
Lutrysia wrote:Drogie Panie a czy na forum jest jakiś aktywny wątek o ziołach na wspomaganie płodności? Szukałą ale chyba nieudolnie
-
Ewka90 wrote:Hej dziewczyny ja mam jutro testować ale chyba się wstrzymam. Wykres wyznaczył mi @ na dziś, choć powinna mieć ją jutro. Póki co cisza. Robiłam test wczoraj i niestety negatyw. Poczekam chyba do końca tygodnia i jak @ nie przyjdzie będę wtedy testować.
19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLutrysia wrote:Witam wszystkie Staraczki. Dzisiaj dołączyłam do Waszego grona i jest mi niezmiernie miło. Mam na imię Ludmiła i mam 38 lat. Mam śliczną córkę, która ma 13 m-cy. Obecnie staramy się o drugie dzieciątko. Dwie próby za nami ale niestety nieudane. Oczywiście się nie zniechęcamy Moja historia starania się o dziecko jest dość długa i zawiła. Ale po 6 latach udało się i tak oto mamy piękną Antoninę. Mam zdiagnozowaną endometriozę i trzy lata temu przeszłam zabieg usunięcia torbieli i zrostów. Przez 9 m-cy brałam tabletki po czym po pół roku po odstawieniu zaszłam w ciążę. Obecnie obawiam się, że w drugą ciążę ciężko będzie zajść. I tak właśnie trafiłam na tą stronę :)Od razu mówię, że jestem zielona jak trawa w temacie forum więc proszę mnie poprawiać w razie "W".
Witamy :* Zapraszamy
A ja dziewczynki coś czuję, że zbliżam się do owu...
Co prawda testy negatywne, a na tempka niska (poza odhaczonymi zakłóceniami, typu "wyłączyłam przez sen budzik na mierzenie, przez co zmierzyłam kilka godzin później" )
Ale i śluz zaczyna się robić płodny i po sobie czuję, że owu jest blisko
Trzymajcie kciuki!
Dziś się dowiedziałam, że moja przyjaciółka po 8 latach starań, kilku inseminacjach i 4 próbie in vitro w końcu zafasolkowała! Niestety beta słabo rośnie, ale rośnie.
Bardzo się cieszę, ale jeśli i mi by się udało to byłoby za dużo radości jak na jeden miesiąc... Więc podejście mam sceptyczne co do siebie - a może to i lepiej? -
Hej
Mysia
Dobry tekst!
Lilith
Czy Ty nie miałaś mieć wczoraj wizyty?? Czy to dopiero dziś? Opowiadaj o Michałkumysia09 lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
pola89 wrote:Hej
Mysia
Dobry tekst!
Lilith
Czy Ty nie miałaś mieć wczoraj wizyty?? Czy to dopiero dziś? Opowiadaj o Michałku
już się melduję
tak w skrócie - Synek zdrowy, 580 g +/-80 g
https://naforum.zapodaj.net/d4f068b10582.jpg.html
a co u Ciebie??? :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 07:44
-
LILITH.P wrote:już się melduję
tak w skrócie - Synek zdrowy, 580 g +/-80 g
https://naforum.zapodaj.net/d4f068b10582.jpg.html
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Cześć dziewczyny
Witam nowe koleżanki
A ja mam jutro HSG !!!!! Jezu.....
@ mi się spóźnila 2 dni i bede dopiero w 6 dc. Ciekawe czy to nie przeszkadza ze tak wcześnie? Mam nadzieję że już nie będzie żadnych plamien. Wczoraj ledwo,ledwo były więc sądziłam że @ się kończy.Zobaczymy jak będzie dzisiaj.
Pola jak u Ciebie ? Ty chyba jakoś teraz po owulacji jesteś ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 07:39
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne